آیا کرم ضد آفتاب ضرر دارد؟ استفاده نکردن از آن چطور؟

آیا کرم ضد آفتاب ضرر دارد

در همین ابتدا به سراغ اصل مطلب می‌رویم و پاسخ سوالی که به خاطرش روی این مطلب کلیک کرده‌اید را به شما می‌دهیم. آیا کرم ضد آفتاب ضرر دارد؟ به گفته چندین مجله زیبایی و آرایشی خیر، کرم ضد آفتاب نه تنها برای شما ضرری ندارد بلکه عدم استفاده از آن می‌تواند خطرات خیلی جدی برای شما و سلامت پوستتان داشته باشد.

پس چرا برخی نگران عوارض و خطرات استفاده از ضد آفتاب هستند؟ آیا ضد آفتاب ممکن است در شرایط خاصی برای ما مضر باشد؟ این سوال مهمی است که با مطالعه ادامه مطلب به پاسخ آن می‌رسید.

آیا کرم ضد آفتاب خطرات و عوارضی دارد؟

یک مطالعه FDA که در سال 2020 در JAMA منتشر شد، نشان داد که بدن سطوح غیرعادی بالایی از مواد فعال خاصی را که در ضد آفتاب های شیمیایی رایج هستند جذب می کند.

به بیان ساده تر بدن ما برخی مواد فعال موجود در ترکیبات کرم ضد آفتاب را به خود جذب می‌کند که اسامی این مواد عبارتند از: آووبنزون، اکسی بنزون، اکتوکریلن، هموسالات، اکتیسالات و اکتینوکسات. اما آیا جذب این مواد در جریان خون به این معنی است که ضد آفتاب برای شما مضر است؟

کل ماجرا از این قرار است که اگر این مواد به مقدار خیلی زیادی وارد بدن شوند قطعا خطراتی برای سلامتی ایجاد می‌کنند، اما این مواد به اندازه خیلی کمی در ترکیبات ضد آفتاب‌ها و جود دارند و عملا در سطحی نیستند برای سلامتی خطری ایجاد کنند.

اما از آنجایی که ممکن است در مطالعات آینده نتایج متفاوتی به دست آید و از طرفی نمی‌توان گفت که همه ضد آفتاب‌های تولید شده استاندارد هستند، پس بهتر است که هم در استفاده از ضد آفتاب زیاده روی نکنیم و از بهترین کرم های صورت و همچنین از بهترین برندها استفاده کنیم.

کرم ضد آفتاب خوب

ما به محافظت دربرابر اشعه فرابنفش نیاز داریم

البته که بسیاری از محققان در حال بررسی خطرات و عوارض احتمالی ضد آفتاب هستند و این به نوعی در حیطه مسئولیت‌های آنان است که خطرات هر محصولی را شناسایی کنند، اما در حال حاضر همه آنها می‌دانند که اشعه فرابنفش و نور خورشید، قطعا برای بدن ضررهایی دارد.

فرقی نمی ‌کند که گاهی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد یا صحبت از قرار گیری همیشگی در معرض نور خورشید است. در هر دو حالت نور خورشید به سلول های پوست شما آسیب می رسانند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، و حتی در برخی موارد بسته به شرایط ممکن است نوع دیگری از سرطان پوست ایجاد شود.

شاید تصور کنید تنها کار شما زیر نور آفتاب باشد خطرناک است، در حالی که ساعت‌ها دراز کشیدن در ساحل بدون محافظت یا گذراندن وقت در تخت برنزه کردن – خطر ابتلا به ملانوم را افزایش می‌دهد. ملانوم کشنده ترین انواع سرطان پوست است.

از طرف دیگر، یک عمر قرار گرفتن در معرض نور خورشید، فرد را در معرض خطر ابتلا به انواع دیگر سرطان پوست مانند کارسینوم سلول بازال قرار می دهد.

بسیار مهم: اشعه ماوراء بنفش نور خورشید به عنوان یک عامل سرطان زا شناخته شده است که می تواند باعث سرطان پوست شود.

چگونه از خود در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کنیم

جواب بسیار ساده است و احتمالا همین حالا در ذهن شما هم نقش بسته است. آسیب های ناشی از نور خورشید به مرور زمان جمع می شوند و قابل جبران نیستند، به همین دلیل ضروری است که استفاده از کرم ضد آفتاب را به یک عادت تبدیل کنیم.

اگر در مورد کرم های ضد آفتاب نگرانی دارید، تنها توصیه ما به شما این است که در این مورد با متخصص پوست مورد تاییدتان صحبت کنید. بیشترین متخصصین برای جلوگیری از آسیب های ناشی از نور خورشید، کرم ضد آفتاب با طیف وسیع و مقاوم در برابر آب با SPF 30 یا بالاتر را توصیه می کند.

شما از دو نوع ضد آفتاب میتوانید استفاده کنید:

  • ضد آفتاب های شیمیایی

ضد آفتاب های شیمیایی با چسبیدن به پوست، جذب اشعه UV و تبدیل آن به گرما عمل می کنند.

  • ضد آفتاب فیزیکی یا معدنی

عملکرد ضد آفتاب معدنی یا فیزیکی به این شکل است که پوست خود را به طور کامل از آن می‌پوشانید و با این کار اشعه UV از ذرات موجود در کرم ضد آفتاب منعکس می شود. در واقع این نوع ضد آفتاب اشعه را از روی پوست منعکس می‌کنند و اجازه عبور نمی‌دهد.

آن دسته از افرادی که نگران استفاده از ضد آفتاب های معدنی هستند، بهتر است بدانند که هنوز هیچ مدرک محکمی مبنی برای نفوذ مواد معدنی از ضد آفتاب به بدن وجود ندارد و در حال حاضر این نوع ضد آفتاب‌ها کاملا ایمن هستند.

استفاده از کرم ضد آفتاب

چند نکته در استفاده از کرم ضد آفتاب:

  • کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار در زیر نور مستقیم آفتاب بزنید.
  • در ساعات اوج تابش، معمولاً از ساعت 10 صبح تا 2 بعد از ظهر، از قرارگیری در معرض تابش مستقیم نور خورشید خودداری کنید. (ساعات اوج تابش نور خورشید ممکن است بسته به مکان و زمان سال شما متفاوت باشد)
  • استفاده از کلاه‌های لبه دار در هنگام تابش نور خورشید بسیار توصیه می‌شود، این کار موجب اثرگذاری بیشتر استفاده از ضد آفتاب می‌شود.
  • برای جلوگیری از آفتاب سوختگی چشم از عینک آفتابی با لنز واید استفاده کنید.
  • لباس هایی با درجه UPF 50 انتخاب کنید، به این معنی که تنها یک پنجاهم اشعه خورشید حتی در صورت خیس شدن به پارچه نفوذ می کند.

جمع‌بندی: آیا در نهایت ضد آفتاب خطراتی دارد؟

هیچ مدرکی مبنی بر مضر بودن کرم ضد آفتاب برای شما وجود ندارد. اگرچه یک مطالعه کوچک FDA در سال 2020 نشان داد که بدن می تواند برخی از مواد شیمیایی را برای برخی از ضدآفتاب ها جذب کند، اما ثابت نشده است که این ماده دارای اثرات نامطلوب سلامتی است.

با این حال، ثابت شده است که عدم محافظت از خود در برابر اشعه UV خورشید می تواند خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان پوست را افزایش دهد. اطمینان حاصل کنید که همیشه هنگام بیرون از منزل و زیر نور مستقیم خورشید از ضد آفتاب استفاده کنید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *