درمان گل مژه : بهترین روش های درمان خانگی گل مژه کدامند؟

گل مژه یک برجستگی قرمز مشابه جوش است که در لبه خارجی پلک ایجاد می‌شود. در پلک‌های ما (خصوصاً در اطراف مژه‌ها) غدد چربی کمی وجود دارد. سلول‌های پوستی مرده، آلودگی یا تجمع چربی می‌تواند این سوراخ‌های کوچک را مسدود کند. هنگامی که غده مسدود می‌شود، باکتری‌ها می‌توانند در آن رشد کرده و باعث ایجاد گل مژه شوند. خوشبختانه، گل مژه در اغلب موارد اصلاً خطرناک نیست و خود به خود بعد از 7 تا 10 روز درمان می‌شود.

در این مقاله از مجله زیبا بمان، با 8 روش برای سرعت بخشیدن به درمان گل مژه آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

درمان خانگی گل مژه

چگونه گل مژه را در خانه درمان کنیم؟

همانطور که گفتیم، گلمژه معمولاً بعد از 7 تا 10 روز به شکل خود به خود از بین می‌رود. اما این عارضه می‌تواند دردناک باشد یا حتی باعث اشک ریزش چشم شود. از این رو، بسیاری از افراد دوست دارند هرچه سریع‌تر از شر آن خلاص شوند. برای درمان سریع‌تر گل مژه در خانه می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:

استفاده از کمپرس گرم

کمپرس گرم مؤثرترین روش برای درمان گلمژه است. گرما به خارج شدن چرک کمک می‌کند. اما چگونه؟ در واقع، گرما چرک و روغن را حل کرده و به سطح می‌آورد. در نتیجه، آلودگی به طور طبیعی تخلیه خواهد شد.

برای استفاده از کمپرس گرم کافی است یک حوله تمیز را با آب گرم مرطوب کنید. اطمینان حاصل کنید که آب خیلی گرم نیست. حوله را بچلانید تا مرطوب باشد؛ اما آب از آن چکه نکند. سپس آن را به آرامی حدود 5 تا 10 دقیقه روی چشم خود قرار دهید. حوله را روی چشم فشار ندهید و از مالش آن خودداری کنید.

این کار را می‌توانید هر روز سه تا چهار بار انجام دهید.

شستشوی پلک با آب و صابون ملایم

شستشوی پلک می‌تواند چربی اضافه و باکتری‌ها را از بین ببرد. تا حد امکان برای تمیز کردن دور چشم از مواد شیمیایی خشن و مصنوعی استفاده نکنید. مواد تشکیل دهنده صابون باید ضد آلرژی و غیر تحریک کننده باشند. پوست اطراف چشم بسیار نازک‌تر از بقیه صورت است؛ بنابراین باید با محصولات ملایم آن را شستشو داد.

همچنین می‌توانید از یک شامپوی کودک بدون اشک ریزش استفاده کرده و آن را با کمی آب گرم مخلوط کنید. سپس یک تکه پنبه را در آن بزنید و به آرامی پلک خود را تمیز کنید. شما می‌توانید این کار را هر روز انجام دهید تا زمانی که گل مژه از بین برود. تمیز کردن پلک‌ها به جلوگیری از گل مژه‌های بعدی نیز کمک می‌کند.

گزینه دیگر استفاده از محلول سالین است. این محلول می‌تواند به تخلیه و تجزیه غشای باکتری‌ها کمک کند.

استفاده از یک کیسه چای گرم

به جای استفاده از کمپرس پارچه‌ای گرم، می‌توانید از یک کیسه چای گرم (تی بگ) استفاده کنید. چای سیاه بهترین عملکرد را برای ناحیه دور چشم دارد؛ زیرا به کاهش تورم کمک کرده و خواص ضد باکتری نیز دارد. بعلاوه، می‌تواند پف و تیرگی اطراف چشم را نیز از بین ببرد.

ابتدا آب جوشیده شده را درون یک لیوان بریزید. سپس یک کیسه چای سیاه (تی بگ) در آن بیندازید؛ درست مانند زمانی که قصد دارید چای بنوشید. اجازه دهید چای حدود 1 دقیقه دم بکشد. سپس کیسه چای را از آب خارج کرده و صبر کنید تا به اندازه کافی خنک شود. اکنون می‌توانید آن را حدود 5 تا 10 دقیقه روی چشم خود نگه دارید. برای هر چشم از یک کیسه چای جداگانه استفاده کنید.

می‌توانید روزانه دو بار از چای سیاه به عنوان کمپرس استفاده کنید تا تورم و هرگونه ناراحتی ناشی از گل مژه را کاهش دهد.

آرایش نکردن و عدم استفاده از لنزهای تماسی

در صورت داشتن گل مژه، از آرایش کردن خودداری کنید. آرایش می‌تواند چشم را بیش از پیش تحریک کرده و روند بهبودی را به تأخیر بیندازد. همچنین ممکن است باکتری‌ها را به لوازم آرایش و سایر ابزار آرایشی خود منتقل کنید و باعث انتقال عفونت به چشم دیگر خود شوید.

اگر از لنزهای تماسی استفاده می‌کنید، تا زمان بهبودی کامل گل مژه عینک را جایگزین لنز کنید. باکتری‌های موجود در گل مژه می‌توانند به لنز وارد شده و احتمال عفونت را افزایش دهند.

اگر سهواً در حین وجود گل مژه آرایش کردید، براش‌ها و سایر لوازم آرایشی خود را تمیز کنید. همچنین اگر مجبور شدید از لنز استفاده کنید، بهتر است آن را بعد از بهبودی گل مژه دور بیاندازید و لنز جدید تهیه کنید.

استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک

برای از بین بردن گل مژه‌ می‌توانید به داروخانه مراجعه کرده و یک پماد آنتی بیوتیک بدون نیاز به نسخه پزشک خریداری کنید. توجه کنید که پماد آنتی بیوتیک حتماً باید مخصوص استفاده در اطراف چشم باشد و این نکته روی بسته بندی آن ذکر شده باشد؛ در غیر این صورت استفاده از آن در ناحیه اطراف اکیداً ممنوع و خطرناک است.

به طور کلی، توصیه می‌کنیم این روش را به عنوان تیر آخر انجام دهید. معمولاً گل مژه بدون نیاز به پماد آنتی بیوتیک و با روش‌های ایمن و ساده‌ای همچون کمپرس گرم یا کیسه چای گرم به سرعت درمان خواهد شد. از این رو، بهتر است تا حد امکان خود را با عوارض مواد شیمیایی موجود در داروهای شیمیایی درگیر نکنید.

آیا می توان گل مژه را با تخلیه کردن یا ترکاندن در خانه درمان کرد؟

هرگز گل مژه را فشار ندهید و نمالید. این کار نه تنها باعث ترشح چرک و گسترش عفونت می‌شود؛ بلکه ممکن است باعث آسیب به چشم نیز بشود. اگر گلمژه داخل پلک شما ایجاد شده است به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند گل مژه را در مطب و با روش‌های ایمن تخلیه کند. اما هرگز نباید این کار در خانه صورت بگیرد.

چه زمانی مراجعه به پزشک ضروری است؟

اگر علائم زیر را در گل مژه مشاهده کردید، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید:

  • روز به روز بزرگ‌تر می‌شود
  • بیش از حد دردناک است
  • روز به روز دردناک‌تر می‌شود
  • بعد از چند روز درمان خانگی، باز هم از بین نمی‌رود
  • بینایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد

چنین علائمی ممکن است در نتیجه بیماری‌های زمینه‌ای چشم مانند ورم ملتحمه، بلفاریت، سلولیت چشمی و … ایجاد شوند.

کلام آخر

به طور معمول، تورم گل مژه حدود 3 روز طول می‌کشد و خود گل مژه بعد از حدود 7 تا 10 روز از بین می‌رود. گل مژه به ندرت یک عارضه جدی و خطرناک محسوب می‌شود؛ اما ممکن است بسیار آزار دهنده باشد. برای کنترل این علائم می‌توانید از روش‌های خانگی درمان گل مژه استفاده کنید. در صورتی که بعد از گذشت چند روز هیچگونه بهبودی مشاهده نکردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *