فواید ایروبیک برای جسم و روان شما را حیرت زده خواهد کرد!

مطمئناً همیشه این جمله را شنیده‌اید که انجام ورزش به طور منظم برای سلامتی مفید است. یکی از ورزش‌های محبوب به خصوص در میان زنان، ورزش ایروبیک است. شاید شما هم تا به حال در کلاس‌های ایروبیک شرکت کرده باشید. این ورزش هوازی بوده و از سلامت قلب، مغز، ریه‌ها، عضلات و حتی روح و روان انسان محافظت می‌کند. اما فواید ایروبیک دقیقاً چیست و از چه بیماری‌هایی پیشگیری می‌کند؟

در این مقاله از مجله زیبا بمان، با فواید ایروبیک برای جسم و روان آشنا خواهیم شد. در ادامه با ما همراه باشید.

فواید ورزش ایروبیک برای بدن و روان

ورزش ایروبیک چه فواید و مزایایی دارد؟

در حین انجام ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک، عضلات بزرگ در بازوها، پاها و باسن به طور مکرر حرکت می‌کنند. این باعث می‌شود تا سریع‌تر و عمیق‌تر نفس بکشید. در نتیجه، میزان اکسیژن موجود در خون به حداکثر خواهد رسید. قلب نیز سریع‌تر خواهد تپید، که باعث افزایش جریان خون در عضلات و بازگشت سریع‌تر به ریه‌ها می‌شود.

بعلاوه، رگ‌های خونی کوچک بدن (مویرگ‌ها) برای رساندن اکسیژن بیشتر به عضلات و حمل سریع‌تر مواد زائد مانند دی اکسید کربن و اسید لاکتیک، بزرگ‌تر و گشادتر می‌شوند. بدن شما حتی اندورفین (یک مسکن طبیعی که باعث افزایش احساس شادی می‌شود) نیز آزاد می‌کند.

اما این تغییرات چه تأثیری بر سلامت بدن و روح انسان دارند؟ در ادامه خواهیم دید.

حفظ سلامت قلب و عروق

انجمن قلب آمریکا و تعداد زیادی از پزشکان به افرادی که بیماری قلبی دارند یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند توصیه می‌کنند به طور منظم ورزش ایروبیک انجام دهند. چرا که این ورزش ماهیچه قلب را تقویت کرده و به آن کمک می‌کند تا خون را به طور مؤثرتری در بدن پمپ کند.

ایروبیک همچنین می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کنند و با بالا بردن کلسترول مفید خون، یعنی لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و کاهش سطح کلسترول مضر خون، یعنی لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) شریان‌ها را تمیز و سالم نگه دارد. زیرا بالا بودن سطح کلسترول مضر در خون باعث انسداد رگ‌ها و بروز سکته می‌شود.

کاهش فشار خون

فشار خون بالا باعث اعمال فشار بر رگ‌های خونی و قلب می‌شود. این اتفاق با گذشت زمان می‌تواند عواقب جدی مانند افزایش ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی را به همراه داشته باشد.

خوشبختانه، ایروبیک می‌تواند به شما در تنظیم فشار خون بالا کمک کند. بررسی 391 آزمایش در مجله پزشکی ورزشی انگلیس نشان داد که ورزش‌های هوازی به اندازه داروهای فشار خون در کاهش فشار خون موثراند.

تنظیم قند خون

کنترل قند خون برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بسیار مهم است. اهمیت این امر برای افراد مبتلا به دیابت اهمیت دوچندان پیدا می‌کند و برای چنین افرادی ضروری است که قند خون خود را در یک محدوده سالم حفظ کنند. قند خون بالا می‌تواند به عروق خونی آسیب برساند و منجر به بیماری قلبی شود. در موارد شدیدتر، فرد ممکن است بینایی خود را نیز از دست بدهد.

انسولین یک هورمون طبیعی در بدن است که وجود آن به میزان مشخص، برای تنظیم قند خون لازم است. ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک می‌توانند حساسیت سلول‌ها به انسولین را افزایش دهند تا بدن برای کنترل قند خون به انسولین کمتری نیاز داشته باشد. در حین ورزش، عضلات از گلوکز خون نیز استفاده می‌کنند. از این رو، ورزش از بالا رفتن بیش از حد سطح قند خون جلوگیری می‌کند.

بهبود تنفس و کاهش علائم آسم

ورزش‌های هوازی می‌توانند به افراد مبتلا به آسم کمک کنند تا هم از تعداد حملات و هم از شدت آسم آن‌ها کاسته شود. با این حال، اگر مبتلا به آسم هستید، باید قبل از شروع یک تمرین ورزشی جدید با پزشک خود صحبت کنید. زیرا ممکن است لازم باشد یک سری نکات مراقبتی و ایمنی را در حین ورزش رعایت کنید.

کاهش درد های مزمن

اگر به کمردرد مزمن مبتلا هستید، ایروبیک می‌تواند به شما کمک کند تا عملکرد عضلات و استقامت خود را بهبود ببخشید. این امر می‌تواند در کاهش درد مؤثر باشد. ورزش ایروبیک همچنین می‌تواند وزن را کاهش دهد؛ که باعث کاهش فشار روی کمر شده و درد را کمتر می‌کند.

بهبود کیفیت خواب

اگر در خواب شبانه مشکل دارید، می‌توانید در طول روز ورزش‌های هوازی را امتحان کنید. یکی از فواید ایروبیک کمک به بهبود کیفیت خواب است. یک پژوهش که بر روی افراد مبتلا به مشکلات مزمن خواب انجام شد، نشان داد که داشتن یک برنامه ورزشی منظم می‌تواند درمانی مؤثر برای بی‌خوابی باشد.

شرکت کنندگان این آزمایش به مدت 16 هفته به انجام فعالیت‌های هوازی از جمله ایروبیک پرداختند و سپس پرسشنامه‌هایی را در مورد خواب و روحیه فردی خود تکمیل کردند. در آخر مشخص شد که کیفیت و مدت زمان خواب و همچنین نشاط روحی آن‌ها بهبود یافته است.

با این حال، یادتان باشد که انجام ورزش‌های شدید نزدیک به زمان خواب ممکن است خوابیدن را دشوارتر کند. سعی کنید حداقل دو ساعت قبل از خواب تمرینات ورزشی خود را به پایان برسانید.

کمک به کاهش وزن

حتماً می‌دانید که رژیم غذایی و ورزش مهم‌ترین عوامل کاهش وزن هستند. اما یکی از فواید ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک این است که حتی بدون رژیم غذایی نیز می‌توانند به کاهش وزن کمک کنند.

در یک پژوهش، محققان از شرکت کنندگان دارای اضافه وزن خواستند که رژیم خود را ثابت نگه دارند (کالری دریافتی را کم یا زیاد نکنند)، اما 5 در هفته و به مدت 10 ماه در جلسات ورزشی که 400 تا 600 کالری می‌سوزاند شرکت کنند. نتایج نشان داد که هم مردان و هم زنان کاهش وزن قابل توجهی (چیزی بین 4/3 تا 5/7 درصد از وزن اولیه) را تجربه کرده‌اند.

تقویت سیستم ایمنی

محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا تأثیر ورزش هوازی بر سیستم ایمنی بدن تعدادی از زنان فعال و کم‌تحرک را بررسی کردند. یک گروه روی تردمیل ورزش می‌کردند، گروه دیگر ایروبیک انجام می‌دادند و آخرین گروه ورزش نمی‌کردند. خون همه زنان قبل، بعد و در فواصل مختلف میان روزها و هفته‌های بعد از این جلسات ورزشی بررسی شد.

نتایج نشان داد که ورزش هوازی منظم با شدت متوسط ​​باعث افزایش برخی از آنتی بادی‌ها در خون به نام ایمونوگلوبولین می‌شود؛ که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. جالب است بدانید که گروه کم‌تحرک زنان هیچگونه بهبودی در عملکرد سیستم ایمنی خود مشاهده نکردند و سطح کورتیزول (هورمون استرس) موجود در بدن آن‌ها بسیار بیشتر از گروه‌های ورزشکار بود.

بهبود قدرت مغز

آیا می‌دانستید پس از رسیدن به 30 سالگی بافت مغز شروع به تحلیل رفتن می‌کند؟ خوشبختانه، دانشمندان کشف کرده‌اند که ورزش‌های هوازی مانند ایروبیک می‌توانند سرعت این روند تحلیل‌روی را کاهش داده و عملکرد مغز به خصوص فعالیت‌های شناختی آن را بهبود بخشند.

برای آزمایش این تئوری، مغز 55 بزرگسال مسن با MRI بررسی شد. سپس شرکت کنندگان برای ارزیابی سلامت خود از جمله آمادگی جسمی هوازی مورد بررسی قرار گرفتند. بزرگسالانی که از تناسب جسمانی بالاتری برخوردار بودند و ورزش می‌کردند، در نواحی پیشانی، جداری و گیجگاهی مغز عملکرد بهتری نشان دادند. به طور کلی، بافت مغزی آن‌ها قوی‌تر بود.

بهبود روحیه فردی و کاهش استرس

حرکت دادن بدن می‌تواند باعث بهبود خلق و خوی شما شود. در یک مطالعه که بر روی افراد مبتلا به افسردگی انجام شد، از شرکت کنندگان خواسته شد که ورزش هوازی انجام دهند. سپس بعد از 10 روز از آن‌ها خواسته شد هرگونه تغییر در خلق و خوی خود را گزارش دهند. همه شرکت کنندگان از کاهش قابل توجه علائم افسردگی خود خبر دادند.

این نتایج نشان می‌دهد که درگیر شدن با ورزش‌هایی مانند ایروبیک، حتی برای مدت زمان کوتاه، می‌تواند تأثیر زیادی بر روحیه داشته باشد. لازم نیست شما هم تقریباً دو هفته برای دیدن بهبودی صبر کنید. نتایج پژوهش‌ها نشان داده است که حتی یک جلسه تمرین ورزشی نیز می‌تواند برای بهبود روحیه و خلق و خوی شما کافی باشد.

افزایش طول عمر

ورزش ایروبیک چنان دارای دامنه وسیعی از فواید است که می‌تواند طول عمر افراد را افزایش دهد. به طور کلی، ورزش‌های هوازی خطر کلی مرگ را کاهش می‌دهند.

کاهش ریسک ابتلا به زوال عقل

انجام ورزش‌های هوازی به طور منظم یکی از مؤثرترین روش‌های پیشگیری از بیماری آلزایمر، رایج ترین شکل زوال عقل است. تحقیقات نشان داده است که افرادی که دارای میزان فعالیت بدنی بیشتری هستند، کمتر به آلزایمر و زوال عقل دچار می‌شوند.

توصیه نهایی

به طور کلی، ورزش ایروبیک یک ورزش هوازی ایمن و بسیار مفید است. اما حتماً باید آن را آهسته شروع کنید و اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، با پزشک خود مشورت کنید. شرکت در کلاس‌های گروهی می‌تواند راهی عالی برای افزایش ایمنی ورزش باشد. مربی می‌تواند به شما بگوید که آیا حرکات را به درستی انجام می‌دهید یا خیر. همچنین می‌تواند در صورت لزوم و بر اساس شرایط جسمانی شما، اصلاحاتی را در حرکات ورزشی ایجاد کند تا بتوانید از فواید ایروبیک به خوبی بهره‌مند شوید.

برگرفته از: healthline

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *