آیا لیزر موهای زائد باعث سفید شدن پوست می شود ؟ + لیزرهای روشن کننده پوست

سوالی که ذهن بسیاری از افرادی که لیزر انجام می دهند این است که آیا لیزر موهای زائد باعث روشن شدن پوست می شود ؟ در این باره باید بدانید که لیزر نوری را انتشار می دهد که رنگدانه های موجود در مو را به خود جذب می کند. انرژی نور به گرما تبدیل شده و به کیسه های لوله ای شکل داخل پوست یا همان فولیکول های مو که موها را ایجاد می کنند آسیب می رسانند. این آسیب موجب رشد مو را به تاخیر میندازد یا اینکه باعث از بین رفتن رشد مو به طور کلی می شود. لیزر موهای زائد می تواند رشد مو را برای مدت طولانی به تاخیر بیندازد، ولی به ریزش دائمی مو منجر نمی شود. لیزر در افرادی که پوست روشن و موهایی تیره دارند بسیار موثر است.
در اصل برای لیزر موهای زائد باید رنگدانه مو نور را جذب کند. لیزر مو باید ضمن جلوگیری از آسیب رساندن به پوست به فولیکول مو آسیب برساند، پس تضاد بین رنگ مو و رنگ پوست می تواند بسیار کمک کننده باشد. 
گاهی ممکن است افرادی که از لیزر موهای زائد استفاده می کنند متوجه سفید شدن پوست ناحیه درمان شوند، این اتفاق طبیعی بوده و بعد از چند روز رفع خواهد شد. 

آیا لیزر موهای زائد باعث سفید شدن پوست می شود

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد دارای عوارض مختلفی است. برخی از عوارض طبیعی هستند و بعد از چند روز یا چند ساعت برطرف می شوند، اما برخی دیگر اینگونه نیستند. به هر حال شما در حال ایجاد تغییر در ساختار طبیعی بدن خود هستید و داشتن واکنش برای بدن شما کاملا طبیعی است. 

درد، قرمزی و التهاب پوست 

لیزر موهای زائد فولیکول های مو که وظیفه رشد موها را بر عهده دارند را مورد هدف قرار می دهند. آسیب زدن به هر بافتی از بدن، واکنش بدن را به همراه دارد. تخریب فولیکول ها باعث ایجاد واکنش هایی مانند قرمزیريال التهاب در پوست می شود که ممکن است بعد از لیزر پوست شما حساس به لیزر شود و تورم هم مشاهده شود. قرمزی و التهاب پوست عموما موقتی بوده و زود ناپدید می شود. برای کاهش واکنش پوست می توان از داروهای بی حسی موضعی استفاده کرد. قرمزی و التهاب از عوارض طبیعی لیزر موهای زائد هستند. استفاده از کمپرس سرد بعد از لیزر و استروئیدهای موضعی می تواند به کاهش عوارض کمک کنند. 

پوست پوست شدن

از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد که خطرناک نیست، می توان به پوست پوست شدن اشاره کرد. این عارضه باعث خشک و آسیب پذیر شدن پوست شده و می تواند باعث ایجاد زخم و اسکارهایی در پوست شود. مراقبت هایی مانند استفاده از کرم های مرطوب کننده می تواند از ایجاد زخم جلوگیری کند. 

تغییر در رنگ 

ایجاد تغییر در رنگ پوست یکی دیگر از عوارض موهای زائد است. این تغییر رنگ به نوع پوست وابسته فرد وابسته است و ممکن است پوست متقاضی بعد از درمان کمی روشن یا تیره شود. افرادی که رنگ پوست روشن دارند بیشتر دچار تیرگی در پوست خود می شوند و افراد دارای پوست تیره شاهد روشن شدن رنگ پوستشان خواهند بود. 

هایپوپیگمنتیشن

کاهش رنگدانه ها یا روشن شدن پوست را هایپوپیگمنتیشن می گویند. این عارضه عموما موقت است ولی می تواند برای فرد ناراحت کننده باشد. علت بروز این عارضه مشخص نیست و اثر آن می تواند تا چند ماه باقی بماند. در این مدت باید از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید و از کرم های ضد آفتاب قبل و بعد از لیزر موهای زائد استفاده کنید و به کاهش بروز این عارضه کمک می کند. استفاده از لیزر با طول موج مناسب و زمان تابش کوتاه و تکنیک های خنک سازی می توانند از بروز این عارضه جلوگیری کنند. 

هایپرپیگمنتیشن

افزایش رنگدانه های پوست یا تیره شدن پوست را هایپرپیگمنتیشن می گویند. این عارضه نیز موقتی بوده و عموما بعد از 3 الی 4 هفته برطرف خواهد شد. هایپرپیگمنتیشن را زمانی مشاهده خواهید کرد که پوست شما زخم شده و در حال بهبودی است ، برای مدت زیادی جای زخم تیره خواهد بود. در صورتی که لیزر موجب زخم یا اسکار شود شاهد هایپرپیگمنتیشن خواهید بود.

آسیب به چشم 

در لیزر موهای زائد از اشعه لیزر استفاده می کنیم. به همین دلیل خطر آسیب به به بینایی نیز وجود دارد. زمانی که قصد دارید صورت خود را لیزر کنید بهتر است از عینک های محافظ استفاده کنید و مراجعه به فرد متخصص نیز احتمال بروز این عارضه را صفر می کند. 

عفونت پوست 

عفونت باکتری پوست که بر اثر لیزر درمانی ایجاد شود بسیار نادر است. این عارضه بر اثر آسیب روپوست یا اپیدرم ممکن است ایجاد شود. در صورت مشاهده علائمی مانند خارض، التهاب، درد و جوش حتما به پزشک مراجعه کنید. البته از مصرف کرم های آنتی بیوتیک موضعی نیز باید بپرهیزید. در صورتی که سابقه تبخال زدن دارید این امکان وجود دارد که بعد از لیزر تبخال بزنید. تبخال های موجود بر روی لی و ناحیه تناسلی بر اثر ویروسی بنام هرپس ایجاد خواهد شد، این ویروس به صورت غیرفعال درون بدن وجود دارد و در صورت موجهه با استرس و تب کردن ویروس فعال شده و باعث ایجاد تبخال می شود. البته با همه این ها بروز این عارضه شایع نیست. 

سوختگی و تاول 

این عارضه از عوارض شدید لیزر موهای زائد است که به علت خطا در درمان و تکنیک های نامناسب لیزر درمانی ایجاد خواهد شد که با مراجعه به پزشک متخصص و کلینیک های درمانی معتبر این عارضه به حداقل می رسد. 

اسکار و زخم

در صورت خطا در لیزر درمانی این امکان وجود دارد که پوست شما زخم شده و آسیب ببیند. تاکید می کنیم که انتخاب کلینیک معتبر و پزشک متخصص می تواند احتمال این عارضه را کاهش دهد. البته علت ایجاد اسکار را می تواند به رعایت نکردن توصیه های مراقبتی بعد از لیزر مربوط دانست. 

آیا لیزر می تواند باعث تیره گی پوست شود

آیا لیزر می تواند باعث تیره گی پوست شود ؟

لیزر در حالت عادی قادر نیست که پوست شما را تیره کند، در صورتی که باعث سوختگی پوست شما شود می تواند موجب تیره گی پوست شما شود. عوارض لیزر موهای زائد عموما موقتی هستند و بعد از چند ساعت یا چند روز ازبین خواهند رفت. از عوارض لیزر موهای زائد که بسیار نیز نادر هستند می توان به تغییر در رنگ پوست و ایجاد لک های پوستی که همان تیره یا روشن شدن پوست است اشاره کرد. البته این عوارض نیز از دسته عوارض موقتی بوده که در صورتی که دوز لیزر مناسب نباشد یا فرد قبل از لیزر دچار آفتاب سوختگی شده باشد یا پوست خود را برنزه کرده باشد، در این حالت دچار سوختگی می شود و ممکن است عوارضی مانند لک های قهوه ای یا سفید در پوست ایجاد کند. 
این نوع از عارضه با مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد و استفاده از دارو و کرم های موضعی تحت نظر پزشک به مرور زمان بهبود خواهد یافت. اما بهتر است که قبل از لیزر یک تست شات لیزر انجام دهید. همچنین از برنزه کردن یا حمام آفتاب گرفتن بین جلسات درمانی خودداری کنید. 

روشن یا سفید شدن پوست با لیزر 

داشتن پوستی بی عیب و نقص برای بسیاری از افراد اهمیت دارد و در راستای آن به شیوه های مختلف تلاش می کنند. روشن یا سفید شدن پوست با لیزر یا همان تغییر در رنگ پوست توسط لیزر در حال حاضر امکان پذیر است. ملانین موجود در پوست می تواند موجب تیرگی پوست شما شود. لیزر با کاهش سطح ملانین پوست به شفاف سازی پوست کمک می کند. سفید کردن پوست به این صورت است که در آن پرتوهای متمرکز از نور پالس کوتاه بر روی مناطق هدفمند پوست تابانده شده تا پوستی که لک یا آسیب دیده است از بین رود. این کار موجب تحریک گردش خون و رشد سلول های تازه در پوست خواهد شد که باعث ایجاد رنگدانه های روشن در پوست می شود. تغییر رنگ در پوست به وسیله لیزر 30 دقیقه الی 2 ساعت به طول خواهد انجامید که این مدت زمان به وضعیت پوست و مناطق درمان وابسته است. 
لیزر درمانی برای درمان انواع بیماری های پوستی مانند چین و چروک، جای زخم آکنه، نشان های مادرزادی، هایپرپیگمنتیشن، روزاسه، لک های پیری، کلوآزما، ملاسما و غیره مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 

انواع لیزر روش کننده پوست 

Ablative Laser Resurfacing : این روش به این صورت است که بیشتر لایه های بالای پوست و بخشی از لایه های زیرین با تبخیر بافت آسیب دیده برداشته خواهد شد. این روش درمانی یک مرحله ای، دارای بیشترین تاثیرگذاری ولی با عوارض جانبی همراه خواهد بود. مدت زمان بهبودی آن نیز بین 2 الی 3 هفته می باشد. 

  • لیزر دی اکسید کربن : پرتوهای این لیزر برای رسیدن به غشای میانی پوست به لایه های بالا نفوذ خواهد کرد. این پرتوها با ایجاد خسارات میکروسکوپی حرارتی موجب تحریک و تولید کلاژن شده و سلول های اپیدرمی جدید را جایگزین سطح آسیب دیده پوست خواهند کرد. 
  • لیزر اربیم : از مزایای این لیزر این است که حداقل سوختگی را در بافت های اطراف آن ایجاد خواهد کرد. این لیزر موجب عوارض جانبی کمتری نسبت به لیزر دی اکسید کربن خواهد شد. 

Non-ablative Laser Resurfacing : این لیزر بدون آسیب به سطح بالای پوست در پوست نفوذ خواهد کرد. لیزر گرما را به لایه های عمیق پوست انتقال داده و کلاژن سازی را فعال و رنگدانه ها را تغییر می دهد، همه این اقدامات به صورتی است که خارجی ترین لایه دست نخورده باقی خواهد ماند. این روش برخلاف روش قبل در چند مرحله انجام می شود. 

FRACTIONAL SKIN RESURFACING : این یک روش غیر تهاجمی بوده که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، اشعه لیزر را به هزاران اشعه میکروسکوپیک تقسیم خواهد کرد. به همین دلیل فقط بخشی از پوست تحت تاثیر اشعه قرار خواهد گرفت. این لیزر حد واسط لیزرهای تخریبی (ablative) و غیرتخریبی (nonablative) می باشد. 

IPL LASER SKIN RESURFACING : انرژی ساطع شده از لیزر و سیستم های IPL، ملانین هایی که در ناحیه جمع شده را مورد هدف قرار خواهد داد. ملانین نور را جذب کرده و گرم می شود، سپس آن را به قطعات میکروسکوپی تخریب شده و از طریق سیستم دفاعی بدن، گردش خون و سیستم دفع، خارج می شود. مشاهده شده است که در مواردی ملانین ابتدا تیره شده و به شکل لابه تیره باریکی روی پوست شکل خواهد گرفت. و سپس برای مدت 2 الی 7 روز از پوست می ریزد. 

هزینه لیزر روشن کننده پوست 

هزینه لیزر روشن کننده پوسته به سطح پوست ، تعداد جلسات ، اندازه ناحیه درمان، نوع لیزر مورد استفاده و موارد دیگر بستگی دارد. 

مزایا و معایت لیزر روشن کننده پوست

تاثیرگذاری سریع

راه های زیادی برای سفید کردن پوست وجود دارد. درمان های دیگر مدت زمان بیشتری طول می کشند اما لیزر نتایج سریعتری را ارائه خواهد داد و تغییرات سریعا قابل مشاهده می باشد. 

تاثیر گذاری بیشتر

میان تمام درمان های سفیدکننده موجود، اثبات شده است که فناوری روشن کردن پوست توسط لیزر روشی موثر در درخشندگی و جوانسازی پوست است. همچنین لیزر درمانی می تواند بیماری های پوستی مانند خطوط چین و چروک، جای زخم آکنه را از بین ببرد.

روش های درمانی تخصصی

لیزر درمانی توسط افراد متخصص انجام می گیرد. تاثیرات به صورت مکرر مورد بررسی قرار گرفته و در صورت بروز هر گونه عارضه ای  اقدامات لازم سریعا انجام می شود. 

تغییر در رنگ پوست صورت

درمان های لیزر در ساختار سلول در زیر سطح پوست اختلال ایجاد می کنند. این کار ممکن است به سلول هایی که ملانین تولید می کنند آسیب برسانند. آسیب به سلول های تولید کننده ملانین موجب روشن شدن پوست و افت فشار خون می شود. این مواردی است که باید با پزشک متخصص درباره آن صحبت کنید. 
درمان لیزر روشن کننده پوست روشی موثر و سریع برای به دست آردن پوستی درخشان و صاف می باشد. قبل از هر اقدامی بهتر است با پزشک متخصص درباره خطرات، عوارض، نکات ، مراقبت های قبل و بعد از لیزر درمانی صحبت کنید. 

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *