پریود کم و سبک نشانه چیست؟ | همه چیز درباره کم شدن خونریزی قاعدگی

عوامل متعددی می توانند جریان خون قاعدگی را تغییر داده و پریود را کم و سبک کنند. وزن بدن، ورزش، استرس، مصرف برخی داروها و … همگی می توانند باعث کم شدن خون عادت ماهانه شوند. پریود سبک همچنین می تواند نشان دهنده بارداری یا بیماری های هورمونی باشد.

برای آشنایی با علت کم شدن خون پریود و خطرات آن، در ادامه این مقاله از مجله زیبا بمان با ما همراه باشید.

کم شدن خون پریود

علت پریود کم و سبک چیست؟

جریان خون قاعدگی، از فردی به فرد دیگر متفاوت است. طبیعی است که این جریان بعضی اوقات تغییر کند. حتی ممکن است پریود یک فرد با افزایش سن، سنگین تر یا سبک تر شود. برخی از دلایل احتمالی کم شدن خون قاعدگی شامل موارد زیر است:

سن

جریان خون قاعدگی می تواند در طول زندگی فرد متفاوت باشد. برای مثال، زمانی که یک فرد برای اولین بار پریود خود را تجربه می کند، جریان خون معمولاً سبک تر بوده و حتی ممکن است فقط شامل لکه بینی باشد. زمانی که فرد در سنین 20 تا 30 سالگی است، عادت ماهانه منظم تر می شود.

در اواخر سنین 30 و 40 سالگی، افراد ممکن است پریودهای سنگین تر و کوتاه تری داشته باشند. همچنین ممکن است ماه ‌ها پریود نشوند و بعداً پریود شدیدتری داشته باشند.

عدم تخمک گذاری

گاهی اوقات، فرد به دلیل اینکه بدنش تخمک آزاد نمی کند، پریود نامنظم دارد. این اتفاق به عنوان عدم تخمک گذاری شناخته می شود و می تواند منجر به سبک یا نامنظم شدن پریود شود.

علاوه بر آن، برخی از افراد مبتلا به نارسایی اولیه تخمدان نیز، دچار بی نظمی یا سبک شدن پریود می شوند. در چنین شرایطی، تخمدان های فرد قبل از یائسگی به درستی کار نمی کنند.

تغییر وزن بدن

افرادی که دچار کمبود وزن هستند یا به سرعت وزن زیادی را از دست می دهند، ممکن است دچار کم شدن خون قاعدگی شوند. حتی عادت ماهانه برخی افراد به طور کلی متوقف می شود. این تغییر به این دلیل اتفاق می‌افتد که سطح چربی بدن بسیار کم شده و تخمک‌گذاری را متوقف کرده است.

انجام ورزش های سنگین و اختلالات تغذیه ای (مانند بی اشتهایی عصبی) نیز می توانند باعث شوند که دوره قاعدگی فرد سبک تر شود یا به طور کلی متوقف شود.

بارداری

در دوران بارداری، عادت ماهانه فرد معمولاً متوقف می شود. با این حال، افراد ممکن است خونریزی لانه گزینی را با یک پریود سبک اشتباه بگیرند. این لکه بینی زمانی اتفاق می افتد که تخمک به دیواره رحم می چسبد.

بیماری ها

برخی از بیماری ها و اختلالاتی که بر هورمون ‌ها تأثیر می ‌گذارند نیز می ‌توانند در چرخه قاعدگی تغییر ایجاد کنند. این موارد عبارت اند از:

استرس

دوره های طولانی استرس می تواند بر هورمون های بدن تأثیر بگذارد، که قادر است چرخه منظم قاعدگی را مختل کند. انجام اقدامات لازم برای مدیریت استرس می تواند به بازگشت قاعدگی فرد به حالت عادی کمک کند.

علائم پریود سبک کدامند؟

معمولاً در دوره قاعدگی، چیزی حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوری خون از دست می رود. با این حال، جریان خون قاعدگی در افراد متفاوت بوده و تعیین دقیق میزان خونی که یک فرد در عادت ماهانه از دست می دهد، دشوار است. پس، از کجا بفهمیم که پریودمان سبک است؟

موارد زیر می تواند نشان دهنده پریود سبک باشد:

  • کوتاه تر شدن دوره پریود نسبت به حد معمول
  • سبک تر شدن خونریزی قاعدگی نسبت به قبل
  • مشاهده لکه بینی به جای خونریزی

گاهی اوقات، پریود سبک می تواند درد کمتری نیز داشته باشد.

آیا کم شدن خون قاعدگی خطرناک است؟

پریود سبک به خودی خود خطرناک نیست؛ اما شناسایی علت بروز آن مهم است. برخی از مهم ترین عوامل خطر عبارت اند از:

  • استرس: استرس زیاد در زندگی افراد می تواند بر سطح هورمون های بدن آن ها تأثیر بگذارد.
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک: برخی از بیماری های تولید مثلی، مانند PCOS، می تواند بر سطح هورمون ها و جریان خون قاعدگی تأثیر بگذارد.
  • اختلال عملکرد تیروئید: اختلال عملکرد تیروئید به خصوص کم کاری تیروئید، باید حتماً تحت درمان قرار بگیرد. در غیر این صورت، می تواند باعث مشکلات جدی شود.

برای تشخیص موارد بالا، لازم است توسط پزشک معاینه شوید.

کلام آخر

پریود کم و سبک معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، اگر فردی به طور مداوم پریودهای سبک دارد یا به طور کلی پریود نمی شود، باید با پزشک مشورت کند. همچنین در صورتی که کم شدن خون قاعدگی با علائم دیگری مانند درد لگن همراه باشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند.

منبع: medicalnewstoday

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *