روغن ماهی از ماهی هایی سرشار از امگا 3 که از ماهی خال مخالی و شاه ماهی به دست می آید. برخی مطالعات نشان می دهد که روغن ماهی ممکن است برای افرادی که بیماری پوستی خاصی دارند مفید باشد ، هر چند همه محققان موافق نیستند. امگا 3 نوعی اسید چرب اشباع نشده (PUFA) است و نوعی ماده مغذی است که بدن نمی تواند برای خودش درست کند.
در این مقاله ، ما فواید روغن ماهی برای پوست بررسی می کنیم ، از جمله مزایای احتمالی آن ، برای درمان بیماری های پوستی ممکن است به شما کمک کند. همچنین در مورد چگونگی استفاده از روغن ماهی صحبت خواهیم کرد و توضیح خواهیم داد که چگونه از آن بتوانیم بیشترین امگا 3 را دریافت کنیم.
آیا روغن ماهی برای پوست مفید است؟
روغن ماهی و اجزای آن ، از جمله امگا 3 ، می توانند به سلامت کلی پوست کمک کنند. این بررسی شواهدی یافت که نشان می دهد روغن ماهی می تواند از طریق:
- حفظ هموستاز یا ثابت نگاه داشتن مواد موجود در محیط داخلی بدن
- جلوگیری از التهاب پوست، به ویژه از نور UV
- بهبود پوست
این مزایا به علت وجود PUFA های موجود در روغن ماهی است که شامل ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسید دوکوزا هگزانوئیک (DHA) است. بدن اسیدهای چرب رژیم غذایی را در غشای سلولی قرار می دهد. وقتی غشای سلولی سالم باشد ، سلول می تواند آب را نگه دارد. در پوست ، این منجر به هیدراته شدن و نرمی سلول ها می شود. اسیدهای چرب امگا 3 همچنین به کاهش تولید ترکیبات التهابی که موجب روند پیری می شود نیز کمک می کنند.
برخی از روغن های ماهی حاوی مواد مغذی دیگری مانند ویتامین A ، ویتامین D و سلنیوم هستند. ویتامین A یک آنتی اکسیدان مربوط به رتینول ، ماده محبوب در محصولات مراقبت از پوست و درمان اختلالات پوستی است.
خشکی پوست و اگزما
اگزما یا درماتیت آتوپیک ، یک بیماری التهابی شایع در پوست است. باعث خارش و پوسته پوسته شدن می شود و گاهی اوقات پوست می تواند ترک بخورد و خونریزی کند. EPA و DHA می توانند التهاب را مهار کنند ، که ممکن است به نفع پوست باشد. مطالعات دیگر روی حیوانات نیز نشان می دهد که روغن ماهی ممکن است علائم اگزما را کاهش دهد. به عنوان مثال ، یک مطالعه در سال 2015 بر روی موش ها نشان داد که مکمل باعث کاهش خراش و خشکی مربوط به خارش می شود. البته این یافته ها لزوما اثبات نمی کنند که روغن ماهی یک درمان موثر برای اگزما در انسان است. در یک بررسی 2016 اشاره شده است که تنها مدارک محدودی برای تأیید این مزیت وجود دارد. دانشمندان برای درک ارزش استفاده از روغن ماهی برای تسکین اگزما ، باید مطالعات بیشتری را در مورد تعداد بیشتری از افراد انجام دهند.
آکنه
آکنه باعث ایجاد جوش و کیست می شود که می تواند ملتهب و دردناک باشد. به همین دلیل ، محتوای امگا 3 موجود در روغن ماهی ممکن است برای کاهش التهاب عمومی در بدن مفید باشد. در آزمایشی دوسوکور و کنترل شده نشان داد که مکمل امگا 3 در طی 10 هفته به طور قابل توجهی ضایعات آکنه را کاهش می دهد. تحقیقی در مورد لیپیدها در سلامت و بیماری نتایج متفاوتی داشت. اگرچه بیشتر شرکت کنندگان در مطالعه بهبود در آکنه خود نشان دادند ، اما دیگران علائم بدتر را تجربه کردند. روغن ماهی ممکن است به کاهش آکنه در برخی افراد کمک کند ، اما در حال حاضر هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که به همه کمک کند.
هایپرپیگمنتیشن
هایپرپیگمنتیشن به لکه های تیره رنگ پوست گفته می شود که در نتیجه افزایش تولید ملانین ایجاد می شوند. دلایل زیادی برای هایپرپیگمنتیشن وجود دارد ، از جمله:
- تغییرات هورمونی
- قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش
- افزایش ست
- ضربه به پوست
- داروهایی که باعث حساسیت به نور خورشید می شوند
روغن ماهی به طرق مختلف می تواند به طور بالقوه به کاهش هایپرپیگمنتیشن کمک کند. امگا 3 ممکن است عفونت های زخم را به حداقل برساند و بهبود را تسریع کند ، در مواردی هایپرپیگمنتیشن که به علت ضربه پوستی باشد مفید است. DHA همچنین می تواند تولید ملانین را مهار کند ، که ممکن است خطر هایپرپیگمنتیشن که ناشی از UV است را کاهش دهد.
آیا روغن ماهی می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند؟
اگرچه نادر است ، روغن ماهی می تواند در برخی از افرادی که نسبت به ماهی یا صدف آلرژی دارند واکنش ایجاد کند. علائم ممکن است شامل سردرد ، خس خس سینه ، اسهال و کهیر باشد. شخصی که به ماهی یا صدف حساسیت دارد و به روغن ماهی واکنش نشان می دهد ممکن است دچار اگزما شود. کسی که قبلاً دچار اگزما شده است ممکن است متوجه شود که علائم او در حال بدتر شدن است. اگر فردی علائم واکنش آلرژیک شدید به روغن ماهی ، مانند مشکل تنفس را دارد ، باید فوراً به پزشک مراجعه کند.
نحوه استفاده از روغن ماهی
مردم از روغن ماهی به روش های مختلفی استفاده می کنند ، اما ساده ترین گزینه معمولاً مصرف مکمل روغن ماهی است. روغن ماهی طعم و بوی تندی دارد ، بنابراین استفاده از آن به صورت موضعی همیشه مناسب نیست. هیچ توصیه ای برای مصرف دوز مشخصی برای روغن ماهی وجود ندارد. با این حال ، مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDI) برای EPA و DHA به طور خاص حدود 250 میلی گرم (میلی گرم) است. میزان EPA و DHA در روغن ماهی بسیار متفاوت است ، اما در 1000 میلی گرم روغن ماهی ، افراد به طور معمول 180 میلی گرم EPA و 120 میلی گرم DHA دریافت می کنند. بهتر است یک مکمل روغن ماهی همراه با وعده غذایی حاوی مقداری چربی رژیم غذایی مصرف شود ، زیرا این امر فراهمی زیستی اسیدهای چرب امگا 3 را بهینه می کند. برخی تحقیقات گزارش می دهند که مصرف روغن ماهی قبل از غذا عوارض جانبی احتمالی مانند ریفلاکس اسید و سوهاضمه را کاهش می دهد. مانند هر مکمل غذایی ، بهتر است قبل از شروع مصرف با پزشک مشورت کنید.
خلاصه
روغن ماهی منبع عالی اسیدهای چرب امگا 3 است. برخی تحقیقات نشان می دهد که این اسیدهای چرب می توانند سلامت پوست و همچنین شرایط خاص پوستی مانند اگزما و آکنه را بهبود بخشند. با اینحال ، دانشمندان باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بفهمند روغن ماهی دقیقاً چقدر برای درمان بیماری های پوستی موثر است ، زیرا برخی از مطالعات نتایج متفاوتی داشته اند. دقیقا مشخص نیست که آیا مصرف مکمل روغن ماهی برای همه مفید است یا خیر. با این حال ، برخی از افراد ممکن است بهبودی در آبرسانی پوست و سلامت کلی پوست مشاهده کنند که ممکن است برخی از بیماری های پوستی را تسکین دهد.
دیدگاه کاربران