درباره بیماری های مقاربتی (STD) که باعث خارش می شوند چه باید دانست

بسیاری از بیماری های مقاربتی (STD) می توانند علائمی مانند خارش ، سوزش یا درد داشته باشند. بعضی از افراد از تمام مسائل بهداشتی که موجب انتقال بیماری از طریق مقاربت به عنوان بیماریهای مقاربتی یاد می کنند.  اما شایان ذکر است که بسیاری از این بیماری ها ، از جمله برخی از مواردی که توصیف می کنیم ، غالباً علائمی ندارند. و اصطلاح “STI” به “عفونت های مقاربتی” اشاره دارد. در این مقاله ، ما بررسی می کنیم که کدام بیماریهای مقاربتی می تواند باعث خارش شود ، روش های درمانی مانند آنتی بیوتیک ها و زمان تماس با پزشک  را نیز شرح خواهیم داد. با مجله “زیبا بمان” همراه باشید. 

بیماری های مقاربتی

کدام بیماری های مقاربتی می تواند باعث خارش شود ؟

برخی از رایج ترین انواع STD که ممکن است باعث خارش دستگاه تناسلی شوند عبارتند از:

  • کلامیدیا
  • سوزاک
  • تریکومونیازیس
  • تبخال ناحیه تناسلی
  • زگیل ناحیه تناسلی

کلامیدیا

کلامیدیا نوعی عفونت باکتری Chlamydia trachomatis می باشد. کلامیدیا اغلب بر دهانه رحم تأثیر می گذارد. بدون درمان ، می تواند باعث بسیاری از بیماری های طولانی مدت سلامتی ، مانند بیماری التهاب لگن ، و همچنین افزایش خطر ناباروری و بارداری خارج رحمی شود. بیشتر افراد مبتلا به کلامیدیا هیچ علائمی ندارند. برای کسانی که این علائم را دارند ، علائم واژینال کلامیدیا ممکن است شامل ترشحات غیرمعمول همراه با خارش ، و همچنین احساس سوزش هنگام ادرار باشد. علائم آلت تناسلی و بیضه نیز ممکن است شامل ترشحات غیرمعمول و احساس سوزش هنگام ادرار کردن ، و همچنین درد و تورم در یکی یا هر دو بیضه باشد.

تشخیص کلامیدیا

برای تشخیص کلامیدیا ، پزشک یک سواب می گیرد و آن را برای آزمایش به آزمایشگاه می فرستد. در صورت وجود باکتری ، پزشک معمولاً یک دوز از آنتی بیوتیک آزیترومایسین یا دوز بیشتری از آنتی بیوتیک داکسی سایکلین را تجویز می کند.
قبل و حین درمان ، رابطه جنسی را متوقف کنید تا از انتقال باکتری به شریک زندگی جلوگیری کنید. رابطه جنسی معمولاً 1 هفته پس از اتمام درمان بی خطر است.

سوزاک

سوزاک خصوصاً در افراد 15 تا 24 ساله شایع است. مانند کلامیدیا ، سوزاک یک عفونت باکتریایی است که اغلب دهانه رحم را تحت تأثیر قرار می دهد و بدون درمان می تواند منجر به بیماری التهابی لگن شود. بیش از نیمی از زنان مبتلا به سوزاک ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند – در حالی که حدود 90٪ از مردان مبتلا به عفونت علائم را تجربه می کنند. اکثر افراد در اثر سوزاک دچار خارش نمی شوند مگر اینکه عفونت به راست روده آنها برسد.

علائم عفونت رکتوم

علائم عفونت رکتوم شامل موارد زیر است:

  • ترشح
  • خارش در اطراف مقعد
  • درد
  • خون ریزی
  • حرکات روده ای دردناک

تشخیص سوزاک

برای تشخیص سوزاک ، پزشک یا یک سواب یا نمونه ادرار را برای آزمایش به آزمایشگاه می فرستد. درمان شامل دوز تزریق سفتریاکسون و آزیترومایسین تجویز شده است. برای جلوگیری از انتقال عفونت به دیگران ، قبل از رابطه جنسی 1 هفته پس از درمان صبر کنید.

تریکومونیازیس

تریکومونیازیس یک بیماری STD شایع است که در اثر انگل میکروسکوپی به نام Trichomonas vaginalis ایجاد می شود. علائم معمولاً در طی 5 تا 28 روز پس از تماس با انگلی ظاهر می شوند. با این حال ، برخی علائم را خیلی دیرتر تجربه می کنند یا علائمی دارند که به طور مکرر خود را نشان می دهند و برطرف می شوند. 

علائم آلت تناسلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خارش یا تحریک در داخل آلت تناسلی مرد
  • سوزش هنگام ادرار یا انزال
  • ترشح آلت تناسلی

علائم واژن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خارش ، سوزش ، قرمزی یا درد در ناحیه تناسلی
  • ناراحتی ادراری
  • تغییر در ضخامت ، رنگ و بوی ترشحات

تشخیص تریکومونیازیس

وقتی آزمایشات آزمایشگاهی وجود انگلی را تأیید کرد ، پزشک معمولاً مترونیدازول یا تینیدازول را تجویز می کند. داشتن رابطه جنسی 1 هفته پس از پایان درمان بی خطر است. پس از 3 ماه به پزشک مراجعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که عفونت مجدداً تکرار نشده است.

بیماری های مقاربتی (STD)

تبخال ناحیه تناسلی

تبخال دستگاه تناسلی نوعی عفونت با ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 یا 2 است. در بیشتر افراد ، در صورت وجود ، علائم خفیف مشاهده می شود و برخی ممکن است از ابتلا به تبخال اطلاع نداشته باشند.

علائم تبخال دستگاه تناسلی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • یک یا چند تاول ، که ممکن است خارش داشته باشد ، در اطراف دستگاه تناسلی یا راست روده باشد.
  • تاول هایی که دردناک هستند و هنگام شکستن مایع تراوش می کنند.
  • در هنگام شیوع اولیه تب ، بدن درد یا تورم غدد

تشخیص تبخال ناحیه تناسلی

پزشکان می توانند با مشاهده زخم ها ، علائم آن، تبخال را تشخیص دهند. تست های آزمایشگاهی می تواند تشخیص را تأیید کند و در برخی موارد ، پزشک ممکن است آزمایش خون بخواهد. هنگامی که پزشک تبخال را تشخیص داد ، ممکن است داروهای ضد ویروسی تجویز کند. این نمی تواند تبخال را درمان کند ، اما احتمال انتقال عفونت به دیگران را کاهش می دهد.

زگیل ناحیه تناسلی

زگیل تناسلی در نتیجه عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. فقط حدود 10٪ از مبتلایان به HPV دچار زگیل تناسلی می شوند. HPV به احتمال زیاد از طریق رابطه جنسی نافذ منتقل می شود ، اما می تواند از طریق سایر اشکال تماس جنسی منتقل شود.

علائم زگیل تناسلی عبارتند از:

  • دسته های کوچک یا بزرگ زگیل در ناحیه مقعد یا دستگاه تناسلی مانند قسمت آلت تناسلی ، واژن یا لابیا ، که گاهی اوقات ممکن است خونریزی کند
  • خارش ، تغییر رنگ مانند قرمزی و ناراحتی

تشخیص زگیل ناحیه تناسلی

یک پزشک ممکن است بتواند با معاینه بینایی موضوع را تشخیص دهد. آنها همچنین ممکن است یک نمونه از یک زگیل ، نمونه برداری را برای آزمایش بگیرند. هیچ درمانی برای HPV وجود ندارد. بیشتر زگیل ها در طی 18 تا 24 ماه بدون درمان از بین می روند. از میان بسیاری از روش های درمانی می توان به کوتر کردن ، انجماد و لیزر درمانی اشاره کرد. هدف از این کار برداشتن زگیل ها است که ممکن است دوباره برگردد.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم ؟

هر کسی که از نظر جنسی فعال است باید آزمایشات منظم را برای STD انجام دهد. آزمایش به ویژه برای افرادی که:

  • اعتقاد دارند که آنها در معرض خطر هستند
  • علائم دارند
  • یک شریک با STD تشخیص داده شده داشته باشید

اگر فرد تحت درمان نباشد ، برخی از بیماریهای مقاربتی می توانند اثرات طولانی مدت در سلامتی داشته باشند. بیشتر اوقات ، درمان شامل یک دوره کوتاه آنتی بیوتیک یا داروی دیگر است.

خلاصه

در حالی که بسیاری از بیماریهای مقاربتی علامتی ندارند ، اما چندین مورد شایع می توانند باعث خارش واژن ، آلت تناسلی یا مقعدی شوند. معمولاً ، این درمان شامل یک دوره نسبتاً کوتاه دارو است. آزمایش برای هر کسی که از نظر جنسی فعال است باید به طور منظم انجام شود. 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *