قطره چشمی نفازولین (ناپریون) : موارد مصرف و عوارض آن

نفازولین یک مهارکننده عروق است و  با باریک کردن رگ های خونی متورم در چشم ها باعث کاهش قرمزی چشم ها می شود. علائم درمانی این دارو تسکین موقتی از احتقان جزئی چشم ، قرمزی و یا آلرژیک ناشی از عوامل خارجی مانند: دود تنباکو ، گرد و غبار ، آلودگی ، محیط های خشک ، نور خورشید ، کلر و یا آب دریا ، خواندن یا کار نیاز به تثبیت طولانی مدت بینایی است.

جهت تهیه هر نوع دارو، بعد از تجویز پزشک، حتما به داروخانه های معتبر مراجعه نمایید و از خرید دارو به صورت مجازی خودداری نمایید.

قبل از مصرف این دارودر صورت حساسیت به آن ، یا گلوکوم زاویه بسته ، نباید از نفازولین چشم استفاده کنید. در صورت داشتن شرایط پزشکی دیگر ، از پزشک سؤال کنید که آیا این دارو برای شما بی خطر است ، به ویژه:

مصرف نفازولین در دوران بارداری و شیردهی

مشخص نیست که آیا چربی نفازولین به جنین آسیب خواهد رساند یا خیر . اگر باردار هستید یا قصد استفاده از این دارو را در دوران بارداری دارید ، به پزشك خود بگویید. اطلاعاتی درباره ی این که آیا نفازولین چشمی به شیر مادر منتقل می شود یا می تواند به یک کودک شیرخوار آسیب برساند یا خیر در دسترس نیست . در صورت شیردهی به نوزاد با پزشک مشورت کنید.

چگونه باید از نفازولین چشم استفاده کرد؟

دقیقاً مطابق دستورالعمل برچسب یا طبق دستور پزشک خود استفاده کنید. در مقادیر کمتر یا بیشتر از مقدار توصیه شده از آن استفاده نکنید. استفاده بیش از حد از دارو ممکن است علائم را بدتر کند و باعث آسیب به رگ های خونی در چشم شود. دست های خود را قبل از استفاده از قطره های چشم بشویید.

برای اعمال قطره چشم

سر خود را کمی عقب خم کنید و پلک پایین خود را پایین بیاورید تا یک حفره کوچک ایجاد شود. قطره چکان را بالای چشم با نوک پایین نگه دارید و قره چنان را فشار دهید. چشم خود را ببندید و حدود 1 دقیقه انگشت خود را به گوشه داخلی چشم فشار دهید تا از تخلیه مایع در مجرای اشک جلوگیری شود. فقط به همان تعداد قطره های تجویز شده توسط پزشک را داخل چشم خود بریزید

نوک قطره چشم را لمس نکنید و یا مستقیماً آن را روی چشم خود قرار ندهید. یک قطره آلوده می تواند چشم را آلوده کند ، که ممکن است منجر به مشکلات دید جدی شود.

اگر رنگ مایع تغییر کرده است و یا ذراتی  در آن وجود دارد از آن استفاده نکنید.

نحوه نگهداری قطره چشمی نفازولین:

در دمای اتاق به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود. از یخ زدگی آن جلوگیری شود. پس از استفاده ، بطری را محکم بسته نگه دارید. نفازولین چشم را از دسترس کودکان دور نگه دارید. برخی از داروهای چشم می تواند در کودک خردسالی که به طور تصادفی از قطره چشمی خورده باشد، مشکلات پزشکی جدی ایجاد کند.

نفازولین

اگر یک دوز از دست بدهم چه اتفاقی می افتد؟

از آنجا که در هنگام لزوم از نفازولین چشم استفاده می شود، ممکن است نیاز به برنامه زمانی خاصی برای مصرف این دارو نباشد. اگر برنامه دارید ، به محض یادآوری از دوز از دست رفته استفاده کنید. اگر تقریباً زمان دوز برنامه ریزی شده بعدی شما است، از مقدار از دست رفته خود صر ف نظر کنید. برای جبران دوز از دست رفته دوبرابر از این دارو استفاده نکنید.

اگر بیش از حد مصرف کنم ، چه اتفاقی می افتد؟

انتظار نمی رود مصرف بیش از حد چربی نفازولین خطرناک باشد. اگر کسی به طور اتفاقی دارو را بلعید با اورژانس و فوریت های پزشکی تماس بگیرید.

هنگام استفاده از نفازولین چشم باید از چه چیزی جلوگیری کنم؟

در هنگام  استفاده از لنزهای چشم از این دارو استفاده نکنید. چربی نفازولین ممکن است دارای ماده نگهدارنده ای باشد که می تواند لنزهای تماسی نرم را از بین ببرد. قبل از قرار دادن لنزهای تماسی ، حداقل 15 دقیقه پس از استفاده از این دارو صبر کنید.

عوارض جانبی

در صورت وجود هر یک از این علائم واکنش آلرژیک : کهیر ؛ تنفس دشوار؛ تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو استفاده از نفازولین چشم را متوقف کنید و با مشاهده هرگونه از علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • ادامه یا بدتر شدن قرمزی چشم
  • چشم درد
  • تغییر در دید
  • درد قفسه سینه ، ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • سردرد شدید ، وزوز گوش ، اضطراب ، گیجی یا احساس تنگی نفس.

عوارض جانبی رایج ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سوزش خفیف چشم
  • تاری دید موقتی ، چشم اشکبار
  • سردرد خفیف ، سرگیجه ، عصبی بودن.

این یک لیست کامل از عوارض جانبی نیست و سایر موارد ممکن است رخ دهد. به مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی موثر خواهد بود.

چه داروهایی روی نفازولین چشم تأثیر خواهند گذاشت؟

اگر از داروهای زیر نیز استفاده می کنید ، از پزشک یا بخواهید که در صورت استفاده از نفازولین چشم بی خطر باشد:

  • ضد افسردگی – آمی تری پتیلین ، کلومیپرامین ، دزیپرامین ، دسون لافاکسین ، دوکسپین ، دولوکستین ، ایمی پرامین ، ماپروتیلین ، میلناسیپران ، نورتریپتیلین ، ونلافاکسین
  • مهار کننده های MAO-   فورازولیدون ، ایزوکاربوکسازید ، لینزولید ، فنلزین

این لیست کامل نیست و سایر داروها ممکن است با قطره نفازولین تداخل داشته باشند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *