راه های افزایش تولید کلاژن در پوست کدامند؟ [طبیعی و موثر]

کلاژن پروتئین مهمی است که بدن برای حفظ جوانی و سلامت پوست، به آن نیاز دارد. چند راه طبیعی و عالی برای افزایش تولید کلاژن وجود دارد که می توانید برای حفظ زیبایی و سلامت پوست صورت و بدن، از آن ها کمک بگیرید.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، با راه های افزایش تولید کلاژن در پوست آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

افزایش تولید کلاژن پوست

کلاژن چیست؟

کلاژن رایج ترین و فراوان ترین شکل پروتئین در بدن است. این پروتئین در بسیاری از بافت‌های ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، تاندون‌ها، رگ‌های خونی و دستگاه گوارش یافت می‌شود. با این حال، مردم بیشتر روی فواید آن برای پوست توجه می کنند.

با افزایش سن، بدن انسان کلاژن کمتری تولید می کند. این کمبود کلاژن منجر به بروز علائم پیری می شود. چین و چروک، افتادگی پوست و سفت شدن مفاصل، همگی نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهند بدن کلاژن کمتری تولید می‌کند.

وقتی کلاژن زیاد باشد، پوست نرم، صاف و سفت می شود. کلاژن به سلول های پوست کمک می کند تا خود را بازسازی و ترمیم کنند. کلاژن همچنین به مرطوب نگه داشتن پوست کمک می کند. به همین دلیل است که کلاژن یک ماده بسیار مهم برای مراقبت از پوست محسوب می شود.

راه های افزایش تولید کلاژن چیست؟

راه های زیادی برای افزایش کلاژن وجود دارد. از جمله:

هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید یک ترکیب مهم برای کلاژن سازی در پوست است. این ماده در غذاهای غنی از اسیدهای آمینه مانند لوبیا، سبزیجات ریشه دار و سویا یافت می شود. افزودن هیالورونیک اسید به رژیم غذایی از طریق غذا می تواند به راحتی به افزایش سطح کلاژن کمک کند. هیالورونیک اسید را می توان به شکل موضعی (کرم، سرم، لوسیون و …) نیز استفاده کرد.

ویتامین C

ویتامین C یکی از مشهورترین ویتامین ها است. بدن انسان نمی تواند ویتامین C بسازد؛ بنابراین مصرف مقدار کافی از آن بسیار مهم است. تحقیقاتی از مجله آنلاین درماتولوژی هند، نشان می دهد که ویتامین C همچنین نقش مهمی در محافظت از پوست و ایجاد کلاژن بیشتر در بدن دارد.

بسیاری از شرکت های تولید کننده محصولات مراقبت از پوست، ویتامین C را به کرم ها و سرم های خود اضافه می کنند. ویتامین C را می توان به عنوان مکمل مصرف کرد، از غذاها دریافت کرد و حتی به صورت موضعی استفاده نمود. مرکبات، سبزیجات سبز برگ، توت فرنگی و کلم بروکلی همگی سرشار از ویتامین C هستند.

ژل آلوئه ورا

مردم اغلب از ژل آلوئه ورا برای درمان آفتاب سوختگی یا کاهش جوش استفاده می کنند. اما تحقیقات جدید نشان می دهد که آلوئه ورا می تواند فواید بیشتری برای پوست داشته باشد. به جای منتظر ماندن برای آسیب دیدگی پوست و درمان موضعی آن با آلوئه ورا، محققان به افراد عصاره ای از آلوئه ورا به نام «استرول آلوئه» دادند تا به صورت خوراکی مصرف کنند.

نتایج نشان داد که تولید هیالورونیک اسید و کلاژن در این افراد تقریباً دو برابر شد. همچنین کاهش قابل توجهی در چین و چروک صورت مشاهده شد. به نظر می رسد که آلوئه ورا در واقع، سلول های سالم را تحریک به رشد می کند. می توان از آلوئه ورا به عنوان کرم موضعی استفاده کرد یا آن را به شکل مکمل خوراکی مصرف کرد.

جینسینگ

قرن هاست که جینسینگ در طب سنتی استفاده می شود. جینسینگ میزان کلاژن را در جریان خون افزایش می دهد. جینسینگ همچنین دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.

محققان همچنین خاطر نشان کرده اند که جینسینگ می تواند پتانسیل جلوگیری از پیری سلول های پوست را داشته باشد. جینسینگ اغلب به شکل چای و مکمل های خوراکی یافت می شود. می توانید از سرم ها و کرم های حاوی جینسینگ نیز استفاده کنید.

آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد مولکول هایی هستند که می توانند به بدن آسیب برسانند. همه آنتی اکسیدان ها تولید کلاژن را افزایش نمی دهند؛ اما به کلاژن موجود در پوست کمک می کنند تا به بهترین نحو ممکن عملکرد خود را ادامه دهد.

انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها وجود دارند که می توانند از پوست محافظت کرده و آن را جوان نگه دارند. آنتی اکسیدان ها را می توان به وفور در طبیعت و در غذا یافت. غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند عبارت اند از:

  • بلوبری
  • چای سبز
  • شیرین بیان
  • توت
  • انار
  • قهوه
  • دارچین
  • ریحان
  • پونه کوهی
  • آویشن

رتینول

رتینول نوع دیگری از آنتی اکسیدان است که معمولاً برای افزایش کلاژن در پوست استفاده می شود. این ماده به افزایش طول عمر کلاژن و همچنین مسدود کردن آنزیم‌های خاصی که کلاژن را از بین می‌برند، کمک می‌کند. به همین دلیل است که رتینول را در بسیاری از محصولات پوستی می بینیم.

لایت تراپی با نور قرمز

برخی از درمان های پوستی مانند میکرودرم ابریژن، لایه برداری شیمیایی و لایه برداری با لیزر می توانند منجر به ایجاد عوارض جانبی شوند. پس از این درمان ها، پوست به زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارد. در حالی که لایت تراپی با نور قرمز راهی سریع و ایمن برای افزایش کلاژن در پوست است.

لایت تراپی با نور قرمز، رشد کلاژن را افزایش می دهد و خاصیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد. از این رو، در رفع چین و چروک موثر است. این روش یک روش غیر تهاجمی برای افزایش کلاژن پوست است که عوارض جانبی ندارد.

محافظت از پوست در برابر شرایط محیطی

سلول های پوست همیشه در چرخه ایجاد و تخریب هستند. با این حال، یک سری عوامل محیطی وجود دارد که اوضاع را بدتر می کند. آب و هوای نامناسب، آلودگی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و حتی ذرات گرد و غبار می تواند به پوست آسیب برساند. سلول های آسیب دیده باید جایگزین شوند؛ که سطح کلاژن را کاهش می دهد.

یک راه حل آسان برای پیشگیری از این اتفاق، تمیز نگه داشتن پوست است. شستشوی روزانه پوست می تواند به محافظت از کلاژن موجود کمک کند. در روزهای آفتابی، همیشه از یک ضد آفتاب خوب استفاده کنید. همچنین توصیه می شود در صورت امکان، از صورت خود با کلاه و عینک محافظت کنید. این یکی از بهترین راه های افزایش تولید کلاژن و محافظت از آن است.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *