علت عقب افتادگی پریود در زنان چیست؟ [راهنمای کامل]

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که دچار عقب افتادگی پریود شوید، اما مطمئن باشید که علت آن بارداری نیست؟ تأخیر در قاعدگی اتفاق رایجی است که بسیاری از زنان را درگیر می کند. علت این اتفاق می تواند از مسائل ساده مانند استرس، تا مشکلات جدی تر مانند یائسگی زودرس متغیر باشد.

اما دلایل عقب افتادگی پریود در زنان کدامند و آیا این تأخیر خطرناک است؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، این مسئله را به طور کامل بررسی می کنیم. همراه ما باشید.

دلیل عقب افتادن پریود

چه علت هایی برای عقب افتادگی پریود در زنان وجود دارد؟

اکثر زنانی که به یائسگی نرسیده اند، معمولاً هر 28 روز یک بار پریود می شوند. با این حال، یک چرخه قاعدگی سالم می تواند از 21 تا 35 روز متغیر باشد. اگر قاعدگی شما در این محدوده قرار ندارد، ممکن است به یکی از دلایل زیر باشد:

استرس

استرس می تواند هورمون ها را از بین ببرد، در سبک زندگی روزانه شما تغییر ایجاد کند و حتی بر بخشی از مغز که مسئول تنظیم قاعدگی است (هیپوتالاموس) تأثیر بگذارد. با گذشت زمان، استرس می تواند منجر به بیماری یا افزایش و کاهش ناگهانی وزن شود؛ که همه این ها می توانند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند.

اگر احساس می کنید که علت عقب افتادگی پریود شما استرس است، تکنیک‌ های آرامش اعصاب (مانند مدیتیشن) را تمرین کنید و سبک زندگی خود را تغییر دهید. ورزش کردن نیز می تواند به شما در کنترل استرس کمک کند.

کمبود وزن شدید

زنان مبتلا به اختلالات مرتبط با غذا خوردن، مانند بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی، ممکن است قاعدگی منظمی نداشته باشند. اگر وزن شما 10 درصد کمتر از حد طبیعی نسبت به قدتان است، می تواند عملکرد بدن شما را تغییر داده و تخمک گذاری را متوقف کند.

درمان اختلالات اشتها و افزایش وزن به روش سالم، می تواند چرخه قاعدگی را به حالت عادی بازگرداند.

چاقی

همانطور که لاغری شدید می تواند باعث تغییرات هورمونی شود، اضافه وزن نیز می تواند تعادل هورمون ها را به هم بزند. اگر پزشک تشخیص دهد که چاقی عامل عقب افتادن پریود شماست، یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی مخصوص برایتان تجویز می کند.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نوعی بیماری است که باعث می شود بدن شما هورمون مردانه آندروژن بیشتری تولید کند. در نتیجه عدم تعادل این هورمون، روی تخمدان ها کیست ایجاد می شود. این اتفاق می تواند تخمک گذاری را نامنظم کرده یا به طور کلی آن را متوقف کند.

سایر هورمون ها مانند انسولین نیز می توانند از تعادل خارج شوند. مقاومت به انسولین با PCOS مرتبط است. درمان PCOS بر تسکین علائم تمرکز دارد. پزشک ممکن است برای تنظیم چرخه قاعدگی شما، قرص های ضد بارداری یا سایر داروها را تجویز کند.

کنترل بارداری

شروع یا اتمام روند کنترل بارداری، می تواند در چرخه قاعدگی تغییر ایجاد کند. قرص های ضد بارداری حاوی هورمون های استروژن و پروژستین هستند؛ که از آزاد شدن تخمک توسط تخمدان ها جلوگیری می کنند. پس از قطع مصرف این قرص ها، تنظیم مجدد چرخه قاعدگی می تواند تا شش ماه طول بکشد.

استفاده از انواع دیگر داروهای ضد بارداری نیز یکی از علت های عقب افتادگی پریود در زنان محسوب می شود.

بیماری های مزمن

بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری سلیاک نیز می توانند بر چرخه قاعدگی شما تأثیر بگذارند. تغییرات قند خون با تغییرات هورمونی مرتبط است؛ بنابراین اگرچه نادر است، اما دیابت کنترل نشده می تواند باعث نامنظم شدن پریود شود.

بیماری سلیاک نیز باعث التهاب می شود؛ که می تواند به روده کوچک آسیب بزند و بدن را از جذب مواد مغذی مهم باز دارد. این اتفاق می تواند باعث عقب افتادن قاعدگی شود.

یائسگی زودرس

اکثر زنان یائسگی را بین 45 تا 55 سالگی تجربه می کنند. زنانی که در 40 سالگی یا زودتر دچار علائم یائسگی شوند، دچار یائسگی زودرس شده اند. این به آن معنا است که تخمک ها در حال کاهش یافتن اند و نتیجه آن، پریود نشدن و در نهایت پایان قاعدگی خواهد بود.

مشکلات تیروئید

پرکاری یا کم کاری غده تیروئید نیز می تواند دلیل تأخیر در قاعدگی باشد. غده تیروئید متابولیسم بدن شما را تنظیم می کند؛ بنابراین هورمون ها نیز تحت تاثیر آن قرار می گیرند. مشکلات تیروئید معمولاً با دارو قابل درمان است. پس از درمان، قاعدگی شما به احتمال زیاد به حالت عادی باز خواهد گشت.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

پزشک می تواند دلیل عقب افتادن قاعدگی را به طور دقیق تشخیص دهد و گزینه های درمانی مناسب را به شما پیشنهاد کند. بنابراین بهتر است تغییرات چرخه قاعدگی خود را گوشه ای یادداشت کنید و با پزشک در میان بگذارید تا او بتواند دلیل مشکل را به درستی تشخیص دهد.

اگر علائم زیر را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • خونریزی شدید و غیر عادی
  • تب
  • درد شدید
  • تهوع و استفراغ
  • خونریزی که بیش از هفت روز طول بکشد
  • خونریزی با اینکه قبلاً وارد یائسگی شده اید و به مدت یک سال پریود نشده اید

علائم بالا می توانند نشانه ای از علت های جدی تر و خطرناک تر عقب افتادگی پریود در زنان باشند و نباید آن ها را نادیده گرفت.

منبع: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *