چگونه تب را پایین بیاوریم و چه زمانی نیاز است که به پزشک مراجعه کنیم

میزان نرمال دمای بدن در افرادی مختلف می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی دمای نرمال بدن باید بین 36 تا 36.8 درجه سانتی گراد باشد. تب یک بیماری جداگانه نیست بلکه علائم و واکنش بدن شما نسبت به بیماری یا عفونتی است که بدن شما در حال تلاش برای مبارزه با آن است در واقع بسیاری از ویروس ها باکتری ها زنده ماندنشان در دمای پایین بدن ممکن است به همین دلیل است که شما تب میک نید و دمای بدنتان افزایش پیدا می کند. در ضمن تب سیستم ایمنی بدن را نیز فعال می کند. تب اتفاق بدی نیست البته این از نظر یک فردی که دچار تب شده است ممکن است بد باشد اما تب نشان می دهد بدن شما در حال مبارزه با بیماری است و به خوبی کار می کند اما به هر حال برای تعدادی از افراد آزار دهنده است و به دنبال روش های پایین آوردن آن هستند.ادامه این بخش زیبا بمان برای این افراد می باشد و شما را ا برخی از تاثیرگذارترین این روش ها آشنا می کند.

تشخیص تب

هرگاه احساس کردید دمای بدنتان افزایش پیدا کرده بلافاصله با تب‌سنج دمای بدنتان را اندازه بگیرید. همانطور که گفتیم دمای نرمال بدن هر کسی متفاوت است و دمای بدن ما در زمان‌های مختلف روز و بر اثر برخی از عوامل می‌تواند تغییر کند اما شما اگر متوجه شدید و احساس کردید که تب دارید و دمای بدنتان  بالاتر از حد نرمال است آن را جدی بگیرید. دمای بدنتان اگر به 37.5 یا بالاتر رسید یعنی وارد محدوده‌ی تب شده‌اید و به بالاتر از 40 درجه رسید می‌تواند تشخیص داد که علامت یک عفونت خطرناک است و نیاز است که آن را جدی گرفت و اقدام پزشکی فوری را دنبال کنید.

چگونه تب را پایین بیاوریم

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

نسبت به تب نوزادان باید حساستر باشید اگر دمای نوزادتان بالا 38 درجه رسید حتما او را نزد پزشک ببرید زیرا نوزادان با تب بالا در شرایط حساسی قرار گرفته و ممکن است زود دهیدراته شوند.به تب در کودکان نیز باید کمی بیشتر اهمیت داد و اگر تبشان دو یا سه روز ادامه پیدا کرد و با علائمی مثل سردرد،گوش درد، اسهال و استفراغ و سفتی گردن همراه بود به پزشک مراجعه کنید. افراد بزرگسال دارای تب بسیار بالا نیز باید مراقب باشند و به پزشک مراجعه کنند زیرا تب ممکن است علائم برخی از بیماری های جدی باشد که با توجه با علائم دیگر توسط دکتر تشخیص داده می شود.علائم نیز به شما کمک می کنند نسبت به تب خود هوشیار شوید و پزشک مراجعه کنید.

استراحت کافی داشته باشید

بدن شما هنگام بیماری و تب نیازمند استراحت کافی است.استراحت و خوابیدن کافی شما به بدن کمک می کند گلبول های سفید را تولید کرده تا با ویروس ها و باکتری ها مبارزه کنند و این دقیقا چیزی است که شما به آن نیاز دارید. خوابیدن به اندازه در زمینه ترشح هورمون های مغز در جهت رشد بافت جدید نیز کمک بسیاری می کند و در نتیجه بدن شما برای مبارزه با عفونت، قویتر تلاش کرده و شما را از این مشکل آزاردهنده نجات می دهد. مقدار خوابی که به شما پیشنهاد می شود شبی بین 7 تا 9 ساعت است.

چگونه تب را پایین بیاوریم

مایعات مصرف کنید

یکی از راه هایی که در کاهش دمای بدن و تب بسیار موثر است مصرف مایعات است زیرا مایعات سموم بدن را کاهش می دهد که این به خودی خود می تواند در درمان بیماری نقش داشته باشد.شما با مصرف مایعات باید آب از دست رفته بدنتان را جبران کنید. توجه داشته باشید که مایعات به منظور مصرف بیش از حد آب میوه ها نیست زیرا برخی باکتری ها با تغذیه از گلوکز می توانند رشد کنند خصوصا در کودکان مصرف نوشیدنی های شیرین را باید کاهش داد یا آن را با مقداری آب رقیق کرد. از مصرف انرژی زا ها نیز خودداری نمایید؛زیرا نه تنها در بهتر ساختن فرایند درمان تاثیر ندارند بلکه آن را بدتر نیز می کنند.بهترین مایعات برای کاهش تب آب، چای کمرنگ، سوپ مرغ و دمنوش هایی مانند بابونه و نعناع هستند.

خوردن غذا های مفید

اکثر افراد در طول بیماری و تب اشتهای خود را از دست می دهند بهتر است در این زمان تمرکز خود را برای خوردن غذا های قوی و مفید بگذارید. اما هیچگاه سعی در مجبور کردن خود و یا اطرافیانتان که تب دارد برای خوردن غذا نکنید.بهترین غذا برای خوردن حین بیماری سوپ مرغ است و نتیجه تحقیقات موجود نشان می دهد این سوپ حاوی خواص دارویی است.قابل ذکر است که در طول بیماری غذاهایی که مصرف می کنید بهتر است ادویه و نمک کمتری داشته باشند.

لباس زیاد نپوشید و بدنتان را خنک نگه دارید

از پوشیدن لباس زیاد یا گرم و پیچاندن پتو دور خود خودداری کنید و دمای اتاقتان را متعادل نگه دارید،حتی اگر لرز داشتید. زیرا این کار نه تنها از تب جلوگیری نمی کند بلکه مانع پایین آمدن آن و حتی افزایش دمای بدن نیز می شود.همانطور که دیدید این کار برای شما سودی نخواهد داشت اما می توانید بدنتان را خنک نگه دارید.برای خنک نگه داشتن دمای بدنتان می توانید از دوش آب ولرم یا سرد یا خوابیدن در وانی که آب آن خنک است کمک بگیرید و یا با استفاده از یک دستمال نم دار و تمیز یا کمپرس آب سرد ناحیه گردن ، پیشانی ، زیر بغل خود را خنک نگه دارید. خنک کردن بدن هرچند عامل اصلی تب را از بین نمی برد و برطرف نمی کند ولی به شما کمک می کند که اگر تب داشتید کمتر اذیت شوید و احساس بی قراری نداشته باشید.

 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *