آیا احساس سرما در دوران بارداری طبیعی است؟

در بیشتر افراد دمای بدن در دوران بارداری کمی بالاتر است. با این حال ، برخی از افراد هنگام بارداری احساس سرما می کنند. اگرچه این علامت در بسیاری از موارد طبیعی است ، اما گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.
در این مقاله به برخی از دلایل احساس سرما در دوران بارداری می پردازیم.همچنین توضیح می دهیم که چگونه یک فرد می تواند آن را درمان کند و چه زمانی باید با یک پزشک صحبت کند.

احساس سرما در دوران بارداری

آیا طبیعی است؟

احساس سرما در دوران بارداری معمول نیست.معمولا بیشتر افراد باردار احساس گرما بیش از حد معمول دارند. پروژسترون ، هورمونی که در بارداری افزایش می یابد ، می تواند دمای بدن را کمی افزایش دهد.

با پیشرفت بارداری ، افزایش وزن بدن ، جریان خون بیشتر در بدن و چالش های قلبی عروقی بارداری معمولاً باعث احساس گرما در فرد می شود. گرچه این عوامل احساس سرما را در دوران بارداری غیر ممکن نمی کنند.

هوای سرد و سایر عوامل هنوز هم می توانند احساس سرما در فرد ایجاد کنند. گاهی اوقات ، تلاش بدن برای خنک شدن باعث می شود که فرد در هوای بسیار گرم احساس سرما کند.

با این حال ، اگر فردی حتی در مواقعی که هوا گرم باشد و لباس مناسبی نیز پوشیده باشد، احساس سرما کند ممکن است نشانه یک عارضه مهم باشد. فرد باردار باید در قرار بعدی خود این موضوع را با پزشک یا ماما در میان بگذارد.

علل و علائم احساس سرما در دوران بارداری

عوامل مختلفی می تواند باعث احساس سرما در فرد باردار شود از جنله مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است :

تب

احساس ناگهانی شدید سرما ممکن است نشان دهنده تب باشد ، به خصوص اگر فردی دچار لرز ، بدن درد یا علائم دیگر بیماری باشد. افراد مبتلا به تب ممکن است هم احساس گرما داشته باشند و هم احساس سرما، و دمای بدن بین آن ها در تناوب و تغییر باشد. یا حتی هنگام پوشیدن لباس گرم و پتو همچنان احساس سرما داشته باشند.

تب در بارداری ممکن است خطر عوارض جانبی خاص را افزایش دهد ، از جمله ناهنجاری های تولد در گوش ، چشم ، صورت ، گردن و اندام های تناسلی. بنابراین کنترل تب و درمان علت اصلی آن بسیار مهم است.

اگرچه مصرف استامینوفن یا پاراستامول در دوران بارداری برای کنترل تب و محافظت از نوزاد در حال رشد در برابر درجه حرارت های بسیار خطرناک بی خطر است ، اما این امر دلیل اصلی تب را درمان نمی کند. از طرفی با توجه به احساسیت این دوران بهتر است جهت یافتن علت و مصرف هر گونه دارو به پزشک مراجعه نمایید.

هر زمان فرد در طول بارداری دمای بدن بالاتر از 37.5 درجه سانتیگراد (99.5 درجه فارنهایت) را داشته باشد ، باید به پزشک یا ماما مراجعه کند.

مشکلات تیروئید

کم کاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نکند. می تواند باعث احساس سرما و خستگی در فرد شود.

برخی از علائم دیگر شامل یبوست ، گرفتگی عضلات ، انرژی کم و مشکل در تمرکز حواس است. برای برخی افراد احساس سرما تنها علامت است.

در برخی موارد ، بارداری باعث کم کاری تیروئید می شود.اگر کم کاری تیروئید قبل از بارداری وجود داشته است ، بارداری آن را بدتر می کند.

تعریق شبانه

برخی از افراد باردار تعریق شبانه را تجربه می کنند. با تلاش بدن برای خنک شدن ،بدن فرد ممکن است سرد شود ، به خصوص بدون پتو باشد. تعریق شبانه خطرناک نیست ، اما می تواند خوابیدن را دشوارتر کند.

سیستم خنک کننده بدن

بدن سعی می کند با تعریق درجه حرارت خود را تنظیم کند ، این موضوع باعث می شود افراد سریعتر نفس بکشند و باعث می شود لباس کمتری بپوشند و به دنبال فضاهای خنک تری بروند. گاهی اوقات ، این تلاش ها باعث می شود فرد احساس سرما کند. به عنوان مثال ، ممکن است شخصی اندکی پس از دوش آب گرم یا راه رفتن در گرما احساس سرما کند. اگر احساس سردی نسبتاً سریع برطرف شود ، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. هنگامی که  برای مدت طولانی باقی بمانند ، ممکن است نشانه این باشد که بدن در گرم کردن خود مشکل دارد.

درمان احساس سرما در دوران بارداری

پیشگیری و درمان

گاهی اوقات ، احساس سرما در دوران بارداری فقط یک تغییر طبیعی است و فرد نیازی به درمان ندارد. در صورت امکان ، استفاده از بخاری در محل کار ، پوشیدن کاپشن  و گرما کردن بیشتر خانه در زمستان می تواند کمک کند. پرهیز از دوش آب گرم یا سونا بسیار مهم است ، زیرا این موارد در دوران بارداری ایمن نیستند.

درمان سایر موارد به علت بستگی دارد:

افراد مبتلا به کم کاری تیروئید معمولاً هر روز باید هورمونهای مصنوعی تیروئید مصرف کنند. پزشک همچنین  انجام آزمایش منظم جهت بررسی سطح هورمون های تیروئید را در حین و بعد از بارداری توصیه می کند.

اگر فردی تب داشته باشد ، پزشک از او در مورد علائم و سابقه پزشکی وی می پرسد تا علت را تعیین کند. همچنین ممکن است برخی از آزمایش های تشخیصی را انجام دهند. اگر آنها به عفونت باکتریایی مشکوک باشند ، ممکن است آنتی بیوتیک ها را توصیه کنند. نظارت بر عفونت در دوران بارداری مهم است ، زیرا می تواند رشد کودک را تحت تأثیر قرار دهد.

افراد ممکن است بتوانند خطر ابتلا به احساس سرما را در دوران بارداری را با استفاده از موارد زیر کاهش دهند:

  • دوری از افراد بیمار و شستن مرتب دست ها برای جلوگیری از عفونت
  • اگر علائم عفونت ، از جمله درد زیاد، زخم جدی که قابل بهبود نیست یا تب وجود داشته باشد، باید به پزشک مراجعه نمایید
  • پوشیدن لباس مناسب هر فصل برای مقابله با تغییرات ناگهانی دما
  • خوابیدن در یک اتاق خنک برای جلوگیری از تعریق شبانه و داشتن مقدار زیادی پتو برای جلوگیری از لرز
  • گرفتن آزمایش خون برای اندازه گیری عملکرد تیروئید در اوایل بارداری

یکی از دلایل احتمالی تب ، آنفولانزا است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توجه دارند که واکسیناسیون آنفلوانزا برای افراد باردار بی خطر است. بنابراین ، ممکن است یک فرد باردار بخواهد در ابتدای فصل آنفولانزا واکسن آنفلوانزا را انجام دهد تا خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.

چه موقع باید به دنبال مراقبت پزشکی باشید

افراد باردار باید به دنبال مراقبت های پزشکی منظم باشند و تمام علائم را با پزشک یا ماما در میان بگذارند. فرد باردار در صورت احساس غیرمعمول بودن در سرما و یا داشتن مشکلات دیگر در تنظیم درجه حرارت بدن ، باید در قرار بعدی خود با مامای خود صحبت کند.

اگر فرد باردار تب می کند ، مهم است که بلافاصله با ارائه دهنده خدمات بهداشتی تماس بگیرید. اگر این موضوع ساعت ها طول بکشد و علائم دیگری از عفونت مانند درد یا زخم وجود دارد ، فرد باید به اورژانس مراجعه کند.

خلاصه

بارداری می تواند باعث نوسانات ناخوشایند درجه حرارت شود ، به خصوص هنگامی که بدن فرد رشد می کند و در نتیجه قلب و ریه های او باید فعالیت بیشتری داشته باشند.
بیشتر افراد متوجه افزایش احساس گرما می شوند ، اما در برخی موارد ، بارداری می تواند باعث لرزشود. این علائم معمولاً پس از زایمان فرد از بین می روند ، اما مهم است که با  پزشک خود در مورد تمام علائم مربوط به بارداری صحبت کنید.
مداخله زودهنگام برای درمان عفونت ها و مشکلات تیروئید می تواند سلامت فرد باردار و کودک را بهبود بخشد

برگرفته از : حس سرما در بارداری

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *