پماد برای گل مژه و موثر ترین درمان های خانگی گل مژه

گل مژه یکی از عارضه های پوستی می باشد که در آن پوست متورم قرمز شده و به صورت جوش مانند در لبه پلک ایجاد می شود. گل مژه بی خطر است اما گاهی احساس درد و سوزش در ناحیه پیدایش عارضه شرایط را برای فرد سخت و ناخوشایند می کند و همچنین از نظر زیبایی برای فرد مشکلاتی ایجاد می کند. برای رفع این عارضه پوستی روش های ساده و خانگی گوناگونی ارائه شده و با کمک آنها می توانید سوزش و درد حاصل از گل مژه را کاهش و بهبود آن تسریع ببخشید.

علائم گل مژه

ممکن است گل مژه را از ابتدا حس کنید اما گاهی تنها زمانی وجود آن احساس می شود که به طور کامل شکل بگیرد به هر حال در صورت مشاهده علائم زیر تمام سعیتان را کنید تا به چشمانتان دست نزنید و آن را نخارانید و به چشم پزشک مراجعه کنید:

  • برجستگی قسمتی از پلک و اطراف چشم
  • قرمز شدن اطراف چشم
  • تورم پلک
  • درد
  • ایجاد ناراحتی هنگام پلک زدن
  • خارش
  • پوسته پوسته شدن پلک و اطراف چشم
پماد برای گل مژه

علت ایجاد گل مژه

انتقال آلودگی به چشم، انتقال گردوخاک و میکروب به اظراف چشم و یا داخل آن از عوامل ایجاد گل مژه است.از دیگر متداول ترین و شایع ترین دلایلی که می توانند موجب بروز عارضه پوستی گل مژه شوند شامل:مسدود شدن مجرا و یا غدد چشم، عدم رعایت نکردن بهداشت، لنز های تماسی آلوده، میگروب استافیلوکوک، بلفاریت.یکی از اشتباهات رایج خانم ها با آرایش خوابیدن و با آرایش گذراندن در یک مدت طولانیست که به ویژه هنگام خوابیدن این آرایش و آلودگی ها وارد چشم می شوند و ممکن است موجب ایجاد گل مژه شوند. اگر عادت دارید مدام چشم های خود را دست بزنید و آن ها را بمالید بدون اینکه توجه کنید دستتان ممکن است با آلودگی ها تماس داشته باشد بهتر است سعی کنید آن را ترک کنید زیرا این کار می تواند عارضه های چشمی زیادی به ویژه گل مژه را ایجاد کند.

پماد آنتی بیوتیک

اگر شدت قرمزی و تورم در اطراف چشم و پلک شدید باشد می توان از پماد ها آنتی بیوتیک مانند نئوسپورین استفاده کرد تا تحرک پوستی را کاهش داد.اگر زخم باز شده روی سطح پلک وجود داشته باشد استفاده از پماد های آنتی بیوتیک می تواند از آن در برابر عفونت و عوامل بیماری زا خارجی حفاظت کند.

کرم آنتی باکتریال

باکتری ها سبب ایجاد گل مژه در چشم افراد می شوند از این رو کرم های ضد باکتری می توانند به بهبود سریع تر گل مژه کمک فراوانی کنند.استفاده از پماد آنتی یاکتریال برای درمان گل مژه موثر و مفید است.

پماد بتامتازون 

پماد بتامتازون یکی از پماد های گل مژه است زیرا استفاده از پماد های آنتی بیوتیک و یا استریل البته زیر نظر پزشک می تواند روند درمان گل مژه را بهبود ببخشد.

(از مصرف خودسرانه هر یک از پماد های ذکر شده پرهیز نمایید و در صورت مشاهده علائم به پزشک مراجعه کنید. همچنین هر گونه دارو باید به تجویز پزشک و در داروخانه های معتبر تهیه گردد.)

پماد برای گل مژه

درمان های خانگی گل مژه

کمپرس گرم: موثر ترین روش برای از بین بردن گل مژه کمپرس گرم است.گرما چرک را به سمت سطح پوست هدایت می کند و موجب تخیله شدن هر چه زودتدر گل مژه می شود. می توانید حوله را نیز با اتو داغ و یا با آب گرم خیس کنید و روی چشم بزارید.هر 10 دقیقه و چند بار در روز این کار را تکرار کنید.

شست و شوی مژه: یکی از رایج ترین علت های گل مژه در اثر آلودگی و گرد و غبار و یا تماس دست آلوده به چشم است به همین علت بهتر است با یک شامپو بچه و یک پوش پاک کن تمیز گل مژه را شست و شو دهید.

گل مژه را فشار ندهید: افراد ممکن است وسوسه شوند تا گل موژه خود را فشار دهند و چرک داخل آن را تخلیه کنند اما این کار غلط است و می تواند عمق عفونت را در زیر پوست افزایش دهد و موجب ایجاد زخم های دردناک در پلکتان شود.

چای کیسه ای: میتوانید استفاده از کیسه چای داغ را جایگزین کمپرس گرم کنید.چای کیسه ای دارای خاصیت ضد باکتری است و تورم پوست را کاهش می دهد.دو عدد کیسه چای را همانند زمانی که می خواهید چای بخورید داخل آب جوش بگذارید و صبر کنید تا کمی خنک شود سپس آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی پلکتان قرار دهید.  

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *