5 علائم مهم تشخیص بیش فعالی کودکان که باید بدانید!

چکیده : علائم بیش فعالی در کودکان ممکن است در هر کودک متفاوت ظاهر شود، اما به طور کلی 5 مورد اصلی وجود دارد که با مشاهده این موارد در کودک خود باید کمی نگران باشید و با پزشک متخصص مشورت کنید. این 5 عنصر را در این مقاله به تفصیل توضیح داده ایم. همچنین در ادامه قصد داریم شما را با ویژگی های بهترین مرکز درمان بیش فعالی در تهران آشنا کنیم ، با ما همراه باشید .

بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران چه ویژگی هایی دارد ؟ با علائم مهم بیش فعالی کودکان در تهران آشنا شوید ! باید از علائم بیش فعالی در کودکان به خوبی آگاه بود زیرا اثرات این اختلال و بیماری در موفقیت و آینده کودک بسیار موثر است. از آنجایی که علائم بیش فعالی در کودکان با افزایش سن به خودی خود بهبود نمی یابد، در تمام مراحل زندگی بیمار و در بزرگسالی ممکن است آسیب های زیادی مانند تحریک پذیری، اختلال در خواب، اختلالات یادگیری، اخراج از کلاس و اعتیاد داشته باشد.

علائم بیش فعالی در کودکان ممکن است در هر کودک متفاوت ظاهر شود، اما به طور کلی 5 مورد اصلی وجود دارد که با مشاهده این موارد در کودک خود باید کمی نگران باشید و با پزشک متخصص مشورت کنید. این 5 عنصر را در این مقاله به تفصیل توضیح داده ایم. همچنین در ادامه قصد داریم شما را با ویژگی های بهترین مرکز درمان بیش فعالی در تهران آشنا کنیم ، با ما همراه باشید .

ویژگی بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران

یافتن بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران کار آسانی نیست. از آنجایی که تشخیص و درمان کودکان بیش فعال یک کار ظریف است، باید با یک درمانگر یا یک کلینیک معتبر درمان بیش فعالی مشورت کنید. برای این کار بهتر است به دنبال مراکز روان درمانی و درمانگرانی باشید که نام و آدرس معتبری دارند. برای این منظور، بهتر است رزومه های حرفه ای و آکادمیک آنها را بررسی کنید و از صحت آنها اطمینان حاصل کنید.

5 علائم مهم تشخیص بیش فعالی کودکان که باید بدانید!

روانشناستو یک رسانه تخصصی در زمینه روانشناسی و یکی از پربازدید ترین وب سایت ها در زمینه ارائه بهترین روانشناسان خانواده، کودک و نوجوان و روانشناس زناشویی در تهران و سایر شهرهای ایران می باشد. ما در رسانه روانشناستو سعی می کنیم با تولید محتوای با کیفیت و مناسب شما بهترین و با تجربه ترین بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران را به نمایش بگذاریم.

نوع از علائم بیش فعالی در کودکان

کودک مبتلا به این اختلال باید حداقل 6 مورد از این علائم بیش فعالی را برای مدت حداقل 6 ماه و در همه محیط ها اعم از مهدکودک، خانه، مدرسه و … داشته باشد تا این علائم به عنوان علائم بیش فعالی در نظر گرفته شود. اکنون به بررسی هر یک از این علائم می پردازیم:

رفتار خود محورانه

یکی از علائم اصلی بیش فعالی در کودکان، رفتار خود محورانه کودک است. در این نوع رفتار به نظر می رسد که کودک بیمار قادر به تشخیص نیازها و خواسته های اطرافیان خود نیست و اغلب به همه نیازهای خود توجه می کند. در نتیجه این کودک در نوبت بازی با همسالان خود دچار مشکل می شود و فعالیت های دیگر کودکان را قطع می کند تا خودش بتواند آنها را انجام دهد. بنابراین، ممکن است دو نشانه زیر از رفتار خودمحور کودک را مشاهده کنید:

  • فعالیت ها، بازی ها، گفتگوها و کار دیگران را قطع کند

  • مشکل در انتظار نوبت خود

فعالی‌های دیگران را قطع کند

همانطور که در بالا ذکر شد، رفتار خود محورانه کودک باعث می شود که کودک به طور ناگهانی وارد فعالیت ها یا صحبت ها یا بازی هایی شود که خود عضوی از آنها نیست و در فعالیت های دیگران اختلال ایجاد کند. در نتیجه این رفتار باعث اعتراض دیگران و برخورد با آن و در نهایت احتمال طرد شدن کودک توسط سایر جوامع می شود. بنابراین می توان از این علامت به عنوان یکی از علائم بیش فعالی در کودکان نیز نام برد.

مشکل در انتظار نوبت خود است

یکی دیگر از نشانه های بیش فعالی در کودکان این است که کودک مبتلا به این اختلال نمی تواند خواسته های اطرافیان خود را درک کند، بنابراین دلیلی برای دنبال کردن صف ها و تبدیل شدن به کارهای مختلف نمی بیند و این کودک در حین بازی اغلب به نوبت با او برخورد نمی کند.

اختلالات عاطفی یکی دیگر از علائم بیش فعالی در کودکان است

کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است در کنترل احساسات خود مشکل داشته باشند و گاهی اوقات بدون دلیل به شدت خوشحال یا عصبانی می شوند. این نوع رفتارها و عدم کنترل عواطف و هیجانات در کودکان بیش فعال بسیار بیشتر از کودکان عادی است و بروز این رفتارها مختص مکان خاصی نیست و اغلب در همه مکان های زندگی کودک از جمله مدرسه و خانه، این رفتارهای نامناسب در کنترل احساسات از او دیده می شود.

بی قراری 

یکی دیگر از علائم بیش فعالی در کودکان بی قراری است. کودکانی که این علائم را دارند اغلب نمی توانند برای مدت طولانی بی حرکت بنشینند و ممکن است هنگامی که به زور روی صندلی قرار می گیرند، صندلی را بشکنند. این کودکان بیشتر و بیشتر از سایر کودکان سعی می کنند بلند شوند، بدوند و تکان بخورند.

انجام بازی با صدای بلند یکی دیگر از علائم بیش فعالی در کودکان است

به دلیل وجود پریشانی در کودکان مبتلا به این اختلال، انجام یک فعالیت آرام و بی سر و صدا در حین انجام بازی های خود برای آنها بسیار دشوار است. در نتیجه، این کودکان تمایل بسیار بیشتری به انجام فعالیت ها و بازی هایی با صداهای بلند و حواس پرتی دارند.

آیا علائم بیش فعالی در کودکان با افزایش سن کاهش می یابد؟

آیا علائم بیش فعالی در کودکان با افزایش سن کاهش می یابد؟

همانطور که در مطالب قبلی اشاره شد، بیش فعالی با بالا رفتن سن خود را التیام نمی بخشد و این بیماری در تمام گروه های سنی تا درمان قطعی با کودک باقی می ماند. با توجه به مشکلاتی که در بالا ذکر شد، اغلب کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی در انجام کارها نسبت به همسالان خود ضعیف تر هستند و بیشتر توسط همسالان، والدین و همکلاسی های خود به چالش کشیده می شوند، بنابراین اعتماد به نفس کمتری نسبت به دیگران دارند. با رشد کودک و در سنین نوجوانی، والدین کودک بیمار گاهی او را نابالغ تر از همسالان خود می دانند، در حالی که اینطور نیست.

کودکان بیش فعال در سنین نوجوانی بر خلاف همسالان خود در انجام برخی از وظایف روزانه دچار مشکل می شوند در حالی که این کارها برای همسالانشان بسیار آسان است. دشواری در انجام موارد زیر را نیز می توان از علائم بیش فعالی در کودکان بزرگتر و نوجوانان ذکر کرد. برخی از کارهای روزمره که نوجوانان مبتلا به ADHD ممکن است با آنها دست و پنجه نرم کنند عبارتند از:

  • تمرکز بر کارهای مدرسه و تکالیف

  • خواندن نشانه های اجتماعی

  • سازش با همسالان

  • حفظ بهداشت شخصی

  • کمک به کارهای خانه

  • مدیریت زمان

  • رانندگی با خیال راحت

  • مشتاقانه منتظر است

کدام متخصصان می توانند بیش فعالی را تشخیص دهند؟

بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران شرایطی که در تشخیص ADHD آموزش دیده اند ممکن است شامل روانشناسان بالینی، پزشکان یا مددکاران اجتماعی بالینی باشند. انتخاب متخصص در ابتدا ممکن است گیج کننده به نظر برسد. مراحل زیر می تواند به شما کمک کند تا فرد مناسبی را برای ارزیابی شما یا فرزندتان پیدا کنید. از دیگران مشاوره بگیرید. برای انتخاب یک مشاور و درمانگر خوب، بهتر است از پزشکان، درمانگران و دوستانی که به آنها اعتماد دارید کمک بگیرید و از آنها راهنمایی بخواهید.

در صورت امکان از صلاحیت های حرفه ای و درجات علمی متخصصانی که در درمان کودکان بیش فعال تجربه دارند مطلع شوید. در صورت امکان، با بیماران و مشتریان قبلی صحبت کنید و در مورد تجربه آنها بپرسید. مشاوری را انتخاب کنید که با او راحت باشید. احساس راحتی با یک متخصص پزشکی مهمترین بخش انتخاب مشاور مناسب است. سعی کنید سوالات خود را از مشاور بپرسید و با آنها صادق باشید. ممکن است لازم باشد قبل از اینکه مورد مناسب خود را پیدا کنید با چندین متخصص صحبت کنید.

قیمت و بیمه را چک کنید. پیدا کردن آنچه که متخصص هزینه می کند. و اینکه آیا بیمه درمانی شما بخشی یا تمام هزینه های درمان را پوشش می دهد. برخی از بیمه نامه ها ارزیابی ADHD توسط متخصص را پوشش می دهند.

آیا ADHD در بزرگسالی قابل تشخیص است؟

بسیاری از مردم تا زمانی که بالغ نشده اند متوجه نمی شوند که ADHD دارند. در این شرایط علائم بیش فعالی می تواند مشکلات قابل توجهی را در زندگی روزمره فرد ایجاد کند. اگر علائم و نشانه های ADHD دارید، برای ارزیابی به روانشناس مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که در جلسه اول احساس عصبی بودن طبیعی است.

اگر هدف شما از مراجعه به روانشناس مشخص است، فرآیند ارزیابی ADHD گیج کننده یا ترسناک نیست. بسیاری از متخصصان از شما می خواهند که فرم ها یا پرسشنامه های مربوط به فرزندتان را پر کنید. احتمالاً از شما خواسته می شود که نام یکی از نزدیکان خود را که او نیز در برخی از ارزیابی ها شرکت خواهد کرد، نام ببرید. یک مشاور یا روانشناس می تواند موارد زیر را برای تشخیص بهتر ارزیابی کند:

  • از شما در مورد علائم کودک خود بپرسد.

  • تست های ADHD مانند چک لیست علائم و آزمایشات را سفارش دهد.

  • برای رد سایر علل فیزیکی علائم، یک معاینه پزشکی انجام دهد.

تشخیص بیش فعالی در کودکان

پس از تشخیص بیش فعالی در کودکان چه باید کرد؟

به طور کلی تشخیص بیش فعالی کودکان می تواند یک زنگ خطر برای بیدار شدن از خواب برای والدین باشد . از طرفی می تواند فشار زیادی به خانواده وارد کند. پس از تشخیص بیش فعالی در فرزندتان، منتظر شروع درمان نباشید. بیش فعالی نیاز به مدیریت علائم دارد که زمان بر است. یافتن روش‌ های درمانی مناسب برای فرزندتان نیازمند زمان، پشتکار و آزمون و خطا است. اما می توانید با در نظر گرفتن اهداف زیر به روند بهبودی کودک خود کمک کنید:

  • حمایت زیاد

  • رعایت عادات سبک زندگی سالم

  • یادگیری هرچه بیشتر در مورد ADHD

ADHD قابل درمان است. امیدت رو از دست نده. با درمان و حمایت مناسب، شما یا فرزندتان قادر خواهید بود علائم ADHD را مدیریت کنید. درمان به عهده شماست. این شما هستید که می توانید برای کنترل علائم ADHD اقدام کنید. متخصصان پزشکی می توانند کمک کنند، اما در نهایت مسئولیت با شماست. در حالی که درمان با شما همراه است، حمایت دیگران می تواند به شما کمک کند انگیزه خود را حفظ کنید و در دوران سخت گذر کنید. مهم است که همه چیز را در مورد ADHD یاد بگیرید. درک این اختلال به شما کمک می کند تا در مورد تمام جنبه های زندگی و درمان خود یا فرزندتان تصمیمات آگاهانه بگیرید.

کلام آخر

علائم بیش فعالی در کودکان گاهی ممکن است توسط والدین، معلمان یا مراقبان به اشتباه تشخیص داده شود. عدم توجه به این علائم در دوران کودکی باعث می شود که فرد در بزرگسالی با مشکلاتی مانند استرس های بی دلیل، اختلالات خواب، پرخاشگری، اختلالات اضطرابی و افسردگی و … مواجه شود. بنابراین عدم توجه به کودکان بیش فعال می تواند عملکرد روزانه آنها را هم در دوران کودکی و هم در بزرگسالی با مشکل مواجه کند.

برای تشخیص بیش فعالی در کودکان باید از بهترین مشاور کودک بیش فعال در تهران در این زمینه کمک گرفت. شما خودتان نمی توانید بیش فعالی را در کودکان تشخیص دهید. بنابراین، اگر مشکوک به بیش فعالی فرزندتان هستید، بهتر است در اسرع وقت به متخصص اطفال یا روانشناس مراجعه کنید و درمان را شروع کنید.

منبع : (ravandid.com)

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *