جراحی متقارن کردن صورت چگونه است؟ [راهنمای کامل]

عدم تقارن صورت یکی از رایج ترین مشکلات متقاضیان جراحی پلاستیک است. جراحی متقارن کردن صورت شامل مجموعه ای از روش ها و تکنیک های مختلف است که می توانند بین اجزای صورت تقارن و هماهنگی ایجاد کنند. این روش ها ممکن است شامل تزریق فیلرهای پوستی، بوتاکس یا عمل جراحی باشند.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، روش های مختلف جراحی قرینه سازی صورت را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

جراحی قرینه کردن صورت

عدم تقارن صورت چیست و چرا به وجود می آید؟

عدم تقارن صورت به زمانی اطلاق می شود که دو نیمه صورت از یکدیگر متفاوت به نظر برسند. برای برخی افراد، میزان عدم تقارن حداقلی بوده و به طور واضح مشخص نیست. اما برای عده ای دیگر این عدم تقارن آشکارتر است؛ به گونه ای که وقتی در آینه نگاه می کنند، دو طرف صورتشان بسیار متفاوت به نظر می رسد.

متقارن نبودن صورت می تواند به دلیل یک ویژگی مانند بالا بودن یک ابرو نسبت به دیگری باشد، یا جنبه های متعددی از صورت را درگیر کند. به طور کلی، عدم تقارن صورت طبیعی است؛ چرا که بیشتر مردم در صورت خود تا حدودی عدم تقارن دارند. اما این مشکل هنگامی نگران کننده است که واضح و آشکار باشد.

همچنین جالب است بدانید که انواع مختلفی از عدم تقارن صورت وجود دارد. به همین دلیل روش های درمانی متنوع و متعددی برای حل این مشکل ابداع شده است. انواع مختلف عدم تقارن صورت شامل:

  • عدم تقارن ساختاری: زمانی رخ می دهد که شکل صورت در حالت عادی نامتقارن به نظر می رسد. این نوع عدم تقارن اغلب در نتیجه ناهماهنگ بودن اجزای مرکزی صورت رخ می دهد؛ مانند چشم، بینی یا دهان.
  • عدم تقارن عملکردی: این نوع عدم تقارن در نتیجه رویدادهای عصبی ایجاد شده و زمانی بیشتر نمایان می شود که عضلات صورت فعال شوند.
  • عدم تقارن ناقص: به مواردی اشاره دارد که در آن یک جنبه از صورت نامتقارن به نظر می رسد. به عنوان مثال، برخی از افراد احساس می کنند که بینی آن ها کج به نظر می رسد و بر تعادل کل صورت آن ها تأثیر می گذارد.
  • عدم تقارن کامل: بیشتر افراد متقاضی جراحی متقارن کردن صورت احساس می کنند که عدم تقارن صورت آن ها ناشی از چند عامل ناهماهنگ است؛ نه یکی.
  • پیری نامتقارن: این اتفاق زمانی رخ می دهد که سرعت پیر شدن دو طرف صورت یکسان نباشد. به همین دلیل، نیمی از صورت به دلیل پیرتر بودن نامتقارن به نظر می رسد.

اما علت عدم تقارن صورت چیست؟ علل رایج این اتفاق عبارت اند از:

  • ژنتیک
  • آسیب ناشی از آفتاب
  • سیگار کشیدن
  • مشکلات مرتبط با فک و دندان
  • افزایش سن و پیری
  • سکته

جراحی متقارن کردن صورت چیست؟

جراحی متقارن کردن صورت یک عمل زیبایی است که روش هایی همچون تزریق فیلر، بوتاکس و جراحی را در بر می گیرد. انتخاب هر یک از این روش ها بستگی به نواحی ایجاد کننده عدم تقارن و اهداف شخصی بیمار و ظاهر مورد نظر او دارد. حتماً می دانید که مشورت با یک جراح پلاستیک معتبر قبل از انجام هرگونه عمل ضروری است.

معمولاً افراد دارای عدم تقارن خفیف صورت از روش های غیر تهاجمی مانند تزریق فیلر و بوتاکس برای درمان این مشکل استفاده می کنند. اما برخی افراد برای دستیابی به چهره متقارن نیاز به تلفیقی از فیلر و جراحی دارند. به طور کلی، افرادی که مایل به انجام جراحی متقارن سازی صورت هستند باید:

  • انتظارات واقع بینانه داشته باشند
  • از خطرات احتمالی جراحی آگاه باشند
  • از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشند
  • از کشیدن سیگار خودداری کنند

اما هر یک از روش های متقارن سازی صورت برای کدام نواحی صورت انجام می شود؟ در ادامه خواهیم دید:

گونه

عدم تقارن گونه ها را می توان با انجام لیپوساکشن یا با تزریق فیلر در گونه کوچک تر اصلاح کرد. تزریق فیلر یک راه حل غیر دائمی است و باید بعد از چند ماه دوباره انجام شود. به عنوان یک راه حل دائمی تر می توان از تزریق یا پیوند چربی استفاده کرد. در موارد بسیار شدید، استخوان های صورت ممکن است باعث عدم تقارن شوند و برای ایجاد تقارن، باید با جراحی تغییر شکل داده شوند.

چانه

عدم تقارن چانه اغلب نتیجه ناهنجاری ساختار اسکلتی فرد است. می توان از روش هایی همچون تزریق فیلر یا جاسازی ایمپلنت برای رفع عدم تقارن چانه و فک کمک گرفت. در برخی موارد، بیمار ممکن است احساس کند که چانه اش خیلی بزرگ یا خیلی کوچک است. در چنین مواردی جراحی توصیه می شود.

گوش

اتوپلاستی می تواند با کاهش میزان بیرون زدگی گوش، شکل و ظاهر صورت را به شدت تغییر دهد. این روش همچنین می تواند تقارن صورت را با تغییر شکل دادن گوش ها برقرار کند.

چشم

متقارن نبودن چشم ها یا ابروها را می توان به سادگی با تزریق بوتاکس یا لیفت ابرو اصلاح کرد تا ارتفاع چشم ها و ابروها یکسان شود. یک مشکل دیگر که برخی افراد را درگیر می کند، داشتن پوست یا چربی اضافی روی یک پلک است. در این مورد می توان جراحی پلک (بلفاروپلاستی) انجام داد تا پوست و چربی اضافی روی پلک یک چشم برداشته شود.

صورت

لیفت صورت یا گردن می تواند کناره های صورت را به یک اندازه بالا ببرد و آن ها را به یک سطح تقارن برساند. این روش می تواند افتادگی پوست را نیز از بین ببرد و در نتیجه، باعث جوان تر به نظر رسیدن صورت و گردن شود.

پیشانی

لیفت ابرو برای از بین بردن خط اخم پیشانی نیز انجام می شود. برای کسانی که با پیری نامتقارن صورت دست و پنجه نرم می کنند، می توان از تزریق بوتاکس یا فیلر در مقادیر مختلف استفاده کرد.

خط فک

گاهی اوقات عدم تقارن فک منجر به بروز مشکلات پزشکی می شود و باید با جراحی اصلاح شود. اما در سایر موارد، می توان از لیپوساکشن یا تزریق فیلر نیز برای برقرار کردن تقارن در ناحیه فک استفاده کرد.

لب

یک روش رایج برای رفع عدم تقارن لب، تزریق فیلر است. این روش اغلب برای افزایش اندازه لب استفاده می شود؛ اما می توان از آن برای متقارن سازی لب نیز کمک گرفت.

بینی

عدم تقارن بینی معمولاً به دلیل برجستگی، کج بودن، بیش از حد بزرگ یا خیلی کوچک بودن بینی رخ می دهد. در این موارد، جراحی بینی قادر است این مشکلات را به طور دائمی رفع کند و بینی را به تقارن برساند. از روش های غیر جراحی مانند تزریق فیلر به بینی نیز می توان استفاده کرد؛ اما این روش ها دائمی نیستند.

ماندگاری جراحی متقارن سازی صورت چقدر است؟

ماندگاری نتیجه ای که فرد کسب می کند بستگی به نوع روش انجام شده دارد. بوتاکس و فیلر محلول های تزریقی با ماندگاری کوتاه مدت هستند و نیاز به تکرار مجدد دارند. بوتاکس هر 9 تا 12 ماه یک بار دوباره باید تزریق شود. طول عمر فیلرها بستگی به نوع و برند آن ها دارد؛ زیرا برخی از فیلرها می توانند 5 تا 7 ماه دوام داشته باشند، در حالی که برخی دیگر حدود 5 سال ماندگاری دارند. عمل جراحی یک راه حل های دائمی برای متقارن کردن صورت است.

منبع: plasticsurgeryofboston

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *