از چه روش هایی برای درمان سوختگی بعد از لیزر بیکینی می توانیم استفاده کنیم ؟

روز به روز بر تعداد افرادی که از لیزر بیکینی برای رفع موهای زائد خود استفاده می کنند افزوده می شود. ممکن است در مواردی فرد دچار سوختگی های شدید در اثر لیزر مو شوند و علاوه بر دردناک بودن آن ممکن است جای آن نیز باقی بماند. در وهله اول برای کاهش عوارض از جمله سوختگی بعد از لیزر بیکینی بهتر است به کلینیک معتبر و پزشک متخصص مراجعه کنید. در ادامه درباره درمان سوختگی بعد از لیزر بیکینی و مراقبت های بعد از لیزر بیکینی نیز صحبت خواهیم کرد. 
پس در اولین قدم بهتر است به جای انتخاب سالن های آرایشی برای حذف موهای زائد بیکینی بهتر است به کلینیک های معتبر و تخصصی و تحت نظر پزشک متخصص مراجعه کنید. تا احتمال سوختگی تا حد امکان کاهش یابد. سوختگی شدید بر اثر لیزر طبیعی نیست، در صورت مشاهده این عارضه می توانید از تکنسین شکایت کنید و غرامت درمان سوختگی خود را از وی بگیرید. 
لیزر موهای زائد روشی سریع و عموما دائمی برای از بین بردن موهای زائد می باشد. در این روش فولیکول های مو توسط اشعه لیزر مورد هدف قرار خواهد گرفت. لیزرموهای زائد ترجیحا در پوست های روشن با موهای تیره موثر می باشد. 

سوختگی بعد از لیزر بیکینی

انواع سوختگی بعد از لیزر موهای زائد بیکینی 

سوختگی خفیف : سوختگی خفیف درجه 1 پوست بعد از لیزر جز عوارض کوتاه مدت لیزر موهای زائد می باشد و در صورت ایجاد این اتفاق و برای درمان سوزش و قرمزی آن فرد می تواند از کمپرس های آب سرد و پماد زینک اکساید استفاده نماید. بعد از مراقبت ها این عارضه در حدود 3 الی 10 روز از بین خواهد رفت. 

تاول پوست : این عارضه شایع نبوده و به دنبال سوختگی خفیف پوستی ایجاد می شود و در صورت مراقبت مناسب طی یک الی دو هفته بهبود خواهد یافت. برای درمان تاول و زخم می توانید از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده نمایید. 

سوختگی درجه 1 : به سوختگی درجه 1 سوختگی سوپرفیشال نیز گفته می شود، این سوختگی می تواند تاثیرات منفی بر روی لایه های اولی پوست شما بگذارد. علائم سوختگی درجه 1 به راحتی قابل تشخیص می باشد، این علائم شامل تورم و درد ناحیه لیزر شده نیز می باشد. اگر این سوختگی در سطح وسیعی اتفاق بیفتد و درد زیادی داشته باشد باید بلافاصله مصرف دارو را شروع کنید تا سوختگی بهبود و درد شما تسکین پیدا کند. 

علائم سوختگی شدید ناشی از لیزر موهای زائد بیکینی 

  • تورم شدید
  • قرمزی پوست 
  • داغی در پوست به هنگام لیزر مو و خنک نشدن آن 
  • تغییر رنگ پوست

نکته : سوختگی در افراد دارای پوست تیره به بیشتر دیده می شود، به علت انرژی و حرارت زیاد در هنگام استفاده از لیزر و عدم استفاده درست از آن باعث ایجاد انواع سوختگی خواهد شد و نباید از انرژی بالا استفاده کرد. افرادی که سوختگی در اثر لیزر را تجربه کرده اند بهتر است در معرض آفتاب قرار نگیرند، زیرا این کار باعث افزایش تیرگی پوست خواهد شد. 
در صورتی که لیزر توسط فرد متخصص و با تجربه انجام بگیرد احتمال بروز سوختگی تقریبا صفر خواهد و بیمار عوارض جانبی مانند التهاب، سوزش و تورم را در حد خفیف تجربه خواهد کرد و بعد از چند ساعت خود به خود رفع خواهد شد. 

علت سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد بیکینی 

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم اصلی ترین علت می تواند مراجعه به تکنسین های بی تجربه و بی صلاحیت و همچنین کلینیک های نامعتبر برای لیزر موهای زائد باشد. توجه نکردن به این نکته می تواند باعث بروز عوارضی همچون افزایش احتمال سوختگی ، التهاب و قرمزی، درد و ناراحتی و ایجاد لکه هایی بر روی پوست شود. گاهی این عوارض ایجاد شده موقتی و طبیعی خواهد بود. البته سوختگی و باقی ماندن جای سوختگی از عوارض جانبی طبیعی به شمار نمی آید. 
از دیگر عواملی که باعث سوختگی پوست خواهد شد، انتخاب دستگاه نامناسب لیزر مو برای پوست و موی بیمار، که برای جلوگیری از این عارضه نوع ، رنگ پوست و موی شما باید مورد بررسی قرار بگیرد و دستگاه لیزر باید مطابق با آن انتخاب شود. 
استفاده از حرارت بیش از حد برای رفع موهای زائد می تواند باعث ایجاد سوختگی های شدید شود، که گاهی ممکن اسن درخواست از سمت خود فرد باشد تا با کم کردن تعداد جلسات، هزینه کمتری پرداخت کند و زودتر نیز به نتیجه برسد.
در کنار این عوامل عدم مراقبت از پوست بعد از لیزر موهای زائد نیز بسیار اهمیت دارد، که باید نکاتی را که متخصص گوشزد می کند را مو به مو رعایت کنید تا احتمال بروز سوختگی کاهش یابد. اسن مراقبت ها شامل قرار نگرفتن زیر نور آفتاب، استفاده از کرم های مرطوب کننده و کمپرس یخ می باشد.

درمان سوختگی بعد از لیزر بیکینی

چگونه می توانیم از بروز سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد بیکینی جلوگیری کرد ؟

همانطور که تا اینجا مطالعه کردید مراجعه به کلینیک معتبر و متخصصین با تجربه می تواند احتمال سوختگی و عوارض شدید را تا حد امکان کاهش دهد. همچنین مدرک تکنسین لیزر را بررسی کنید و مطمئن شوید آموزش های لازم را دیده است. 
اطمینان حاصل کنید که دستگاه لیزر مجوزها و تاییدیه های لازم را دارا می باشد. همچنین دستگاه لیزر با نوع پوست و رنگ پوست و موی شما مطابقت دارد. زیرا دستگاه لیزر پوست های روشن با دستگاه لیزر پوست های تیره متفاوت است. 

عوارض سوختگی پوست در اثر لیزر موهای زائد

در صورتی که تمام نکات را رعایت کردید و سوختگی توسط تکنسین ایجاد شد. شما عوارض زیر را تجربه خواهید کرد که ممکن است به صورت دائمی بر روی پوست شما باقی بماند. 

  • التهاب
  • قرمزی 
  • تورم 
  • تغییر در رنگدانه های پوست
  • تغییر در بافت پوست

عموما این عوارضی موقتی بوده و بعد از چند ساعت از بین خواهند رفت، در صورتی که این عوارض بیش از یک هفته باقی بمانند حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا علت یابی کند و در صورت سوختگی اقدامات لازم را انجام دهد. 

مراقبتهای قبل از لیزر بیکینی

  • برای لیزر موهای زائد نیاز است که نوک مو به اندازه 1 میلی متر بیرون زده باشد، بهتر است 48 ساعت قبل از لیزر موهای زائد موهای خود را تیغ بزنید. 
  • برای کاهش درد می توانید یک ساعت قبل از لیزر از لایه ای ضخیم کرم بی حس کننده لیدوکائین بر روی ناحیه استفاده کنید و سپس روی آن کیسه فریزر بکشید تا به خوبی جذب شود. البته لازم به ذکر است لیزر موجود در این کلینیک ازجدیدترین لیزرها هستند که مجهز به کولینگ قوی می باشند و عموما افراد با این دستگاه درد را تجربه نمی کنند.
  • از هیچگونه کرم، لوازم آرایشی و مام در ناحیه مورد نظر استفاده نکنید. 
  • اگر در ناحیه لیزر سوزش احساس کردید می توانید از کرم های ضد التهاب مانند بتامتازون و یا اکسیدزینک استفاده نمایید.
  • در فواصل بین جلسات حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.
  • در فواصل بین جلسات لیزر به شدت از حمام آفتاب گرفتن و سولاریوم باید خودداری کنید. 

مراقبت ها و درمان سوختگی بعد از لیزر بیکینی 

بعد از لیزر ناحیه مورد نظر دردناک و قرمز شده ، بنابراین در این مرحله پوست به مراقبت و درمان نیاز خواهد داشت. در ادامه ما به بررسی مراقبت ها و درمان سوختگی بعد از لیزر بیکنی خواهیم پرداخت. بروز علائم سوختگی ممکن است حدود 1 ساعت بعد از لیزر بیکینی خود را نشان دهد. در صورت مشاهده علائم سوختگی حتما با متخصص تماس بگیرید و از وی درباره داروهای مناسب برای ریکاوری و بهبود سوختگی سوالاتی را بپرسید و بدون فوت وقت شروع به درمان کنید. 
بهبود سوختگی درجه 1 بسته به وسعت و ناحیه ای که دچار سوختگی شده است حدودا 3 تا 20 روز بهبود آن زمان میبرد. در صورتی که علائمی مانند تورم و عفونت را مشاهده کردید حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. 
همچنین لازم است بدانید درمان سوختگی بعد از لیزر بیکینی به شدت و میزان پوستی که دچار سوختگی شده است وابسته می باشد. 
در صورت سوختگی خفیف می توانید کارهای زیر را انجام دهید:

استفاده از کمپرس یخ

در مرحله اول بلافاصله بعد از درمان توصیه می شود که ناحیه آسیب دیده را به وسیله کرم یا یخ سرد و بی حس کنید تا دمای آن کاهش یابد. شما می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید یا چند تکه یخ را داخل حوله پیچیده و بر روی محل قرار دهید و در صورت خیس شدن حوله آن را هر چند دقیقه 1 بار عوض کنید. 
یخ را مستقیما بر روی محل سوختگی قرار ندهید. بعد از هر 10 دقیقه کمپرس یخ را از پوست خود بردارید و به پوست خود استراحت دهید. استفاده از کمپرس یخ می تواند قرمزی و تورم بعد از لیزر را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. 

از روغن های چرب بر روی پوست خود استفاده نکنید!

در صورت سوختگی پزشک برای بهبود کرم های مناسب را برای شما تجویز خواهد کرد. با تجویز پزشک از کرم های آنتی بیوتیک و هیدروکورتیزون بر روی ناحیه سوخته استفاده نمایید.

از ترکاندن تاول های خود جدا خودداری کنید!

زیرا اینکار موجب عفونی شدن زخم و باقی ماندن جای زخم های شما خواهد شد. در صورت سوختگی شدید ممکن است مجبور باشید از گازهای استریل برای پانسمان استفاده نمایید، باید توجه داشته باشید که نباید بانداژها خیلی سفت بسته شوند. در صورت مشاهده هر گونه عفونتی سریعا به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. 

اسکراب پوست بعد از لیزر

شما می توانید یک هفته بعد از درمان پوست خود را اسکراب کنید. این کار می تواند علاوه بر کمک به ریزش سریعتر موهای زائد شما ، باعث نرمی و صاف نگهداشتن موهای شما خواهد شد. اسکراب یا لایه بردار پوست را بهتر است هفته 1 یا دو بار انجام دهید، زیرا این کار سلول های مرده ، آلودگی ها را از پوست شما جدا خواهد کرد و پوست شما را نرم و لطیف خواهد کرد. در صورتی که پوست شما دارای سوزش و خارش است از اسکراب پوست باید خودداری کنید. 

استفاده از کرم ضد آفتاب

کرم های ضد آفتاب متناسب با پوست خود و حداقل با SPF30 استفاده نمایید. بخش هایی از بدن شما که در معرض نور آفتاب هستند را به کرم ضد آفتاب آغشته نمایید. پوست شما بعد از لیزر بسیار حساس بوده و اشعه ماورا بنفش خورشید را به راحتی جذب خواهد کرد و دچار سوختگی خواهد شد. بعد از لیزر حداقل تا یک هفته باید از استحمام با آب داغ خودداری کنید، و حداقل دو روز بعد از لیزر استفاده از عطر، اسپری و لوازم آرایشی ممنوع می باشد. 

عدم مصرف آنتی بیوتیک

اگر شروع به مصرف یک دوره آنتی بیوتیک کرده‌اید، لیزر مو زائد را انجام ندهید. حداقل ۲ هفته بعد از اتمام دوره آنتی‌بیوتیک خود، می‌توانید لیزر درمانی را آغاز کنید.

به موهای خو دست نزنید!

در بین جلسات درمان بهتر است از دستکاری کردن و لمس موهای زائد خود بپرهیزید. یعنی لازم است در این مدت فولیکول های مو دست نخورده باقی بمانند و باید از کندن و اپیلاسیون موهای خود جدا خودداری کنید. در صورت نیاز به حذف موهای زائد خود می توانید از تیغ استفاده نمایید. اپیلاسیون، کندن مو، ‌بلیچ یا کرم‌های رفع موهای زائد یا الکترولیز بر روی ناحیه درمان پرهیز کنید و تا سه روز بعد از درمان استفاده از تیغ نیز به علت وجود تاول یا پوست پوست شدن پوست ممنوع می باشد. 

استفاده از کرم های لایه بردار

در صورت بروز ضایعاتی شبیه به جوش که ممکن است باعث ایجاد جای جوش بر روی شما شود، سریعا با پزشک تماس بگیرید. و در صورت تایید و تجویز پزشک می توانید صورت خود را با لایه نازکی از کرم های از بین برنده جای جوش پوشانده و می توانید پوست خود را از زخم و اسکار حفظ کنید. این لایه بعد از خشک شدن شروع به پوست ریزی خواهد کرد. 

استفاده از ژل آلوئه ورا

در صورتی که دچار قرمزی و تورم و آفتاب سوختگی در محل درمان شدید میتوانید از کرم های مرطوب کننده یا ژل آلوئه ورا که تسکین دهنده هستند استفاده نمایید. پس از انجام لیزر از کرم های قوی و محرک که حاوی مواد شیمیایی مانند بنزوئیل هستند استفاده نکنید.

درمان درد لیزر

بعد از لیزر ممکن است التهاب و درد کمی را احساس کنید، که در این صورت بهتر است از کرم های مسکن مانند بتامتازون استفاده نمایید تا التهاب و درد شما کاهش یابد. بهتر است از ایبوپروفن استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث التهاب در پوست شما شود. 

از محصولات پوستی تهاجمی استفاده نکنید!

استفاده از کرم‌های سفید کننده و آلفا هیدروکسی اسید ممنوع می باشد. البته تمیز و مرطوب کردن پوست به صورت ملایم بلافاصله بعد از درمان مانعی ندارد. 

اجتناب از هر گونه فعالیتی که باعث تحریک محل لیزر شده خواهد شد!

حداقل 3 روز و حداکثر یک هفته بهتر است بعد از لیزر موهای زائد از تمرینات بدنی سنگین، استحمام با آب داغ، برنزه کردن، سونا، وان آب گرم، فعالیت‌های شدید و ماساژ اجتناب کنید. فراموش نکنید که قسمت های لیزر شده نباید دستکاری شوند.  

نکته : ممکن است همه موهای زائد از بین نرود و سالی یک یا دوبار به مراجعه دوباره احتیاج داشته باشید. 

چه کسانی نباید لیزر بیکینی انجام دهند ؟

  • افرادی که به تازگی برنزه یا سولاریوم کرده اند، برای لیزر باید حداقل 1 ماه از آن گذشته باشد. 
  • ممنوعیت برای افراد باردار، اما این کار در دوران شیردهی مانعی ندارد.
  • افرادی که از بیماری های عصبی رنج می برند.
  • افرادی که دارای زخم یا عفونت فعال در ناحیه بیکینی هستند. 
آیا اثر سوختگی ناشی از لیزر مو بر روی پوست باقی خواهد ماند ؟

در صورت سوختگی شدید بر اثر لیزر، که از آن مراقبت نشود بر روی پوست باقی خواهد ماند. باقی ماندن جای سوختگی بر روی پوست به شدت آسیب دیدگی و نحوه مراقبت از آن خواهد داشت. بهتر است تا زمانی که جای سوختگی به طور کامل رفع نشده است، توصیه های دارویی را دقیقا رعایت کنید.

فاصله بین جلسات درمان چقدر است ؟

مو به علت داشتن چرخه طبیعی رشد نیاز دارد که هر 4 یا 8 هفته برای درمان به کلینیک مراجعه کنید. در این مدت باید از پوست خود مراقبت کنید، می توانید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید و از کندن موهای خود به شدن بپرهیزید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *