آیا عفونت کلیه خطرناک است؟ + راه های پیشگیری از آن

عفونت کلیه که به آن پیلونفریت نیز می گویند بر اثر عفونت در مجاری ادراری و در واقع با صعود باکتری از عفونت مثانه به کلیه ایجاد می شود و به یک یا هر دو کلیه انتقال پیدا می کند. در بیشتر مواقع عفونت کلیه دردناک بوده و اگر برای درمان آن اقدام نشود عفونت بیشتر شده و منجر به سپسیس می شود و زندگی را تهدید می کند.

سپسیس چیست؟

سپسیس بیماری خطرناکی است که در نتیجه واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به عفونت ایجاد می شود. افراد مبتلا به بیماری ابتدا با علائمی مانند تب ، غش ، ضعف یا گیجی رو به رو می شوند و درصورت شدید شدن بیماری به ضربان قلب و تنگی نفس نیز دچار می شوند و در صورت درمان نشدن به اندام های بدن آسیب می زند.

عفونت کلیه در چه افرادی رایج تر است

عفونت کلیه در خانم ها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدنشان بیشتر می باشد. افراد مبتلا به عفونت های مقاربتی مانند سوزاک، سیفلیس و ایدز  و … در معرض خطر عفونت کلیه بیشتری هستند آلوده شدن مجرا سبب حرکت آهسته آهسته باکتری به سمت کلیه ها شده و عفونت کلیه را ایجاد می کند و همچنین سلامت کلیه را تحت تاثیر قرار داده و آن را تخریب می کند. کودکان دارای برگشت ادراری نیز جز دسته از افرادی هستند که بیشتر به عفونت کلیه دچار می شوند.

علائم عفونت کلیه

این علائم با گذشت دو روز از عفونت ظاهر می شود و بسته به سن شما شدت و نوع این علائم متفاوت خواهد بود:

  • درد شکم، پهلو و کمر
  • حالت تهوع و استفراغ
  • تکرر ادرار
  • احساس سوزش حین ادرار
  • چرک یا خون در ادرار
  • تب و لرز

علائم عفونت کلیه حاد

  • تب بالای 39 درجه
  • لرز شدید
  • درد پهلوی شدید
آیا عفونت کلیه خطرناک است

رفع ناراحتی

می توانید برای کاهش درد خود از کیسه های آب گرم برای برای گرم کردن و کاهش درد شکم و پهلو استفاده کنید و یا از دارو های مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن استفاده کنید.روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید زیرا نوشیدن آب به دفع باکتری ها کمک می کند.

عوامل زمینه ای و مستعد کننده عفونت کلیه

  • کاهش قدرت سیستم ایمنی و دفاعی بدن در بیماران مبتلا به سرطان، ایدز و بیماری های مزمن
  • برگشت ادراری به ویژه در اطفال
  • بارداری در خانم ها
  • انسداد مسیر خروجی ادرار از کلیه ها برای مثال در بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار، تنگی لوله حالب در قسمت اتصال آن به کلیه یا مثانه و…

علت عفونت کلیه

عفونت کلیه میتواند به دلایلی غیر از عفونت مجاری ادراری نیز باشد دلایلی مانند داشتن سنگ کلیه، دیابت و یا ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن شما میتوانند سبب عفونت کلیه شوند.عدم رعایت مسائل بهداشتی و بهداشت فردی نیز جز دلایل ابتلا به عفونت کلیه می باشد.

تشخیص عفونت کلیه

در صورت مشاهده علائم عفونت کلیه، ادرار خونی و مشکوک بودن به آن حتما به پزشک مراجعه کنید.پزشک بعد از پرس و جو در مورد علائم شما ممکن است برای تشخیص عفونت کلیه آزمایشاتی مانند ادرار، خون و کشت ادرار را بنویسد.

چه زمانی ممکن است بستری شویم؟

گاه ممکن است نیاز باشد که شما بستری شوید برای مثال اگر علائمی داشته باشید که نشان دهد عفونت به خون شما گسترش پیدا کرده و یا روی سلامت کلیه شما تاثیر بگذارد.افراد دارای سن بالای 65 سال و خانم های باردار بیشتر مواقع نیازمند بستری در بیمارستان هستند.اگر به بیماری دیابت مبتلا باشید و یا سیستم ایمنی شما بسیار ضعیف باشد امکان بستری شدنتان در بیمارستان افزایش می یابد.

آیا عفونت کلیه خطرناک است

درمان عفونت کلیه

درمان عفونت کلیه تحت تاثیر شدت بیماری است.در اکثر مواقع این بیماری با آنتی بیوتیک درمان می شود تا از افزایش عفونت در جریان خون و آسیب رسیدن به سلامت کلیه جلوگیری کند.عفونت کلیه یک بیماری دردناک و خطرناک است و بهتر است بلافاصله با دیدن علائم به پزشک مراجعه کنید.

چقدر طول می کشد تا عفونت کلیه بهبود یابد

بدیهی است که مدت زمان درمان عفونت کلیه به شدت، سیستم ایمنی بدن شما و مدت زمانی که شما برای درمان اقدام می کنید بستگی دارد.احساس بهبودی معمولا دو روز بعد از استفاده از دارو حس می شود اما بهبودی کامل چند روزی طول می کشد و به موارد گفته شده وابسته است.

پیشگیری از عفونت کلیه

  1. خوردن مایعات فراوان که آب ساده ترین و بهترین نوشیدنی است که بهتر است آن را زیاد مصرف کنید و نوشیدن آب هر دو ساعت یک بار را فراموش نکنید
  2. رعایت بهداشت فردی و جنسی از مهم ترین عوامل جلوگیری از عفونت کلیه است
  3. عدم نگه داشتن طولانی مدت ادرار
  4. داشتن یبوست احتمال امکان عفونت کلیه و خطر آن را افرزایش می دهد پس بهتر است اگر به یبوست مبتلا هستید برای درمان آن اقدام کنید.
  5. درصورت وجود برگشت ادراری به پزشک متخصص (جراح کلیه و مجاری ادراری) مراجعه کنید.
  6. اگر عوامل زمینه ای مانند سنگ های انسدادی کلیه را درمان کنید
  7. هر شش ماه چکاب کلیه و مجاری ادراری داشته باشید
  8. بعد از دیدن هر یک از علائم عفونت کلیه به پزشک مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرید

عفونت کلیه چه عوارضی به دنبال دارد

عفونت کلیه همانطور که گفته شد می تواند بسیار جدی باشد بعد از آن ممکن است به سلامت کلیه ها آسیب برسد که این امر شاید سبب نارسایی کلیه شود.وارد شدن عفونت از کلیه به خون عواقب ناگواری را به دنبال دارد و احتمال مرگ و میر را افزایش می دهد و این به ویژه در افرادی که سن بالایی دارند خطرناک تر است زیرا افراد دارای سن بالا سیستم دفاعی و ایمنی بدنشان ضعیف است.در خانم های باردار عفونت کلیه مممکن است سبب زایمان زودرس شود.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *