اسید استئاریک چیست و چه کاربردی دارد؟

اسید استئاریک یک اسید چرب با زنجیره بلند است. در انواع منابع طبیعی از جمله کره شی و روغن نارگیل رایج است. مطالعات متعدد نشان داده است که محصولات حاوی اسیداستئاریک ممکن است برای پوست فرد مفید باشد. برخی از منابع طبیعی که حاوی اسیداستئاریک هستند، مانند روغن نارگیل و کره شی، خواص مرطوب‌کنندگی و ضدالتهابی دارند.

با این حال، افراد باید از مصرف اسیداستئاریک به تنهایی خودداری کنند. ممکن است پوست فرد را تحریک کرده و مشکلات سلامتی دیگری ایجاد کند. علاوه بر این، افراد باید از آلرژی و حساسیت خود به مواد مختلف مراقبت از پوست آگاه باشند. محصولات حاوی اسیداستئاریک ممکن است برای استفاده همه به عنوان بخشی از روتین مراقبت از پوست مناسب نباشد.

این مقاله اسیداستئاریک را با جزئیات بیشتری از جمله فواید آن و عوارض جانبی احتمالی که ممکن است ایجاد کند، مورد بحث قرار می‌دهد. همچنین توضیح می‌دهد که چگونه یک فرد می‌تواند از محصولات حاوی اسید استئاریک به طور ایمن استفاده کند.

اسید استئاریک

اسید استئاریک چیست؟

کتابخانه ملی پزشکی (NLM) اسیداستئاریک را به عنوان یک اسید چرب با زنجیره بلند اشباع تعریف می‌کند. زنجیره بلند شبیه دمی است که از 18 اتم کربن تشکیل شده است. اسیدهای چرب چربی‌ها را تشکیل می‌دهند. اسید استئاریک در انواع چربی‌های حیوانی و گیاهی وجود دارد. به عنوان مثال، اسیداستئاریک یک جزء مهم در کره شی است. حدود 2٪ روغن نارگیل را تشکیل می‌دهد و در روغن دانه گلرنگ وجود دارد.

کره شی و روغن نارگیل از اجزای محبوب در محصولات مراقبت از پوست مانند کرم‌ها و مرطوب کننده‌ها هستند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند از کره شیا یا روغن نارگیل خالص در مراقبت از پوست خود استفاده کنند.

فواید استفاده از اسید استئاریک برای پوست

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استفاده از برخی محصولات حاوی اسیداستئاریک ممکن است به موارد زیر کمک کند:

  • کاهش علائم اگزما
  • کاهش التهاب
  • حفظ رطوبت در پوست

یک فرد باید قبل از استفاده از محصولات حاوی اسیداستئاریک برای درمان یک بیماری خاص پوستی، با یک پزشک یا متخصص پوست صحبت کند.

کرم حاوی اسید استئاریک

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که کرم‌های حاوی دوکوسانول و اسیداستئاریک می‌توانند به ضایعات پوستی در موش کمک کنند. دوکوسانول یک درمان موضعی برای دوره‌های مکرر تبخال ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است. محققان این ضایعات پوستی را با استفاده از یک ماده تحریک کننده روی شکم موش‌ها ایجاد کردند.

هنگامی که محققان ضایعات را با کرم‌ها درمان کردند، کاهش قابل توجهی در پیشرفت و شدت ضایعات مشاهده شد. کرم‌ها باعث می‌شوند پوست کمتر قرمز و زخمی به نظر برسد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که مطالعات حیوانی دارای محدودیت‌هایی هستند و یافته‌های آنها ممکن است در مورد انسان صدق نکند.

کره شیا

یک مثال متفاوت، کره شی است که حاوی اسید استئاریک است. تولیدکنندگان لوازم آرایشی اغلب از کره شی در محصولات مراقبت از پوست خود استفاده می کنند زیرا دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کرم های حاوی کره شی می توانند علائم اگزما را کاهش دهند.

روغن نارگیل

روغن نارگیل یکی‌دیگر از مواد طبیعی حاوی اسید استئاریک است که می‌تواند برای پوست فرد مفید باشد. یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که روغن نارگیل بکر دارای اثر ضد التهابی در شرایط آزمایشگاهی است.

مطالعه دیگری در سال 2018 نشان داد که روغن نارگیل می تواند چندین فواید مراقبت از پوست داشته باشد:

  • روغن نارگیل به عنوان یک مرطوب کننده، به اندازه روغن معدنی در درمان پوست‌های خشک خفیف تا متوسط ​​موثر است.
  • روغن نارگیل بکر شدت اگزمای خفیف تا متوسط ​​را کاهش می‌دهد.
  • خاصیت ترمیم زخم دارد.
  • می تواند نشانگرهای التهاب را پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب کاهش دهد.

یک مطالعه در سال 2021 روغن نارگیل بکر و توانایی آن در مقابله با اثرات منفی ضدعفونی‌کننده‌های دست مبتنی بر الکل را بررسی کرد، زیرا استفاده مکرر از این ضدعفونی‌کننده‌ها می‌تواند منجر به آسیب پوست شود. این مطالعه نشان داد که استفاده از روغن نارگیل بکر روی دست‌ها در طول شب ممکن است به حفظ رطوبت قبل از استفاده از ضد‌عفونی‌کننده در روز بعد کمک کند.

اثرات بر روی پوست حساس

یک مطالعه در سال 2018 بررسی کرد که چگونه استفاده از یک مرطوب کننده حاوی کره شی و روغن نارگیل بر روی پوست 35 زن تأثیر می‌گذارد. افراد این گروه بین 18 تا 60 سال سن داشتند و همگی پوست حساسی داشتند.

در طی 21 روز، شرکت کنندگان دو بار در روز از مرطوب کننده به صورت و بدن خود استفاده کردند. هیچ یک از آنها هیچ گونه عوارض جانبی طولانی مدت را گزارش نکردند. با این حال، یک نفر برای چند لحظه احساس خفیف و خارش کرد.

ذکر این نکته ضروری است که این مطالعه دارای محدودیت‌های متعددی است. اولاً، حجم نمونه آن بسیار کوچک بود. علاوه بر این، مرطوب کننده حاوی اجزای دیگری به جز کره شی و روغن نارگیل بود. این بدان معناست که ممکن است برای اطمینان از ایمن بودن کره شی و روغن نارگیل برای پوست حساس به تحقیقات بیشتری نیاز باشد.

عوارض جانبی احتمالی اسید استئاریک

عوارض جانبی احتمالی اسید استئاریک

اگرچه استفاده از اسید استئاریک به شکل روغن نارگیل یا کره شیا ممکن است بی‌خطر باشد، اما این موضوع در مورد اسید استئاریک خالص صادق نیست. طبق NLM، شکل خالص این ماده شیمیایی ممکن است باعث موارد زیر شود:

  • تحریک پوست
  • تحریک جدی چشم
  • آسیب جدی چشم
  • تحریک تنفسی

علاوه بر این، مواد طبیعی حاوی اسید استئاریک ممکن است برای همه مناسب نباشد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2021 بیان می‌کند که نارگیل رایج‌ترین آلرژن غذایی در محصولات مراقبت از پوست تجاری است. برخی از افراد ممکن است از طریق تماس پوستی به نارگیل واکنش آلرژیک نشان دهند. بنابراین افرادی که به نارگیل حساسیت دارند باید از محصولات مراقبت از پوست حاوی محصولات روغن نارگیل اجتناب کنند. اگر افراد نگران آلرژی هستند، ممکن است با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنند.

نحوه استفاده از اسید استئاریک

هنگام استفاده از محصول حاوی اسید استئاریک، فرد باید دستورالعمل‌های سازنده را دنبال کند. افراد همچنین باید قبل از استفاده از محصولات حاوی اسید استئاریک برای اولین بار، آزمایش پچ انجام دهند. آزمایش پچ باید به نشان دادن حساسیت یا حساسیت فرد به محصول کمک کند. همچنین ممکن است فرد برای مشاوره بیشتر با پزشک یا متخصص پوست صحبت کند.

خلاصه

اسید استئاریک جزء رایج محصولات مراقبت از پوست است. برای بسیاری از افراد، استفاده از محصولات حاوی اسید استئاریک راهی ایمن و موثر برای درمان انواع مشکلات پوستی است. با این حال، استفاده از اسید استئاریک خالص می‌تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد. علاوه بر این، محصولات حاوی اسیداستئاریک ممکن است برای افراد مبتلا به آلرژی های خاص نامناسب باشد. فرد باید برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک یا متخصص پوست مشورت کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.