درمان جوش بارداری با موثرترین روش های خانگی و بی خطر

بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری دچار جوش و آکنه می‌شوند. این اتفاق بیشتر در سه ماهه اول و دوم بارداری رایج بوده و برای هر کسی می‌تواند رخ دهد؛ حتی کسانی که قبل از بارداری صورتی صاف و بدون جوش داشتند. اما چرا در دوران بارداری جوش می‌زنیم؟

در واقع، افزایش هورمون‌هایی به نام اندروژن مسبب این اتفاق است. این هورمون‌ها می‌توانند باعث رشد غدد چربی موجود در پوست شوند و با چرب‌تر کردن پوست، صورت و بدن را دچار جوش کنند. خوشبختانه این جوش‌ها بعد از زایمان و به محض اینکه هورمون‌ها به حالت طبیعی خود برگردند، از بین خواهند رفت.

با این حال، بیشتر خانم‌ها دوست دارند هرچه سریع‌تر از شر این جوش‌های مزاحم خلاص شوند. در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین روش‌های درمان جوش در دوران بارداری را بررسی می‌کنیم. این روش‌ها کاملاً خانگی و بی‌خطر بوده و بدون صرف هزینه اضافی، شما را به خواسته‌تان خواهند رساند. با ما همراه باشید.

روش های خانگی درمان جوش حاملگی

بهترین روش های خانگی درمان جوش بارداری کدامند؟

موثرترین و بی خطرترین روش‌های خانگی برای درمان جوش حاملگی عبارت‌اند از:

سرکه سیب

مقدار مناسبی سرکه سیب را با نسبت 1 به 3 با آب مقطر ترکیب کنید. با این کار، یک تونر طبیعی و ضدجوش خواهید داشت که حاوی آنزیم‌های طبیعی و آلفا هیدروکسی اسیدها است. در گام بعدی، یک تکه پنبه را درون مخلوط سرکه سیب رقیق شده بخیسانید و به آرامی به پوست خود بمالید.

این محلول قادر است چربی اضافه پوست را جذب کند و علاوه بر درمان جوش‌های قبلی، از ایجاد جوش‌های جدید پیشگیری کند. توجه داشته باشید که که سرکه سیب باید حتماً با آب مقطر رقیق شود. هرگز از سرکه رقیق نشده روی پوست استفاده نکنید، زیرا بسیار اسیدی است و می‌تواند باعث سوختگی شود.

جوش شیرین

جوش شیرین چربی اضافه پوست را از بین می‌برد و باعث بهبودی جوش‌ها می‌شود. با این حال، قرار دادن آن روی تمام نقاط پوست به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است پوست را تحریک کرده و چربی‌های محافظتی آن را از بین ببرد. از این رو، باید آن را فقط روی خود جوش بمالید.

به منظور استفاده از جوش شیرین برای درمان جوش کافی است 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با 1 قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید تا مخلوطی خمیرمانند حاصل شود. سپس آن را به کمک گوش پاک کن، به آرامی روی جوش‌ها بمالید. اجازه دهید خمیر روی پوست خشک شود و سپس ناحیه را با آب بشویید.

آب لیمو

آلفا هیدروکسی اسید یک ماده طبیعی و ضدجوش است که در مرکباتی مانند لیمو یافت می‌شود. هنگامی که آب لیمو را به پوست خود می‌مالید، چربی اضافه پوست گرفته شده و منافذ آن کوچک‌تر می‌شوند. این کار همچنین به از بین بردن سلول‌های مرده کمک می‌کند. از دیگر خواص آب لیمو می‌توان به ضدباکتری بودن آن اشاره کرد.

همه این ویژگی‌ها دست به دست هم داده و آب لیمو را به ماده‌ای عالی و مؤثر برای درمان جوش تبدیل کرده‌اند. کافی است آب لیمو را بگیرید و آن را به کمک پنبه روی جوش‌ها بمالید. سپس صبر کنید تا خشک شود یا حداکثر 10 دقیقه بماند. در آخر، ناحیه را با آب خنک بشویید.

یادتان باشد که آب لیمو ممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد. همچنین نباید بیش از حد روی پوست بماند.

عسل

عسل دارای خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده است. همچنین پوست را به خوبی تسکین می‌دهد. برای استفاده، ابتدا صورت خود را با آب گرم (نه داغ!) بشویید. سپس مقداری عسل خالص و طبیعی را مستقیماً روی نواحی جوش‌دار بمالید. بگذارید عسل 20 تا 30 دقیقه روی پوستتان بماند. سپس با آب گرم بشویید.

بلغور جو دوسر و خیار

خیار و بلغور جو دوسر قدرت تسکین دهندگی و خنک کنندگی دارند. کافی است مقداری خیار رنده شده و بلغور جو دوسر ریز شده (یا آسیاب شده) را مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس ماسک به دست آمده را برای 10 تا 15 دقیقه روی نواحی دارای جوش یا کل صورت قرار دهید. بعد از سپری شدن 10 تا 15 دقیقه، پوست را با آب بشویید.

زردچوبه

زردچوبه یک ضدعفونی کننده طبیعی و همچنین یک ماده تقویت کننده رنگ پوست است. به این معنا که می‌تواند ظاهر پوست را یکدست و لک‌ها را محو کند. زردچوبه همچنین باکتری‌های ایجاد کننده جوش را از بین می‌برد. از این رو، هم جوش‌های قبلی‌تان بهبود می‌یابند و هم دچار جوش جدید نخواهید شد.

کافی است ½ قاشق چای‌ خوری زردچوبه را با مقدار کمی آب ترکیب کنید تا مخلوطی خمیرمانند به دست آید. سپس ماسک حاصل شده را به کمک پنبه یا گوش پاک کن، روی نواحی جوش‌دار بمالید. اجازه دهید ماسک حدود 1 ساعت روی پوست بماند و سپس آن را بشویید.

کلام آخر

هر فرد نوع پوست متفاوتی دارد؛ بنابراین آنچه که برای یک شخص مفید است ممکن است برای دیگری مفید نباشد. توصیه می‌کنیم چند مورد از این روش‌های درمانی را امتحان کنید تا ببینید که بهترین گزینه برای شما چیست. اگر قبلاً از مواد موجود در ماسک‌ها برای پوست خود استفاده نکرده‌اید، حتماً روی بخش داخلی بازوی خود تست حساسیت انجام دهید. در صورتی که پوستتان بعد از 24 تا 48 ساعت هیچگونه واکنش التهابی مانند قرمزی، تورم، خارش و … به ماده نشان نداد، می‌توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

برگرفته از: healthline

درمان جوش در دوران بارداری

در انتها، برخی از رایج‌ترین سوالات پیرامون این موضوع را بررسی می‌کنیم.

سؤالات متداول

آیا جوش و آکنه دوران بارداری خود به خود از بین می رود؟

بله، جوش و آکنه بارداری خود به خود از بین می‌رود. بعضی اوقات این جوش‌ها بعد از سه ماهه اول بارداری محو می‌شوند. اما برخی دیگر از زنان ممکن است در کل دوره بارداری خود و حتی مدت کوتاهی بعد از زایمان، با جوش دست و پنجه نرم کنند. علاوه بر آن، بروز جوش و آکنه در دوران شیردهی نیز کاملاً طبیعی است.
هنگامی که سطح هورمون‌ها کاملاً به حالت عادی بازگشت، جوش بارداری باید از بین برود. با این حال، اگر در جوش‌های خود بهبودی مشاهده نکردید یا حتی جای جوش روی پوستتان باقی ماند، می‌توانید با متخصص پوست در این باره مشورت کنید. پزشک ممکن است داروهایی مانند کلیندامایسین یا اریترومایسین برایتان تجویز کند.

آیا جوش زدن روی سینه در دوران بارداری طبیعی است؟

در دوران بارداری جوش‌ها می‌توانند در سراسر بدن شما، از سینه‌ها گرفته تا پشت، ظاهر شوند. اما این که جوش‌ها کجا قرار دارند مهم نیست؛ زیرا جوش زدن در دوره حاملگی کاملاً طبیعی است. روش درمان جوش بدن و پشت تفاوتی با نحوه درمان جوش صورت ندارد.
با این حال، اگر در نواحی حساسی مانند اطراف سینه دچار جوش و آکنه شده‌اید و این موضوع شما را نگران کرده است، می‌توانید با پزشک مشورت کنید.

چه ویتامین ‌هایی به درمان جوش کمک می کنند؟

به طور معمول، ویتامین A و رتینوئیدها دو مورد از گزینه‌های اصلی برای درمان جوش و آکنه هستند؛ اما مصرف آن‌ها به هیچ وجه برای زنان باردار توصیه نمی‌شود. مطالعات نشان داده است که مصرف بیش از حد ویتامین A توسط زنان باردار باعث نقایص مادرزادی شده و سلامتی نوزاد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
البته این به این معنا نیست که باید مصرف ویتامین A را به صفر برسانید؛ زیرا این ویتامین برای بدن ضروری است. تأمین آن از منابع غذایی طبیعی بلامانع است؛ فقط نباید از مکمل‌ها و کرم‌های موضعی حاوی آن استفاده کنید. به عنوان یک گزینه جایگزین، می‌توانید با مشورت پزشک از مکمل‌های حاوی روی (زینک) استفاده کنید. ثابت شده است که روی باعث کاهش چربی پوست شده و بروز جوش و آکنه را کاهش می‌دهد.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *