چگونه می توان از نفخ شکم بعد از غذا جلوگیری کرد؟ + علت

نفخ شکم بعد از غذا خوردن معمولاً جای نگرانی نیست و فرد می تواند با رعایت برخی از روشهای ساده مانند نخوردن زیاد فیبر ، اجتناب از مصرف نوشیدنی های گازدار و خوردن و آشامیدن با سرعت بیشتری ، از آن جلوگیری می کند. نفخ شکم بعد از غذا احساسی است که اکثر مردم گهگاه تجربه می کنند. این می تواند باعث متورم شدن و ناراحتی معده شود ، که ممکن است با نفخ شکم یا آروغ همراه باشد. در حالی که نفخ شکم بعد از غذا خوردن غیرمعمول نیست ، اما روش های مختلفی برای جلوگیری از آن وجود دارد. در این مقاله ، ما روش های جلوگیری از نفخ شکم را بررسی می کنیم.

نفخ شکم بعد از غذا

راه های برای جلوگیری از نفخ شکم بعد از خوردن غذا

نکات زیر می تواند به کاهش یا جلوگیری از نفخ شکم بعد از خوردن غذا کمک کند:

1- از مصرف فیبر زیاد جلوگیری کنید

فیبر کربوهیدرات موجود در غذاهای گیاهی است که بدن نمی تواند آن را هضم کند. برخی از عملکردهای مهم بدن از جمله کمک به تنظیم سطح قند خون و مصرف قند را دارد. غذاهای حاوی فیبر بالا باعث می شود برخی از افراد مقادیر زیادی گاز تولید کنند. مطالعه ای نشان داد که رژیم کم فیبر به رفع نفخ در افراد مبتلا به یبوست ایدیوپاتیک کمک می کند. نمونه هایی از غذاهای پر فیبر عبارتند از:

  • لوبیا
  • عدس
  • میوه ها ، مانند سیب و پرتقال
  • جو دو سر سبوس دار
  • نخود شده
  • کلم بروکلی
  • جوانه بروکسل

2- از حساسیت به غذا و آلرژی آگاه باشید

نفخ شکم علامت حساسیت به غذا یا آلرژی است. عدم تحمل و آلرژی می تواند باعث تولید بیش از حد گاز یا گیر افتادن گاز در دستگاه گوارش شود. غذاهایی که به احتمال زیاد باعث این امر می شوند گندم یا گلوتن هستند. هیچ آزمایش قابل اتکایی برای شناسایی حساسیت غذایی یا آلرژی خاص وجود ندارد ، بنابراین بهترین راه برای شناسایی آنها آزمایش و خطا است. این می تواند به شما کمک کند تا یک یادداشت غذایی نگه دارید تا ردیابی کند که کدام غذاها علائمی مانند نفخ شکم در شما ایجاد می کنند.

3- از غذاهای پرچرب بپرهیزید

چربی یک قسمت اساسی در هر رژیم غذایی سالم است و یک منبع مهم انرژی است. بدن چربی ها را به آهستگی هضم می کند زیرا مدت زمان بیشتری از اکثر غذاها در دستگاه گوارش طول می کشد و تخلیه معده را به تأخیر می اندازد. در برخی از افراد ، این امر می تواند باعث ایجاد نفخ شود. برای افرادی که چنین چیزی را تجربه می کنند ، اجتناب از غذاهای پر چربی ممکن است به کاهش نفخ شکم کمک کند. به عنوان مثال ، یک مطالعه در افراد مبتلا به مشکلات تخلیه معده نشان داد که وعده های غذایی جامد پرچرب باعث افزایش علائم ، از جمله نفخ شکم می شود.

4- آهسته نوشیدن و غذا خوردن

نوشیدن یا خوردن خیلی سریع میزان هوای فرد را می بلعد ، که می تواند منجر به تجمع گاز بیشتر در دستگاه گوارش شود. برای افرادی که سریع غذا می خورند یا می نوشند ، ممکن است نفخ ایجاد کند. کاهش سرعت خوردن آنها می تواند به کاهش مشکل کمک کند.

5- از نوشیدنی های گازدار خودداری کنید

نوشیدنی های گازدار حاوی دی اکسید کربن هستند ، گازی که می تواند در دستگاه گوارش جمع شده و باعث نفخ شود. این امر همچنین می تواند در نسخه های رژیمی نوشیدنی های گازدار رخ دهد. آب بهترین گزینه به جای نوشیدنی های گازدار برای کاهش خطر نفخ است.

6- زنجبیل

زنجبیل یک درمان سنتی برای مسائل گوارشی است. این ماده حاوی داروی مسکن است که برای کاهش گاز بیش از حد در دستگاه گوارش مفید است. زنجبیل دارای برخی مزایای سلامتی است ، از جمله کاهش مشکلات دستگاه گوارش ، مانند نفخ.

7- از آدامس جویدن خودداری کنید

آدامس باعث بلعیدن هوای بیشتر در فرد می شود. این هوا می تواند در دستگاه گوارش جمع شده و در برخی افراد نفخ ایجاد کند.

8- ورزش سبک بعد از غذا خوردن

ورزش سبک پس از خوردن غذا ، مانند پیاده روی ، ممکن است به نفخ برخی افراد کمک کند. ورزش بدنی سبک به حذف گاز دستگاه گوارش کمک می کند و نفخ معده را تسکین می دهد.

9- از گفتگو به هنگام غذا خوردن خودداری کنید

صحبت هنگام غذا خوردن ، فرصت بلع هوا را در فرد افزایش می دهد. این می تواند باعث تجمع هوا در دستگاه گوارش شود و منجر به نفخ شود.

10- معالجه سوزش معده

سوزش معده هنگامی رخ می دهد که اسید معده به گلو بازگردد ، که می تواند احساس سوزش ناخوشایندی ایجاد کند. همچنین علت شایع نفخ شکم است. درمان سوزش معده می تواند یک روش موثر در کاهش نفخ شکم برای برخی از افراد باشد. فرد می تواند با استفاده از داروهای بدون نسخه مانند آنتی اسیدها ، دل درد را درمان کند.

علت نفخ شکم بعد از غذا

علت نفخ بعد از غذا خوردن چیست؟

نفخ در ناحیه شکم رخ می دهد. زمانی اتفاق می افتد که مقدار زیادی هوا یا گاز در دستگاه گوارش جمع شود. خوردن دلیل اصلی نفخ است زیرا وقتی بدن غذا را هضم می کند ، گاز تولید می کند. افراد همچنین هنگام غذا خوردن یا آشامیدن هوا را می بلعند که سپس وارد دستگاه گوارش می شود. نفخ شکم و آروغ زدن معمولاً به رفع تجمع گاز و هوا در روده کمک می کند. نفخ شکم علامت بسیاری از بیماری ها مانند سندرم روده تحریک پذیر یا عدم تحمل غذا است. اگرچه بیشتر موارد نفخ قابل اجتناب است.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

نفخ شکم بعد از غذا خوردن یک تجربه شایع است و معمولاً جای نگرانی نیست. افرادی که نفخ دارند اغلب می توانند علائم خود را در خانه درمان کنند ، مانند استفاده از یکی از روش هایی که در این مقاله ذکر شد. با این حال ، نفخ شکم گاهی می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای باشد که ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد. هرکسی که نفخ همراه با علائم دیگری دارد باید به پزشک مراجعه کند. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد شکم
  • حالت تهوع
  • یبوست
  • اسهال
  • خستگی
  • کاهش وزن غیر منتظره
  • سوزش پوست

افرادی که بعد از اکثر وعده های غذایی دچار نفخ شکم می شوند نیز باید با پزشک صحبت کنند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *