موسیقی درمانی چیست و چگونه انجام می شود؟ + فواید آن

موسیقی درمانی شامل استفاده از ارتباطات شخص با موسیقی برای تغییرات مثبت در خلق و خوی است. موسیقی درمانی می تواند شامل نوازندگی با انواع سازها ، آواز خواندن یا فقط گوش دادن به آن باشد.
موسیقی تأثیرات قدرتمندی بر ذهن می گذارد. سبک های مختلف موسیقی می تواند خیلی سریع بر روحیه فرد تأثیر بگذارد و به او کمک می کند طیف وسیعی از احساسات از شادی تا هیجان و همچنین غم ، آرامش و تفکر را تجربه و پردازش کند. ساخت قطعه موسیقی همچنین می تواند به اندازه گوش دادن به موسیقی مفید باشد.
در این مقاله توضیح خواهیم داد که موسیقی درمانی چیست ، چگونه می تواند به بهبود سلامت روان کمک کند و تأثیرات آن بر شرایط مختلف بهداشت روانی است.

موسیقی درمانی چیست

موسیقی درمانی چیست ؟

موسیقی‌درمانی از ابزارهای قدرتمند موسیقی برای بهبود ذهن فرد استفاده می شود. این گزینه جایگزین انواع دیگر درمانی مانند مشاوره یا درمان شناختی رفتاری (CBT) است. از موسیقی درمانی برای تغییرات مثبت در خلق و خو و ذهن فرد استفاده می شود. موسیقی‌درمانی می تواند شامل گوش دادن به موسیقی یا ساخت قطعه موسیقی با انواع ابزارها میباشد. 
این می تواند به بهبود اعتماد به نفس ، مهارت های ارتباطی ، استقلال ، خودآگاهی و آگاهی از دیگران و مهارت های تمرکز و توجه کمک کند. تعامل موسیقی زنده بین فرد و درمانگر وی در طی موسیقی‌درمانی بسیار مهم است.
بداهه نوازی همچنین می تواند قسمت اصلی موسیقی درمانی باشد. این شامل ساختن موسیقی به صورت بداهه می باشد، شما می توانید ایجاد صدای طوفان با استفاده از طبل و ساز باران می باشد.

موسیقی درمانی چگونه کار می کند؟

روشی که موسیقی روی مغز تأثیر می گذارد بسیار پیچیده است. تمام جنبه های موسیقی – از جمله آهنگ ، سرعت و ملودی – توسط مناطق مختلف مغز پردازش می شوند. برای مثال ، مخچه ریتم را پردازش می کند ، لوب های پیشانی سیگنال های احساسی ایجاد شده توسط موسیقی را رمزگشایی می کنند و قسمت کوچکی از لوب گیجگاهی راست به درک گام کمک می کند.
مغز حتی با شنیدن موسیقی قدرتمند حتی می تواند علائم فیزیکی قوی لذت مانند حالتی از پوست که در اثر سرما ، ترس یا هیجان ایجاد می شود و در آن هنگام برآمدگی موها برجستگی های کوچکی روی سطح ظاهر می شود ایجاد کند. 

تاریخچه

موسیقی هزاران سال بخشی از زندگی بشر بوده است. به طور خاص ، متخصصان سازهایی را پیدا کرده اند که قدمت آن به بیش از 40،000 سال پیش باز می گردد ، که نشان می دهد تمایل انسان ها برای برقراری ارتباط از طریق موسیقی ریشه ای عمیق دارد.
استفاده از موسیقی برای درمان و بهبود به یونان باستان برمی گردد ، اما امروزه استفاده درمانی از قرن بیستم و پس از پایان جنگ جهانی دوم آغاز شد. اولین اشاره به موسیقی‌درمانی در مقاله ای در سال 1789 به نام “موسیقی از نظر جسمی در نظر گرفته شده” بوده است.
دهه 1800 شاهد رشد تحقیقات پزشکی در مورد موسیقی‌درمانی بود و تا دهه 1940 ، دانشگاه ها برنامه های موسیقی درمانی را ارائه می دادند. E. Thayer Gaston ، یكی از سه مردی كه پیشگام استفاده از موسیقی به عنوان یك ابزار درمانی بود ، این عمل را سازماندهی كرده بود تا به یک نوع درمان قابل قبول تبدیل شود.

موسیقی درمانی در مقابل سایر اشکال درمانی

موسیقی درمانی به ارتباط کلامی متکی نیست ، بنابراین می تواند برای افرادی که برای برقراری ارتباط کلامی تلاش می کنند بهتر باشد. این می تواند به دلیل یک ناتوانی ، یک بیماری تخریب عصبی مانند زوال عقل ، آسیب مغزی اکتسابی یا یک بیماری روانی باشد.
از آنجا که CBT و مشاوره هر دو روش گفتگو درمانی هستند ، ممکن است برای افرادی که ارتباط کلامی را دشوار می دانند مناسب نباشد. اینجاست که موسیقی‌درمانی می تواند مفید باشد.
موسیقی درمانی برای افرادی که نمی توانند از رختخواب بلند شوند یا نمی توانند به مطب یک درمانگر بروند بسیار کاربردی است. اگرچه این فقط مختص موسیقی درمانی نیست ، زیرا بسیاری از انواع دیگر روان درمانی می تواند در خانه انجام شود.
مهارتهایی که فرد در موسیقی‌درمانی می آموزد می تواند در زندگی روزمره آنها نیز مفید باشد. آنها حتی ممکن است یاد بگیرند که یک ساز را به عنوان یک سرگرمی جدید یاد بگیرند ، که می توانند از آن به عنوان ابزاری برای بهبود سلامت روان و کنار آمدن با شرایط دشوار در طول زندگی خود استفاده کنند. 

فواید موسیقی درمانی

فواید موسیقی درمانی 

گوش دادن یا ساخت قطعه موسیقی مزایای دیگری دارد که گفتگو درمانی نمی تواند آن را ارائه دهد. برای مثال ، یادگیری و تمرین یک قطعه موسیقی می تواند مهارت های حافظه ، هماهنگی ، خواندن ، درک مطلب و ریاضیات را بهبود بخشد ، و همچنین می تواند دروس مسئولیت پذیری و پشتکار را به فرد یاد بدهد.
مردم همچنین می توانند از ایجاد یک قطعه موسیقی ، که می تواند به بهبود خلق و خوی و عزت نفس آنها کمک کند ، از احساس موفقیت بزرگی برخوردار شوند.
موسیقی درمانی همچنین می تواند فرهنگ های مختلف را به مردم معرفی کند ، زیرا افراد می توانند در طول درمان هر نوع و ژانر موسیقی را کشف کنند. درک تاریخچه پشت یک قطعه موسیقی به افراد کمک می کند تا با موسیقی که می شنوند یا پخش می کنند ارتباط برقرار کنند.
اگرچه ابراز و بیان خود، بخشی از گفتار درمانی است ، اما موسیقی درمانی به افراد اجازه می دهد تا خود را به روشی خلاقانه بیان كنند ، كه می تواند روش لذت بخش تری برای کشف احساسات دشوار باشد.
تجزیه و تحلیل شعر یکی دیگر از روش های قابل دسترسی برای افراد برای کشف و پردازش احساسات ، تجربیات یا خاطرات دشوار از طریق موسیقی است.
به عنوان مثال ، یک شخص می تواند درون مایه ها و مضامین را پیدا کند و متن های متنوعی را که در زندگی و تجربیات او صدق می کند ، ارائه دهد ، که به آنها کمک می کند کلماتی را که نمایانگر احساس آنها هستند پیدا کنند در صورتی که بیان این مسئله برایشان دشوار است.

برخی از مزایای مستند موسیقی درمانی عبارتند از:

  • بهبود عزت نفس 
  • کاهش اضطراب
  • افزایش انگیزه
  • بروز احساسات 
  • افزایش قدرت بیان
  • ارتباط قوی تر با افراد دیگر

چگونه به اضطراب کمک می کند ؟

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که موسیقی درمانی می تواند احساس اضطراب را کاهش دهد ، از جمله در افراد مبتلا به سرطان ، کسانی که تحت عمل جراحی قرار می گیرند و افرادی که به بخش های مراقبت ویژه می روند. برخی مطالعات همچنین حاکی از این است که موسیقی می تواند فشار خون و ضربان قلب را کاهش دهد ، که می تواند تأثیر مستقیمی بر میزان استرس فرد داشته باشد.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افرادی که تحت موسیقی درمانی هستند بلافاصله پس از جلسه اضطراب آنها کاهش یافته است ، که نشان می دهد موسیقی‌درمانی می تواند راهی مناسب برای کاهش سریع علائم باشد.
موسیقی بر میزان هورمون های استرس مانند آدرنالین و کورتیزول که بدن ترشح می کند تأثیر می گذارد و کاهش این هورمون ها می تواند به تسکین علائم اضطراب کمک کند.

چگونه به افسردگی کمک می کند ؟

مطالعات نشان می دهد که موسیقی درمانی می تواند علائم افسردگی را بهبود بخشد ، در صورتی که افرادی که تحت موسیقی درمانی همراه با درمان های استاندارد برای افسردگی قرار می گیرند – مانند گفتگو درمانی – بیش از افرادی که فقط درمان استاندارد دریافت کرده اند ، بهبود می یابند.
با گوش دادن به موسیقی می توانید دوپامین ، هورمونی را که باعث احساس خوب در افراد می شود ، آزاد کنید و اندورفین ، هورمونی است که می تواند روحیه شادی ایجاد کند و درد را تسکین دهد.
اگرچه موسیقی‌درمانی درمانی برای افسردگی نیست ، اما می تواند با فواید کوتاه مدت بهبود خلق و خو و ارتباط موثر و ابراز وجود همراه باشد. 

در کودکان

برخی از مزایای موسیقی درمانی برای کودکان عبارتند از:

ارائه روشهای سرگرم کننده برای بیان افکار و احساسات
تمرین تعامل اجتماعی و مهارتهای ارتباطی
خلاقیت
بهبود تمرکز و هماهنگی
افزایش خودآگاهی
افزایش آگاهی نسبت افراد دیگر ، به ویژه در جلسات موسیقی گروهی
ایجاد عزت نفس
ایجاد زبان و مهارت گوش دادن
تقویت روابط خانوادگی

خلاصه

اگرچه موسیقی درمانی هیچ درمانی برای بیماری روانی نیست ، اما می تواند ابزاری موثر و لذت بخش برای کاهش علائم بیماری های متعدد از جمله افسردگی و اضطراب باشد.
موسیقی درمانی به افراد روشی خلاقانه و در دسترس برای بیان احساسات و پردازش تجربیات خود ارائه می دهد. مدتهاست که مردم از موسیقی برای تأثیرات قدرتمند آن بر روحیه و احساسات استفاده می کنند.
موسیقی درمانی جدا از کمک به شرایط بهداشت روان ، مزایای بی شماری دیگری نیز دارد ، از جمله فراهم آوردن یک فضای خلاق ، گسترش دانش و آگاهی فرهنگی و بهبود مهارت های شناختی مانند حافظه.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *