بهترین روش های خانگی درمان شوره مژه کدام اند؟

افراد زیادی در سراسر جهان، با شوره سر دست و پنجه نرم می کنند. اما شوره می تواند تقریباً در هر جایی که مو رشد می کند، به وجود بیاید و این شامل مژه نیز می شود. شوره مژه باعث خارش، پوسته پوسته شدن و قرمزی مژه ها می شود و جلوه زیبایی هم ندارد. اما جای نگرانی نیست!

در این مقاله از مجله زیبا بمان، بهترین روش های خانگی درمان شوره مژه را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

درمان شوره مژه

چگونه می توان شوره مژه را درمان کرد؟

قبل از اینکه به سراغ بررسی روش های درمان برویم، باید بدانید که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و نوشیدن مقدار زیادی آب، تأثیر مهمی بر پوست و مو دارد. در واقع، تغذیه مناسب و نوشیدن آب کافی می تواند به حفظ سلامت و زیبایی مژه ها و پوست اطراف آن ها نیز کمک کند.

در کنار رعایت این نکته، می توانید از روش های زیر نیز برای درمان شوره مژه کمک بگیرید:

صابون روی (زینک)

روی (زینک) اغلب در محصولات درمانی مخصوص بثورات پوستی، التهاب، آکنه، درماتیت سبورئیک و غیره به کار می رود. برای درمان شوره مژه نیز می توان از صابون روی استفاده کرد. این صابون باعث تسکین علائم شوره مژه مانند قرمزی و خارش می شود؛ چرا که میکروب های مخمری مضر را از بین می برد.

کافی است یک تا دو بار در روز از صابون زینک روی خط مژه خود استفاده کنید تا شوره مژه درمان شود. البته در حین شستشوی چشم با صابون باید مراقب باشید.

محلول شامپو بچه

یکی از روش ‌های فوری از بین بردن شوره مژه، این است که یک قطره شامپو بچه را با یک لیوان آب مخلوط کرده و یک عدد گوش پاک کن تمیز را در این محلول فرو کنید. سپس یک چشم خود را ببندید، پلک خود را با یک دست کشیده و یک یا دو بار گوش پاک کن را به دقت روی خط مژه بکشید. سپس با انتهای دیگر گوش پاک کن، پلک دیگر را تمیز کنید.

پس از اتمام، هر دو چشم را (در حالت بسته) با آب گرم کاملاً بشویید تا شامپو بچه پاک شود. یادتان باشد که قبل از تمیز کردن مژه ها با گوش پاک کن، یک حوله مرطوب و گرم را به مدت 5 دقیقه روی پلک ها نگه دارید. همچنین در حین کار، مطمئن شوید که محلول را روی هر دو خط مژه بالا و پایین هر چشم مالیده اید. یک تا دو بار در روز این روش را تکرار کنید تا شوره مژه درمان شود.

محلول شامپو بچه به از بین بردن چربی انباشته شده، سلول های مرده پوست و میکروارگانیسم های مضر کمک می کند. این ذرات می توانند منافذ خط مژه را مسدود کرده و التهاب و تحریک را بدتر کنند. در نتیجه، این روش ساده و ارزان از خارش، تحریک، پوسته پوسته شدن و پف کردن غدد پوست اطراف مژه جلوگیری می کند. به علاوه، شامپو بچه به علت ملایم بودن، برای انواع پوست قابل استفاده است.

کمپرس گرم

استفاده از کمپرس مرطوب و گرم، یک راه عالی و آسان برای تسکین فوری قرمزی، خارش، خشکی و سوزش ناشی از شوره مژه است. به علاوه، گرما غدد چشم را تحریک می کند تا مایعات مفیدی ترشح کنند که چشم ها و خط مژه را مرطوب و شاداب نگه می دارد.

به سادگی یک حوله تمیز را با آب گرم خیس کنید و بگذارید پنج دقیقه تا نیم ساعت روی پلک بماند. در صورت لزوم، آن را مجدداً گرم کنید.

آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا به دلیل خاصیت تسکین دهندگی اش بسیار معروف است و برای کاربردهای مختلف، از جمله درمان انواع سوختگی (آفتاب سوختگی، سوختگی حرارتی، سوختگی شیمیایی و غیره) گرفته تا خارش، بثورات و غیره مفید است. شوره مژه یکی دیگر از مواردی است که آلوئه ورا می تواند به درمان آن کمک کند.

کافی است مقداری آلوئه ورا را با یک گوش پاک کن تمیز، روی خط مژه خود بمالید. در حین کار چشم هایتان را ببندید و پلک را مقداری بکشید. بعد از اینکه آلوئه ورا 5 تا 10 دقیقه روی ناحیه ماند، آن را با آب ولرم بشویید.

روغن های طبیعی

روغن‌های طبیعی مانند زیتون، بادام، آووکادو و نارگیل نه تنها باعث رشد و تقویت مژه می شوند، بلکه به علت دارا بودن اسیدهای چرب امگا 6، ویتامین E و پروتئین می توانند پلک را مرطوب کرده و شوره مژه را از بین ببرند. استفاده از آن ها نیز ساده است.

کافی است مقدار مناسبی از روغن طبیعی دلخواه خود را به نوک گوش پاک کن مالیده و به خط مژه منتقل کنید. از روغن بیش از حد استفاده نکنید؛ زیرا می تواند مژه را سنگین کند و وارد چشم شود. بهترین زمان برای انجام این روش، شب قبل از خواب است.

هیالورونیک اسید

با بالا رفتن سن، بدن به طور طبیعی هیالورونیک اسید کمتری تولید می کند. این اتفاق نه تنها باعث کاهش شادابی پوست می شود، بلکه چشم ها را خشک تر و آسیب پذیرتر می کند. خوشبختانه، راه های زیادی برای بازگرداندن هیالورونیک اسید از دست رفته و بهره مندی از مزایای آن وجود دارد.

این کار را به راحتی می توانید با قطره چشم هیالورونیک اسید برای چشمان خود انجام دهید. همچنین یک ایده دیگر این است که مکمل های خوراکی هیالورونیک اسید را نیز برای آبرسانی عمقی پوست و مو مصرف کنید.

بیوتین

همانطور که قبلاً گفتیم، مواد مغذی که وارد بدن خود می‌ کنید تأثیر زیادی بر پوست و مو دارند. بیوتین یکی از مهم ترین مواد برای حفظ سلامت پوست و مو است.

اگرچه بیوتین به طور معمول در دستگاه گوارش تولید می شود، اما برخی از افراد با افزایش سن توانایی انجام این کار را از دست می دهند یا به دلایل ژنتیکی، از ابتدا قابلیت تولید بیوتین را ندارند. به این ترتیب، همیشه این احتمال وجود دارد که شوره مژه در واقع به علت کمبود بیوتین رخ داده باشد.

برای حل این مشکل می توانید از مکمل های خوراکی و قطره های حاوی بیوتین کمک بگیرید.

آب لیمو

لیمو حاوی اسید سیتریک است. اسید سیتریک دارای عواملی است که به عنوان عوامل ضد میکروبی شناخته می شوند و به شما در درمان شوره مژه و عفونت های قارچی کمک می کنند.

کافی است یک قاشق غذاخوری آب لیمو را با یک چهارم فنجان آب رقیق کنید. سپس محلول را به کمک پنبه یا گوش پاک کن، به چشمان خود بمالید. آن را به مدت 5 دقیقه روی پلک نگه دارید و سپس با آب سرد بشویید. از این روش دو بار در روز استفاده کنید.

روغن بادام

استفاده از روغن بادام می تواند سلول های مرده پوست را از بین ببرد و ناحیه اطراف چشم را تسکین دهد. همچنین علاوه بر از بین بردن سلول‌ های مرده پوست، می تواند ریزش مژه را درمان کند و رشد آن را افزایش دهد.

برای استفاده از روغن بادام کافی است یک قاشق غذاخوری روغن بادام را گرم کنید. سپس قبل از رفتن به رختخواب، ابروها و مژه ها را با انگشت تمیز و آغشته به روغن بادام، بسیار ملایم ماساژ دهید. صبح روز بعد که از خواب بیدار شدید، روغن بادام روی پلک را با استفاده از آب سرد بشویید.

روغن درخت چای

از آنجایی که روغن درخت چای حاوی عناصر ضد قارچ است، یکی از ساده ترین و کارآمدترین راه ها برای از بین بردن شوره سر، ابرو و مژه محسوب می شود.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قاشق غذاخوری روغن درخت چای را برای چند ثانیه حرارت دهید. سپس روغن درخت چای را روی یک تکه پنبه مالیده و آن را روی نواحی درگیر با شوره مژه قرار دهید. اجازه دهید روغن به مدت 10 دقیقه بماند، سپس از آب ولرم برای شستشوی آن استفاده کنید. این روند را حداقل سه بار در روز تکرار کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر بعد از گذشت چند هفته، روش های خانگی درمان شوره مژه هیچگونه بهبودی ایجاد نکردند، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات شوره مژه دلیل عمقی تر (مانند بیماری های پوستی) دارد. بسیاری از کرم ‌ها، پمادها، شوینده‌ ها و موارد دیگر نیز وجود دارند که در درمان شوره مؤثر اند. با مشورت پزشک می توانید بهترین گزینه را برای خود تهیه کنید.

منبع: belashed

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *