تغییرات مو در بارداری : دوران بارداری چه تاثیری بر موها دارد؟

در دوران بارداری، تغییرات زیادی در بخش های مختلف بدن رخ می دهد. موها نیز از این قضیه مستثنی نیستند. در این دوران، ضخامت و سرعت رشد موهای بسیاری از مادران افزایش می یابد. حتی ممکن است پس از زایمان، به دلیل تغییرات هورمونی، ریزش مو رخ دهد. اما بارداری دقیقاً چه تاثیری بر مو می گذارد و آیا این تغییرات دائمی اند؟

در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، تغییراتی که موها در دوران بارداری به آن دچار می شوند را بررسی کرده و درباره ماندگاری آن ها صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

تغییرات موها در دوران بارداری

تغییرات مو در دوران بارداری چیست؟

افراد ممکن است در طول بارداری متوجه تغییراتی در بافت مو و سرعت رشد موهای خود شوند. طبق گفته کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان (ACOG)، تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است باعث رشد بیشتر مو در سر و بدن شود.

برخی از افراد ممکن است متوجه رشد مو در مناطقی شوند که معمولاً مو ندارند؛ از جمله صورت، سینه، شکم و بازوها. همچنین ممکن است تقریباً 15 هفته پس از بارداری، موها ضخیم تر شوند. اگرچه تک تک تارهای مو ضخیم نمی ‌شوند؛ اما افزایش هورمون استروژن در دوران بارداری باعث می‌ شود که مو برای مدت طولانی‌ تری در مرحله رشد خود بماند.

در موارد دیگر، موهای فرد ممکن است نازک ‌تر شوند یا ریزش پیدا کنند. این اتفاق می تواند به دلیل کاهش هورمون استروژن رخ دهد. کاهش استروژن دلایل مختلفی دارد، از جمله:

  • قطع مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی
  • عدم تعادل هورمونی
  • سقط جنین یا مرده زایی

با این وجود، موهای فرد باید ظرف 6 ماه پس از زایمان به حالت قبلی خود بازگردند.

بعد از زایمان چه تغییراتی در موها رخ می دهد؟

فرد ممکن است تقریباً 3 ماه پس از زایمان، دچار ریزش مو شود. ریزش مو بعد از بارداری (که در علم پزشکی با نام تلوژن افلوویوم شناخته می شود) مدت کوتاهی پس از زایمان، به دلیل تغییر میزان هورمون های پروژسترون و استروژن در بدن رخ می دهد.

پس از زایمان، میزان هورمون های بدن به سرعت کاهش می یابد تا به اندازه قبل از بارداری بازگردد. کاهش هورمون ها، باعث می شود که مو به چرخه قبلی رشد خود برگردد و دوره رشد آن که در بارداری طولانی شده بود، دوباره نرمال شود.

موها باید در عرض 3 تا 6 ماه مجدداً به طور کامل رشد کنند. البته، این مدت زمان ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

آیا ریزش مو بعد از بارداری طبیعی است؟

ریزش مو پس از زایمان طبیعی و موقتی است. معمولاً 6 ماه پس از زایمان، ریزش متوقف می شود و اکثر افراد می بینند که موهایشان در عرض 1 سال به ضخامت قبلی خود باز می گردد. اگرچه این اتفاق ممکن است زودتر هم رخ دهد.

کسانی که بعد از گذشت 1 سال هنوز شاهد رشد مجدد موهای خود نیستند، باید با پزشک صحبت کنند. زیرا ریزش موی بیش از حد ممکن است به دلیل بیماری های دیگری مانند کم کاری تیروئید اتفاق بیفتد.

چگونه از موها در برابر تغییرات هورمونی مراقبت کنیم؟

ریزش موی ناشی از بارداری موقتی است و فرد نیاز به انجام هیچ اقدامی برای درمان آن ندارد. با این حال، رعایت نکات زیر می تواند به مراقبت از موها در دوران بارداری و بعد از زایمان کمک کند:

استفاده از شامپوهای حجم دهنده

از خرید شامپوهای «حالت دهنده» و «نرم کننده» خودداری کنید و به جای آن، شامپوهایی بخرید که روی برچسب آن ها عبارت «حجم دهنده» درج شده باشد. این شامپوها برای حجم دادن به موهای نازک طراحی شده اند و می توانند ظاهر موهایتان را بهتر کنند. همچنین فقط به انتهای مو نرم کننده بزنید؛ نه پوست سر.

رعایت یک رژیم غذایی سالم

تغذیه بخش مهمی از بهبودی پس از زایمان است. خوردن انواع میوه ها، سبزیجات و پروتئین های سالم به بدن کمک می کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را برای عملکرد و ترمیم بافت ها دریافت کند.

غذاهای زیر می توانند به رشد مو کمک کنند:

  • ماهی
  • سبزی های تیره و برگ دار از جمله اسفناج و کلم بروکلی
  • حبوبات مانند لوبیا چشم بلبلی و عدس
  • آجیل مانند گردو، بادام و بادام هندی
  • هویج

مصرف مکمل های غذایی

اگرچه هنوز ثابت نشده است که ویتامینی بتواند روند ریزش موی بعد از زایمان را معکوس کند، اما سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) پیشنهاد می‌کند که همه افراد، از جمله زنان باردار و شیرده، به طور منظم مکمل ویتامین D مصرف کنند.

مدیریت استرس

استرس می تواند بر سلامت فردی تأثیر منفی بگذارد. به علاوه، استرس مزمن می تواند باعث ریزش مو شود.

می توان سطح استرس را با موارد زیر کاهش داد:

  • ورزش منظم
  • تمرین تکنیک های آرامش بخش، مانند مدیتیشن و یوگا
  • مشاوره با روانشناس
  • تمرینات تنفس عمیق

در نهایت، باید یادآوری کنیم که تغییرات مو در بارداری موقتی بوده و ظرف 6 ماه تا 1 سال پس از زایمان، برطرف می شوند. از این رو، نیازی به نگرانی نیست؛ مگر اینکه مشکوک به ابتلا به بیماری های زمینه ای دیگری باشید که باعث ریزش مو می شوند. در این صورت، لازم است برای معاینه بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *