عوارض جراحی بای پس معده و بررسی خطرات آن

قبل از بررسی عوارض جراحی بای پس معده باید بدانید که جراحی بای پس معده یکی از انواع جراحی است که جهت کاهش وزن و به دست آوردن لاغری انجام شده و با استفاده از آن می توان در دراز مدت به اندام مناسب و لاغری دلخواه رسید. انجام این عمل به گونه ای است که به طور مستقیم بر روی معده انجام شده و باعث تغییر در سیستم گوارشی بدن میگردد. به همین جهت انجام این عمل می تواند باعث جذب مقدار کمتری از مواد غذایی مصرفی شده یا جذب مواد مغذی از طریق روده و معده را کاهش دهد.

گاهی اوقات نیز انجام این جراحی میتواند عوارض و نتایج مخربی را ایجاد کرده که شاید در ظاهر به نظر باعث لاغری شده است اما در نهایت منجر به ضعیف شدن و آسیب به تمامی قسمت های بدن می شود. به همین منظور زمانی پزشک تصمیم به انجام جراحی بای پس معده و یا سایر جراحی های لاغری می گیرد که استفاده از رژیم های غذایی و ورزش، در کاهش وزن و لاغری شما تاثیر چندانی نداشته باشد و نتوانید در دراز مدت به لاغری در خواب برسید. همچنین برخی افراد نیز به دلیل بالا بودن بیش از حد وزن و یا احتمال بروز مشکلات شدید در سلامتی، اقدام به انجام این نوع جراحی میکند. در هر صورت انجام جراحی بای پس معده همانند دیگر جراحی های لاغری عوارض جانبی و خطراتی او را نیز به همراه دارد که باید حتما آنها را جدی گرفت. همچنین با انجام این جراحی باید رژیم غذایی را برای همیشه تغییر داده و به طور روزانه از برنامه های ورزشی مناسب استفاده کرد.

خطرات و عوارض جراحی بای‌ پس معده

خطرات و عوارض جراحی بای‌ پس معده

همانطور که گفته شد انجام جراحی بای پس معده خطرات و عوارض زیادی نیز ممکن است به همراه داشته باشد که برخی از آنها می تواند خطرناک باشد و برخی دیگر در طی زمان برطرف می گردد.

تهوع و استفراغ از شایع‌ترین این نوع عوارض محسوب می‌شوند که در دراز مدت و با رعایت رژیم‌های غذایی مناسب از بین میرود.

همچنین مصرف ویتامین ها و مکمل های رژیم غذایی نیز می تواند کمبودهای ناشی از جراحی بای پس معده را جبران کند.

البته برخی عوارض جراحی بای پس معده ممکن است بسیار شدید بوده و باعث مرگ میشوند اما درصد آن ها بسیار ناچیز است و با استفاده از روش‌های پزشکی می توان این عوارض و خطرات را بهبود بخشید.

از دیگر عوارض ناشی از جراحی بای پس معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آمبولی ریوی:

در برخی اوقات انجام جراحی بای پس معده باعث به وجود آمدن لخته خون در رگ ها شده و در طی زمان باعث انتقال این لخته به ریه و به وجود آمدن آمبولی ریوی می شود.

این عارضه با درد شدید در قفسه سینه همراه بوده و اثرات دیگری همچون تنگی نفس، شوک، غش، ضربان قلب سریع و حتی مرگ او را نیز به همراه دارد.

 اما با استفاده از روش های پزشکی و همچنین رقیق کردن خون با استفاده از داروهای ضد انعقاد می توان این مشکل را برطرف کرد. اما در موارد شدید با استفاده از جراحی این دفعه از بدن خارج می گردد.

خروج اسید و مواد موجود در معده به فضای داخلی شکم:

زمانی که جراحی بای پس معده انجام می شود قسمتی از معده بریده شده و دور انداخته می شود. جهت ایجاد ارتباط بین قسمت باقیمانده معده و روده، این دو عضو به دیگر بخیه شده تا بتوانند عمل تغذیه و جذب مواد غذایی را انجام دهند.

در برخی اوقات بخیه زده شده جهت اتصال روده و معده ممکن است به خوبی این دو را به یکدیگر متصل کرده و شکافی در آن باقی بماند.

به وجود آمدن شکاف در محل بخیه معده و روده می تواند باعث نشت اسید معده و همچنین مواد موجود در معده و روده به فضای داخلی شکم گردد که باعث می‌شوند داشتیم داد یکی از شدیدترین عوارض جراحی بای پس معده باشد.

از علائم و نشانه های ایجاد این عارضه میتوان درد شدید، افزایش ضربان قلب و تب بالا را عنوان کرد.

در صورت تشخیص به موقع این عارضه، میتوان با استفاده از تغذیه بیمار با سرم درمانی و همچنین استراحت دادن به معده این مشکل را برطرف کرد.اما در صورت شدید بودن، انجام عمل جراحی برای نشت شدید ضروری است.

انسداد روده کوچک:

از دیگر عوارض جراحی بای پس معده، انسداد روده کوچک می باشد که ممکن است در مدت کوتاهی بعد از جراحی و یا یک سال بعد از عمل رخ دهد.

از نشانه های این عارضه می توان به درد شکم، تورم و همچنین استفراغ اشاره کرد.

پزشک برای تشخیص این عارضه از اسکن رادیوگرافی شکم استفاده میکند و معمولا برای درمان آن ممکن است نیاز به جراحی باشد.

حالت تهوع:

حالت تهوع از شایع ترین عوارض جراحی بای پس معده است که تا بروز آن برای بسیاری از افراد رخ میدهد.

این عارضه بیشتر در اثر رعایت نکردن نکات و توصیه های مهم پزشک در خصوص تغذیه و نوع مواد مصرفی رخ داده و توجه به تغذیه و نحوه مصرف مواد غذایی می‌تواند به رفع این عارضه کمک کند.

کاهش آب بدن:

معمولا بعد از حالت تهوع، کاهش میزان آب در بدن نیز میتواند ایجاد گردد و بدن ای زیادی از دست بدهد.

جهت جلوگیری از این مشکل میتوان مقادیر زیادی آب در طول شبانه روز مصرف کرد.

مصرف آب زیاد به مدت یک هفته بعد از انجام جراحی بای پس معده بسیار مهم است.

سوء هاضمه:

سوء هاضمه معمولاً در اثر مصرف غذا های چرب رخ میدهد اما در افراد بیمار که به تازگی جراحی بای پس معده را انجام داده اند، حساسیت بروز این حالت بیشتر میگردد.

سوءهاضمه معمولاً در قسمت فوقانی شکم بروز می کند و جهت رفع آن تنها کافیست تا به مدت معینی تنها از مایعات استفاده کنید و از مصرف مواد حاوی چربی خودداری نمایید.

در صورت عدم رفع این مشکل می توان از آنتی اسیدها زیر نظر پزشک استفاده کرد.

عفونت محل بخیه:

عفونت محل بخیه یکی دیگر از عوارض جراحی بای پس معده است که ممکن است در برخی افراد رخ داده و معمولا در محل اتصال معده به روده ایجاد می گردد.

در صورت بروز این مشکل اگر درمان به موقع آغاز شود می توانتنها با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها این عارضه را برطرف نمود.

بروز زخم:

بعد از جراحی بای پس معده خطر بروز زخم در بسیاری از افراد به خصوص کسانی که از داروهای خاص استفاده می کنند و یا روزانه سیگار میکشند بسیار بالا خواهد بود.

توجه داشته باشید که استفاده از داروهایی همچون ایبوپروفن، اکسدرین، موترین و پپتوبیسمول می تواند باعث ایجاد زخم گردد.

از دیگر عارضه های احتمالی جراحی بای پس می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تنگی‌نفس
  • ایسکمی بافتی
  • فتق داخلی
  • ریفلاکس معده
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *