جوش داخل گوش را چگونه درمان کنیم؟ + علت بروز و نحوه پیشگیری

ایجاد شدن جوش در صورت و بدن یکی از رایج‌ترین مشکلات پوستی در سراسر جهان است. این مشکل تنها مختص یک گروه ویژه از مردم نیست؛ بلکه می‌تواند هر کسی را در هر‌ سنی دچار کند. جوش‌ها علل مختلفی داشته و می‌توانند در هر ناحیه‌ای از بدن ایجاد شوند. یکی از این نواحی گوش است. خوشبختانه، جوش داخل گوش معمولاً خطرناک نیست و در خانه درمان می‌شود.

اما چگونه می‌توان جوش داخل گوش را درمان کرد؟ اصلاً علت بروز آن چیست و چه روش‌هایی برای پیشگیری از آن وجود دارد؟ در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان، پاسخ همه این سؤالات را خواهیم یافت. همراه ما باشید.

درمان جوش داخل گوش

چه عواملی باعث ایجاد جوش در گوش می شود؟

به طور کلی، جوش در نتیجه‌ی مسدود شدن منافذ پوستی به وجود می‌آید. عواملی که می‌توانند باعث انسداد منافذ پوست شوند شامل چربی، باکتری، سلول‌های مرده، آلودگی، باقی مانده لوازم آرایشی و … است. معمولاً جوش و آکنه در مناطقی از بدن که غدد چربی بیشتری دارند (مانند کمر و صورت) دیده می‌شوند. اما گاهی اوقات، اندام‌هایی مانند گوش نیز دچار جوش می‌شوند.

از نظر بسیاری از افراد جوش‌ داخل گوش دردناک است. این احساس درد به دلیل تفاوت بافت پوست در آن ناحیه و همچنین وجود غضروف رخ می‌دهد. هر زمان که در اطراف غضروف (مانند اطراف بینی یا گوش) التهاب به وجود بیاید، به احتمال زیاد دردناک خواهد بود.

جوش درون گوش می‌تواند در اثر عوامل زیر ایجاد شود:

  • استرس
  • به هم خوردن تعادل هورمونی
  • واکنش آلرژیک به محصولات بهداشتی یا مواد آرایشی
  • استفاده از هندزفری یا ایرپاد آلوده
  • وارد کردن انگشت به درون گوش
  • استفاده از وسایل جانبی آلوده مانند عینک
  • ترشح بیش از حد چربی و موم توسط سلول‌های پوستی گوش
  • گوشواره آلوده

به طور معمول، ورود باکتری و آلودگی به درون گوش یکی از دلایل رایج بروز جوش در گوش است. شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که هندزفری خود را مدتی تمیز نکرده باشید یا حتی انگشت آلوده خود را وارد گوش کرده باشید و دچار جوش شده باشید.

به عنوان یک مثال دیگر، کسی که در پوست ناحیه اطراف عینک خود جوش داشته باشد، یا به دلیل آلودگی عینک یا به دلیل انسداد پوست دچار جوش شده است. گوشواره‌ها نیز می‌توانند محتویات داخل منافذ پوست را به دام انداخته و منافذ را مسدود کنند. ترشح بیش از حد چربی و موم توسط گوش نیز از دیگر دلایل انسداد منافذ پوست و ایجاد جوش است.

با این حال، گاهی اوقات جوش‌های سفت، قرمز و دردناک ناحیه گوش می‌توانند آکنه کیستیک باشند. در چنین شرایطی لازم است به پزشک مراجعه کنید تا با تجویز داروهای مناسب، جوش را درمان یا حتی تخلیه کند. این فرم شدید آکنه اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به زخم و عفونت شود.

چگونه جوش داخل گوش را درمان کنیم؟

برخی از بهترین روش‌های درمان جوش درون گوش عبارت‌اند از:

  • شستشوی مرتب: شستشوی روزانه لاله گوش و ناحیه پشت گوش باعث بهبودی سریع‌تر التهاب جوش می‌شود. می‌توانید با همان ژل یا فوم شستشو که صورتتان را می‌شویید گوش را نیز شستشو دهید.
  • سالیسیلیک اسید: استفاده از پمادها، کرم‌ها و شوینده‌های حاوی سالیسیلیک اسید یکی از مؤثرترین روش‌های درمان جوش است. این ماده خاصیت ضد باکتریایی و ضد کومدوژنیک دارد. سالیسیلیک اسید در واقع می‌تواند به درون سلول‌های پوست نفوذ کند و سلول‌های مرده و چربی اضافه را در خود حل کند. این محصول بدون نسخه پزشک نیز قابل خریداری بوده و باید مستقیماً روی جوش زده شود.
  • بنزوئیل پراکسید: بنزوئیل پراکسید یک ماده شیمیایی برای درمان نقطه‌ای جوش‌ها است. استفاده از بنزوئیل پراكسید مانند انداختن بمب بر روی انواع جوش و آکنه است. این ماده به از بین بردن باکتری‌های جوش‌زا کمک زیادی می‌کند. به دنبال محصولاتی با غلظت 2/5 درصد یا 5 درصد بنزوئیل پراکسید باشید. توجه داشته باشید که نباید از غلظت‌های بالاتر استفاده کرد؛ زیرا غلظت بالاتر به معنای مؤثرتر بودن دارو نیست.
  • رتینوئیدها: رتینوئیدها مشتقات ویتامین A هستند که با کنترل روند تولد و مرگ سلول‌های پوستی، سلول‌های پیر و تخریب‌شده را از بین می‌برند تا سلول‌های جدید جایگزین شوند. این اتفاق مانع از مسدود شدن منافذ پوستی و تجمع باکتری در آن‌ها می‌شود. کافی است محصولات حاوی رتینوئید (مانند پماد و کرم) را روی جوش بزنید. اما یادتان باشد که آن را با لایه بردارهای شیمیایی دیگر مانند بنزوئیل پراکسید ترکیب نکنید؛ زیرا یکدیگر را غیرفعال می‌کنند.

همانطور که گفتیم، گاهی اوقات جوش داخل گوش بسیار ملتهب و شدید می‌شود و حالت کیستیک به خود می‌گیرد. در این حالت باید به پزشک مراجعه کنید. او ممکن است از روش‌هایی مانند تزریق کورتیزون به ناحیه استفاده کند. کورتیزون یک استروئید است که التهاب زیر پوست را کاهش می‌دهد و تورم اطراف عفونت را کمتر می‌کند. این روش ظرف شش ساعت جوش را از بین می‌برد.

چه روش هایی برای پیشگیری از جوش زدن گوش وجود دارد؟

اینکه بگوییم با رعایت یک سری نکات می‌توان به طور صد درصدی از بروز جوش جلوگیری کرد، اشتباه است. اما برخی موارد وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌توانید تا حد خیلی زیادی مانع از ایجاد جوش در گوش خود شوید. این موارد عبارت‌‌اند از:

  • صورت، گردن و گوش‌های خود را به طور روزانه از چربی اضافی و آلودگی‌هایی که می‌توانند منافذ پوست را مسدود کنند پاک کنید.
  • به جای صابون معمولی، از فوم یا ژل شوینده با pH مناسب استفاده کنید.
  • به جای کشیدن دستمال، حوله یا انگشت روی پوست اطراف گوش، آن را با ملایمت شستشو دهید و با حرکات ضربه‌ای و آرام خشک کنید.
  • تلفن همراه، هندزفری، هدست، ایرپاد و لوازمی از این قبیل را مرتباً تمیز و ضدعفونی کنید. این کار مانع از انتقال آلودگی به گوش خواهد شد.

اگر جوش داخل گوش پس از مدتی بهبود نیافت یا بدتر شد، لازم است با متخصص پوست صحبت کنید. ممکن است نیاز به درمان‌هایی مانند تزریق کورتیزون یا مصرف آنتی بیوتیک باشد. به عنوان توصیه نهایی، هرگز داروهایی مانند آنتی بیوتیک را بدون نسخه مصرف نکنید. همچنین قبل از استفاده از هرگونه کرم، پماد و محصول موضعی دیگر، روی بخش کوچکی از پوست بدن تست حساسیت انجام دهید.

برگرفته از: byrdie

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *