خواص چای بابونه : چای بابونه برای چی خوبه؟

چای بابونه از دیرباز به عنوان یک داروی طبیعی برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه نیز محققان در حال بررسی میزان اثربخشی چای بابونه در درمان بیماری هایی از جمله سرطان و دیابت هستند. تا کنون، تحقیقات در مورد خواص چای بابونه امیدوار کننده بوده است. با این حال هنوز نمی توان آن را جایگزین داروهای شیمیایی کرد.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با خواص بی نظیر چای بابونه آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

چای بابونه برای چی خوبه

خواص چای بابونه چیست؟

بابونه حاوی ماده ای به نام فلاونوئید است. فلاونوئیدها نوعی ماده مغذی هستند که در بسیاری از گیاهان یافت شده و نقش مهمی در ایجاد خواص دارویی گیاه بابونه ایفا می کنند. موثق ترین خواص چای بابونه که از لحاظ علمی تا حدودی اثبات شده اند عبارت است از:

کاهش دردهای قاعدگی

چندین پژوهش علمی چای بابونه را با کاهش درد قاعدگی مرتبط کرده است. برای مثال، در مطالعه ای در سال 2010 انجام شد مشخص شد که مصرف چای بابونه به مدت یک ماه می تواند دردهای مختلف ناشی از قاعدگی را کاهش دهد. بانوان شرکت کننده در این پژوهش همچنین اضطراب و ناراحتی کمتری را در ارتباط با درد قاعدگی گزارش کردند.

درمان دیابت و کاهش قند خون

برخی مطالعات نشان داده اند که چای بابونه می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. تحقیقات نشان نمی دهد که بابونه جایگزین مناسبی برای داروهای دیابت است؛ اما می تواند مکمل مفیدی برای داروهای موجود باشد.

مطالعه ای که بر روی موش ها در سال 2008 انجام شد، نشان داد که مصرف مداوم چای بابونه می تواند از افزایش قند خون جلوگیری کند. این کار باعث کاهش خطرات طولانی مدت ناشی از عوارض دیابت می شود.

جلوگیری از پوکی استخوان یا کند شدن روند آن

به از دست دادن تدریجی تراکم استخوان، پوکی استخوان گفته می شود. این بیماری خطر شکستگی و خمیدگی استخوان ها را افزایش می دهد. اگرچه هرکسی می تواند به پوکی استخوان مبتلا شود؛ اما این بیماری بیشتر در بین زنان یائسه مشاهده می شود.

یک مطالعه که در سال 2004 انجام شد، نشان داد که چای بابونه می تواند دارای اثرات ضد استروژنیک باشد. این ویژگی به تراکم استخوان کمک می کند؛ اما محققان هشدار می دهند که برای اثبات کامل این ویژگی هنوز به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کاهش التهاب

التهاب واکنشی از طرف سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت است. چای بابونه حاوی ترکیبات شیمیایی طبیعی است که می توانند التهاب را کاهش دهند. با این حال، وجود التهاب طولانی مدت در بدن با طیف گسترده ای از مشکلات جسمی از جمله بواسیر، درد دستگاه گوارش، آرتریت، اختلالات خود ایمنی و حتی افسردگی مرتبط است. بنابراین باید به درمان اصولی آن اقدام کرد.

درمان و پیشگیری از سرطان

برخی از مطالعات نشان می دهند که چای بابونه می تواند سلول های سرطانی را مورد هدف قرار دهد یا حتی از ایجاد این سلول ها در وهله اول جلوگیری کند. با این حال، دانشمندان می گویند برای اثبات ادعای ضد سرطان بودن گیاه بابونه به آزمایشات بیشتری نیاز است. چرا که بیشتر تحقیقات به بررسی مدل های بالینی در حیوانات پرداخته اند؛ نه در انسان.

آرامش بخشی و کمک به خواب بهتر

تصور می شود که چای بابونه به افراد کمک می کند تا آرام شوند و بخوابند. معدود آزمایشات بالینی این ادعا را اثبات کرده اند.

در یک پژوهش، 10 فرد از 12 فرد مبتلا به بیماری قلبی عروقی مدت کوتاهی پس از مصرف چای بابونه به خواب رفتند. تعداد انگشت شماری از مطالعات دیگر نیز با بررسی مدل های بالینی نشان می دهند که چای بابونه می تواند آرامش بخش باشد. در مطالعه ای که بر روی موش ها انجام شد نیز عصاره بابونه به موش های مبتلا به اختلال خواب کمک کرد تا بخوابند.

بسیاری از محققان معتقدند که چای بابونه می تواند مانند بنزودیازپین عمل کند. بنزودیازپین ها داروهای تجویزی هستند که اضطراب را کاهش داده و باعث خواب می شوند. برخی تحقیقات نشان می دهند که بابونه به گیرنده های بنزودیازپین متصل می شود.

درمان سرماخوردگی

تجربیات مردم و برخی پژوهش های علمی نشان می دهد که استنشاق بخار عصاره بابونه (بخور گرفتن) می تواند برخی از علائم سرماخوردگی را تسکین دهد. اما این خاصیت هنوز به درستی اثبات نشده است.

درمان بیماری های خفیف پوستی

یک مطالعه کوچک در سال 1987 نشان داد که قرار دادن عصاره بابونه به طور مستقیم روی زخم، به بهبودی سریع تر آن کمک می کند. به همین ترتیب، برخی دیگر از پژوهش های معتبر نشان داده اند که پمادهای حاوی بابونه می توانند به رفع اگزما و بیماری های خفیف التهابی پوست کمک کنند؛ اگرچه به اندازه کرم هیدروکورتیزون مؤثر نیستند.

چه کسانی باید از مصرف چای بابونه اجتناب کنند؟

افراد زیر باید از مصرف چای بابونه اجتناب کنند؛ مگر اینکه صلاحدید پزشک را داشته باشند:

  • افرادی که سابقه حساسیت شدید دارند؛ به ویژه حساسیت به گرده گل و گیاهان. گیاه بابونه ممکن است به گرده گیاهان دیگر آلوده باشد؛ بنابراین ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کند.
  • افرادی که قبلا به محصولات حاوی بابونه واکنش آلرژیک حتی خفیف نشان داده اند. چنین افرادی باید از مصرف چای بابونه اجتناب کنند؛ زیرا واکنش های آلرژیک با گذشت زمان شدیدتر می شوند.
  • نوزادان و کودکان خیلی کم سن. چای بابونه، مشابه عسل و برخی محصولات طبیعی دیگر، می تواند به اسپور بوتولیسم آلوده شود. اکثر بزرگسالان سالم می توانند با این عفونت مبارزه کنند؛ اما نوزادان ممکن است نتوانند. به همین دلیل بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که نوزادان و کودکان خردسال عسل و گیاهانی مانند بابونه را مصرف نکنند.

همچنین اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، نباید از چای بابونه به عنوان جایگزینی برای درمان های پزشکی و داروهای شیمیایی استفاده کنید.

کلام آخر

هزاران سال است که چای بابونه در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه توانسته در پژوهش های علمی نتایج دلگرم کننده ای از خود نشان دهد. با این حال، چای بابونه در حال حاضر فقط یک مکمل درمانی است؛ نه یک داروی کامل. مصرف 1 تا 2 فنجان چای بابونه در روز می تواند فواید بی نظیری را برای افراد به همراه داشته باشد.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *