اثرات کلسترول بالا چیست و چگونگی کاهش کلسترول بالا

سطح کلسترول بالا معمولاً علائم واضحی را ایجاد نمی کند. در نتیجه ، افراد اگر کلسترول بالا داشته باشند ممکن است که از آن باخبر نباشند، تا زمانی که یک آزمایش غربالگری نتایج غیر طبیعی را نشان می دهد. سطح کلسترول بالا می تواند اثرات مضر بر بدن داشته باشد ، اما افراد می توانند برای کاهش آن اقدامات انجام دهند. در برخی موارد ، پزشکان نیز ممکن است داروهایی را تجویز کنند. برای آگاهی از اثرات کلسترول بالا و همچنین علل و گزینه های درمانی ، به مطالعه ادامه دهید.

اثرات کلسترول بالا

کلسترول چیست ؟

کلسترول ماده ای چربی مانند است که کبد آن را ایجاد می کند. توابع آن عبارتند از:

  • جز اسیدهای صفراوی است که به هضم غذاهای چرب کمک می کند
  • متشکل از هورمونهای استروئیدی است
  • کمک به پوست در هنگام ساختن ویتامین D در معرض نور خورشید
  • نقش کلیدی در سلامت غشای سلول

از آنجا که بدن می تواند کل کلسترول مورد استفاده برای این عملکردها را تولید کند ، مردم نیازی به دریافت آن از رژیم غذایی ندارند. تا زمانی که بدن به مقدار مناسب کلسترول داشته باشد ، این ماده مفید است. در صورت وجود بیش از حد کلسترول ، به عامل خطر ممکن است تبدیل شود. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توجه دارند که دو نوع اصلی کلسترول عبارتند از:

کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)

مردم گاهی اوقات این را کلسترول “بد” می نامند. سطح بالای LDL باعث جمع شدن پلاک در رگهای خونی و باریک شدن آنها می شود. این باریک شدن می تواند منجر به سکته مغزی ، حمله قلبی و سایر مشکلات شود.

کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)

مردم گاهی اوقات این کلسترول “خوب” می نامند. بنابراین ، سطح پایین HDL نیز می تواند بر سلامتی تاثیر بگذارد. 

علائم کلسترول بالا

طبق موسسه ملی قلب ، ریه و خون (NHLBI) ، مقادیر بالای کلسترول LDL معمولاً علائمی ایجاد نمی کند. در نتیجه ، افراد تا زمانی که نتایج خود را از طریق غربالگری کلسترول به دست نمی آورند ، غالباً از سطح بالا آن آگاهی ندارند. با این حال ، NHLBI توجه دارد که برخی از افراد با سطح بسیار بالا ممکن است حلقه هایی به رنگ سفید مایل به خاکستری در اطراف قرنیه چشم یا برجستگی های چربی روی پوست خود مشاهده کنند. تشخیص و درمان این بیماری می تواند از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند.

اثرات کلسترول بالا

با گذشت زمان ، کلسترول بالا ممکن است منجر به ایجاد تصلب شرایین شود. در این شرایط ، پلاک در رگهای خونی بدن تجمع می یابد. هنگامی که تجمع پلاک مانع جریان خون می شود ، می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • حمله قلبی
  • سکته
  • درد قفسه سینه
  • کاهش جریان خون در پاها و پاها

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که کلسترول بالا و فشار خون بالا ممکن است با هم همکاری کنند و به توسعه بیماری عروق کرونر قلب کمک کنند. نویسندگان گزارش دادند که افرادی که بالاترین سطح کلسترول و فشار خون را دارند بیشترین خطر مرگ ناشی از این بیماری را دارند.

دامنه طبیعی کلسترول 

پزشکان به طور کلی کلسترول کل فرد را با توجه به این محدوده ها دسته بندی می کنند:

  • کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر (میلی گرم در دسی لیتر) مطلوب است. 
  • 200–239 میلی گرم در دسی لیتر زیاد
  • 240 میلی گرم در دسی لیتر و بالاتر بالا

سطح مطلوب کلسترول LDL کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر است ، در حالی که سطح کلسترول HDL باید در حالت ایده آل 60 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد.

اثرات کلسترول بالا

علت کلسترول بالا

NHLBI گزارش می دهد که عوامل زیر ممکن است باعث ایجاد سطح غیر طبیعی کلسترول شوند:

  • رژیم غذایی و سبک زندگی : این عوامل که شایع ترین علت آن هستند ، شامل بی تحرکی جسمی ، سیگار کشیدن و رژیم نامتعادل هستند.
  • داروهای خاص : برخی از داروها می توانند سطح کلسترول LDL را افزایش دهند یا سطح کلسترول HDL را کاهش دهند. به عنوان مثال می توان به داروهای شیمی درمانی برای سرطان و بتا بلاکرها برای کاهش فشار خون بالا اشاره کرد.
  • ژن ها : ممکن است افراد تمایل به داشتن سطح بالایی از کلسترول LDL را به ارث ببرند.

علاوه بر این ، برخی از شرایط با سطوح غیر طبیعی کلسترول مرتبط هستند. این شرایط عبارتند از:

  • دیابت : کلسترول بالا در افراد مبتلا به این بیماری شایع است.
  • کم کاری تیروئید : این وضعیت زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تولید نکند. علائم این بیماری شامل مقادیر بالای کلسترول LDL و کلسترول کل است.
  • سندرم متابولیک: سندرم متابولیک گروهی از عوامل خطر است که احتمال بیماری قلبی ، سکته مغزی و دیابت را افزایش می دهد. سطح پایین کلسترول HDL یکی از عوامل خطر است.

چگونه کلسترول را کاهش دهیم؟

انجمن قلب آمریکا (AHA) به افراد توصیه می کند که عادت های زیر را برای کاهش کلسترول خود دنبال کنند.

رژیم غذایی سالم برای قلب داشته باشید

یک رژیم غذایی مناسب برای قلب شامل میوه ها ، سبزیجات ، غلات سبوس دار ، آجیل ، ماهی ، مرغ ، لبنیات کم چرب و روغن های گیاهی غیر گرمسیری است. همچنین شامل محدود کردن غذاهای حاوی نمک و شکر ، همراه با گوشت های قرمز و فرآوری شده است.
بهترین روش غذایی برای کاهش کلسترول اجتناب از چربی های اشباع شده و ترانس است که در منابع مختلف غذایی مانند گوشت های چرب و غذاهای بسته بندی شده وجود دارد.

به طور منظم ورزش کنید

سبک زندگی کم تحرک باعث کاهش کلسترول HDL می شود – تاثیری که باعث افزایش کلسترول LDL می شود. حداقل 150 دقیقه ورزش ​​در هفته می تواند کلسترول کل و فشار خون را کاهش دهد.

اگر سیگاری هستید ،سیگار را ترک کنید

وقتی فردی با کلسترول بالا سیگار می کشد ، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را بیشتر می کند. ترک سیگار می تواند باعث افزایش کلسترول HDL و کاهش کلسترول LDL شود. از آنجا که دود سیگار نیز مضر است ، افراد غیر سیگاری باید در معرض خطر قرار گرفتن در معرض خطر قرار گیرند.

به یک وزن مناسب ​​برسید و آن را حفظ کنید.

اضافه وزن و چاقی باعث افزایش کلسترول LDL و کاهش کلسترول HDL می شود. کاهش 5 الی 10٪ از وزن بدن می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد.

درمان

پزشکان چندین نوع دارو برای کاهش کلسترول تجویز می کنند. CDC موارد زیر را لیست می کند:

استاتین ها : این داروها تولید کلسترول LDL در کبد را کاهش می دهند و توانایی آن را در حذف این ماده افزایش می دهند.
نیاسین : این ویتامین B کلسترول HDL را افزایش می دهد در حالی که کلسترول LDL را کاهش می دهد.
گیرنده های اسید صفراوی : این مولکول ها اسیدهای صفراوی را از بین می برند ، که به کاهش کلسترول کمک می کند.
داروهای تزریقی : پزشکان عمدتا از این داروها برای افراد مبتلا به بیماری ژنتیکی استفاده می کنند که باعث ایجاد سطح بسیار بالایی از کلسترول LDL می شود.

چه موقع با یک پزشک تماس بگیرید ؟

هرکسی که سطح کلسترولش در حد مطلوبی نباشد ، باید به پزشک مراجعه کند. گزینه های درمانی فرد به میزان کلسترول بالا و همچنین عوامل خطر دیگر برای حمله قلبی یا سکته مغزی بستگی دارد. CDC گزارش می دهد که پزشکان ممکن است داروهایی را برای افرادی که سطح کلسترول LDL آنها حداقل 190 میلی گرم در دسی لیتر است بدون عوامل خطر یا حداقل 70 میلی گرم در دسی لیتر با عوامل خطر تجویز کنند.

خلاصه

از آنجا که هیچ علامتی از کلسترول بالا وجود ندارد ، ممکن است افراد بدون آگاهی از آن برخوردار شوند. شایع ترین علت آن عادت های ناسالم است ، بنابراین پزشکان معمولاً توصیه می کنند برخی از تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کنند. این موارد شامل مواردی مانند خوردن یک رژیم غذایی مغذی ، ورزش منظم و ترک سیگار است. پزشکان همچنین داروهایی را برای افراد خاص تجویز می کنند. فرد مبتلا به کلسترول بالا باید برای دریافت یک برنامه درمانی شخصی به پزشک خود مراجعه کند.

منبع 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *