عوارض شکر : خوردن شکر و شیرینی جات چه خطراتی برای سلامتی دارد؟

بارها شنیده‌ایم که مصرف قند، شکر و شیرینی جات به شدت برای بدن مضر است. اما دلیل این حرف چیست و چرا باید مصرف شکر و شیرینی‌ها را به حداقل برسانیم؟ در این مقاله از مجله زیبا بمان، به بررسی خطرات و عوارض مصرف قند و شکر می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

عوارض مصرف شکر و قند

عوارض مصرف شکر چیست؟

برخی از عوارض اثبات شده مصرف قند، شکر و شیرینی‌ جات عبارت‌اند از:

افت و خیز ناگهانی سطح گلوکز خون

شکر می‌تواند به طور ناگهانی قند خون را بالا ببرد و همچنین در یک چشم به هم زدن، آن را کاهش دهد. قند خون ناپایدار می‌تواند باعث تغییر خلق و خو، خستگی، سردرد و مشکلات دیگر می‌شود. همچنین موجب ولع مصرف غذا شده و در فرد گرسنگی کاذب به وجود می‌آورد. در مقابل، کسانی که از مصرف قند و شکر خودداری می‌کنند، احساس تعادل و انرژی بیشتر و اشتهای کمتری دارند.

افزایش خطر ابتلا دیابت، بیماری های قلبی و اضافه وزن

غذاهایی که به سرعت روی قند خون تأثیر می‌گذارند افراد را در معرض چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت قرار می‌دهند. به طور کلی، افرادی که قند و شکر و شیرینی جات مصرف می‌کنند بیشتر از سایرین دچار چنین بیماری‌هایی می‌شوند. به همین دلیل اکیداً توصیه می‌شود فقط در مواقع ضروری این خوراکی‌ها را مصرف کنید.

کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن

مطالعات نشان داده است که قند و شکر می‌تواند در مبارزه بدن با بیماری‌ها تداخل ایجاد کند. این اتفاق باعث می‌شود تا زودتر بیمار شوید یا حتی بیماری‌هایتان تشدید شود. بعلاوه، باکتری‌ها و مخمرها از قند تغذیه می‌کنند؛ بنابراین تجمع قند اضافی در بدن باعث افزایش رشد و تکثیر باکتری‌ها و قارچ‌ها شده و رخ دادن عفونت را در پی خواهد داشت.

همچنین پژوهش‌ها نشان داده است که سلول‌های سرطانی از قند تغذیه می‌کنند. بین اضافه وزن و سرطان نیز ارتباط بسیار واضحی برقرار است. پیروی از یک رژیم غذایی حاوی قند بالا باعث اضافه وزن و تجمع چربی در بدن می شود؛ که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

کمبود کروم

کروم یک ماده معدنی کمیاب است که به تنظیم قند خون کمک می‌کند. اگرچه این ماده معدنی در انواع گوشت، غذاهای دریایی و غذاهای گیاهی یافت می‌شود، اما شکر و کربوهیدرات‌های دیگر می‌توانند کروم غذا را از بین ببرند. به همین دلیل، مصرف بیش از حد شکر و شیرینی می‌تواند باعث کمبود کروم در بدن شود.

تسریع پیری پوست

قند و شکر می‌تواند باعث ایجاد چین و چروک، افتادگی، جوش و پیری سریع‌تر پوست شود. اما چرا؟ در حقیقت، بعد از اینکه قند وارد جریان خون شد، به پروتئین‌ها متصل می‌شود. ترکیب پروتئین‌ها با شکر باعث از بین رفتن قابلیت ارتجاعی پوست و بروز پیری زودرس می‌شود.

باعث پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان یکی از رایج‌ترین آسیب‌هایی است که مصرف شیرینی جات و شکر به بدن وارد می‌کند. هنگامی که شکر روی دندان‌های شما می‌نشیند، قوی‌تر از هر ماده غذایی دیگری شروع به ایجاد پوسیدگی دندان می‌کند. اگر مقدار زیادی قند، شکر و شیرینی جات مصرف می‌کنید، لازم است حداقل 2 بار در روز دندان‌هایتان را مسواک بزنید. این کار تا حدودی از رشد و تکثیر باکتری‌ها و پلاک‌ها جلوگیری می‌کند.

ایجاد بیماری لثه و در پی آن، بیماری قلبی

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عفونت‌های مزمن مانند عفونت‌های ناشی از مشکلات دندان و لثه، در پیشرفت بیماری قلبی نقش دارند. اغلب محققان معتقدند که این ارتباط از پاسخ التهابی بدن به عفونت ناشی می‌شود. خوشبختانه، با کاهش مصرف قند و شکر می‌توان از بروز این عوارض تا حد زیادی جلوگیری کرد.

افزایش استرس

هنگامی که استرس داریم، بدن ما بلافاصله وارد حالت تنش می‌شود و مقدار زیادی هورمون آزاد می‌کند. جالب است بدانید که وقتی که قند خون پایین است نیز بدن همان واکنش را از خود نشان می‌دهد. بعد از خوردن یک میان وعده شیرین حاوی شکر، هورمون‌های استرس با افزایش قند خون شروع به جبران این کمبود می‌کنند. در نتیجه فرد دچار اضطراب، تحریک پذیری اعصاب و حتی لرزش بدن خواهد شد.

گرفتن جای مواد مغذی مهم

افرادی که بیشترین مقدار قند را مصرف می‌کنند کمترین میزان مواد مغذی ضروری را در بدن خود دارند؛ به ویژه ویتامین‌های A ،C ، B12 و کلسیم. به عبارت دیگر، هرچه بیشتر قند و شکر مصرف کنید، بیشتر دچار کمبود مواد مغذی و ویتامین‌ها خواهید شد. این امر می‌تواند برای کودکان بیشتر خطرناک باشد و رشد جسمی و ذهنی آن‌ها را مختل کند.

اکنون که متوجه تأثیرات منفی و عوارض خطرناک شکر بر روی بدن و ذهن خود شدید، وقت آن است که در انتخاب مواد غذایی و میان وعده‌های خود دقت بیشتری به خرج دهید. سعی کنید قند و شکر مصنوعی را از رژیم غذایی خود و خانواده‌تان حذف کنید و به جای آن، از شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل یا حتی شکر سرخ استفاده کنید.

برگرفته از: atkins

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *