روش‌های تست hpv در زنان

بسیاری از خانم‌ها از بیماری‌های مقاربتی خاصی رنج می‌برند که شاید هیچ اطلاعاتی از علت آن نداشته باشند. به همین خاطر همواره توصیه می‌شود که خانم‌ها در دوره‌های زمانی مشخص، برای معاینه بالینی و انجام تست‌های مختلف برای پیشگیری و درمان بیماری‌های مقاربتی اقدام کنند. زگیل تناسلی که توسط ویروس پاپیلومای انسانی در اندام‌های جنسی خانم‌ها و حتی آقایان ایجاد می‌شود، یک بیماری مقاربتی است که تشخیص آن برای خانم‌ها از طریق تست hpv امکان‌پذیر است. انجام تست اچ‌پی‌وی یکی از بهترین روش‌ها برای پیشگیری از این ویروس است، چون بیشتر خانم‌ها در ابتدای ابتلا به ویروس hpv هیچ نشانه‌ای ندارند و تشخیص آن تنها از طریق آزمایش hpv انجام می‌شود. در ادامه روش‌های انجام این تست را بررسی می‌کنیم.

روش های تست hpv در زنان

نحوه انجام تست hpv در زنان

ویروس اچ‌پی‌وی معمولاً در دهانه رحم زنان یافت می‌شود. به همین خاطر برای تشخیص وجود این ویروس در اندام‌های جنسی، از سلول‌های دهانه رحم نمونه‌گیری می‌شود. برای جمع‌آوری این سلول‌ها حتماً باید معاینه لگنی صورت بگیرد. ممکن است هنگام گرفتن تست کمی احساس درد و سوزش وجود داشته باشد که قابل تحمل و کاملاً طبیعی است. نحوه انجام تست اچ‌پی‌وی بدین صورت است که پزشک متخصص زنان یک اکسپلوکوم را داخل واژن قرار داده و به کمک آن دیواره‌های واژن را از هم جدا می‌سازد تا دهانه رحم به‌خوبی قابل رویت باشد. سپس پزشک با وسیله‌ای شبیه به یک برس کوچک به نام سیتوبراش به آرامی سلول‌های دهانه رحم را جمع آوری می‌کند و در شرایط بهداشتی، آن را برای آزمایش آماده می‌سازد.

تست پاپ‌اسمیر

تست hpv را می‌توان از روی نمونه پاپ‌اسمیر نیز انجام داد. درواقع نمونه پاپ‌اسمیر برای تشخیص ویروس پاپیلومای انسانی کفایت می‌کند و شما می‌توانید به‌صورت همزمان تست پاپ‌اسمیر و اچ‌پی‌وی را با هم انجام دهید و نیازی به نمونه جداگانه نیست. به این ترتیب هر نوع عفونت تناسلی و موارد شدیدتر، مانند سرطان دهانه رحم و بیماری‌های مقاربتی تشخیص داده می‌شود.

آزمایش hpv به دلیل شرایط حساس و آسیب‌پذیر بدن خانم‌ها از ضرورت و اهمیت بالایی برخوردار است. این آزمایش تشخیص ویروس hpv در خانم‌ها برخلاف آقایان که آزمایش اختصاصی برای آن‌ها وجود ندارد، بسیار رایج بوده و در لیست چکاپ سالانه در اکثر آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.

نحوه انجام تست hpv در زنان

چه زمانی انجام تست hpv ضرورت پیدا می‌کند؟

بیش از ۸۰ درصد خانم‌هایی که مقاربت جنسی دارند، به ویروس پاپیلومای انسانی یا همان زگیل تناسلی مبتلا هستند؛ درصورتی‌که هیچ علائم مشخصی ندارند. درواقع این ویروس در اندام‌های جنسی آن‌ها مخفی است. ازآن‌جاکه این ویروس در بدن زنان به‌صورت خودبه‌خود دفع نمی‌شود و ممکن است مشکلات جدی‌تری ایجاد کند، لازم است خانم‌ها طبق یک قاعده کلی از سن ۲۵سالگی تا ۶۵سالگی به‌صورت مرتب هر سه سال یک بار این تست را انجام دهند. اگر افرادی که زیر سن ۲۵سالگی مقاربت جنسی یا زایمان داشته‌اند نیز باید این تست را انجام دهند:

مشاهده علائم ویروس hpv

درصورتی‌که خانم‌ها با علائم ویروس اچ‌پی‌وی روبه‌رو شدند، باید سریعاً برای انجام آزمایش اچ‌پی‌وی اقدام کنند . ویروس hpv شامل دو دسته پرخطر و کم‌خطر است. علائم آن نیز به تناسب نوع ویروس در خانم‌ها ظاهر می‌شود. از علائم ویروس اچ‌پی‌وی کم‌خطر می‌توان به تحریک خارش و درد واژن، خونریزی و زگیل در اطراف مقعد یا واژن اشاره کرد.

ویروس اچ‌پی‌وی پرخطر که قطعاً علائم خطرناک‌تری دارد، سبب رشد و گسترش سلول‌های غیرطبیعی در دهانه رحم شده و درنهایت به سرطان دهانه رحم تیدیل می‌شود. از علائم ویروس اچ‌پی‌وی پرخطر نیز می‌توان به درد لگن، خونریزی شدید، کاهش ناگهانی وزن، ترشح غیرطبیعی از واژن، درد هنگام رابطه جنسی، ادرار خونی و غیره اشاره کرد. با توجه به اهمیت تشخیص این ویروس در بدن بهتر است خانم‌ها در صورت مشاهده هریک از علائم ویروس کم‌خطر و پرخطر سریعاً تست hpv را انجام دهند.

نکات مهم قبل از انجام تست اچ‌پی‌وی

نحوه انجام آزمایش شبیه به معاینه‌های لگنی و معاینه‌های دوره‌ای خانم‌ها است که به‌سادگی انجام می‌شود. آنچه در انجام آزمایش اچ‌پی‌وی مورد توجه قرار می‌گیرد، اقداماتی است که خانم‌ها باید قبل از نمونه‌گیری انجام دهند تا روند انجام تست با موفقیت بیشتری همراه باشد.

معمولاً به خانم‌ها توصیه می‌شود که حداقل دو روز قبل از تست رابطه جنسی نداشته باشند، از داروهای واژینال مانند کرم کلوتریمازول استفاده نکنند، دوش واژینال انجام ندهند، از هرگونه کرم، فوم و شوینده‌های واژینال استفاده نکنند. تست اچ‌پی‌وی نباید در دوران قاعدگی گرفته شود. علاوه‌بر این‌ها توصیه می‌شود که در یک آزمایشگاه معتبر و متخصص این آزمایش ویروس hpv را انجام دهند.

با توجه به این‌که نحوه انجام آزمایش در شرایط بهداشتی و تشخیص سلول‌های سرطانی پس از نمونه‌گیری در تشخیص نهایی بیماری و درمان آن از اهمیت بسیاری برخوردار است، می‌توان لزوم مراجعه به یک آزمایشگاه معتبر و متخصص را توجیه کرد. قطعاً وقتی نمونه‌برداری سلول‌های رحمی در یک آزمایشگاه معتبر انجام شود، نتیجه آن ۱۰۰ درصد صحیح خواهد بود.

آیا درمانی برای ویروس اچ‌پی‌وی وجود دارد؟

درمان ویروس اچ‌پی‌وی درصورتی‌که از نوع کم‌خطر باشد، از طریق درمان‌های دارویی، فریز کردن و مواردی از این قبیل امکان‌پذیر است، اما درصورتی‌که ویروس زگیل تناسلی از نوع پرخطر باشد، به‌سرعت در دهانه رحم رشد کرده و گسترش می‌یابد. درنتیجه زمانی که به سرطان دهانه رحم تبدیل شود، درمان آن به‌سختی امکان‌پذیر خواهد بود. به همین خاطر انجام تست hpv از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چون در صورت تشخیص به‌موقع می‌توان از گسترش بیماری و شیوع آن جلوگیری کرد.

روش های تست hpv در زنان

جمع‌بندی

در این مطلب راجع‌به تست hpv، روش انجام آن و اهمیت نمونه‌گیری ویروس اچ‌پی‌وی صحبت کردیم. ویروس اچ‌پی‌وی که عامل ایجاد زگیل تناسلی و در مواقع شدیدتر سرطان دهانه رحم است، یک ویروس شایع است که از طریق مقاربت جنسی انتقال می‌یابد. میزان شیوع این بیماری به شدت زیاد است و حتی از طریق تماس پوستی و رابطه‌های جنسی محافظت‌نشده انقال می‌یابد. به همین خاطر خانم‌ها باید در دوره‌های زمانی مشخص آزمایش ویروس اچ‌پی‌وی را انجام داده و در صورت ابتلا به این بیماری برای درمان سریع آن اقدام کنند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *