آیا هنر، خلاقیت و اختلال دوقطبی با یکدیگر ارتباط دارند؟

به نظر می‌رسد بین اختلال دوقطبی و خلاقیت ارتباط وجود دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که استعداد ژنتیکی برای اختلال دوقطبی دارند، بیشتر از دیگران هنرمند و خلاق هستند. اختلال دوقطبی یک وضعیت سلامت روان است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر می‌گذارد. می‌تواند باعث نوسانات خلقی شدید شود. در یک انتهای طیف عاطفی، یک فرد ممکن است دوره های شیدایی را تجربه کند که در آن احساس اوج و سرخوشی می‌کند. و در نقطه مقابل، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است به شدت احساس ضعف کند یا حتی افکار خودکشی داشته باشد.

کارشناسان تخمین می‌زنند که 2.8٪ از بزرگسالان در ایالات متحده در سال گذشته به اختلال دوقطبی مبتلا بوده‌اند و 4.4٪ در مقطعی به این بیماری مبتلا شده‌اند. افراد مبتلا به اختلال دوقطبی می‌توانند مقابله با احساسات خود را چالش برانگیز بدانند. با این حال، برخی شواهد نشان می‌دهد که برای کسانی که این بیماری را دارند، هنر درمانی می‌تواند کمک کند.

هنر درمانی از مواد هنری و فرآیندهای خلاقانه برای کمک به افراد برای بیان افکار و احساسات خود استفاده می‌کند. این مقاله به ارتباط بین اختلال دوقطبی و خلاقیت و اینکه چگونه هنر درمانی می‌تواند به درمان این بیماری کمک کند، می‌پردازد.

هنر، خلاقیت و اختلال دوقطبی

اختلال دوقطبی و خلاقیت

در یک مطالعه در بریتانیا در سال 2015، محققان ضریب هوشی 1881 کودک هشت ساله را ثبت کردند. سپس، هنگامی که شرکت کنندگان 22 یا 23 ساله شدند، دانشمندان آنها را از نظر ویژگی‌های شیدایی ارزیابی کردند. نتایج نشان داد که بین ضریب هوشی بالا در دوران کودکی و علائم اختلال دوقطبی در سنین بالاتر ارتباط وجود دارد.

یافته‌ها ممکن است نشان دهد که ویژگی‌های ژنتیکی اختلال دوقطبی نیز ممکن است افراد را مستعد خلاقیت کند. این امر به‌ویژه در زمینه‌هایی که مهارت‌های کلامی قوی سودمند است، مانند ادبیات، آشکار بود.

مطالعه دیگری در سال 2015 نیز ارتباط بین اختلال دوقطبی، ژنتیک و خلاقیت را نشان داد. محققان DNA 86292 شهروند ایسلندی را تجزیه و تحلیل کردند تا به دنبال ارتباط بالقوه بین ژنتیک و اختلال دوقطبی یا اسکیزوفرنی باشند.

آنها همچنین ضبط می‌کردند که شرکت کنندگان بازیگر، رقصنده، نوازنده، هنرمندان تجسمی یا نویسنده بودند. نتایج نشان داد که انواع ژنتیکی که خطر اسکیزوفرنی یا اختلال دوقطبی را افزایش می‌دهند، در بین این افراد خلاق 17 درصد بیشتر بود.

شواهد بیشتری از ارتباط بین اختلال دوقطبی و خلاقیت از یک مطالعه آزمایشی در سال 2019 به دست آمده است. محققان دریافتند که در بین 38 شرکت‌کننده، افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری بودند به طور قابل‌توجهی امتیازات خلاقیت بیشتری کسب کردند.

هنر به عنوان درمان دوقطبی

یکی از رویکردهایی که پزشکان سلامت روان برای کمک به مدیریت علائم اختلال دوقطبی استفاده می‌کنند، هنر درمانی یا هنر درمانی خلاق است. این شامل استفاده از فعالیت های خلاقانه به عنوان شکلی از بیان خود و مکانیسم مقابله است. این فعالیت‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رنگ آمیزی
  • طراحی
  • نوشتن
  • موسیقی
  • رقصیدن
  • نمایش

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه هنر درمانی روشی کم خطر برای کمک به افراد برای مدیریت علائم اختلال دوقطبی از طریق قادر ساختن آنها به درک و مقابله با احساساتشان است. با این حال، مطالعات تصادفی بزرگ نتایج متفاوتی را نشان داده‌اند.

شواهد بیشتری از ارزش هنر درمانی برای اختلال دوقطبی از بررسی سال 2021 بدست می‌آید. محققان با بررسی 413 مطالعه دریافتند که هنر درمانی، به ویژه نقاشی و طراحی، می تواند به افراد مبتلا به اختلالات روانی کمک کند و بار علائم را کاهش دهد.

نویسندگان خاطرنشان کردند که هنر درمانی از دو جهت مفید بود. اولاً، می‌تواند به مردم کمک کند احساسات و تجربیات خود را باز کنند و به اشتراک بگذارند. علاوه بر این، از پزشکان در تشخیص بیماری‌ها پشتیبانی می‌کند و به آنها اجازه می‌دهد تا اطلاعاتی متفاوت از آزمایش‌های معمولی به دست آورند.

هنرمندان مشهور مبتلا به دوقطبی

هنرمندان مشهور مبتلا به دوقطبی

افراد بی‌شماری که با اختلال دوقطبی زندگی می‌کنند، استعدادهای هنری باورنکردنی از خود نشان داده‌اند. برخی از هنرمندان شناخته شده تری با این بیماری عبارتند از:

  • مارسل باربو
  • بارنی حباب
  • البریج آیر بربنک
  • حلمی جوونن
  • جکسون پولاک
  • ونسان ون گوگ

سایر درمان‌های خلاقانه برای اختلال دوقطبی

نمایش درمانی یکی دیگر از درمان‌های خلاقانه است که ممکن است به افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند. این درمان از روش‌های خلاقانه مانند قصه‌گویی، بداهه‌گویی، نقش‌آفرینی و تجسم‌های هدایت‌شده استفاده می‌کند. این به افراد اجازه می دهد تا مسائل مربوط به سلامت روان، تجربیات گذشته، احساسات و آسیب‌های روحی خود را در یک محیط امن کشف کنند.

درام درمانگران معتقدند که افراد دارای ظرفیت ذاتی برای بیان خلاق هستند. با کشف این مهارت، افراد می‌توانند به بخش‌های عمیق‌تر خود دسترسی پیدا کنند، راه‌های جدیدی برای ارتباط با دیگران پیدا کنند و بر مشکلات ریشه‌دار غلبه کنند.

برخی شواهد نشان می‌دهد که نمایش درمانی می‌تواند به افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2021 از مداخله نمایش درمانی در افراد مبتلا به مشکلات جدی سلامت روان، از جمله اختلال دوقطبی استفاده کرد. پس از شرکت کنندگان در یک برنامه نمایش درمانی 9 هفته ای، علائم آنها به طور متوسط ​​بهبود یافت.

اگرچه نتایج قابل توجه نبود، اما مداخله سودمند بود. شرکت کنندگان از ایجاد یک جامعه حمایتی از دوستان و شرکت در فعالیت های لذت بخش سود بردند. سایر درمان‌های خلاقانه که ممکن است به افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند، موسیقی درمانی است. گوش دادن و ایجاد موسیقی می‌تواند به افراد کمک کند خلق‌وخوی خود را تثبیت کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

در بررسی 2021 از 349 مطالعه که به استفاده از موسیقی برای حمایت از درمان بیماری‌های روانی جدی پرداخته بود، بیش از دو سوم نتایج مثبت گزارش کردند. فعالیت‌های موسیقی شامل نواختن ساز، رقص، بداهه نوازی، آواز خواندن، ترانه سرایی و گوش دادن به موسیقی بود.

خلاصه

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خلاقیت و اختلال دوقطبی ارتباط مشترکی دارند. برخی از مطالعات همچنین نشان می‌دهند که درمان‌های خلاقانه مانند هنردرمانی، نمایش درمانی و موسیقی درمانی ممکن است به افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند تا علائم خود را مدیریت کنند.

در حالی که تحقیقات بیشتری لازم است، به نظر می‌رسد درمان‌های خلاقانه یک رویکرد کم‌خطر و بالقوه موثر برای مدیریت علائم اختلال دوقطبی هستند. به طور کلی، هنر درمانی و به طور کلی درمان‌های خلاقانه، زمانی که فرد تشخیص داده می‌شود و تحت درمان قرار می‌گیرد، می‌تواند مکمل مهمی به اشکال استاندارد درمان باشد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

  • حافظ

    دختر۲۱ساله ام اختلال دوقطبی گرفته.من نمی‌دونم باهاش چگونه برخورد کنم.نمیدونم تاچه حد بهش بگم چشم یا ازش پیروی کنم.نمیدونم چی بگم وقتی گوشی اپل میخواد یاموتور برقی.یادلش میخاد همیشه خرید کنه.ومن وضع مالیم خوب نیست.

    ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ پاسخ دهید
  • حافظ

    دختر۲۱ساله ام اختلال دوقطبی گرفته.باپسرها ومردها بیشتر گرم میگیره وصحبت می‌کنه.ولی بادخترها زنها کمتر.میترسم.اضطراب دارم

    ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ پاسخ دهید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *