درباره شیمی درمانی خوراکی و سرطان پستان چه باید بدانیم؟

شیمی درمانی خوراکی نوع جدیدی از شیمی درمانی است که افراد می توانند در خانه برای درمان سرطان سینه استفاده کنند. شیمی درمانی در گذشته فرد را مجبور می کرد که برای تزریق وریدی (IV) به مطب پزشک یا بیمارستان مراجعه کند. این روند می تواند وقت گیر و دردناک باشد و به طور بالقوه افراد را از پیگیری روند درمان و مراقبت باز دارد.در نتیجه نوآوری در مراقبت های بهداشتی ، شیمی درمانی اکنون به شکل قرص موجود است که فرد معمولاً می تواند در خانه مصرف کند. نسخه های موضوعی نیز موجود است.
در این مقاله ، ما شیمی درمانی خوراکی سرطان پستان را با جزئیات بیشتری ، از جمله مزایا و عوارض جانبی ، بررسی می کنیم.

شیمی درمانی خوراکی چیست؟

یک داروی سرطان به شکل قرص است. این دارو به روشی مشابه سایر داروهای شیمیایی کار می کند ، سرطان و سلول های دیگر را هدف قرار می دهد تا رشد سرطان را کند یا متوقف کنند. فرد هنوز عوارض جانبی شیمیایی را تجربه می کند و باید مرتباً به پزشک خود مراجعه کند. مصرف داروهای شیمیایی طبق یک برنامه منظم مهم است ، همانطور که پزشک آنها را تجویز کرده است.

داروهای شیمیایی خوراکی

برخی از منابع داروهای شیمیایی خوراکی برای سرطان پستان عبارتند از:

  • سیکلوفسفامید
  • اتوپوزاید
  • کپسیتابین
  • متوترکسات سدیم

با محبوبیت بیشتر شیمی درمانی خوراکی ، دانشمندان به توسعه گزینه های شیمیایی بیشتر مبتنی بر قرص ادامه می دهند.

شیمی درمانی خوراکی و سرطان پستان

فواید شیمی درمانی خوراکی برای سرطان پستان

یک فرد مبتلا به سرطان پستان ممکن است از مزایای شیمیایی خوراکی چندین برخوردار باشد. مزایای احتمالی این موارد عبارتند از:

اثربخشی: بسیاری از داروهای شیمیایی خوراکی برای سرطان پستان ، فرمولاسیون مجدد داروهای شیمیایی سنتی هستند و تأثیر مشابهی دارند. بیشتر تحقیقات نشان می دهد که این داروها به خوبی کار می کنند. با این حال ، اثر خاص دارو به نوع سرطان پستان بستگی دارد.
ایمنی COVID-19: در طی بیماری همه گیر COVID-19 ، اجتناب از بیمارستان ها و مطب های پزشکی ممکن است به کند شدن شیوع ویروس کمک کند ، که به ویژه برای بیماران سرطانی با ضعف سیستم ایمنی بسیار مهم است. شیمی درمانی خوراکی می تواند به کاهش ویزیت و زمان مراجعه پزشک به بیمارستان کمک کند.
راحتی: افراد مبتلا به سرطان پستان ممکن است شیمی درمانی خوراکی را ترجیح دهند زیرا باعث صرفه جویی در وقت می شود مجبور نیستند لباس بپوشند ، در ترافیک بنشینند ، پارکینگ بیمارستان را پیدا کنند و بیشتر روز خود را برای شیمی درمانی هدر دهند.
درد کمتر: برای برخی از افراد ، تزریق شیمیایی داروها، ترسناک یا دردناک است و تعامل با پزشک برایشان استرس زا است. در مقابل ، مصرف داروی شیمیایی در خانه ممکن است احساس راحتی بیشتری داشته باشد.
جغرافیایی: افرادی که در مناطق روستایی زندگی می کنند یا دسترسی آسانی به پزشکان یا بیمارستانهای با کیفیت ندارند ، اگر بتوانند کمتر به دکتر خود مراجعه کنند و در خانه شیمی درمانی کنند ، ممکن است مراقبت های بهتری داشته باشند.
قیمت: از آنجا که شیمی درمانی خوراکی به منابع کمتری نیاز دارد ، ممکن است مقرون به صرفه تر باشد.
وقت بیشتر با عزیزان: شیمی درمانی حضوری ممکن است نیاز به گذراندن نیمی از روز در خارج از خانه داشته باشد. شیمی درمانی خوراکی به این معنی است که افراد می توانند در کنار آسایش خانه خود با عزیزانشان تحت درمان قرار بگیرند.

اثرات جانبی

شیمی درمانی سلول های سرطانی را هدف قرار می دهد ، اما سلول های سالم را نیز از بین می برد. در نتیجه ، می تواند طیف گسترده ای از عوارض جانبی را ایجاد کند. عوارض جانبی خاص در افراد مختلف متفاوت است و ممکن است به نوع قرصی که فرد می خورد بستگی داشته باشد.

شیمی درمانی خوراکی فرم شیمیایی سبک یا کم شدت نیست – این ماده به سادگی به شکل قرص است. بنابراین ، عوارض جانبی مشابه مواردی است که فرد ممکن است با تزریق  تجربه کند. عوارض جانبی رایج تر عبارتند از:

  • ریزش مو
  • حالت تهوع ، استفراغ یا اسهال
  • یبوست
  • دهان خشک
  • آسیب به مغز استخوان
  • افسردگی
  • خستگی ، گاهی اوقات از مشکل خواب شبانه
  • ناباروری
  • خطر بیشتری برای عفونت وجود دارد زیرا شیمی درمانی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند

شیمی درمانی خوراکی نوعی داروی است که می تواند برای کودکان یا حیوانات خانگی که آن را مصرف می کنند خطرناک یا حتی کشنده باشد. در برخی موارد ، دمای گرم یا سرد ممکن است به دارو آسیب برساند. پزشک دستورالعمل هایی را در مورد نحوه نگهداری دارو در دمای مناسب ارائه می دهد.

مدت و تعداد شیمی درمانی خوراکی

انجمن سرطان آمریكا خاطرنشان می كند كه در بیشتر موارد ، فرد در چرخه هایی كه شامل 2-3 هفته درمان و سپس چند هفته استراحت است ، دارو دریافت می كند. چه به روش خوراکی یا هر روش دیگر فرد باید دستورالعمل های درمانی خود را دقیقاً دنبال کند و در صورت از دست دادن دوز ، پزشک خود را مطلع سازد.رویکرد کاملاً متنوعی برای شیمی درمانی خوراکی وجود ندارد ، بنابراین فردی که آن را دریافت می کند در صورت داشتن هرگونه سوال باید با پزشک خود تماس بگیرد.

پزشک معمولاً برای ارزیابی عوارض و پیشرفت درمان ، یک برنامه ویزیت تعیین می کند. معمولا از اسکن های تصویربرداری تومور برای تعیین اینکه شیمی درمانی تاثیرگذار است، استفاده می کنند. مراجعه برای این ویزیت ها بسیار مهم است زیرا ممکن است پزشک داروی شیمیایی یا مقدار مصرف را تغییر دهد. در بعضی موارد، حتی ممکن است درمان متفاوتی را پیشنهاد دهند. اگر شخصی موارد زیر را تجربه کرد، حتما به پزشک مراجعه نمایید :

  • عوارض جانبی ای را تجربه کنید که در زندگی روزمره تداخل ایجاد می کند
  • احساس مریضی
  • یک دوز را فراموش کنید یا دوز غلط مصرف کنید

هر کسی که بلافاصله پس از استفاده از شیمی درمانی واکنش قابل توجهی داشته باشد ، باید سریعاً به اورژانس مراجعه کند. این واکنش می تواند شامل ایجاد بثورات پوستی ، مشکل تنفسی یا احساس درد باشد.

خلاصه

شیمی درمانی خوراکی یک گزینه درمانی مناسب است که ممکن است برخی از افراد مبتلا به سرطان پستان، آن را به شیمی درمانی سنتی تزریق ترجیح دهند. افرادی که این گزینه را در نظر می گیرند باید درباره خطرات و مزایای آن با یک متخصص انکولوژیک و متخصص در زمینه سرطان صحبت کنند. هر داروی شیمیایی خوراکی متفاوت است ، بنابراین برای شخص مهم است که با یک متخصص در مورد داروهای خاص که برای آنها بهتر جواب می دهد بحث کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *