کم خونی فقر آهن زمانی اتفاق می افتد که آهن کافی در بدن نباشد. فرد می تواند از مواد حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C برای تهیه اسموتی هایی استفاده کند که می تواند میزان جذب آهن بدن را افزایش دهد.
گلبول های قرمز خون حاوی پروتئینی غنی از آهن به نام هموگلوبین هستند. به انتقال اکسیژن به بدن کمک می کند. سطح پایین آهن می تواند باعث ایجاد وضعیتی به نام کم خونی شود ، این زمانی است که فرد به اندازه کافی گلبول قرمز سالم برای انتقال اکسیژن به بافت های بدن ندارد.
کم خونی فقر آهن معمولاً با گذشت زمان ، زمانی که میزان آهن مصرف بدن کم است ، ایجاد می شود. درمان این بیماری شامل مصرف مکمل های آهن و افزایش میزان آهن فرد است. در این مقاله ، ما در مورد راه هایی صحبت می کنیم که در آن فرد می تواند آهن خود را از طریق نوشیدنی افزایش دهد.
اسموتی کیوی
فهرست مقالات
ویتامین سی
یک مقاله در سال 2020 بیان می کند که آهن غذایی در دو نوع وجود دارد: آهن هم و غیر هم.
آهن غیرهمی از گیاهان و غذاهای غنی شده با آهن حاصل می شود. آهن هم از منابع غذایی حیوانات تأمین می شود. بدن آهن غیر هم را به راحتی آهن هم جذب نمی کند. افزایش مصرف ویتامین C در بدن می تواند آهن را در بدن جذب کند. یک شخص می تواند با استفاده از مواد زیر که دارای ویتامین C زیادی هستند ، اسموتی درست کند:
میوه های خانواده مرکبات
این گروه از میوه ها شامل پرتقال و گریپ فروت است و حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است. تقریباً 180 گرم از قسمتهای پرتقال حاوی 95.8 میلی گرم ویتامین C است. همان مقدار گریپ فروت حاوی 56.2 میلی گرم از آن ویتامین است. می توانید دستورالعمل های اسموتی زیر را امتحان کند ، که همه آنها از مرکبات استفاده می کنند:
- اسموتی پرتقال
- اسموتی گریپ فروت
- اسموتی گریپ فروت توت فرنگی
کیوی
کیوی میوه ای غنی از مواد مغذی است که سرشار از ویتامین C است و همچنین منبع خوبی از ویتامین E ، فیبر ، پتاسیم و فولات است. تقریباً 180 گرم کیوی حاوی 134 میلی گرم ویتامین C است. برخی از دستور العمل های اسموتی که در آنها کیوی وجود دارد عبارتند از:
- اسموتی کیوی و سیب
- اسموتی کیوی و موز
توت فرنگی
این میوه حاوی ویتامین C ، پتاسیم ، و اسید فولیک است. تقریباً 180 گرم توت فرنگی خام حاوی 88.2 میلی گرم ویتامین C است.
گواوا
گواوا حاوی فیبر ، پتاسیم و ویتامین A است. در 165 گرم گواوا خام ، 377 میلی گرم ویتامین C وجود دارد. برخی از دستور العمل های اسموتی که از گواوا استفاده می کنند عبارتند از:
- اسموتی گوآوا
- اسموتی آناناس گوآوا
- اسموتی گوآوا توت فرنگی
مواد غنی از آهن
افرادی که دچار کم خونی فقر آهن هستند نیز باید سعی کنند مصرف غذاهای غنی از آهن را افزایش دهند. می توانند با استفاده از مواد زیر اسموتی درست کنید:
اسفناج : اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره ، مانند کلم و کلم بروکلی ، منابع خوبی از آهن غیر هم هستند. تقریباً 85 گرم یا 3 فنجان اسفناج حاوی 2 میلی گرم آهن است.
کلم پیچ: کلم پیچ تقریباً 1.59 میلی گرم آهن در هر 100 گرم دارد.افراد می توانند کلم پیچ را به اسموتی های خود اضافه کند تا مصرف آهن خود را افزایش دهد.
مارچوبه: مارچوبه یک سبزی بهاری است که حاوی ویتامین های A و C و فیبر است. تقریباً 85 گرم مارچوبه حاوی 2 میلی گرم آهن است.
توفو: توفو کشکی است که تولیدکنندگان با انعقاد شیر سویا تهیه می کنند. افراد می توانند از توفو در اسموتی های خود استفاده کند تا محتوای آهن نوشیدنی را افزایش دهد.
آلو خشک: آلو خشک منبع خوبی از فیبر ، پتاسیم و ویتامین K می باشد. نصف فنجان آلو خشک حاوی 1.9 میلی گرم آهن است.
توت: توت روی درختان رشد می کند و می توانند شیرین یا ترش باشند. تقریباً 100 گرم توت حاوی 85/1 میلی گرم آهن است.
زردآلو خشک : زردآلو خشک منبع ویتامین A و پتاسیم است. تقریباً 40 گرم یا پنج زردآلو خشک حاوی 1.08 میلی گرم آهن است.
نوشیدنی برای کم خونی
نوشیدنی مضر برای جذب اهن
برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند جذب آهن را در روده کاهش دهند. در یک مقاله که در سال 2020 منتشر شده است که برخی از ترکیبات موجود در غذا می توانند مانع جذب آهن شوند. این ترکیبات شامل پلی فنول ها هستند ، گروهی از مواد شیمیایی موجود در:
- چای سیاه
- چای گیاهی
- شراب
- قهوه
مصرف آهن توصیه شده برای فرد کم خون 100-200 میلی گرم در روز است. توجه به این نکته مهم است که این مقدار بیشتر از مقداری است که فرد می تواند در یک مولتی ویتامین معمولی روزانه پیدا کند یا از طریق رژیم غذایی خود مصرف کند. افراد هنوز هم می توانند آهن خود را از طریق غذا و نوشیدنی هایی که مصرف می کنند ، افزایش دهند. کم خونی انواع مختلفی دارد و هر کدام به روش های درمانی مختلفی نیاز دارند. فرد باید برای اطمینان از اینکه درمان درستی را دریافت می کند ، با یک متخصص صحبت کند تا تشخیص صحیح داده شود.
غذاهای غنی از آهن
پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از آهن می تواند به کم خونی کمک کند. غذاهایی که غنی از آهن هستند عبارتند از:
- گوشت ، مانند گوشت بره ، گوشت گاو ، جگر ، و سایر گوشت ها
- مرغ ، مانند مرغ و اردک
- ماهی ، از جمله صدف و ماهی ساردین
- سبزیجات
- حبوبات ، از جمله لوبیای لیما و لوبیا پخته شده کنسرو شده
- غلات ، نان و ماکارونی غنی شده با آهن
علائم کم خونی
علائم کم خونی ممکن است از خفیف تا شدید باشد. در حالی که افراد کم خونی خفیف ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند ، افرادی که کم خونی شدیدتری دارند ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
خستگی
- سرگیجه
- سردرد
- تنگی نفس
- ضعف
- پوست رنگ پریده
- ناخن های شکننده
- دست و پا سرد
- درد قفسه سینه
چه موقع باید به پزشک مراجعه نماییم؟
اگر فردی علائم کم خونی را تجربه کرد ، باید از یک متخصص راهنمایی بخواهد. پزشکان برای تشخیص کم خونی از آزمایش خون استفاده می کنند. اگر فردی علیرغم سطح پایین آهن هیچ علائمی نداشته باشد ، می تواند با پزشک تماس بگیرد تا دریابد که آیا فقر آهن به دلیل شرایط زمینه ای است یا خیر.
خلاصه
کم خونی می تواند علائمی مانند خستگی ، ضعف ، سرگیجه و سردرد ایجاد کند. فرد می تواند با نوشیدن اسموتی ها و آب میوه های حاوی موادی که به طور طبیعی سرشار از آهن و ویتامین C هستند ، سطح آهن را در خون خود افزایش دهد. میوه ها ، سبزیجات و دانه ها همه منابع خوبی برای آهن هستند.
دیدگاه کاربران