چگونه بیماری اوریون تشخیص داده می‌شود؟

بیماری MUMPS یا اوریون یک نوع بیماری ویروسی است. این بیماری غدد بزاقی گلو را درگیر کرده و سبب بروز علائمی همچون تورم یک سمت یا دو سمت گردن و صورت می‌شود. بیماری MUMPS شدیداً مسری است و می‌تواند به سرعت از ناقل به دیگران منتقل شود. آزمایش IGG و IGM از جمله روش‌های تشخیص آنتی بادی این ویروس در بدن است.

IGG در آزمایش خون چیست؟

ممکن است بپرسید که منظور از IGG در آزمایش خون چیست؟ IGG در آزمایش خون به معنای ایمونوگلوبولین G است. در پاسخ به این سوال که هدف از بررسی IGG در آزمایش خون چیست می‌توان اینگونه پاسخ داد:

IGG یکی از چندین نوع ایمونوگلوبولین است که در خون وجود دارد. این آنتی بادی در مایعات بدن نیز در حدود نرمال وجود دارد. آنتی بادی IGG در بدن افراد در برابر تهاجم عوامل عفونت‌زا بخصوص از نوع ویروسی و باکتریایی مراقبت می‌کند. زمانی که فرد دچار بیماری MUMPS می‌شود، مدتی بعد آنتی بادی IGG یا ایمونوگلوبولین G در بدن او تولید شده و بدن نسبت به ویروس اوریون مقاوم می‌شود.

بیماری اوریون

منظور از آزمایش IGM چیست؟

ممکن است در نسخه آزمایش خون، فاکتور IGM را نیز مشاهده کرده باشید. در اینصورت این سوال پیش می‌آید که هدف و دلیل انجام آزمایش IGM چیست؟

IGM یکی دیگر از ایمونوگلوبولین‌هایی است که در خون وجود دارد. آنتی بادی M یا IGM به میزان قابل توجهی در خون وجود دارد. مقداری از این آنتی بادی در مایع لنفاوی نیز موجود است. خوب است بدانید که IGM نخستین آنتی بادی فعال در بدن است که نسبت به عفونت جدید واکنش نشان می‌دهد و به محافظت از بدن در برابر عامل عفونت‌زا می‌پردازد.

بنابراین اگر فرد دچار بیماری MUMPS شده باشد، پزشک این آزمایش را نیز تجویز می‌کند. علاوه‌بر این، آنتی بادی IGG در بدن ما سه نوع ایمونوگلوبولین دیگر نیز وجود دارد، که هریک در یک ناحیه از بدن بیشتر تولید می‌شوند و عملکرد‌های متفاوتی دارند.

ویروس MUMPS چطور تشخیص داده می‌شود؟

بیماری MUMPS با انجام آزمایش‌ ایمونوگلوبولین قابل تشخیص است. وجود آنتی‌بادی‌های IGG و IMG می‌تواند درمورد ابتلا، بهبود و مصونیت بیمار نسبت به ویروس اوریون اطلاعات خوبی در اختیار پزشک قرار دهد. زمانی که فرد دچار بیماری اوریون می‌شود و ویروس فرصت ورود به بدن را پیدا می‌کند، آنتی بادی‌های IGG و IMG در خون تولید می‌شوند. همچنین مقداری از آن‌ها در سیستم لنفاوی و مایعات بدن قابل تشخیص خواهد بود.

در تشخیص بیماری اوریون، پزشک به علائم فیزیکی بیمار نیز دقت زیادی خواهد داشت، چراکه اوریون از جمله بیماری‌های ویروس با تظاهرات ظاهری واضح است. شایع‌ترین علائم ابتلا به ویروس مسری اوریون عبارتند از:

  • خستگی مفرط بدون اینکه بیمار در طول روز کار کرده باشد یا فعالیت ورزشی شدید داشته باشد.
  • سردرد.
  • تب شدید.
  • کاهش اشتها.
  • احساس درد و گرفتگی ماهیچه‌ها.
  • احساس درد در ناحیه شکم.
  • احساس درد در گردن.
  • سخت شدن جویدن غذا و قورت دادن آن.
  • استفراغ و حالت تهوع شدید.
  • تورم غدد لنفاوی نزدیک فک و بنا گوش.
شرایط لازم برای آزمایش اوریون

شرایط لازم برای آزمایش اوریون

برخی می‌پرسند که شرایط انجام آزمایش IGG و IGM چیست؟ از آنجایی که این دو آنتی بادی در آزمایش ایمونوگلوبولین مورد بررسی قرار می‌گیرند، بنابراین نیاز به ناشتایی ندارد. خردسالان می‌توانند پیش از انجام آزمایش ایمونوگلوبولین غذا بخورند یا نوشیدنی بنوشند. تنها در صورت ناشتا بودن ضرورت دارد که آزمایشات مرتبط با این تست نیاز به ناشتایی داشته باشند.

در صورتی که داروی بخصوصی مصرف می‌کنید باید حتماً پیش از آزمایش پزشک را در جریان قرار دهید، چراکه برخی داروها در نتایج تست ایمونوگلوبولین تاثیرگذار هستند. این آزمایش به روش خونگیری انجام می‌گیرد، بنابراین اگر بیمار خردسال است لازم است حین آزمایش با تکنسین آزمایشگاه همکاری لازم را به عمل آورید.

آیا اوریون از مادر به فرزند منتقل می‌شود؟

احتمال انتقال عفونت اوریون از طریق مادر به جنین همواره وجود دارد. در صورتی که جنین دچار عفونت ویروس اوریون شود، عوارض جدی خواهد داشت.

نکات مهم در زمان ابتلا به اوریون

اوریون عارضه ویروسی است که از طریق ویروس پاروتیس وارد بدن می‌شود. این بیماری شدیداً مسری است و قابلیت سرایت از یک فرد به چندین فرد سالم را دارد. به همین علت است که شیوع این بیماری در یک خانواده، به شدت بالاست. بنابراین اگر فردی در خانواده شما مبتلا به اوریون شده یا خودتان درگیر این ویروس هستید، لازم است نکاتی را در خصوص آن بدانید:

اوریون سبب بروز علائمی همچون استفراغ، تورم غدد بناگوشی، خستگی و بی‌حالی و بروز اختلال در جویدن و بلع غذا می‌شود. تب یکی از علائم شایع این بیماری ویروسی است، بنابراین باید مراقب بیمار باشید که دمای بدنش کنترل شده و دچار تشنج نشود.

استراحت کافی بهترین روش مقابله با این بیماری است و مدت زمان بستری بیمار را کاهش می‌دهد. بیمار مبتلا به اوریون بی‌اشتها و کم اشتها است، بنابراین حتماً سعی کنید با غذاهای آبکی بیمار را تغذیه کنید. همچنین در طول روز به اندازه کافی مایعات به او بدهید، چراکه مایعات در دفع سریع‌تر ویروس موثر هستند.

اگر بیمار از درد غده بناگوشی شکایت می‌کند، از پک سرد یا گرم استفاده کنید. برای اینکه فشار وارده بر گردن ناشی از تورم غدد لنفاوی را کاهش دهید، یک بالش زیر گردن بیمار بگذارید. با تجویز پزشک، به بیمار تب‌بر بدهید تا دمای بدن کنترل شود. دقت کنید که محل خواب و استراحت بیمار را از سایر افراد خانواده جدا کنید، چرا که این ویروس به سرعت منتقل می‌شود.

انجام آزمایش اوریون در منزل با هومکا

انجام آزمایش اوریون در منزل با هومکا

پس از اینکه بیان شد آزمایش IGM چیست؟ و چرا باید ایمونوگلوبولین‌های IGG و IGM پس از ابتلا به اوریون مورد بررسی قرار گیرند. شما می‌توانید برای انجام تست آنتی بادی IGM و IGG از خدمات آزمایش در منزل هومکا استفاده کنید.

مجموعه هومکا تمامی خدمات آزمایش در منزل را تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی به شما ارائه می‌دهد. از این رو، اگر در استان تهران یا یکی از شهرهای کرج، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، اهواز، قزوین و رشت سکونت دارید، به راحتی می‌توانید با مراجعه به سایت هومکا به نشانی www.homeca.ir یا تماس با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱، درخواست خود را ثبت نمایید تا پس از مدت کوتاهی، آزمایش شما در منزل انجام شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *