حرف زدن در خواب :علت آن چیست به همراه راه های کاهش این مشکل

آیا اطرافیان شما به شما گفته اند که در خواب حرف می زنید و یا چیز هایی را زمزمه می کنید بدون آنکه خودتان متوجه شده باشید؟یا آیا برایتان پیش آمده است که اعضای خانواده و یا اطرافیانتان در خواب سخن بگویند؟حرف زدن در خواب یک مشکل آزار دهنده و ناراحت کننده است به ویژه اینکه خودتان متوجه حرف زدنتان نشوید این ممکن است اطرافیانتان را نیز آزار دهد و اگر دیگران این مشکل را دارند برای شما ناراحت کننده باشد حتی ممکن است فرد درگیر توسط افراد مورد تمسخر قرار گیرند و این موضوع اصلا خوب نیست.در ادامه این بخش از مجله زیبان قصد داریم علت حرف زدن در خواب را مورد بررسی قرار دهیم و به شما بگوییم اگر با این مشکل روبه رو هستید چه واکنشی باید داشته باشید و راه حل آن چیست.

صحبت کردن در خواب

صحبت کردن در خواب گفتاری است که حین خواب اتفاق می افتد و نوعی پاراسمونی است. پاراسمونی یا اختلال خواب به رفتاری غیر عادی که در هنگام خواب اتفاق می افتند می گویند و صحبت کردن در خواب نوعی از آن یا همان اختلال خواب است که اتفاقی بسیار معمول و برای تعداد زیادی از افراد تقریبا 66 درصد افراد اتفاق افتاده است و معمولاً یک مشکل پزشکی محسوب نمی شود.صحبت های شبانه حین خواب بیشتر بی ضرر اند اما بعضی اوقات برای شنوندگان و اطرافیان آزار دهنده اند. صحبت افراد در خواب به طور معمول در هر بار بیش از 30 ثانیه طول نمی کشد اما برخی از افراد در طول شب بارها و بارها صحبت می کنند. صحبت کردن در خواب ممکن است شامل یک گفت و گوی عادی باشد یا سخنرانی های طولانی و یا صحبت هایی که واضح نیستند. افراد درگیر معمولاً با خودشان صحبت می کنند اما گاهی اوقات ، به نظر می رسد که آنها در حال ادامه دادن مکالمه با دیگران هستند. آنها ممکن است زمزمه کنند ، یا ممکن است فریاد بزنند و اگر با شخصی که در خواب صحبت می کند یک اتاق خواب داشته باشید ، ممکن است به اندازه کافی آرامش و سکوت برای یک خواب راحت نداشته باشید.

حرف زدن در خواب

عواملی که سبب صحبت کردن در خواب می شوند

نداشتن خواب کافی: کم خوابی می تواند از عوامل صحبت کردن در خواب باشد زیرا خواب کافی نداشتن بر مغز اثر گذاشته و کیفیت خواب را تحت تاثیر قرا می دهد.بهتر است خواب کافی داشته باشید و استرس را قبل از خواب از خود دور کنید و با این کار قدم بزرگی برای رفع و یا حداقل کاهش این اختلال بردارید.

اختلال REM: صحبت کردن در خواب به خودی خود اختلال به حساب می آید اما نوعی اختلال به نام REM وجود دارد که 20 تا 25 درصد زمان خواب را شامل می شود و این زمان مغز فعال خواهد بود ، چشم ها حرکت می کنند و فشار خون و ضربان قلب افزایش می یابد و مانند بیدار شدن از خواب است. در حین اختلال REM افراد تنها صحبت نمی کنند ممکن از از جای خود بلند شوند و حرکت کنند و یا حتی رفتار خشونت آمیزی بروز دهند.

تب: صحبت کردن در هنگام داشتن تب به خصوص وقتی شدید باشد رایج و معمول است زیرا بدن و مغز حین طب تمام انرژی خود را صرف تقویت سیستم ایمنی کرده و خسته است و این موجب می شود شما در خواب صحبت کنید.

استرس و اضطراب:همانطور که در بالا گفتیم استرس و اضطراب در صحبت هنگام خواب موثر است. وقتی شما دچار استرس و اضظراب باشید ذهن ناخودآگاه فعال و درگیر می باشد حتی اگر خواب باشید و این چرخه خواب را نیز مختل می کند.

بیماری روحی:اتفاقات و حوادث ناخوشایند در گذشته و هر خاطره ی بدی ممکن است در روحیات افراد تاثیر بگذارد این امر سبب می شود افراد شب ها کابوس ببینند و حتی شروع کنند به حرف زدن در خواب.

حرف زدن در خواب

بیشتر چه کسانی در خواب صحبت می کنند؟

صحبت کردن در خواب در مردان بیشتر از زنان شایع است و همچنین صحبت کردن و داشتن گفت و گو در خواب بیشتر در بین کودکان 3 تا 10 سال رایج بوده و طبق نظرسنجی انجام شده در سال 2004 از هر ده کودک یکی چند شب از هفته را در خواب صحبت می کنند. با بزرگ شدن کودکان تقریبا در 90 درصد آن ها صحبت کردن در خواب از بین می رود.حدود 5 درصد از بزرگسالان نیز در خواب حرف می زنند که گاه ممکن است با چشم باز این کار را انجام دهند و این در کودکان بیشتر رایج است و والدین را دچار این اشتباه می کند که کودکشان از خواب پریده.

چگونه می توان صحبت کردن در خواب را رفع کرد

درمان قطعی ای برای رفع صحبت در خواب وجود ندارد اما با ترک برخی از عادت ها و خودداری از برخی از کارها می توان در کاهش آن تاثیر گذار بود.

  1. برای خواب خود یک برنامه روزانه و ثابت داشته باشید که زمان و تایم کافی به خواب اختصاص دهید و از کم خوابی جلوگیری کنیئ.
  2.  از داشتن یک شام سنگین و وعده های سنگین غذایی در قبل خواب خودداری کنید.
  3. برای اینکه یک خواب راحت و آسوده داشته باشید تخت ، تشک و بالش راحت و با کیفیت تهیه کنید.
  4. استرس و اضطراب را قبل خواب از خود دور کنید و با خیال آسوده به رخت خواب بروید.
  5. اتاقی ساکت برای خوابیدن انتخاب کنید و هرگونه سر و صدا را قبل خواب از خود دور کنید.
  6. مصرف بیش از حد کافئین به ویژه قبل از خواب در ظهر و عصر ترک کنید.
  7. در صورتی که به دلایل مشکلات روحی در خواب صحبت می کنید می توانید به روانپزشک و یا یک مشاور مراجعه کنید.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *