درباره فلوراید موجود در خمیردندان چه باید دانست و آیا فلوراید خطرناک است؟

فلوراید یکی از مواد معدنی طبیعی است که افراد در برخی از محصولات اضافه می کنند.تقریبا میتوان گفت همه خمیردندان ها یا حداقل اکثر آن ها حاوی فلوراید هستند زیرا فلوراید برای سلامت دندان ها کاربرد و فوایدی دارد.البته ناگفته نماند مانند بسیاری از مواد دیگر مصرف بیش از اندازه و زیاد فلوراید نیز می تواند برای بدن مضر و خطرناک باشد و سلامتی افراد را به خطر بیندازد اما نگران نباشید مقادیر فلوراید موجود در خمیر دندان  به طور کلی در صورت استفاده از خمیر دندان بی خطر بوده و برای فرد ضرری ندارد. در این بخش ما می خواهیم بررسی کنیم فلوراید ماده معدنی طبیعی که در خاک و سنگ وجود دارد چیست و چرا آن را به خمیر دندان اضافه می کنند و همچنین مزایا و خطرات فلوراید را در اختیار شما قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: با چه روش های خانگی به سرعت دندان های خود را سفید کنیم؟

درباره فلوراید موجود در خمیردندان چه باید دانست

مواد تشکیل دهنده خمیر دندان

تولیدکنندگان خمیردندان را برای کنترل پلاک دندان طراحی کرده اند. پلاک به لایه نازکی گفته می شود پس از خوردن قندها روی دندان ایجاد می شود. باکتری هایی که درون پلاک ها وجود دارد می تواند مینای دندان را شکسته و سبب پوسیدگی و ایجاد حفره در دندان ها شود. افراد با استفاده از خمیردندان و مسواک با از بین بردن باکتری های موجود در پلاک مانع بروز این اتفاقات خواهند شد. تولید کنندگان خمیردندان  از برخی مواد سازنده مشترکی استفاده می کنند مانند:

کربنات کلسیم یا فسفات کلسیم: کربنات کلسیم یا همان فسفات کلسیم بدون خراشیدن دندان ها، هر چیزی را که به سطح دندان می چسبد، از بین می برد.
سدیم آلژینات یا زانتان: وجود اتصال دهنده هایی مانند سدیم آلژینات یا زانتان خاصیت کشسانی و فرم دهی به خمیردندان را می دهد و مانع خشک شدن آن می شود.
گلیسرول یا پروپیلن گلیکول: مواد معدنی مانند گلیسرول یا پروپیلن گلیکول وجود این مواد برای جلوگیری از خشک شدن و سخت شدن خمیر دندان می باشد زیرا موجب می شود خمیردندان، آب را در خود نگه دارد.
سدیم لوریل سولفات یا سدیم آلکیلسولفو سوکسینات: سدیم لوریل سولفات یا سدیم آلکیلسولفو سوکسینات به عنوان عوامل کف کننده درون خمیر دندان وجود.
مواد نگهدارنده: برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها.
برخی از خمیردندان ها بسته به فرمولاسیون آنها حاوی مواد دیگری هستند مانند: فلوراید ، که مینا را تقویت می کند و از ایجاد حفره جلوگیری می کند. طعم دهنده ها مانند نعناع هندی ، نعناع فلفلی ، یا منتول، شیرین کننده ها ، از جمله سوربیتول ، گلیسرول و زایلیتول نیز در برخی از خمیردندان ها وجود دارد و همینطور عوامل ضد حساسیت از جمله کلرید استرانسیم یا نیترات پتاسیم

فلوراید چیست و چرا در خمیر دندان وجود دارد؟

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در خاک، سنگ ها و گاه در آب یافت می شود. فلوراید نقش مهمی در رشد دندان در کودکان زیر 7 سال است ، زیرا می تواند مینای دندان را تقویت کند. فلوراید در کودکان و بزرگسالان نیز موثر است و می تواند باعث کاهش سرعت تولید اسید پلاک شود و این از دندان در برابر پوسیدگی محافظت می کند. در برخی از شهرها و کشورها ، مقامات محلی به آب آشامیدنی فلوراید اضافه می کنند که نشان داده شده است که حداقل 25٪ از پوسیدگی دندانرا کاهش می دهد . خمیر دندانهای حاوی فلوراید یک لایه محافظتی در برابر پوسیدگی دندان و تجمع پلاکها بر روی دندان های شما ایجاد می کنند.

فواید فلوراید

  • فلوراید به تقویت مینای دندان کمک می کند تولید اسید باکتری های ناشی از پلاک را می کاهد و تا حدود زیادی از دندان ها در برابر پوسیدگی محافظت می کند.
  •  از دندانها در برابر فرایندی موسوم به مین زدایی محافظت می کند. مین زدایی زمانی رخ می دهد که باکتری ها با قند ها ترکیب شده و در نتیجه ترکیب آن ها اسیدی ایجاد می شود که در نهایت باعث فرسایش دندان می شود که به مرور زمان دندان شما را از بین می برد.
  • فلوراید باعث تولید مجدد مواد شیمیایی می شود که این فرآیند یون های کلسیم و فسفات را به دندان می آورد تا سطح و لایه جدیدی ایجاد کند که در برابر اسید مقاوم باشد.
درباره فلوراید موجود در خمیردندان چه باید دانست

خطرات فلوراید

مقدار زیاد فلوراید می تواند منجر به فلوروز دندان شود. فلوروز بیماری ای است که باعث تغییر در رنگ مینای دندان می شود. این تغییر رنگ معمولاً به صورت لکه های سفید یا گاهی قهوه ای ظاهر می شود. فلوئوروز زمانی رخ می دهد که کودکان به جای اینکه خمیردندان را بیرون بریزند ، آن را می بلعند. بیشتر موارد فلوروز دندان بسیار خفیف است. در موارد متوسط ​​تا شدید ، تغییرات مینای دندان بیشتر و چشمگیرتر اتفاق می افتد از جمله لکه های تیره و چاله های دندان. خطر دریافت بیش از حد این ماده از خمیر دندان کم است و در درجه اول همچنین بیشتر این خطر در کودکانی است که بیشتر احتمال دارد خمیر دندان را ببلعد. برای کاهش خطر ابتلا به فلوروز دندان در کودکان والدین باید

  • بر کودکان زیر شش سال نظارت کنند تا خمیردندان را نبلعند.
  • در کودکان بین 3 تا 6 سال فقط از مقدار خمیر دندان در اندازه نخود بین استفاده کنند.
  • در مورد استفاده از خمیر دندانهای حاوی فلوراید برای کودکان با پزشک یا دندانپزشک مشورت کنند.
  • قرار گرفتن در معرض استفاده از مقدار زیاد و بالای فلوراید همچنین می تواند منجر به فلوروز اسکلتی شود. این امر هنگامی اتفاق می افتد که فلوراید در استخوان ها جمع شده و باعث سفتی و درد شود.

آیا فلوراید بی خطر است؟

میزان فلوراید در خمیر دندان میزان مناسب و به اندازه است و به طور کلی بی خطر تلقی می شود.

انتخاب بهترین خمیر دندان

گزینه های زیادی برای انتخاب خمیردندان وجود دارد که می تواند برای افراد دشوار باشد تشخیص اینکه کدام یک از گزینه ها مناسب دندان های آن هاست. اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که آیا می خواهید خمیر دندان حاوی فلوراید داشته باشید؟ در این صورت اکثر مارک های اصلی محصولات فلوراید متنوعی را در دسترس دارند اما در غیر این صورت باید  به دنبال خمیر دندان طبیعی باشید که به احتمال زیاد فاقد فلوراید است. اگر به دنبال خرید خمیر دندان حاوی فلوراید برای کودکان تا 3 سال هستید باید از خمیر دندان با سطح فلوراید 1000 قسمت در میلیون (ppm) استفاده کنند. کودک 3 ساله و افراد با سن بالاتر می توانند از خمیر دندان با سطح فلوراید 1350-1،500 ppm استفاده کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *