بسیاری از خانم ها در دوران بارداری دچار کمردرد می شوند. تقریباً برای یک سوم بیماران باردار ، درد آزار دهنده درد مهمی در قسمت عقب – یا دقیق تر ، استخوان دنبالچه را احساس می کنند.
استخوان دنبالچه ، در پایین ستون فقرات ، بالای حفره و پشت رحم شما قرار دارد. این کمک می کند و نشستن شما را فیکس می کند و به عنوان نقطه اتصال عضلات کف لگن که از مثانه ، روده و رحم شما عمل می کند. وظایفی برای ایجاد تعادل در ستون فقرات دارد و عضلات کف لگن و اطراف لگن برای عملکرد بهتر به این استخوان نیاز دارند. نام این استخوان از واژه kokkyx یونانی به معنای Cuckoo tail منقار پرنده فاخته بدلیل شباهت دنبالچه به منقار این پرنده گرفته شده است.
در حالی که تقریباً 70٪ از زنان در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می شوند ، 50٪ – 80٪ آنها درد کمر را در بارداری گزارش می کنند. برای تقریباً 10٪ از آنها درد می تواند غیر قابل تحمل باشد.
درد استخوان دنبالچه اغلب به دلیل شل شدن و جابجایی رباط های لگن است. در دوران بارداری ، بدن شما هورمونی به نام ریلکسین ترشح می کند. این هورمون رباط های لگن شما را شل و انعطاف پذیرتر می کند تا جایی برای رشد کودک ایجاد کند و شما را قادر به زایمان کند.
این امر می تواند باعث انقباض شدید عضلات کف لگن شود ، که به ثبات بدن کمک می کند. عضلات کف لگن به استخوان دنبالچه متصل شده و منجر به درد می شوند.
با بزرگ شدن شکم ، مرکز تعادل شما و وضعیت بدن تغییر می کند ، و فشار را به کمر و استخوان دنبالچه اضافه می کند ، که به طور معمول تحمل وزن ندارند. همچنین کودک در حال رشد شما ممکن است شروع به تحت فشار قرار دادن استخوان دنبالچه کند ، نشستن و ایستادن را دردناک کند.
علاوه بر این ، مواردی مانند یبوست یا عدم ورزش کافی نیز می توانند به درد استخوان دنبالچه کمک کنند.
اگرچه ممکن است نتوانیم درد استخوان دنبالچه را درمان کنیم ، اما مراحلی وجود دارد که می توانید برای تسکین ناراحتی ناشی از استخوان دنبالچه انجام دهید.
در این بخش از مجله “زیبا بمان” درباره درد دنبالچه در بارداری توضیح خواهیم داد.
فهرست مقالات
چگونه در بارداری فشار را از استخوان دنبالچه برداریم ؟
درد استخوان دنبالچه در اواخر سه ماهه دوم و سه ماهه سوم بیشتر دیده می شود و گرچه نمی توانید به طور کامل از آن اجتناب کنید ، اما چیزهایی وجود دارد که می توانید برای تسکین آن انجام دهید.
به حالت بدنی خود توجه کنید!
ممکن است تمایل داشته باشید که در حین بارداری به سمت جلو یا کمر خود را خم کنید ، که این کار در نهایت می تواند به ستون فقرات آسیب برساند. وقتی در حالت نشسته قرار گرفته اید باید پاها را روی زمین قرار بگیرند. در این حالت کاملا صاف تکیه دهید و توجه کنید که گردنتان در وضعیت صاف قرار دارد.
تعادل و تقارن به ویژه در دوران بارداری که بسیاری از رباط ها سست هستند مهم است. قرار دادن پاها به حالت صلیبی ، با یک پا از رختخواب بیرون بروید ، یا در حالی که ایستاده اید و یک پا را داخل آن قرار دهید شلوار خود را بپوشید. این نوع حرکات نامتقارن می توانند درد استخوان دنبالچه را تشدید کنند.
قرار گرفتن در یک وضعیت طولانی مدت می تواند درد را به خصوص هنگام نشستن بدتر کند.
از بالش های مخصوص استفاده کنید!
با استفاده از بالشتک مخصوص صندلی می توانید مقداری فشار را از استخوان دنبالچه دردناک خود بگیرید. ما یک بالشتک گوه ای شکل با بریدگی برای ناحیه استخوان دنباله توصیه می کنیم. همچنین ممکن است بخواهید هنگام خواب یک بالش اضافی را در نظر بگیرید. آن را بین پاها قرار دهید تا باسن و زانوها در موقعیت خنثی و راحت تری قرار گیرند.
با دستور پزشک مسکن را مصرف کنید!
در حالی که ما همیشه سعی می کنیم دارو را در دوران بارداری محدود کنیم ، چند گزینه وجود دارد که ممکن است به تسکین درد استخوان دنبالچه کمک کند. این شامل بی حسی موضعی ، استامینوفن ( تایلنول ) یا شل کننده عضلات مانند فلکسریل است. قبل از مصرف هر گونه دارویی در دوران بارداری باید به پزشک خود مشورت کنید.
از ابتلا به یبوست جلوگیری کنید!
استخوان دنبالچه و روده در نزدیکی یکدیگر قرار دارند. متأسفانه ، هورمون های بارداری می توانند خطر یبوست را افزایش دهند و مکمل های آهن می توانند سیستم هضم را کند کنند. نوشیدن آب زیاد ، تحرک و خوردن غذاهای سرشار از فیبر می تواند به حرکت در آوردن و جلوگیری از درد کمک کند.
به یک متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید!
اگر درد شما شدید است و یا سایر مداخلات کاملاً کارساز نیست ، یک فیزیوتراپیست می تواند به شما کمک کند. هدف باید کاهش تنش عضلانی با حفظ قدرت عضلانی و اصلاح بی ثباتی ایجاد کننده درد است. فیزیوتراپ یک برنامه شخصی برای شما ایجاد خواهد کرد که ممکن است شامل تمرینات کششی و تنفسی باشد که می تواند به شل شدن عضلات کف لگن و بهبود طول آنها کمک کند. فیزیوتراپ ممکن است برای شما یک کمربند یا مهاربند مناسب برای کمک به تثبیت لگن قرار دهد. درمان همچنین ممکن است شامل دستکاری استخوان دنبالچه و آزادسازی میوفاشیال عضلات کف لگن باشد که از طریق داخلی و خارجی روی استخوان دنبالچه لنگر می اندازند ، و می تواند تنش و درد عضلات را بیشتر کاهش دهد.
آیا درد استخوان دنبالچه بعد از زایمان بهبود می یابد ؟
برای اکثر خانم ها ، درد استخوان دنبالچه به زودی پس از زایمان فروکش می کند. متأسفانه ، گاهی اوقات به علت شل شدن رباط ها در دوران بارداری و ضربه زایمان می تواند باعث درد مداوم استخوان دنبالچه و اختلال در عملکرد لگن پس از زایمان شود. اگر داروهای بدون نسخه و فیزیوتراپی کمکی نکنند ، برخی از افراد ممکن است از تزریق کورتون التیام یابند. ما سعی می کنیم از این تزریق ها در دوران بارداری اجتناب کنیم .
دیدگاه کاربران