تفاوت آبرسان و مرطوب کننده | پوست شما کدام را نیاز دارد؟

تا به حال برای بسیاری از ما پیش آمده که در فروشگاه‌ها و داروخانه‌ها به دنبال یک مرطوب کننده مناسب بگردیم، اما با دیدن عبارت‌های «مرطوب کننده» و «آبرسان» روی برچسب محصولات گیج شده باشیم. افراد زیادی فکر می‌کنند که این دو عبارت معنای یکسانی دارند؛ اما در حقیقت اینطور نیست! آبرسان‌ها و مرطوب کننده‌ها کارکرد متفاوتی از یکدیگر دارند.

از این‌ها گذشته، ممکن است شما هم از آن دسته افرادی باشید که فکر می‌کنند رطوبت‌رسانی فقط به درد پوست‌های خشک یا دهیدراته می‌خورد. اما باید بگوییم که این عقیده نیز اشتباه است! مهم نیست که چه نوع پوستی دارید، مهم این است که دائماً رطوبت مورد نیاز پوست خود را تأمین و حفظ کنید.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، به شما خواهیم گفت که آبرسانی دقیقاً چیست و چه تفاوتی با مرطوب کنندگی دارد. اگر می‌خواهید بفهمید پوستتان به محصولات آبرسان نیاز دارد یا محصولات مرطوب کننده، در ادامه با ما همراه باشید.

تفاوت آبرسان و مرطوب کننده چیست؟

تفاوت آبرسان و مرطوب کننده در چیست؟

مرطوب کننده‌ها و آبرسان‌ها هر دو به منظور مرطوب نگه داشتن پوست استفاده می‌شوند. اگر پوست تمام آب مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشد با خشکی، پیری زودرس و آسیب‌های محیطی راحت‌تر مقابله خواهد کرد. با این حال، آبرسان و مرطوب کننده یک تفاوت اساسی در نحوه عملکرد دارند.

در ابتدا باید بدانید که آبرسانی به این معنا است که مقدار آب موجود در سلول‌های پوست را به حد ایده‌آل برسانیم. به دنبال تأمین آب مورد نیاز، سلول‌ها متورم شده و فضای بین آن‌ها کاهش می‌یابد. علاوه بر آن، نور را بهتر منعکس می‌کنند که باعث می‌شود پوست درخشان‌تر به نظر برسد. حال اگر آب به هر دلیلی از سلول‌ها خارج شود و پوست کمبود آب پیدا کند، سلول‌ها چروکیده می‌شوند. این امر منجر به خشکی پوست شده و در کنار آن ظاهر فرد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. پس می‌توان گفت که ما هنگام استفاده از آبرسان‌های موضعی، در واقع به سلول‌های خود آب تزریق می‌کنیم و توانایی پوست را در زمینه جذب رطوبت و مواد مغذی بهبود می‌بخشیم.

از طرف دیگر، مرطوب کنندگی به معنای به دام انداختن رطوبت در پوست است. محصولات مرطوب کننده‌ به سلول‌ها آب تزریق نمی‌کنند؛ بلکه از رطوبتی که در آن‌ها وجود دارد محافظت می‌کنند. به این صورت که نوعی سد روی پوست ایجاد می‌کنند که وظیفه آن جلوگیری از خروج آب از سلول و تبخیر آن است. جالب است بدانید که پوست به خودی خود سدی برای محافظت از رطوبت دارد؛ اما گاهی اوقات این سد به طور ایده‌آل عمل نمی‌کند و برای عملکرد صحیح به کمک مرطوب کننده‌ها نیاز دارد. پس به طور کلی، اتفاقی که با استفاده از محصولات مرطوب کننده‌ می‌افتد این است که سلول‌ها متورم و پرآب باقی مانده و به پوست فرد ظاهری شاداب، درخشان و نرم می‌بخشند.

با توجه به تفاوت آبرسان و مرطوب کننده کدام برای پوست من مناسب تر است؟

اگر پوستِ چربی دارید، کارتان نسبت به افراد دارای پوست خشک یا دهیدراته راحت‌تر است و در ادامه به سادگی خواهید فهمید که کدام نوع کرم برایتان مناسب‌تر است. اما در صورتی که در پوستتان احساس خشکی می‌کنید، لازم است ابتدا تشخیص دهید که این خشکی به علت دهیدراته بودن است یا خشک بودن؟!

بسیاری از افراد پوست دهیدراته را با پوست خشک اشتباه می‌گیرند؛ در حالی که این دو از یکدیگر متفاوت‌اند. با این حال، تشخیص پوست دهیدراته از پوست خشک کار چندان سختی نیست. در ادامه ویژگی‌های این دو نوع پوست را بیان خواهیم کرد و تنها کافی است به پوست خود دقت کنید و ببینید که ویژگی‌های پوست خشک برای شما صدق می‌کند یا پوست دهیدراته؟

✤ پوست دهیدراته پوستی است که:

  • کم آب است و این ویژگی را با خشکی، زبر بودن یا پوسته پوسته شدن نشان می‌دهد.
  • گاهی اوقات دچار حساسیت، خارش قرمزی می‌شود.
  • بسته به سن، تعدادی چروک‌ سطحی و عمیق در آن به چشم می‌خورد.
  • در اثر عوامل خارجی مانند: ننوشیدن آب کافی، رژیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد کافئین و آب و هوای محیط زندگی ایجاد می‌شود.

✤ پوست خشک پوستی است که:

  • رطوبت کافی دارد.
  • چربی زیادی ترشح نمی‌کند. مشکل دقیقاً همین‌جا است؛ زیرا غدد ترشح‌کننده چربی در پوست‌‌های خشک کم‌کار هستند.
  • معمولاً در اثر عوامل داخلی مانند ژنتیک، مشکلات تیروئید و سایر بیماری‌ها ایجاد می‌شود.
برای پوست خشک مرطوب کننده بهتر است یا آبرسان

حالا که نوع پوست خود را متوجه شدید، به سراغ بخش بعدی می‌رویم. در این بخش خواهیم گفت که هر نوع پوست باید آبرسان مصرف کند یا مرطوب کننده.

1- پوست خشک:

اگر پوستتان به طور طبیعی در تمام طول سال خشک است و پوسته پوسته می‌شود، به این دلیل است که نمی‌تواند رطوبت موجود در سلول‌ها را به خوبی حفظ کند. برای حل این مشکل باید یک سد محافظ روی سطح پوست خود ایجاد کنید که از خروج رطوبت جلوگیری کند. با توجه به تفاوت آبرسان و مرطوب کننده ، این کار به عهده کسی نیست جز مرطوب کننده‌ها!

یک مرطوب کننده با بافت مناسب و قدرت نرم‌کنندگی خوب، به شما کمک می‌کند تا آب را درون پوستتان حبس کنید. علاوه بر آن، اگر با مواد مرغوب تهیه شده باشد، مواد مغذی مورد نیاز پوست را نیز فراهم می‌کند تا پوستی لطیف‌تر و زیباتر داشته باشید.

وجود مواد مرطوب‌کننده‌ زیر در محصولات پوستی به رفع خشکی پوستتان کمک شایانی خواهد کرد:

  • وازلین
  • روغن‌های طبیعی مانند روغن جوجوبا، روغن نارگیل، روغن کرچک، روغن درخت چای و …
  • سرامیدها
  • دی متیکون (نوعی سیلیکون)
  • شی باتر
  • لانولین

2- پوست دهیدراته:

اگر پوستی دهیدراته دارید، برای تأمین آب مورد نیاز پوست خود می‌توانید از سرم‌ها و ژل-کرم‌های آبرسان را امتحان کنید. پیشنهاد ما این است که به دنبال یک سرم آبرسان حاوی هیالورونیک اسید باشید؛ زیرا این ماده 1000 برابر وزن خود آب حفظ می‌کند. هیالورونیک اسید می‌تواند در رطوبت‌رسانی به پوست تأثیری فوق‌العاده داشته باشد.

اما نکته مهم این است که در سبک زندگی خود نیز تغییراتی ایجاد کنید. پوست دهیدراته بر اثر عوامل خارجی دهیدراته شده است؛ پس نمی‌توان این مشکل را تنها به کمک محصولات موضعی رفع کرد. باید این کمبود آب را به کمک نوشیدن آب بیشتر، ورزش کردن و رژیم غذایی بهتر جبران کنید. مصرف خوراکی‌های مملو از آب مانند هندوانه، توت فرنگی و خیار می‌توانند به شما کمک زیادی کنند.

همچنین وجود مواد آبرسان‌ زیر در محصولات پوستی نیز به رفع کم آبی پوستتان کمک شایانی خواهد کرد:

  • هیالورونیک اسید
  • آلوئه ورا
  • عسل
  • پروپیلن گلیکول
  • آلفا هیدروکسی اسیدها (مانند لاکتیک اسید و سیتریک اسید)
  • اوره
  • گلیسیرین

3- پوست چرب:

اگر پوست چربی دارید، از مرطوب کننده‌ها و آبرسان‌های مبتنی بر آب استفاده کنید. اینکه پوستتان چرب است به این معنا نیست که سلول‌های پوستتان خشک و کم آب نمی‌شوند! اتفاقاً جالب است بدانید که اگر پوست چرب دچار کمبود آب شود، ممکن است چرب‌تر هم بشود.

در اغلب اوقات چربی زیاد روی سطح پوست عملکرد سد طبیعی آن را مختل می‌کند و همین باعث می شود پوست رطوبت را به خوبی حفظ نکند. با خروج رطوبت پوست، سلول‌ها کم‌آب شده و چربی بیشتری تولید می‌کنند. برای جلوگیری از این مشکل کافی است از آبرسان‌ها و مرطوب کننده‌های تهیه‌شده بر پایه آب استفاده کنید. این محصولات سبک و زودجذب بوده و منافذ پوست را مسدود نمی‌کنند. یادتان باشد که شما چربی کافی در پوستتان دارید؛ بنابراین نیازی به استفاده از محصولات چرب و روغنی نیست. محصولات حاوی روغن پوست شما را چرب‌تر کرده و حتی ممکن است باعث بروز جوش و آکنه شوند.


توصیه پایانی

شاید شما نیز از آن دسته افرادی باشید که به استفاده همزمان از آبرسان و مرطوب کننده احتیاج دارند؛ مانند کسانی که پوست چرب دارند یا کسانی که هم پوستشان خشک است هم دهیدراته. استفاده از هر دوی این محصولات هیچ مشکلی ندارد. تنها نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که آبرسان و مرطوب کننده به علت تفاوت عملکردشان باید به ترتیب خاصی استفاده شوند. یادتان باشد که همیشه ابتدا آبرسان بزنید و بعد از آن به سراغ مرطوب کننده بروید. نیازی نیست بعد از زدن آبرسان چند ساعت صبر کنید؛ یک تا دو دقیقه بعد از آبرسان زدن می‌توان از مرطوب کننده نیز استفاده نمود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *