با معجزه روغن کنجد برای پوست آشنا شوید! | فواید + روش استفاده

استفاده از روغن‌های گیاهی و طبیعی یک روش محبوب برای مراقبت از پوست است. در صورتی که بتوانیم روغن مخصوص پوست خود را پیدا و از آن به روش درست استفاده کنیم، خواهیم دید که بسیاری از مشکلات پوستی‌مان (همچون لک، خشکی، چین و چروک و …) درمان می‌شوند. روغن کنجد یکی از بهترین روغن‌های طبیعی است که فواید باورنکردنی برای پوست دارد. این روغن می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات پوستی را برطرف کند.

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان همراه ما باشید تا با فواید روغن کنجد برای صورت و بدن آشنا شویم و روش صحیح استفاده از آن را بیاموزیم.

خواص و فواید روغن کنجد برای پوست صورت

فواید روغن کنجد برای پوست چیست؟

فریب اندازه کوچک دانه‌های کنجد را نخورید؛ این دانه‌ها سرشار از مواد مغذی و مفید هستند. کنجد دارای چربی‌های اشباع نشده چندگانه (لینولئیک، اولئیک، پالمتیک و استئاریک)، اسیدهای چرب امگا 6، آنتی اکسیدان‌های فنلی فلاونوئید، ویتامین‌های A ،E ،B1 ،B2 و B3، مواد معدنی (روی، کلسیم، منیزیم و غیره) و فیبرهای غذایی است. به همین دلیل روغن کنجد می‌تواند برای پوست و موی شما معجزه کند.

در ادامه، خواص روغن کنجد را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم:

محافظت از پوست در برابر نور خورشید و درمان آفتاب سوختگی

آنتی اکسیدان‌های طبیعی موجود در روغن کنجد قادر است اشعه مضر ماوراء بنفش خورشید و رادیکال‌های آزاد را خنثی کند. همچنین می‌توان از آن برای درمان آفتاب سوختگی نیز استفاده کرد. روغن کنجد هم می‌تواند به محافظت از پوست در برابر نور خورشید بپردازد و هم آفتاب سوختگی را درمان کند. در نتیجه، از ایجاد چین و چروک و لک‌های پوستی جلوگیری کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را نیز کاهش می‌دهد.

برطرف کردن جوش و آکنه

روغن کنجد دارای خاصیت ضد باکتریایی بسیار قوی است که به خلاص شدن از شر آکنه، جوش‌های سرسفید و جوش‌های سرسیاه کمک می‌کند. با این حال، اگر پوست به شدت چرب و مستعد جوش دارید باید در استفاده از آن احتیاط کنید. روغن کنجد به دلیل چرب بودن نباید برای مدت طولانی روی پوست‌های چرب بماند؛ زیرا امکان انسداد منافذ و بدتر شدن جوش‌ها وجود خواهد داشت.

مرطوب کنندگی پوست

روغن کنجد سلول‌های آسیب دیده پوست را ترمیم کرده و به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب و ویتامین‌ها، باعث کاهش چین و چروک و کوچک کردن منافذ پوست می‌شود. پلی فنول‌های موجود در کنجد نیز موجب کنترل ترشح چربی پوست شده و از بیش از حد چرب یا خشک شدن آن جلوگیری می‌کنند. در نتیجه، چربی و رطوبت پوست به تعادل خواهد رسید.

سم زدایی پوست

مولکول‌های روغن دانه کنجد خاصیت جذب سموم محلول در روغن را دارند. از این رو، می‌توان از آن برای سم زدایی و کنترل چربی پوست استفاده کرد. یکی از بهترین روش‌ها برای این کار این است که هر شب بعد از شستشوی صورت، مخلوطی از روغن کنجد با سرکه و آب (½ فنجان روغن دانه کنجد + ½ فنجان سرکه سیب + ¼ فنجان آب) را روی صورت یا بدن بپاشید و بعد از چند دقیقه، صورت با آب شستشو دهید.

لایه برداری و روشن کنندگی پوست

مواد طبیعی موجود در کنجد نقش یک لایه بردار ملایم را ایفا می‌کنند. از این رو، روغن کنجد می‌تواند آلودگی، چربی اضافه و باکتری‌های مضر موجود در سطح پوست را از بین ببرد و پوستی روشن، درخشان و نرم به شما تحویل دهد.

درمان آسیب های پوستی

روغن کنجد گردش خون زیر پوست و روند بازسازی سلول‌های پوستی را بهبود می‌بخشد. مواد معدنی موجود در روغن کنجد مانند روی، مس، کلسیم، منیزیم و منگنز می‌تواند زخم را ترمیم کرده و سلول‌های پوست را بازسازی کند. در نتیجه، آسیب‌های پوستی از جمله سوختگی، زخم، قرمزی و حتی اگزما نیز با سرعت بیشتری بهبود خواهند یافت.

چگونه از روغن کنجد برای صورت و بدن استفاده کنیم؟

به منظور بهره‌مند شدن از خواص بی‌نظیر روغن کنجد، می‌توانید روغن کنجد خالص را به مقدار کم و به طور مستقیم روی پوست بمالید. کافی است قبل از استحمام، روغن کنجد گرم را روی پوست صورت و بدن مالیده و حدود 10 دقیقه ماساژ دهید. بگذارید 5 دقیقه بماند و آن را با حوله گرم پاک کنید. سپس حمام کنید.

یادتان باشد که برای تمیز نگه داشتن منافذ پوست باید حتماً روغن را بعد از چند دقیقه پاک کرده و بشویید. بعلاوه، می‌توانید روغن کنجد را به اسکراب‌های خود نیز اضافه کنید تا پوستتان در حین لایه برداری، تغذیه و نرم شود. افرادی که پوست خیلی چرب دارند باید از استفاده مکرر از روغن کنجد پرهیز کنند.

توصیه می‌کنیم قبل از استفاده از روغن کنجد برای پوست صورت، مقداری از آن را روی ناحیه داخلی آرنج خود بمالید. سپس حدود 24 ساعت صبر کنید. اگر پوستتان واکنشی مانند قرمزی، خارش، التهاب و … نشان داد روغن را به صورت خود نزنید. در آخر، همیشه به اصل بودن روغن توجه داشته باشید. استفاده از روغن‌های تقلبی یا ناخالص می‌تواند آسیب زیادی به پوست بزند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *