کندر گیاهی یک تنه یا چند تنه با ارتفاع دو تا هشت متر است با پوست تنهی کاغذی و برگهایی به صورت متقابل و مرکب شامل گلهای خوشهای کوچک به رنگ سفید و زرد که به میوههایی کپسول مانند تبدیل میگردند. گیاه کندر در هشت تا ده سالگی مادهای رزین مانند تولید میکنند که با ایجاد یک شکاف سطحی بر روی تنهی آن، رزین خارج شده و در معرض هوا خشک میشود که به این رزین معطر، کندر میگویند. کندر به رنگ زرد شفاف است و طعمی گس و تلخ دارد. گاهی اوقات به اشتباه کندر با سقز یکسان فرض میشود؛ و این بدان علت است که کندر و سقز، هر دو از رزین طبیعی درختان حاصل میشوند اما تفاوت آنها از متفاوت بودن درختانی ناشی میشود که از آنها استخراج میشوند. خواص کندر برای بدن یکی از مواردی است که میتوان مفصل دربارهی آن به گفتگو پرداخت. در مجلهی “زیبا بمان” قصد داریم شما را با خواص کندر برای بدن آشنا سازیم تا بتوانید از خاصیتهای ارزشمند دارویی این مادهی مفید بهرهمند شوید. با ما همراه باشید.
فهرست مقالات
خواص کندر
تقویت حافظه : مصرف کندر به دلیل خاصیت ضد التهابی و با بهبود گردش خون در مغز، خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش داده و به همین دلیل، برای تقویت حافظه و پیشگیری از فراموشی و آلزایمر از آن استفاده میگردد.
سلامت قلب:کندر با پایین آوردن سطح کلسترول و تریگلیسیرید خون و کنترل آنها، میتواند از تصلب شرایین در قلب محافظت کرده و از این طریق، سلامت قلب را تضمین میکند.
سلامت دستگاه گوارش: کندر با دارا بودن مقادیر بالای اسید بوسولیک و در نتیجه، دارا بودن خاصیت ضد التهابی، نفخ معده را کاهش داده، التهاب روده را کم کرده و خطر ابتلا به سندروم رودهی تحریکپذیر، اسهال و یبوست را از بین برده و از این طریق، باعث سلامت دستگاه گوارش خواهد شد.
سلامت دستگاه تنفس: کندر خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد که این امر کاهش عفونت نایژهها در ریه را به همراه دارد و با کاهش التهاب و گرفتگی رگهای خونی در ریه، باعث سلامت ریهها و در نتیجه، سلامت دستگاه تنفس میگردد.
سلامت دهان: کندر دارای خاصیت ضد باکتریایی است که این امر سبب بهداشت دهان و تقویت لثهها شده و به خوشبو شدن دهان و تنفس نیز کمک میکند.
بازکنندهی صدا: کندر خلط و ترشحات پشت حلق را برطرف کرده و از این طریق، خشونت و گرفتگی صدا را برطرف نموده و باعث صاف شدن صدا میشود.
تنظیم فشار خون: کندر با دارا بودن خاصیت ضد التهابی و با بهبود جریان خون در بدن، میتواند فشار خون بالا را کاهش داده و آن را تنظیم کند.
درمان دیابت: کندر میتواند قند خون ناشتا، میزان هموگلوبین گلیکوزیله، سطح انسولین خون، کلسترول و تریگلیسیرید خون را متعادل ساخته و از این رو، افراد مبتلا به دیابت نوع دو در کنار داروی متفورمین میتوانند از کندر استفاده نمایند.
درمان روماتیسم و آرتروز: کندر حاوی مقادیر بسیار زیادی از کوکورمین است و در نتیجه، دارای خاصیت ضد التهابی بوده که با تقویت سیستم ایمنی بدن، در پیشگیری و درمان روماتیسم و آرتروز موثر است.
درمان آسم: کوکورمین موجود در کندر و خاصیت ضد التهابی آن، با اثر بر روی برنشها میتواند علائم آسم را کاهش داده و عمل تنفس را بهبود بخشد.
درمان سردرد: کندر خاصیت ضد التهابی دارد و از طریق کاهش تورم در مویرگهای سر و گیجگاه، میتواند برای پیشگیری و درمان انواع سردردهای شدید مانند میگرن موثر باشد.
پیشگیری از سرطان: کندر دارای مقادیر بسیار زیادی از اسید بوسولیک است که سبب کاهش تولید آنزیمهایی میگردد که بر روی DNA اثر منفی دارند و از این طریق، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
منظم ساختن قاعدگی: کندر با تنظیم هورمونهای جنسی در زنان و با تحریک جریان خون در رحم و لگن، قاعدگی را منظم میسازد. از سوی دیگر، کندر دارای خاصیت ضد درد طبیعی است و برای درمان درد قاعدگی مفید است.
درمان استرس:کندر ترکیبات آروماتیک و تریترپن دارد و از این طریق سطح هورمونهای استرس را در بدن کاهش داده و از استرس و در مواردی از افسردگی خفیف جلوگیری میکند.
کاهش وزن: کندر با متعادل ساختن سطح هورمونهای تیروئید، متابولیسم بدن را افزایش میدهد و از این رو، با افزایش چربیسوزی به کاهش وزن بدن کمک زیادی میکند.
تقویت عضلات: کندر با افزایش انرژی و استقامت در ورزشکاران و بدنسازان، گرفتگی عضلات را کاهش داده و ماهیچهها را تقویت میکند.
عوارض مصرف کندر
افرادی که در دستگاه گوارش خود دارای مشکلاتی هستند از مصرف کندر دوری کنند؛ زیرا مصرف کندر ممکن است ریفلاکس معده، حالت تهوع و اسهال ایجاد کند.
افرادی که از ایبوپروفن، آسپرین و هر داروی ضد التهاب استروئیدی استفاده میکنند از مصرف کندر خودداری کنند.
زنان باردار باید از مصرف کندر در دوران بارداری خود خودداری کنند؛ زیرا کندر با افزایش جریان خون در رحم و لگن، موجب سقط جنین میشود. همچنین، مصرف کندر در دوران بارداری، احتمال ابتلا به بیشفعالی را در آیندهی کودکان افزایش میدهد. مصرف کندر برای زنان شیرده نیز توصیه نمیگردد.
در اینجا لازم است تا مرغوبترین نوع کندر و صحیحترین روش مصرف آن را برای شما بیان کنیم تا با استفادهی اصولی از این گیاه دارویی، از فواید ارزشمند آن بهرهمند شوید:
بهترین نوع کندر
بهترین نوع کندر آن کندری است که تازه، سفیدرنگ و فاقد ناخالصی باشد و زود شکسته نشود.
روش مصرف کندر
روشهای گوناگونی برای مصرف کندر وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- هر روز صبح به صورت ناشتا، یک قاشق چایخوری کندر کوبیده شده را در آب حل کرده و میل نمایید.
- کندر آسیاب شده را با مقداری عسل ترکیب کرده و آن را میل نمایید.
- یک تکه کندر که به اندازهی یک نخود است را در دهان گذشاته و مانند آدامس از ان استفاده کنید.
توجه کنید که استفادهی طولانی مدت از کندر دارای عوارض بسیاری است؛ پس از آن به مدت محدود و در نهایت دو هفته از آن استفاده نمایید.
دیدگاه کاربران