چقدر طول می کشد بعد از عمل بینی خوب بشویم؟ +(نکاتی برای بهبودی سریع تر)

عمل بینی یکی از پرطرفدار ترین جراحی های زیبایی است که با تغییر شکل بینی، چهره فرد را زیباتر می کند. اگرچه این روش برای افرادی که از شکل یا اندازه بینی خود ناراضی هستند یک راهکار عالی محسوب می شود، اما عمل بینی نیز مانند بسیاری از جراحی های دیگر یک دوره بهبودی دارد. اما طول این دوره بهبودی چقدر است یا به عبارت دیگر، چقدر طول می کشد بعد از عمل بینی خوب بشویم؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، مدت زمان بهبودی بعد از عمل بینی را بررسی می کنیم و با چند راهکار برای تسریع آن آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

مدت زمان دوره بهبودی بعد از عمل بینی

دوره بهبودی بعد از عمل بینی چقدر طول می کشد؟

جراحی بینی معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام می شود و بیشتر افراد همان روز به خانه بر می گردند. اگرچه ممکن است بتوانید بعد از گذشت 24 ساعت از عمل بیدار شده و حرکت کنید، اما توصیه می شود یک هفته از دانشگاه، مدرسه یا محل کار مرخصی بگیرید تا بهبودی اولیه حاصل شود.

مدت زمان بهبودی بینی بعد از جراحی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ مانند روش جراحی (باز یا بسته)، توان جسمی فرد و مراقبت های بعد از عمل. از آنجایی که جراحی بسته بینی نسبت به جراحی باز بینی کمتر تهاجمی است، معمولاً دوره بهبودی کوتاه تری دارد.

بیشتر افرادی که جراحی بینی انجام می دهند بعد از 7 تا 10 روز می توانند فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند و به محل کار یا تحصیل بازگردند. با این حال، برخی افراد تا دو سه هفته اول بعد از عمل کبودی زیر چشم و اطراف بینی را تجربه می کنند و ترجیح می دهند بیشتر از یک هفته مرخصی بگیرند تا این کبودی ها برطرف شده و در حین بیرون رفتن احساس راحتی کنند.

چند روز اول بعد از عمل

بعد از جراحی، بینی در آتل قرار می گیرد و پانسمان می شود. این آتل معمولاً بعد از 5 تا 7 روز برداشته می شود. بسیاری از بیماران تصمیم می گیرند بعد از برداشتن پانسمان بینی به محل کار یا تحصیل بازگردند. در این مرحله متوجه شکل و ظاهر بینی خود خواهید شد؛ هرچند که تورم و کبودی نسبتاً زیادی وجود دارد.

برای بهبودی سریع تر می توانید از روش های خانگی مانند نوشیدن آب آناناس، مصرف مکمل های ویتامینC ، خوابیدن با سر بالا و استفاده از کمپرس سرد کمک بگیرید.

چند هفته بعد از عمل

پس از گذشت چند هفته از عمل بینی، می توانید ورزش های سبک را از سر بگیرید. در حین ورزش به خودتان فشار نیاورید و از انجام ورزش های گروهی یا تماسی مانند مانند کشتی، فوتبال، تکواندو، والیبال و … اجتناب کنید.

برطرف شدن تورم بینی ممکن است مدتی طول بکشد. معمولاً تورم بعد از چند ماه بهبود چشمگیری می یابد، اما برخی از انواع تورم می توانند برای یک سال یا بیشتر باقی بمانند. صبور باشید و به تورم زمان دهید تا برطرف شود.

شش ماه بعد از عمل

بعد از شش ماه، معمولاً می توانید ورزش های تماسی و فعالیت بدنی سنگین را از سر بگیرید. می توانید با استفاده از محافظ بینی یا ماسک صورت از بینی خود محافظت کنید. در این مرحله از دوره بهبودی، تورم بینی تا حد زیادی رفع شده و نتیجه نهایی عمل تقریباً قابل مشاهده است.

اما چه راه هایی برای افزایش سرعت بهبودی بعد از عمل بینی وجود دارد؟ در بخش بعدی خواهیم دید.

چگونه سرعت بهبودی بینی بعد از عمل جراحی را افزایش دهیم؟

چند نکته وجود دارد که می توانید از آن ها برای بهبودی سریع تر کمک بگیرید:

به پزشک خود گوش دهید

قبل از هر چیزی باید دستورالعمل های پزشک خود را دنبال کنید. شما می توانید چندین مقاله اینترنتی راجع به بهبودی بینی و مراقبت های بعد از عمل بخوانید؛ اما هیچ چیز با اطلاعاتی که از جراح خود دریافت می کنید، برابری نمی کند. او دستورالعمل های خاصی در مورد مصرف داروها، نحوه مراقبت از محل جراحی برای جلوگیری از عفونت و زمان مراجعه مجدد برای معاینه به شما ارائه خواهد داد.

سر خود را بالا نگه دارید

خوابیدن به پهلو بعد از جراحی بینی علاوه بر آزار دهنده بودن، با ایجاد کبودی و تورم بیشتر می تواند زمان بهبودی را طولانی کند. این کار حتی می تواند باعث جا به جایی بینی شود. برای پیشگیری از این اتفاق، باید به مدت 6 هفته بعد از جراحی سر خود را بالا نگه دارید. یکی از ساده ترین راه ها برای این کار این است که سر را روی دو یا سه بالش قرار دهید. خوابیدن روی صندلی نیز روش مناسبی است. اگر سر خود را در حین خواب به طرفین می چرخانید، می توانید کنار سر کوسن، پتو یا بالش مسافرتی قرار دهید.

از کمپرس سرد استفاده کنید

در 72 ساعت اول پس از عمل، استفاده از کمپرس سرد می تواند تورم را کاهش دهد. فقط مراقب باشید که کمپرس را مستقیماً روی بینی خود قرار ندهید. آن را روی گونه ها و اطراف بینی بمالید.

استراحت کافی داشته باشید

گرفتگی بینی بعد از عمل خوابیدن را دشوارتر می کند؛ اما استراحت بخش مهمی از روند بهبود است. چرا که بدن شما از انرژی برای ترمیم خود استفاده می کند. خواب 7 یا 8 ساعته در شبانه روز به بدن شما زمان می دهد تا این انرژی را بازیابی کند.

یک رژیم غذایی سالم را رعایت کنید

پیروی از یک رژیم غذایی سالم بعد از عمل بینی می تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین کند و از این رو، سرعت بهبودی را افزایش دهد.

پروتئین یکی از اجزای سازنده پوست، ماهیچه، غضروف و خون است. داشتن یک رژیم غذایی شامل آجیل، گوشت، تخم مرغ، ماست، ماهی و سایر غذاهای غنی از پروتئین به بدن شما کمک می کند تا بافت های آسیب دیده داخل و اطراف بینی را بازسازی کند.

همچنین باید مطمئن شوید که مقدار زیادی ویتامین در رژیم غذایی تان وجود دارد. خود دریافت می کنید. ویتامین های A ، ویتامین C و ویتامین A سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. ویتامین ها می توانند به بدن در مقابله با عفونت کمک کنند. به علاوه، ویتامین C نقش مهمی در بازسازی کلاژن دارد (پروتئینی که بافت پوست را به هم متصل می کند) دارد.

از گرما دور بمانید

دوش آب گرم، سونا و یک کاسه سوپ داغ می توانند آرامش بخش باشند؛ اما برای بینی متورم و کبود بعد از عمل چندان مفید نیستند. گرما باعث تورم بیشتر بافت های بینی می شود. به همین دلیل بهتر است غذاهای خنک بخورید و دمای محیط را در حد تعادل نگه دارید. همچنین به جای دوش آب گرم، از آب ولرم یا خنک استفاده کنید.

مخاط بینی را با بازدم شدید خارج نکنید

بعد از عمل جراحی، ممکن است تا چند هفته یا شاید حتی چند ماه دچار گرفتگی بینی شوید. این احساس ناشی از تورم بافت های بینی است. با این حال، نباید مخاط بینی را با بازدم شدید یا به اصطلاح «فین کردن» خارج کنید. این محدودیت بعد از 6 هفته رفع خواهد شد. همچنین سعی کنید به جای بینی از طریق دهان خود عطسه کنید.

برای احساس راحتی بیشتر، می توانید با پزشک خود در مورد استفاده از اسپری بینی برای مرطوب کردن مجراهای بینی مشورت کنید.

از انجام فعالیت بدنی سنگین خودداری کنید

در بیشتر افراد، حدود 6 هفته طول می کشد تا استخوان های بینی پس از جراحی بهبود یابند. در طول این مدت باید از انجام ورزش های سنگین اجتناب کنید. حتی حرکاتی مانند کشش، بلند کردن یا خم شدن نیز می توانند تورم بینی را افزایش دهند. بهترین کار این است که منتظر بمانید تا پزشک به شما برای انجام فعالیت هایی مانند ورزش چراغ سبز نشان دهد.

عینک نزنید

عینک آفتابی، عینک مطالعه، عینک طبی و هر چیزی که به بینی شما فشار وارد کند می تواند باعث کبودی، تورم یا حتی تورفتگی بینی شود که نیاز به جراحی مجدد خواهد داشت. بهتر است به جای عینک، تا چند ماه از لنزهای تماسی استفاده کنید.

از نور خورشید دوری کنید

همیشه باید از پوست خود در برابر نور شدید خورشید محافظت کنید؛ اما این امر به ویژه پس از عمل بینی بسیار مهم است. نه تنها بینی شما در هفته ها و ماه های بعد از عمل بیشتر مستعد آفتاب سوختگی است؛ بلکه آفتاب زیاد نیز می تواند باعث ایجاد زخم در بینی شود که تیرگی و افزایش تورم را به همراه خواهد داشت.

سیگار نکشید

بسیار مهم است که قبل و بعد از جراحی بینی سیگار نکشید و در صورت امکان، حتی از قرار گرفتن دود سیگار نیز خودداری کنید. نیکوتین موجود در سیگار و سایر دخانیات جریان خون را محدود می کند و ترمیم بافت ها را دشوارتر می کند. در نتیجه، باعث طولانی تر شدن مدت زمان بهبودی بعد از عمل بینی خواهد شد.

برگرفته از: drfarrior

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *