حالت تهوع بعد از ورزش به چه علت است ؟ آیا طبیعی است؟

ورزش بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد ، بنابراین افراد گاهی اوقات حالت تهوع بعد از ورزش پیدا کنند. کسانی که گاهاً به این علامت مبتلا می شوند ، ممکن است دریابند که تغییر نوع تمرین و عادات غذایی یا آشامیدنی در رفع این حالت کمک می کند. تکرار حالت تهوع بعد از تمرین ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.
با مجله “زیبا بمان” همراه باشید، علل حالت تهوع پس از ورزش ، مراحل درمان و پیشگیری از آن و زمان مراجعه به پزشک را بررسی می کنیم.

علت حالت تهوع بعد از ورزش

آیا حالت تهوع بعد از تمرین طبیعی است ؟

علائم GI در بازیکنان ورزشی شایع است ، تخمین زده شده است که آنها 70- 20٪ از ورزشکاران را تحت تأثیر قرار می دهند. این علائم بیشترین تأثیر را بر روی ورزشکاران استقامتی می گذارند. حدود 83٪ از دوندگان ماراتن ارتباط بین علائم GI و دویدن را گزارش می دهند.
این علائم دستگاه گوارشی در بین دوچرخه سواران بیشتر از دوندگان می باشد. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سوزش سردل
  • ریفلاکس معده
  • آروغ زدن

دوندگان علائم دستگاه گوارش زیر را می توانند تجربه کنند ، این علائم شامل :

  • اسهال
  • گرفتگی معده
  • خونریزی GI
  • نفخ شکم

حالت تهوع به ویژه در ورزش های استقامتی شدید مانند مسابقات ماراتن شایع است. در مسابقات استقامتی ممکن است تا 90٪ از رقبا علائم GI را تجربه کنند.

علت حالت تهوع بعد از ورزش

برخی از دلایل اصلی تهوع ناشی از ورزش و علائم گوارشی (GI) عبارتند از:

  • کاهش جریان خون در دستگاه گوارش و اندام های شکمی
  • تأخیر در تخلیه معده
  • کمبود آب بدن
  • هیپوناترمی ، که کمبود سدیم در خون است

در موارد نادر ، حالت تهوع ناشی از ورزش ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد ، مانند:

  • نارسایی کلیه
  • گرمازدگی
  • آنافیلاکسی بعد از خوردن غذا
  • بافت اسکار کیسه صفرا
  • بیماری ایسکمیک روده ، که در آن جریان خون کافی به روده کوچک وجود ندارد
  • پانکراتیت
  • ورم معده هموراژیک

در طول ورزش ، ممکن است تا 80٪ از جریان خون در اندام های شکمی کاهش یابد ، زیرا بدن خون بیشتری را به عضلات و پوست می فرستد. این اثر ممکن است منجر به حالت تهوع ، استفراغ ، درد معده و اسهال شود. قبل از تمرین زود غذا خوردن نیز می تواند حالت تهوع ایجاد کند.
براساس مطالعه ای بر روی 12 شرکت کننده سالم، نشان داده شد که ورزش کردن بلافاصله بعد از غذا خوردن باعث ایجاد حالت تهوع می شود، باید حداقل 60 دقیقه صبر کنید. 
محققان همچنین دریافتند که میزان حالت تهوع در طی تمرینات با شدت بالا بیشتر از تمرینات با شدت کم است.
ورزش تأثیر کمی در تخلیه معده دارد ، در حالی که ورزش شدید یا متناوب می تواند تخلیه معده را کند کرده و باعث حالت تهوع یا سایر علائم دستگاه گوارش شود.

چگونه حالت تهوع بعد از ورزش را درمان کنیم ؟ 

افراد ممکن است بعد از ورزش با نوشیدن یک نوشیدنی ورزشی با چندین کربوهیدرات قابل حمل مانند گلوکز و فروکتوز ، حالت تهوع را کاهش دهند. همچنین ممکن است مکمل هایی بدن برای تولید اکسید نیتریک کمک می کنند. افزایش در دسترس بودن این ترکیب ممکن است به افزایش جریان خون در اندام های شکمی کمک کند. با این حال ، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد این روش های درمانی بالقوه انجام دهند.
افراد ممکن است با راه رفتن آرام بعد از تمرین یا خوابیدن به پشت و بالا بردن پاها بالاتر از معده ، علائم خود را برطرف کنند.

درمان حالت تهوع بعد از ورزش

چگونه حالت تهوع بعد از ورزش جلوگیری کنیم ؟

افراد ممکن است بتوانند در هنگام ورزش گامهایی را برای کاهش یا جلوگیری از حالت تهوع بردارند. این شامل: 

داشتن یک رژیم غذایی با فیبر کافی برای حفظ سلامت روده اما پرهیز از غذاهای سرشار از فیبر قبل از ورزش

اجتناب از غذاهای دیر هضم ، مانند پروتئین ، چربی و محصولات شیر ، قبل از ورزش برای اطمینان از تخلیه سریع معده

در هنگام ورزش از مصرف آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی اجتناب کنید ، زیرا این موارد ممکن است علائم GI را افزایش دهند. 

خودداری از مصرف غذاها و نوشیدنی های سرشار از فروکتوز ، به ویژه نوشیدنی های فروکتوز بالا ، مگر اینکه حاوی گلوکز نیز باشند. 

هیدراته ماندن قبل و حین ورزش برای جلوگیری از کم آبی بدن ، که می تواند علائم GI را بدتر کند

مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات با محتوای آب بیشتر یا نوشیدنی هایی با غلظت کربوهیدرات کمتر.

یک شخص می تواند با برنامه های غذایی تعیین کند که کدام غذاها و نوشیدنی ها بیشترین تناسب را هنگام ورزش دارند و چه مدت زمانی باید بین غذا خوردن و ورزش بمانند.

افراد دریابند که به گرم کردن و سرد کردن صحیح آن قبل و بعد از ورزش کمک می کند. شروع با تمرینات با شدت کم و ایجاد تدریج نیز رویکرد منطقی است. 

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم ؟

حالت تهوع و سایر علائم دستگاه گوارش در حین ورزش ناخوشایند است. با این حال ، طبیعی هستند و معمولاً هیچ خطری برای سلامتی ندارند. افراد با تغییر در الگوی خوردن و آشامیدن ، گرم کردن و سرد کردن مناسب و کاهش شدت تمرینات ، از حالت تهوع ناشی از ورزش جلوگیری کنند.
اگر تغییر در عادات غذایی و تمرینی موثر نیست ، یا افراد علائم طولانی مدت یا حالت تهوع مکرر را تجربه می کنند ، باید به پزشک مراجعه کنند.
افراد در صورت مشاهده علائم شدید مانند خون در مدفوع ، استفراغ خون ، حرکت روده با تاخیر یا درد شدید معده باید به پزشک مراجعه کنند. این علائم ممکن است نشان دهنده یک مسئله اساسی جدی تر در زمینه سلامتی باشد.

خلاصه

وقتی افراد ورزش می کنند ، خون کمتری به دستگاه گوارش می رسد و این می تواند منجر به حالت تهوع و سایر علائم ناراحت کننده دستگاه گوارش شود. تمرینات با شدت بالاتر احتمالاً این تأثیر را دارند. از دیگر علل احتمالی این علائم می توان به زود غذا خوردن قبل از ورزش ، کم آبی بدن و عدم تعادل الکترولیت اشاره کرد. افراد ممکن است بتوانند حالت تهوع را بعد از ورزش با روی آوردن به تمرینات با شدت کم یا غذا خوردن بعد از ورزش درمان کنند. اگر تعدیل عادات ورزشی به کاهش حالت تهوع کمک نمی کند ، یا اگر افراد علائم شدید یا طولانی مدت دارند ، باید به پزشک مراجعه کنند.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *