آیا لیزر بیکینی باعث عقب افتادن پریود میشود ؟

لیزر پرتویی از فوتون ها و دارای طول موج کوتاه می باشد. خروجی آن نیز یک میدان الکترومغناطیسی منسجم از نور است. در این پرتو الکترومغناطیسی همه امواج دارای فرکانس و فاز یکسانی هستند. لیزر هم به هدف از بین بردن موهای زائد و هم برای اهداف زیبایی و جوانسازی قابل استفاده می باشد. برای از بین بردن موهای زائد بیکینی می توان از ژیلت، پودرهای موبر، بند انداختن و روش های دیگر استفاده کرد. استفاده از این روش ها عموما دارای نتایجی کوتاه مدت است. لیزر بیکینی برای از بین بردن موهای زائد به علت داشتن نتایجی بلند مدت و تاثیر آن بر روی کاهش موهای ناحیه بیکینی از محبوبیت ویژه ای برخوردار است. در لیزر موهای زائد بیکینی فولیکول های مو توسط لیزر مورد هدف قرار می گیرند و نتیجه آن داشتن پوستی صاف و هموار و عاری از مو برای مدت طولانی هستید. حال ممکن است یکی از نگرانی های افراد درباره لیزر بیکینی و عقب افتادن پریود باشد. شاید این سوال برایتان ایجاد شود که آیا لیزر بیکینی باعث عقب افتادن پریود در زنان می شود؟ در ادامه با مجله زیبا بمان همراه باشید تا پاسخ این سوال که آیا لیزر بیکینی باعث عقب افتادن پریود می شود را بیابید. 

لیزر بیکینی و عقب افتادن پریود

چرا پریود می شویم ؟ 

رسیدن به دوران بلوغ باعث می شود مغز دختران دستور به ولید هورمون دهد. پریود نیز توسط هورمون های بدن کنترل و افزایش سطح هورمون استروژن باعث آزادسازی تخمک از تخمدان شده و دیواره رحم شروع به افزایش حجم توسط خون و بافت اضافی می کند تا محیط را برای ورود و کاشت تخمک آماده کند. وقتی سطح هورمون ها بالا می رود، تخمک توسط تخمدان آزاد می شود که به این عمل تخمک گذاری گفته می شود. تخمک از لوله رحم به سمت رحم حرکت می کند. اگر تخمک توسط اسپرم عمل لقاح را انجام ندهند و زن باردار نشود ، سطح هورمون ها کاهش یافته و دیواره های رحم شروع به ریزش خواهند کرد. سپس لایه های اضافی، خون و بافت با جدا شدن از دیواره رحم از طریق واژن خارج می شوند. به این عمل قاعدگی یا پریود گفته می شود. 
بسیاری از افراد ممکن نگران این باشند که لیزر بیکینی بر روی پریود آن ها تاثیر بگذارد!

تاثیر لیزر بیکینی بر پریود

آیا ممکن است لیزر بیکینی بر روی قاعدگی و چرخه آن تاثیر منفی بگذارد و یا آن را به تاخیر بیندازد! طول موج لیزر کوتاه است و به هیچ عنوان نمی تواند در عمق پوست نفوذ کند و بر روی اندام های داخلی تاثیر نامطلوب بگذارد و عملکرد ارگان های را تغییر دهد. تاکنون هیچ عارضه جدی ای که بر روی اندام های درونی و عملکرد طبیعی و چرخه قاعدگی تاثیر نامطلوب بگذارد گزارش نشده است. 
عوارضی که ممکن است فرد را تهدید کند شامل، حساسیت، تورم، قرمزی می باشد که بعد از مدتی رفع خواهد شد. انجام لیزر در دوران پریودی نیز منعی ندارد. 
پس هیچ گونه بی نظمی قاعدگی به علت لیزر بیکینی اگر در سیکل ماهیانه و قبل از آن ثابت نشده است، زیرا لیزر باعث تغییر در هورمون های زنانگی نخواهد شد و هر بی نظمی ای که افراد بعد از لیزر تجربه می کنند به علت تاثیر استرس بر روی هورمون ها می باشد نه تاثیر لیزر بر روی اندام های داخلی زنان. 

چه عواملی باعث عقب افتادن پریود میشود ؟

عقب افتادن پریود جز اولین نشانه های بارداری است. در غیر این صورت به علت های زیر ممکن است پریود شما عقب بیفتد. 

  • استرس و اضطراب : زنان ممکن است در کار و اجتماع تحت فشار قرار بگیرند، و سلامتی آنها را  تحت تاثیر قرار دهد. اضطراب و استرس می تواند به طور مستقیم بر روی هورمون ها تاثیر بگذارد. 
  • تغییر در وزن : در صورتی که چاق یا لاغر می شوید ممکن است تغییراتی در چرخه قاعدگی شما رخ بدهد. سلول های چربی بر روی تولید هورمون نقش دارند و می توانند بر روی چرخه تاثیر بگذارند. و زنان چاق نسبت به زنان لاغر یا دارای وزن متناسب استرژن بیشتری تولید می کنند. 
  • شیر دهی به نوزاد : زنان بعد از زایمان ممکن است چند ماه طول بکشد تا پریود شوند. بدن بعد از تغییرات هورمونی در دوران بارداری و بعد از زایمان طبیعی به حالت طبیعی باز میگردد. برخی از مادران ممکن است 1 سال یا بیشتر بعد از وضع حمل عادت ماهانه شوند، در این صورت باید با پزشم صحبت کنید. 
  • مصرف قرص های کنترل بارداری : مصرف قرص می تواند باعث منظم شدن دوران بارداری شود. در صورت قطع مصرف قرص بدن به طور طبیعی کار خواهد کرد. به این شکل که تخمدان به تنهایی کار می کند و همین امر می تواند بر روی تخمک گذاری تاثیر بگذارد و باعث عقب افتادن پریود شود. 
  • عفونت یا بیماری ها : برخی از بیمارها مانند آنفولانزا، سینوزیت ،ورم لوزه  می توانند نظم و چرخه قاعدگی را بر هم بزند، مخصوصا زمانی که در حال مصرف دارو برای درمان این بیماری ها هستید. 
  • تیروئید : غده تیروئید پرکار باشد یا کم کار می تواند بر برهم زدن نظم قاعدگی تاثیر بگذارد. 
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک ( PCOS ) : سندرم تخمدان پلی کیستیک یک بیماری غدد درون ریز است، که با اختلال در نظم قاعدگی و همچنین تشکیل کیست در تخمدان همراه است. 
لیزر بیکینی باعث عقب افتادن پریود میشود

عوارض لیزر موهای زائد بیکینی

سوختگی :  لیزر برای از بین بردن موهای زائد گرما تولید می کند؛ همین گرما ممکن است باعث ایجاد سوختگی های خفیفی بر روی پوست شود. 
خارش ، سوزش، درد و بی حسی : از جمله عوارضی هستند که می توانند به هنگام لیزر موهای زائد رخ دهند. این عوارض طبیعی و موقتی هستند. 
قرمزی و تورم : از دیگر عوارض شایع بعد از لیزر بیکینی می توان به این عارضه اشاره کرد که بعد از چند روز از بین خواهد رفت. 
حساسیت : افزایش حساسیت (التهاب، جوش، قرمزی) می تواند جز عارضه های کوتاه مدت بعد از انجام لیزر بر روی پوست باشد . 

بهترین زمان برای لیزر بیکینی 

زمان خاصی برای لیزر بیکینی تعیین نشده است و همه زمان ها می توانند برای این اقدام مناسب باشند. اما برای لیزر بیکینی بهتر است در فصل گرما این کار را انجام ندهید چرا که در این زمان به علت تعریق بیش از حد احتمال سوزش در پوست در حالت عادی وجود خواهد داشت و لیزر می تواند درصد آن را بیشتر کند. همچنین بهتر است بعد از تمام شدن دوره پریود برای لیزر بیکینی اقدام کنید. 

لیزر بیکینی و نازایی 

لیزر موهای زائد بیکینی از جنس نور است، و اشعه ای که از آن ساطع می شود عاری از هیچگونه شتاب می باشد و فقط فولیکول های مو را تحت تاثیر قرار می دهد. عمق نفوذ لیزر حداقل 1 میلیمتر است و بر روی اندام های داخلی تاثیر نمی گذارد. البته در صورتی که باردار هستید بهتر است انجام لیزر را به تعویق بیندازید. 

نکات مهم برای لیزر بیکینی 

  • باید بهترین کلینیک و پزشک متخصص و تکنسین های مجرب را برای لیزرموهای زائد خود انتخاب کنید. 
  • مراجعه به جلسات درمانی به طور منظم می تواند بر روی نتیجه لیزر تاثیر گذار باشد. 
  • اگر در دوران قاعدگی قصد دارید لیزر بیکینی انجام دهید، باید از تامپون استفاده کنید. 
Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *