تری گلیسیرید نوعی چربی موجود در خون است. سطح بالای تری گلیسیرید می تواند یک عامل خطر برای شرایط مختلف سلامتی باشد. بنابراین ، ممکن است یک پزشک به شخص توصیه کند رژیم غذایی خود را تغییر دهد تا سطح تری گلیسیرید خود را کاهش دهد.
برخی از بیماری ها ، ژنتیک ، داروها و عادت های زندگی از عوامل خطر برای افزایش تری گلیسیرید خون هستند. به عنوان مثال ، یک رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده ، قند ، چربی های اشباع شده و الکل بیش از حد می تواند سطح تری گلیسیرید فرد را افزایش دهد.
با تغییر رژیم غذایی ، ممکن است فرد بتواند سطح تری گلیسیرید خون خود را کنترل کند.
این مقاله از مجله زیبا بمان درباره تری گلیسیرید صحبت کرده و همچنین بررسی می شود که کدام غذاها ممکن است تری گلیسیرید را کاهش دهند و از چه غذاهایی باید اجتناب کرد. پس برای دریافت پاسخ سوال برای کاهش تری گلیسیرید چه باید بخوریم ، با همراه باشید.
فهرست مقالات
تری گلیسیرید چیست؟
تری گلیسیرید نوعی چربی در بدن است و رایج ترین نوع چربی بدن می باشد ، زیرا بدن بیشتر چربی خود را به عنوان تری گلیسیرید ذخیره می کند. تری گلیسیرید در خون گردش می کند و پزشک می تواند با آزمایش خون میزان آن را اندازه گیری کند.
تری گلیسیرید از سه مولکول اسیدهای چرب همراه با یک مولکول گلیسرول تشکیل می شود که نوعی گلوکز است. افراد تری گلیسیرید را به عنوان چربی در غذا مصرف می کنند. بدن انسان همچنین می تواند گلوکز موجود در غذاها را به تری گلیسیرید تبدیل کند.
تری گلیسیریدها به عنوان یکی از منابع اصلی انرژی بدن عمل می کنند. اگر بدن بلافاصله به انرژی احتیاج نداشته باشد ، تری گلیسیرید را به عنوان چربی ذخیره می کند. ذرات کروی معروف به لیپوپروتئین ها تری گلیسیرید را بسته بندی می کنند و از طریق جریان خون عبور می دهند تا آنها را در سراسر بدن منتقل کنند.
طبق گفته انجمن قلب آمریکا (AHA) ، سطح بالای تری گلیسیرید خون یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی است. تحقیقات همچنین نشان می دهد که بین تری گلیسیرید بالا و شرایط زیر رابطه وجود دارد:
- چاقی
- مقاومت به انسولین
- دیابت نوع 2
- پانکراتیت
سطح سالم تری گلیسیرید
سطح طبیعی تری گلیسیرید خون ناشتا عبارتست از:
- برای کودکان زیر 10 سال کمتر از 75 میلی گرم در دسی لیتر
- کمتر از 90 میلی گرم در دسی لیتر برای کودکان 10 سال به بالا و همچنین بزرگسالان
پزشکان از تری گلیسیرید خون بالا به عنوان هایپرتری گلیسیریدمی یاد می کنند. اگر سطح تری گلیسیرید خون ناشتا به طور مداوم 150 میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد ، ممکن است برای فرد تشخیص هیپرتری گلایسیریدمی داده شود.
با این حال ، دستورالعمل های مختلف بالینی ممکن است تری گلیسیریدهای بالا را در سطوح مختلف طبقه بندی کنند. تحقیقات نشان می دهد که تری گلیسیرید خون در مردان بیشتر است و با افزایش سن در مردان و زنان افزایش می یابد. برخی از افراد نیز استعداد ژنتیکی به تری گلیسیرید زیاد دارند و پزشکان از این موضوع به عنوان هایپرتری گلایسیریدمی خانوادگی یاد می کنند.
نمونه هایی از غذاها برای کاهش تری گلیسیرید
بهتر است افراد برای کمک به کنترل سطح تری گلیسیریدها ، بر مصرف برخی غذاها تمرکز کنند. اما برای کاهش تری گلیسیرید چه بخوریم؟ غذاهایی که ممکن است به کاهش تری گلیسیرید کمک کنند عبارتند از:
- سبزیجات با فروکتوز پایین: شامل سبزیجات برگ دار ، کدو سبز ، کدو حلوایی ، لوبیای سبز و بادمجان می باشد.
- میوه های فروکتوز پایین: به عنوان مثال می توان به انواع توت ها ، کیوی و مرکبات اشاره کرد.
- غلات سبوس دار غنی از فیبر: برنج قهوه ای ، نان سبوس دار، جو دوسر ، جو و گندم سیاه از این دسته مواد غذایی هستند.
- ماهی های روغنی: برخی از ماهی های روغنی ، ماهی آزاد ، شاه ماهی ، و ساردین هستند.
- محصولات لبنی بدون چربی : این محصولات شامل شیر ، ماست و پنیر است.
علاوه بر این توصیه می شود:
- کربوهیدرات ها را به 50-60٪ کل کالری روزانه محدود کنید
- چربی رژیم غذایی را در 25 تا 35٪ از کل رژیم غذایی نگه دارید
- الکل را کاهش داده یا از آن اجتناب کنید
گزینه های دیگر برای کاهش تری گلیسیرید
علاوه بر توصیه به فرد برای ایجاد تغییرات در رژیم غذایی ، پزشک همچنین ممکن است موارد زیر را برای کاهش سطح تری گلیسیرید توصیه کند:
- انجام فعالیت بدنی:حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط حداقل 5 روز در هفته و در مجموع حداقل 150 دقیقه در هفته توصیه می شود.
- رسیدن به وزن متوسط:5-10٪ کاهش وزن منجر به کاهش 20٪ تری گلیسیرید می شود.
- مصرف اسیدهای چرب امگا 3: تحقیقات نشان می دهد که امگا 3 ممکن است از هیپرتری گلیسیریدمی پیشگیری و آن را درمان کند.
- مصرف اسید نیکوتینیک: طبق تحقیقات ، اسید نیکوتینیک ، همچنین به عنوان نیاسین شناخته می شود ، ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کند.
- مصرف فیبرات: شواهد نشان می دهد که فیبرات در کاهش سطح تری گلیسیرید موثر است.
بیشتر بخوانید : اسید های چرب امگا 3
خلاصه
افراد می توانند با تغییر رژیم غذایی ، رسیدن به وزن متوسط و ورزش منظم ، سعی کنند سطح تری گلیسیرید خود را کاهش دهند. افراد ممکن است از مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده ، قندهای اضافه شده و چربی های اشباع شده خودداری کنند. با جایگزینی میوه ها و سبزیجات با قند کم ، غلات کامل و ماهی های روغنی ، ممکن است فرد بتواند سطح تری گلیسیرید و خطر چاقی و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهند.
یک پزشک باید تصمیم بگیرد که آیا این روش برای ایجاد تغییر کافی است یا اینکه فرد به دارو نیاز دارد. بهترین کار این است که فرد حتما با پزشک مشورت کند و از مصرف دارو بدون تجویز خودداری کند.
دیدگاه کاربران