پولیپ بینی درمان و علائم آن

 پولیپ بینی

پولیپ بینی یک عارضه است که در صورت باد کردن و تبدیل شدن به دسته های خوشه ‌ای تجربه ‌های تنفس سخت و آبریزش بینی و تغییر در حس بویایی را به وجود می آورند. از مهمترین علائم آن سردرد و تنفس کردن از طریق دهان است و جهت درمان همیشگی پولیپ بهتر است تا از دکتر گوش حلق بینی که در این زمینه تجربه کافی دارد کمک بگیرید.

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی یک بافت ناهنجار است که در حفره های سینوسی یا مجاری عبور هوا در بینی رشد می کند. این توده ها به قدری کوچک بوده که هیچ گونه مشکلی به وجود نمی آورند.

اما گاهی اوقات پولیپ ها به اندازه رشد می کنند که می توانند مجاری تنفسی را مسدود کرده و باعث بروز مشکلات تنفسی شوند.

اغلب اوقات که علائم پولیپ بینی احساس می شوند پولیپ ها رشد کرده و تبدیل به دسته ‌های خوشه ‌ای شده‌ اند. در چنین شرایطی باعث عفونت سینوس و سینوزیت مزمن می شوند. اگر مرتب در ناحیه صورت احساس درد داشته باشید و دمای بدن هم بالا برود ممکن است که علائم پولیپ باشند.

با رعایت برخی از نکات بهداشتی، استفاده از شوینده های مخصوص بینی و مرطوب نگه داشتن هوای منزل، دوری کردن از مواد حساسیت زا، سیگار و مواد شیمیایی می توان از ایجاد پولیپ ها جلوگیری کرد.

مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی

متخصص گوش و حلق و بینی از دسته پزشکانی است که برای درمان و مدیریت بیماری ‌های گوش و حلق و بینی و دیگر ساختارهای جسمی وابسته به این موارد تخصص پیدا کرده‌اند. متخصصین می توانند با مراقبت دارویی و مراقبت های جراحی به بیماران کمک کنند، تا از شرح اختلالات مختلفی که جلوی تنفس را گرفته راحت شوند.

معمولاً پولیپ بینی در حالت عادی مشکلی به وجود نمی آورد؛ اما در صورت بزرگ شدن در تنفس اختلال ایجاد کرده و نیاز است که اقدام به درمان آن نمایید. در فصول سرد سال که در اثر بروز حساسیت یا سرماخوردگی های فصلی افراد بیشتر دچار سینوزیت در ناحیه پیشانی و لوزه ها می شوند، مشکلات پولیپ بیشتر آزار دهنده می گردد. پس باید برای درمان این مشکل به دکتر گوش حلق بینی مراجعه کنید.

پس از مراجعه به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی ابتدا سابقه ی پزشکی بیمار مانند سابقه آلرژی، ورم، غشاء مخاطی یا هر مورد دیگری بررسی می شود.

سپس پزشک بینی را آزمایش کرده و به دنبال توده های انگوری شکل نیمه شفاف به رنگ زرد و خاکستری می گردد. معمولاً پزشک با ابزار خاص در معاینه به نام آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر متصل به دوربین است،این آزمایش را انجام می دهد. گاهی اوقات هم باید از سیتی اسکن برای مشخص شدن محل دقیق و تعداد و اندازه پولیپ ها استفاده شود.

به طور معمول پولیپ ها  در هر دو سمت بینی وجود دارند؛ به همین جهت نیاز است که هر دو بینی به طور کامل بررسی گردد.

در مواقعی که پولیپ مشکلات متعدد مانند دوبینی و ناتوانی در حرکت دادن چشم ها را به وجود بیاورد متخصص گوش و حلق و بینی ترجیح می دهد، تا آنها را از طریق جراحی درمان کند. زیرا قطعی ترین درمان برای پولیپ جراحی است.

درمان پولیپ بینی

حتما اسم پولیپ را بارها شنیده اید، خوب است بدانید که پولیپ توده های غیر سرطانی هستند که بدون درد بوده و بر اثر برخی از التهابات ناشی از عفونت های بینی و آلرژی ها ایجاد می گردند. توده ها زمانی که بزرگ شده و مشکل‌ساز می ‌شوند نیاز به درمان پیدا می ‌کنند.

چندین روش درمانی برای پولیپ وجود دارد که پس از بررسی و معاینه علائم توسط پزشک مشخص می گردد. هدف اصلی از درمان پولیپ کاهش سایز توده ها و فراهم کردن شرایط تنفس آسان تر است که به چند روش می توان پولیپ را تحت درمان قرار داد:

دارو درمانی

پس از معاینه و تشخیص پزشک در صورتی که بیماری خفیف باشد، از دارو درمانی و اسپری های مخصوص استفاده می گردد. در این روش درمانی پولیپ ها کوچک شده و گاهی اوقات از بین می روند. زیرا که داروها می ‌توانند التهابات بینی را کاهش داده، در نتیجه سایز پولیپ ها نیز کم می شود.

داروها می توانند به صورت اسپری، قطره یا تزریقی خوراکی تجویز گردند که تقریباً به جلوگیری از آلرژی و از بین بردن عفونت کمک می کند.

درمان با جراحی آندوسکوپی

پس از اینکه علائم پولیپ با دارو درمانی بهبود پیدا نکرد، لازم است که با شیوه جراحی آندوسکوپی اقدام به درمان نمود. آندوسکوپی یک لوله نازک مجهز به لنز و دوربین کوچک است که در سوراخ های بینی وارد شده و از یک ابزار ظریف برای برداشتن پولیپ ها استفاده می کنند. این عمل جراحی معمولاً سرپایی صورت می گیرد و اما گاهی هم نیاز به بیهوشی وجود دارد.

درمان با جراحی آنتروکوانال

زمانی که پولیپ ها تا حفره بینی ادامه پیدا کرده و به صورت توده های خاکستری رنگ یا بیرون زده از حفره بینی مشاهده شوند، نیاز است که با استفاده از سی تی اسکن بافت و ماهیت آنها تشخیص داده و سپس با یک جراحی اقدام به برداشت کامل آنها نمایند.

علائم پولیپ بینی

علائم پولیپ بینی

پولیپ که معمولاً از لحاظ ظاهری به صورت زائده ‌های کاملا نرم بوده و از بیرون قابل لمس نیست و تنها در صورتی که اندازه آنها بزرگ یا تعدادشان زیاد باشد، منجر به انسداد مجاری بینی می گردند.

  • برخی از علائم که پولیپ ایجاد می کند عبارتند از:
  • وجود ترشحات بینی به صورت چرکی یا غیر چرکی
  • وجود ترشحات پشت حلق و ایجاد آزاد در گلو
  • کم شدن یا از بین رفتن کامل حس بویایی
  • خر و پف کردن زیاد در خواب
  • انسداد دائم بینی
  • درد طولانی در ناحیه سر و صورت
  • ایجاد خارش در ناحیه چشم ها
  • احساس فشار بر روی صورت و پیشانی

ذکر این نکته هم ضروری است که اغلب به علائمی که در پولیپ به وجود می ‌آید، در مشکلات سینوس نیز وجود دارد. پس نیاز است که با کمک دکتر گوش و حلق و بینی اقدام به تشخیص هرکدام از این مشکلات و رفع درمان آن نمایید.

هزینه عمل پولیپ بینی

هزینه عمل پولیپ بینی با توجه به شرایطی که بیمار دارد و نوع بیماری تغییر پیدا می کند. معمولاً پس از مراجعه به دکتر گوش و حلق و بینی دکتر برای تشخیص نوع پولیپ ها و مشخص کردن نحوه عمل احتیاج به مدارک مختلفی دارد، هر کدام از این موارد نیز هزینه های جدایی را برای بیمار به وجود می آورند.

به طور کلی باید گفت که هزینه عمل پولیپ بینی به چندین مورد خاص ارتباط پیدا می کند مانند:

  • هزینه مربوط به آزمایشات خون
  • هزینه های مربوط به عکسبرداری و سی تی اسکن
  • هزینه های مربوط به نوع عمل جراحی به صورت جراحی با آندوسکوپی
  • هزینه های مربوط به عمل جراحی آنتروکوانال به همراه عمل زیبایی
  • دستمزد پزشک جراح
  • هزینه های مربوط به کلینیک ها

هزینه هایی که مربوط به هر کدام از این مولفه ها قرار است پرداخت کنید، برای هر فرد کاملاً متفاوت بوده و بسته به شدت بیماری و همچنین التهاب مراکز مختلف برای طی کردن مراحل درمان تفاوت دارد.

پس قبل از اقدام به عمل جراحی حتماً با پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مشورت کنید و مطابق تشخیص و مهارت پزشک اقدام به انتخاب بهترین روش درمانی نمایید.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *