لیفت پوست صورت و حقایقی که درباره آن نمی دانید!

لیفت پوست صورت یک عمل زیبایی برای جوان‌سازی چهره است. این عمل می‌تواند با جراحی یا بدون جراحی انجام شود. هدف اصلی لیفت صورت، برطرف کردن افتادگی پوست و چین‌وچروک است. این روش همچنین می‌تواند به زاویه‌سازی صورت کمک کند. اما بهترین روش لیفت صورت چیست؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، همراه ما باشید تا هر آنچه باید درباره لیفت پوست صورت بدانید را به شما بگوییم.

لیفت صورت

لیفت پوست صورت چیست؟

قبل از اینکه لیفت صورت انجام دهید، باید بدانید که اصلاً چرا لیفت صورت انجام میشود.

همه ما می‌دانیم که ظاهر و شکل صورت با افزایش سن تغییر می‌کند. نه تنها پوست شل‌تر می‌شود، بلکه تعداد زیادی چین‌وچروک روی نواحی مختلف چهره به وجود می‌آید. علاوه بر این‌ها، چربی صورت نیز کاهش می‌یابد. کاهش چربی صورت باعث می‌شود تا پوست نسبت به قبل، پیرتر به نظر برسد.

لیفت صورت می‌تواند این تغییرات را برطرف کند. بسیاری از افراد برای درمان مشکلات زیر، به سراغ لیفت صورت می‌روند:

  • افتادگی گونه‌ها
  • شل شدن پوست در خط فک پایین
  • چین ‌و چروک‌های عمیق پوست از کناره های بینی تا اطراف دهان

البته باید توجه داشته باشید که لیفت صورت نمی‌تواند چروک‌های ریز، لک‌های پوستی و چین‌های اطراف لب را از بین ببرد. اگر با این موارد روبه‌رو هستید، باید روش‌های درمانی دیگری را امتحان کنید.

اکنون که متوجه شدیم لیفت صورت برای چیست، نوبت آن است که روش های مختلف لیفت صورت را بررسی کنیم.

لیفت صورت با جراحی چگونه است؟

جراحی لیفت صورت شامل مراحل زیر است:

  1. بیهوشی: پزشک برای راحتی شما در طول جراحی، بیهوشی عمومی یا داروی آرام‌بخش تجویز می‌کند.
  2. ایجاد برش: بسته به انتظارات شما از جراحی لیفت، جراح بخش‌های خاصی از پوست را برش می‌دهد. برای لیفت کامل صورت، جراح باید پوست را از خط رویش مو روی شقیقه‌ها، تا قسمت تحتانی پوست سر برش دهد. در صورتی که تمایل داشته باشید افتادگی چانه و پوست گردن خود را نیز برطرف کنید، جراح باید زیر چانه را نیز برش دهد.
  3. لیفت صورت: جراح از طریق برش‌های ایجاد شده، چربی اضافه را از برخی قسمت‌های صورت خارج کرده و به نواحی دیگر منتقل می‌کند. در طول جراحی معمولاً لایه‌های عمیق‌تر صورت (مانند ماهیچه‌ها) نیز لیفت می‌شوند.
  4. بستن برش‌ها: بعد از اعمال تغییرات لازم روی بافت‌های صورت، جراح پوست را می‌کشد و زخم‌های جراحی را می‌بندد. سپس پوست اضافی بریده می‌شود. جراح برای بستن برش‌ها، از بخیه و چسب‌های پوستی استفاده می‌کند.

نتیجه جراحی لیفت صورت، بعد از کاهش تورم و کبودی پوست قابل مشاهده خواهد بود.

اما هرگونه جراحی زیبایی علاوه بر نتایج دلپذیر، ممکن است عوارض ناخواسته نیز به همراه داشته باشد. بنابراین، مهم است که بدانید عوارض لیفت پوست صورت با جراحی چیست.

عوارض لیفت صورت با جراحی

خطرات جراحی لیفت صورت شامل:

  • هماتوم: تجمع خون (هماتوم) در زیر پوست، شایع‌ترین عارضه جانبی لیفت صورت است. هماتوم معمولاً 24 ساعت بعد از جراحی به وجود می‌آید و باعث تورم و فشار در ناحیه می‌شود. برای درمان این عارضه باید تحت جراحی قرار بگیرید.
  • باقی ماندن جای زخم: احتمال باقی ماندن جای زخم جراحی (اسکار) روی پوست، بسیار زیاد است. اما خوشبختانه این اسکارها معمولاً توسط موهای اطراف صورت پنهان می‌شوند. در موارد نادر، جای زخم جراحی می‌تواند برجسته شود. در چنین مواقعی می‌توانید با مشورت پزشک، از یک داروی کورتیکواستروئید برای از بین بردن جای زخم استفاده کنید.
  • آسیب عصبی: اگرچه آسیب دیدن اعصاب در حین جراحی لیفت صورت نادر است، اما رخ دادن آن غیرممکن نیست. اعصابی که مسئول حس لمس یا حرکت ماهیچه‌ها هستند، ممکن است در حین جراحی آسیب ببینند. از دست دادن موقت حس لمس یا ناتوانی در حرکت دادن عضله صورت، چند ماه تا یک سال طول می‌کشد. آسیب عصبی همچنین می‌تواند صورت را نامتقارن نشان دهد.
  • ریزش مو: ممکن است ریزش موی موقت یا دائمی را در نزدیکی زخم‌های جراحی تجربه کنید. ریزش مو دائمی را می‌توان با جراحی پیوند فولیکول مو، برطرف کرد.
  • ریزش پوست: در موارد نادر، جراحی لیفت صورت خون‌رسانی به بافت‌ها را مختل می‌کند. این اتفاق ممکن است باعث مرگ سلول‌های پوستی و ریزش پوست شود. ریزش پوست با مصرف دارو قابل درمان است.

بنابراین، بسیار مهم است که جراحی لیفت پوست صورت را حتماً نزد یک جراح ماهر و باتجربه انجام دهید.

لیفتینگ صورت بدون جراحی چیست؟

از آنجایی که جراحی می‌تواند عوارض خطرناکی را به همراه داشته باشد، روش‌های جدیدتری برای لیفت صورت ابداع شده است. به لطف این روش‌ها، دیگر لازم نیست زیر تیغ جراحی بروید. اما لیفت صورت بدون جراحی چگونه انجام می‌شود؟

تزریق بوتاکس

بوتاکس یک تعدیل‌کننده عصبی است که به عضله تزریق می‌شود و آن را شل می‌کند. عضله شل‌شده دیگر نمی‌تواند منقبض شود؛ بنابراین چین‌وچروک ایجاد نمی‌کند. تزریق بوتاکس یک روش عالی برای درمان چین‌وچروک بین ابرو، چین‌های پیشانی و خطوط پنجه کلاغی دور چشم است. بوتاکس همچنین می‌تواند چشم و ابرو را لیفت کند و افتادگی پوست گردن را از بین ببرد.

تأثیر بوتاکس را می‌توان 3 تا 7 روز بعد از تزریق مشاهده کرد. این تأثیر معمولاً 3 تا 6 ماه باقی می‌ماند. بنابراین، برای جلوگیری از بازگشت چین‌وچروک و افتادگی، باید هرچند ماه یک بار بوتاکس تزریق کنید. عوارض جانبی بوتاکس شامل ضعف عضلانی موقت، قرمزی خفیف، سوزش و تورم در محل تزریق است. این عوارض معمولاً ظرف یکی دو روز از بین می‌رود.

تزریق فیلر (ژل)

افتادگی گونه و فک معمولاً به دلیل تحلیل رفتن چربی ایجاد می‌شود. با تزریق فیلر (ژل)، می‌توان لاغری و افتادگی صورت را در عرض چند دقیقه برطرف کرد. با پر شدن نواحی فرورفته و لاغر صورت توسط فیلر، چهره جوان‌تر می‌شود.

فیلرها اغلب برای حجیم‌تر کردن لب، چانه و خط فک به کار می‌روند. همچنین با تزریق فیلر می‌توان چین ‌و چروک‌های اطراف دهان و بینی را از بین برد. در صورت لزوم، امکان تزریق فیلر در ناحیه زیر چشم و شقیقه‌ها نیز وجود دارد.

تأثیر فیلر بلافاصله بعد از تزریق قابل مشاهده است. فیلر می‌تواند 9 ماه تا 1 سال ماندگاری داشته باشد. خوشبختانه، این روش عوارض جانبی خاصی ندارد. تنها افرادی که پوست حساس دارند، ممکن است دچار قرمزی، تورم یا واکنش‌های آلرژیک شوند.

تزریق چربی

تزریق چربی، عملکردی مانند تزریق فیلر دارد. به این معنا که افتادگی و لاغری صورت را برطرف کرده و آن را لیفت می‌کند.

نکته مهم درباره این روش این است که برای تزریق چربی به صورت، باید چربی را از سایر نواحی بدن خود جدا کنید. جراح معمولاً از ران، بازو، شکم، باسن و … چربی استخراج می‌کند. سپس چربی را تصفیه کرده و به صورت تزریق می‌کند.

ماندگاری تزریق چربی بسیار زیاد است؛ به طوری که می‌تواند سال‌ها باقی بماند. به همین دلیل روش ماندگارتری نسبت به تزریق فیلر محسوب می‌شود. اما عیبی که این روش دارد، این است که باید از قسمت‌های دیگر بدن خود به کمک جراحی، چربی استخراج کنید.

فرکانس رادیویی (RF)

فرکانس رادیویی RF تکنیکی است که انرژی امواج رادیویی را به اعماق پوست می‌فرستد تا پوست کلاژن بیشتری تولید کند. در واقع، این روش باعث جوان‌سازی بافت می‌شود. به همین دلیل برای کاهش چین‌وچروک و افتادگی پوست به کار می‌رود.

فرکانس رادیویی آر اف یک روش ایمن و مؤثر برای لیفت صورت بدون جراحی است. گرمای ناشی از امواج رادیویی علاوه بر افزایش تولید کلاژن، باعث بهبود گردش خون، اکسیژن‌رسانی و گردش سلولی منظم می‌شود. از این‌ رو، پوستی سفت‌تر، روشن‌تر و جوان‌تر برای شما به ارمغان می‌آورد.

لیفت با نخ

لیفت پوست صورت با نخ، یک جایگزین ایمن و مؤثر برای جراحی لیفت صورت است. این روش بدون نیاز به برش دادن پوست، افتادگی اطراف گونه‌ها، فک و گردن را خیلی سریع برطرف می‌کند.

لیفت صورت با نخ را می‌توان تنها در 1 یا 2 ساعت و اغلب بدون بیهوشی انجام داد. در طول این عمل، جراح با استفاده از سوزن‌های مخصوص، نخ جراحی را وارد صورت می‌کند. سپس با بالا کشیدن نخ، قسمت‌های افتاده پوست لیفت می‌شود.

کلام آخر

لیفت صورت معمولاً برای افراد 40 سال به بالا توصیه می‌شود. با این حال، ژنتیک هر فردی متفاوت است. برخی افراد در سن 30 سالگی علائم پیری (مانند افتادگی پوست و چین‌وچروک) را تجربه می‌کنند. مهم‌ترین نکته‌ای که باید قبل از انجام لیفت صورت به آن توجه داشته باشید، شدت علائم پیری است. انجام جراحی لیفت صورت فقط برای افرادی توصیه می‌شود که سن خیلی بالایی دارند. در غیر این صورت، بهتر است به سراغ لیفتینگ بدون جراحی بروید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *