درمان جوش زیر پوستی با 10 روش فوری و آسان که نمی دانستید!

جوش زیر پوستی نوعی آکنه است که زیر پوست ایجاد می‌شود. جوش‌های زیر پوستی برخلاف جوش‌های سرسفید و سرسیاه، روی سطح پوست قابل مشاهده نیستند. این نوع جوش را می‌توان از برآمدگی، درد یا قرمزی پوست تشخیص داد. جوش‌های زیر پوستی می‌توانند دردناک و آزاردهنده باشند. خوشبختانه، چندین روش درمانی سریع و آسان برای درمان این نوع جوش وجود دارد.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، همراه ما باشید تا علت جوش زیر پوستی و روش‌های درمان آن را بررسی کنیم.

درمان جوش زیر پوستی

علت جوش زیر پوستی چیست؟

هنگامی که چربی، باکتری و آلودگی روی پوست تجمع یابد و در اعماق فولیکول‌های مو به دام بیفتد، جوش زیرپوستی ایجاد می‌شود.

کسانی که پوست چرب دارند، نسبت به افراد دارای پوست خشک بیشتر مستعد جوش زیرپوستی هستند. نوسانات هورمونی نیز گاهی اوقات باعث چرب شدن پوست و ایجاد جوش می‌شود. افراد در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی بیشتر در معرض نوسانات هورمونی قرار می‌گیرند.

علاوه بر این، مصرف برخی داروها ممکن است منجر به ایجاد جوش زیرپوستی شود. از این داروها می‌توان به کورتیکواستروئیدهای خوراکی و برخی از داروهای ضد بارداری اشاره کرد.

در مجموع، جوش زیرپوستی معمولاً خطرناک نیست. خلاص شدن از این نوع جوش ممکن است سخت باشد؛ اما با کمی صبر و دقت قابل درمان است.

چگونه جوش زیر پوستی را درمان کنیم؟

اکنون که با علت جوش زیرپوستی آشنا شدیم، حتماً می‌پرسید که چگونه جوش زیرپوستی را در بیاوریم؟

اگر سعی کنید جوش را از زیر پوست در بیاورید یا آن را بترکانید، التهاب پوست را چند برابر می‌کنید. این کار نه تنها باعث انتقال باکتری به انگشت و سایر نواحی پوستتان می‌شود، بلکه مدت زمان از بین رفتن جوش را افزایش می‌دهد. همچنین ممکن است جای جوش تبدیل به جای زخم شود و سال‌ها روی پوست باقی بماند.

بنابراین، در نظر داشته باشید که هرگز نباید جوش زیرپوستی را از زیر پوست خارج کرد یا ترکاند. به جای این کار، می‌توانید از نکات زیر برای درمان جوش کمک بگیرید.

روش های خانگی

روش‌های زیادی برای درمان جوش زیر پوستی در خانه وجود دارد:

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس گرم می‌تواند به درمان جوش زیر پوستی کمک کند. با توجه به اینکه گرما منافذ پوست را باز کند، باعث نزدیک‌تر شدن جوش به سطح پوست می‌شود. در نتیجه، جوش سریع‌تر از بین می‌رود. گرما همچنین در تسکین درد مؤثر است.

برای درمان جوش زیرپوستی با کمپرس گرم، کافی است:

  1. یک دستمال تمیز را در آب گرم خیس کنید. آب نباید آن‌قدر گرم باشد که پوست بسوزد.
  2. کمپرس گرم را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی جوش زیرپوستی نگه دارید. این کار را 3 تا 4 بار در روز انجام دهید. خواهید دید که جوش به سطح پوست می‌آید و چرک را تخلیه می‌کند.
  3. پوست اطراف جوش را تمیز نگه داشته و از دست زدن به آن خودداری کنید.

تا بهبودی کامل جوش، از آرایش کردن خودداری کنید.

چسب ضد جوش

چسب ضد جوش یک برچسب کوچک است که روی جوش زیرپوستی قرار می‌گیرد. این چسب‌ها معمولاً حاوی ماده‌ای هستند که جوش را درمان می‌کند؛ مانند سالیسیلیک اسید. چسب جوش با بیرون کشیدن چربی اضافی از پوست، باعث کاهش التهاب و کوچک‌تر شدن جوش می‌شود. این چسب‌ها را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

مزیت چسب ضد جوش این است که اندازه کوچکی دارد و روی پوست به چشم نمی‌آید. به همین دلیل، می‌توان در طول روز نیز از آن استفاده کرد. مدت زمانی که باید از چسب استفاده کنید بر اساس اندازه جوش متفاوت است؛ اما حداقل هر 24 ساعت یک بار باید آن را عوض کرد.

روغن درخت چای

روغن درخت چای یکی از محبوب‌ترین مواد درمان‌کننده جوش است؛ زیرا خاصیت ضد باکتریایی دارد. این ویژگی روغن درخت چای، باعث از بین رفتن باکتری‌های ایجادکننده جوش زیرپوستی می‌شود.

دو آزمایش بالینی نشان داده است که استفاده از ژل حاوی روغن درخت چای 5 درصد، یک روش مؤثر برای درمان جوش‌های خفیف تا متوسط است. کافی است دو بار در روز از آن استفاده کنید تا جوش زیرپوستی کاملاً بهبود یابد.

یک آزمایش دیگر نشان داد که اگر افراد دو بار در روز به مدت 12 هفته، روی پوست خود روغن درخت چای بمالند، بهبود قابل توجهی در جوش‌های زیر پوستی مشاهده خواهند کرد.

ضد جوش موضعی

محصولات موضعی متعددی برای درمان جوش زیر پوستی وجود دارد. برخی از مؤثرترین ضد جوش‌های موضعی عبارت‌اند از:

  • بنزوئیل پراکسید
  • سالیسیلیک اسید
  • گوگرد
  • آلفا هیدروکسی اسیدها
  • رتینوئیدها

این مواد نه تنها به شکل ژل، کرم و پماد قابل خریداری هستند، بلکه در بسیاری از شوینده‌ها، کرم‌ها و لوسیون‌ها نیز وجود دارند.

یخ

استفاده از یخ می‌تواند برای کاهش قرمزی، التهاب و تورم ناشی از جوش‌های زیر پوستی مفید باشد. به این منظور باید:

  1. پوست را با ژل مخصوص شستشوی صورت و آب ولرم، بشویید.
  2. ناحیه را با یک حوله تمیز، به آرامی خشک کنید.
  3. چند تکه یخ را در یک کیسه پلاستیکی یا حوله تمیز قرار دهید.
  4. کیسه یخ را به مدت 5 دقیقه روی جوش نگه دارید. سپس 5 دقیقه به پوست استراحت داده و مجدداً یخ را روی پوست قرار دهید.

این روش را 3 تا 4 بار در روز تکرار کنید.

عسل

عسل خالص، یک جایگزین طبیعی برای محصولات ضد جوش است. زیرا دارای خاصیت ضد میکروبی بوده و باکتری‌های ایجادکننده جوش را از بین می‌برد.

مقدار کمی عسل خالص را روی جوش بمالید. سپس اجازه دهید یک شب بماند. صبح روز بعد، پوست را به آرامی با آب ولرم بشویید.

روش های کلینیکی

اگر جوش زیرپوستی با روش‌های خانگی برطرف نشود یا عفونی باشد، باید به متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک از روش‌های زیر برای درمان جوش زیر پوستی استفاده می‌کند:

آنتی بیوتیک موضعی

استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی می‌تواند باکتری‌های ایجادکننده جوش را از بین ببرد و التهاب را کاهش دهد. همچنین اگر به طور مرتب با جوش‌های زیر پوستی مواجه می‌شوید، آنتی بیوتیک موضعی در پیشگیری از ایجاد جوش‌های جدید به شما کمک می‌کند.

رایج‌ترین آنتی بیوتیک های موضعی برای درمان جوش، کلیندامایسین و اریترومایسین هستند. این آنتی بیوتیک‌ها به شکل ژل تولید می‌شوند. معمولاً باید دو بار در روز از آنتی بیوتیک موضعی استفاده کنید. اما در صورتی که پوست حساسی دارید، می‌توانید آن را یک بار در روز روی پوست اعمال کنید.

با این حال، آنتی بیوتیک موضعی به خودی خود تأثیر چشمگیری ندارد. توصیه می‌شود در کنار آن، از محصولات ضد جوش مانند بنزوئیل پراکسید نیز استفاده کنید. آنتی بیوتیک باکتری‌ها و التهاب را از بین می‌برد؛ در حالی که بنزوئیل پراکسید جوش زیرپوستی را خشک می‌کند.

آنتی بیوتیک خوراکی

انواع جوش‌ها با آنتی بیوتیک خوراکی درمان می‌شوند. اگر جوش‌های زیر پوستی زیادی دارید یا جوش‌هایتان عفونی به نظر می‌رسند، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک خوراکی تجویز کند.

تزریق کورتیزون

جوش‌های زیر پوستی بسیار دردناک و بزرگ، با تزریق کورتیزون درمان می‌شوند. در این روش، پزشک محلول کورتیزون رقیق شده را مستقیماً به هر جوش تزریق می‌کند.

در ادامه، تعدادی از سؤالات متداول درباره جوش زیرپوستی را بررسی می‌کنیم.

سؤالات متداول

چگونه جوش زیر پوستی را بترکانیم؟

از آنجایی که جوش زیرپوستی برخلاف سایر جوش‌ها روی سطح پوست نیست، نمی‌شود آن را ترکاند. اگر جوش را دست‌کاری کنید، آلودگی‌هایی مانند باکتری، چربی و سلول‌های مرده به لایه‌های عمیق‌تر پوست هدایت می‌شوند. در نتیجه، جوش بزرگ‌تر و پوست قرمزتر می‌شود.

چگونه جوش زیر پوستی روی بینی را از بین ببریم؟

یکی از رایج‌ترین دلایل جوش زیرپوستی روی بینی، تجمع لوازم آرایشی روی پوست است. بنابراین در گام اول، توصیه می‌کنیم در پاک‌سازی لوازم آرایشی از روی پوست دقت بیشتری به خرج دهید. در کنار آن، می‌توانید از بنزوئیل پراکسید یا چسب ضد جوش استفاده کنید.

چگونه جوش زیر پوستی را خالی کنیم؟

در پاسخ به سؤال «چطور جوش زیر پوستی را تخلیه کنیم؟» باید گفت که تلاش برای از بین بردن یک جوش زیرپوستی، می‌تواند منجر به ایجاد یک جوش بزرگ‌تر و دردناک‌تر شود. این کار حتی ممکن است جای جوش دائمی روی پوست ایجاد کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *