کراتینه مو در بارداری چه مشکلاتی برای سلامت مادر و جنین به وجود می آورد؟

بسیاری از خانم ها در صورتی که موهای آسیب دیده و وز دارند علاقه مند به صاف و درخشان کردن موهای خود هستند. به همین دلیل موهای خود را کراتینه می کنند. کراتینه کردن مو روشی موثر برای درمان موهای آسیب دیده می باشد و می تواند به موهای فرد زیبایی ببخشد اما در عین حال دارای عوارض جدی نیز می باشد. اما سوالی که پیش می آید این است که کراتینه مو در بارداری ضرر دارد؟ آیا نمی توان در این دوران موهای خود را کراتینه کرد. با مجله زیبا بمان همراه باشید در این بخش به طور کامل درباره کراتینه مو در بارداری صحبت خواهیم کرد. 

کراتینه مو در بارداری

کراتینه مو چیست ؟

کراتینه کردن مو روشی نیمه دائم برای صافی و نرمی فولیکول های مو آسیب دیده میباشد به صورتی که موها موقتا با مخلوط مایع کراتین پوشش داده می شوند. کراتینه حاوی فرمالدهید است که علاوه بر مضر بودن برای مصرف کننده برای اطرافیان نیز مضر است و با توجه به هزینه بالای کراتینه بهتر است از مواد طبیعی استفاده کنیم. فرمالدهید در هر شکلی (جامد، مایع، گاز) برای بدن خطرناک است. زیرا این ماده سمی و فرار می تواند سرطان زا باشد. تنفس بخار آن و خوردن این ماده می تواند باعث ایجاد سرطان در فرد شود. 
در مو، پوست و ناخن ها انسان ها کراتین وجود دارد. تنظیم تولید پروتئین و رشد سلولی از عملکردهای برخی از انواع کراتین می باشد  که می تواند آنها را نیز تنظیم کند. دو نوع پروتئین به نام آلفا کراتین و بتا کراتین وجود دارد که نوع آلفا آن در پوست و مو انسان می باشد. و این کراتین در مو به علت وجود سیستئین به عنوان نوعی آمینواسید حاوی گوگرد نیز شناخته میشود. 
در اصل کراتینه مو روشی موقتی برای براقی و صافی موهای آسیب دیده می باشد که این فرآیند حدودا 90 دقیقه به طول می انجامد. فرمالدهید موجود در کراتینه سلامتی آنها را به خطر می اندازد و فرمالدهید در برخی از محصولات کراتینه سرطان زا بودن و برای سلامت آرایشگران خطرناک می باشد. 
عوارض کراتینه مو نه تنها در زمان انجام کار بلکه زمانی که مواد بر روی موهای شما می باشد با هربار سشوار یا اتو در فضای اطراف پخش میشود و میتواند بر روی سلامت فرد تاثیر سو بگذارد. همین امر سبب می شود کراتینه مو در بارداری به هیچ وجه توصیه نشود.

آیا استفاده از محصولات بدون فرمالدهید توصیه میشود؟

برخی از محصولات بدون فرمالدهید هستند اما بر اثر گرما فرمالدهید آزاد میکنند که عوارض آن بیشتر است. 

عوارض کراتینه مو در بارداری

عوارض کراتینه مو در بارداری

  • فرمالدهید موجود در مواد کراتینه میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و بیماری ALS، بیماری های مزمن مانند آسیب به سیستم عصبی مرکزی، سردرد، افسردگی، تغییرات خلقی، بیخوابی، حساسیت، اختلال حافظه و تعادل در فرد شود.
  • استنشاق فرمالدهید میتواند منجر به سوزش گلو، سرفه، خارش چشم و حتی خونریزی از بینی شود.
  • زنان باردار نباید حتی در محیطی قرار بگیرند که کراتینه مو انجام میشود. به همین دلیل کراتینه مو در بارداری توصیه نمی شودزیرا عوارض خطرناکی برای مادر و جنین به همراه خواهد داشت. 
  • در صورتی که آسم، برنشیت یا مشکلات تنفسی دیگری داشتید ممکن است نسبت به فرمالدهید بیشتر حساسیت نشان دهید. از عوارض دیگر کراتینه مو میتوان به ریزش و آسیب موهای سالم اشاره کرد و علت آن قرار گرفتن در معرض حرارت زیاد می باشد. 

جایگزین برای کراتینه مو در بارداری

به جای کراتینه مو در بارداری میتوانید روش‌های سالم دیگری را امتحان کنید. برای آبرسانی و نرم کنندگی عمیق موها، از ماسک مو‌های نرم کننده طبیعی می توانید استفاده کنید. روغن درمانی را امتحان کنید.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید!

برای سلامت موها بهتر است در رژیم غذایی خود دقت کنید، زیرا سلامت موها از داخل بدن آغاز میشود. مواد غذایی حاوی پروتئین و ویتامین میتواند به حفظ سلامت موها کمک کند. 

  • آهن
  • ویتامین ایی
  • سلنیوم
  • مس
  • منیزیم
  • مصرف تخم مرغ، میوه و سبزیجات

استفاده از روغن های گیاهی

روغن های گیاهی مانند روغن آرگان یا جوجوبا، آووکادو، روغن نارگیل و بیوتین مایع، ژلاتین برای سلامت موها توصیه میشوند و میتوانند به سلامت موها کمک کنند. 
روغن نارگیل از مو در برابر آسیب های حرارتی محافظت و موجب ترمیم موهای آسیب دیده می شود همچنین برای جلوگیری از موخوره نوک موهایتان را میتوانید با روغن نارگیل چرب کنید.

ماسک های خانگی برای سلامت و نرمی موها

روغن زیتون + عسل + آووکادو + تخم مرغ + ژلاتین + ماست برای سلامت موها مفید هستندو می توانند به ترمیم و زیبایی موها کمک کنند.

توجه : در صورتی که موهایتان بر اثر حرارت و رنگ مو آسیب دیده است می توانید از ژل کتیرا استفاده کنید. 

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *