سرگیجه قبل از پریود معمول نیست. تعدادی از عوامل ممکن است خطر ابتلای فرد به آن را افزایش دهد. این عوامل شامل مقادیر بالای پروژسترون ، برخی شرایط خاص پزشکی و اختلال دیسفوریک قبل از قاعدگی است.
سرگیجه همچنین می تواند یکی از علائم اولیه بارداری باشد. مطالعات کمی این علائم را بررسی کرده اند ، بنابراین پزشکان نمی دانند که این بیماری چقدر شایع است یا چرا برخی از افراد آن را تجربه می کنند در حالی که دیگران آن را تجربه نمی کنند.
شرایطی که ممکن است باعث سرگیجه قبل از پریود شود به طور معمول تهدید کننده زندگی نیست. بنابراین ، داشتن این علامت لزوماً به معنای ایجاد عارضه جدی در فرد نیست. اما ، از آنجا که این علامت شایع نیست ، فرد در صورت بروز باید به پزشک خود مراجعه کند. کنترل علائم در چندین دوره قاعدگی ممکن است به فرد کمک کند تا علت آن را تشخیص دهد.
فهرست مقالات
علل سرگیجه قبل از پریود
تحقیقات اخیر به طور مستقیم بررسی کرده است که چه چیزی ممکن است باعث سرگیجه قبل از پریود شود ، افرادی را که این علامت را دارند با کسانی که این بیماری را ندارند رات مورد مقایسه قرار داده اند. در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان برخی از علت های این عارضه را بررسی می کنیم:
سیستم دهلیزی
سیستم دهلیزی به فرد کمک می کند تا تعادل داشته باشد ، بنابراین می تواند با راحتی حرکت کند و موقعیت خود را بداند. اختلالات دهلیزی ، که اغلب گوش داخلی را تحت تأثیر قرار می دهد ، می تواند باعث حالت تهوع ، سرگیجه و حتی مشکل در راه رفتن شود. تحقیقات بسیار کمی نشان می دهد برخی از افراد مبتلا به اختلالات دهلیزی ، علائم بارزتری را قبل از پریود تجربه می کنند.
بیماری منیر یک بیماری دهلیزی شایع است. یک مطالعه قدیمی در مورد بیماری منیر نشان می دهد که تغییرات در توزیع مایعات در بدن قبل از پریود نیز ممکن است باعث تغییر توزیع مایعات در گوش داخلی شود. این عارضه ممکن است باعث سرگیجه شود. این تحقیق قطعی نیست. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا تعیین کنند که چگونه تغییرات در چرخه قاعدگی ممکن است بر سیستم دهلیزی تأثیر بگذارد.
تغییر در سطح پروژسترون
پس از تخمک گذاری ، سطح پروژسترون به طور مداوم افزایش می یابد. درست قبل از پریود شدن فرد میزان آن کاهش پیدا می کنند. تغییر در سطح پروژسترون ممکن است شدت علائم قبل از قاعدگی را افزایش دهد.
افرادی که علائم شدیدتر سندرم پیش از قاعدگی (PMS) دارند ، ممکن است نسبت به اثرات پروژسترون حساسیت بیشتری داشته باشند. درمان های پروژسترون گاهی باعث سرگیجه یا خواب آلودگی در افراد می شود. افرادی که تحت پروژسترون درمانی هستند ممکن است قبل از پریود متوجه سرگیجه بیشتری شوند.
تغییر فشار خون
فشار خون بالا ممکن است باعث سرگیجه شود. تحقیقات نشان می دهد که پروژسترون ، که در نیمه دوم چرخه قاعدگی قبل از پریود افزایش می یابد ، ممکن است فشار خون را تغییر دهد. این تغییر با سندرم پیش از قاعدگی ارتباط دارد به طوری که افرادی که علائم سندرم پیش از قاعدگی را گزارش می کنند احتمالاً قبل از پریود افزایش فشار خون دارند.
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که فشار خون دیاستولیک در نیمه دوم چرخه قاعدگی در بین افرادی که سندرم پیش از قاعدگی شدید گزارش کرده اند ، 3.2 امتیاز بالاتر است. تحقیقات بسیار محدودی در مورد این نظریه وجود دارد. دانشمندان برای بررسی ارتباط سندرم پیش از قاعدگی و فشار خون مجبورند مطالعات بیشتری انجام دهند.
بارداری
سرگیجه یک علامت شایع بارداری است ، حتی در اوایل بارداری. تغییر فشار خون ممکن است باعث سرگیجه شود و با پیشرفت بارداری ، رحم می تواند سرعت خون رسانی به مغز را کاهش دهد که می تواند نشانه ای از بارداری در شخصی باشد که قبل از پریود معمولاً سرگیجه ندارد. اگر علائم همچنان ادامه داشته باشد و فرد پریود نشود یا پریود او از حد معمول متفاوت باشد ، ممکن است باردار باشد و شاید بهتر است آزمایش بارداری را بررسی کند.
سندرم پیشا قاعدگی
اختلال دیسفریک قبل از قاعدگی (PMDD) نوعی سندرم پیش از قاعدگی شدید است که می تواند زندگی روزمره فرد را قبل یا در طول دوره پریود مختل کند. افراد مبتلا به PMDD طیف وسیعی از علائم ، از جمله گرفتگی شدید ، سرگیجه ، استفراغ و سردردهای میگرنی را تجربه می کنند. اگر علائم قبل از قاعدگی در فرد بسیار شدید باشد ، PMDD می تواند علت آن باشد.
تشخیص
برای تشخیص علت سرگیجه قبل از پریود ، احتمالا پزشک از شخص بخواهد علائم آنها را کنترل کند تا ببیند آیا بین سرگیجه و رژیم غذایی ، سبک زندگی یا سایر عوامل ارتباطی وجود دارد یا خیر. برخی آزمایشات دیگر شامل موارد زیر است :
- تست شنوایی ، که ممکن است به تشخیص بیماری منیر کمک کند
- آزمایشات خون برای آزمایش مشکلات هورمونی ، عفونت ها و سایر بیماری ها
- گاهی اوقات ، اسکن مغز
روش های درمان
از آنجا که سرگیجه قبل از پریود نسبتاً غیر معمول است ، درمان خاصی وجود ندارد. با این حال ، اگر یک بیماری پزشکی زمینه ساز این علائم باشد ، پزشک درمان آن بیماری را توصیه می کند.
داروهای آنتی انوزا به بهبود بیماری منیر کمک می کنند. برخی از افراد همچنین از تغییرات رژیم غذایی ، به ویژه رژیم کم نمک کمک می طلبند. جهت مصرف دارو حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.
انواع روش های درمانی می توانند به مدیریت سندرم پیشاقاعدگی کمک کنند. یک پزشک احتمالا تغییر در سبک زندگی ، از جمله ورزش ، داروهای ضد افسردگی یا داروهایی را برای علائم خاص مانند داروهای ضد درد برای گرفتگی های قاعدگی ، توصیه کند.
درمان های خانگی
هیچ درمان خانگی خاصی نمی تواند سرگیجه قبل از پریود را درمان کند ، اما برخی از استراتژی ها ممکن است خطر سرگیجه شدید را کاهش دهند که عبارتند از:
- خوردن وعده های غذایی منظم
- پرهیز از رژیم های غذایی بسیار محدود
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- ورزش منظم
- برای جلوگیری از سرگیجه هنگام تغییر موقعیت ، به آرامی بایستید
- در صورت احساس سرگیجه ، فرد باید از رانندگی یا انجام سایر فعالیتهای بالقوه خطرناک خودداری کند.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
سرگیجه قبل از پریود اضطراری نیست مگر اینکه فرد علائم دیگری مانند بی حسی ، درد قفسه سینه یا گیجی داشته باشد. اگر فردی این علائم را دارد ، باید سریعاً به پزشک مراجعه نماید. همچنین اگر فرد پریود نشود مراجعه به پزشک مهم است ، زیرا ممکن است نشان از بارداری باشد.
هنگام مکالمه با پزشک ، فرد باید تمام علائم و سابقه پزشکی کامل خود ا برای او بازگو کند. پس از مشاوره با پزشک ، فرد باید در صورت مشاهده موارد زیر به پزشک خود اطلاع دهد :
- زمانی که درمان توصیه شده توسط پزشک به کاهش سرگیجه کمکی نکرده است.
- عوارض جانبی دارو رخ می دهد
- علائم تغییر می کند یا شخص علائم جدیدی پیدا می کند
خلاصه
سرگیجه ممکن است ترسناک باشد و انجام کارهای روزمره را با مشکلاتی مواجه کند. برخی از درمان ها می توانند کمک کنند ، اما یافتن روش درمانی مناسب به شناسایی علت اصلی سرگیجه بستگی دارد. اگر شخصی قبل از پریود دچار سرگیجه شده است ، باید در فکر صحبت با پزشک باشد تا گزینه های درمانی مناسب خود را پیدا کند
دیدگاه کاربران