افراد زیادی از خمیر دندان به عنوان یک ماده ضد جوش استفاده میکنند. خمیر دندان حاوی مواد خشک کننده و ضد باکتری است که میتوانند در درمان جوش مؤثر باشند؛ اما هیچ پشتوانه علمی برای آن وجود ندارد. به طوری که این مواد شیمیایی ممکن است بیشتر از اینکه مفید و مؤثر باشند، به پوست شما آسیب بزنند.
در این مقاله از مجله زیبا بمان، هر آنچه باید در مورد استفاده از خمیر دندان برای درمان جوش بدانید را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
آیا استفاده از خمیر دندان برای درمان جوش مؤثر و بی خطر است؟
اگرچه برخی افراد استفاده از خمیر دندان را یکی از روشهای خانگی و ارزان قیمت درمان جوش میدانند، اما توصیه میشود آن را امتحان نکنید! خمیر دندان پوست اکثر افراد را قرمز و ملتهب میکند؛ که خود میتواند جوش را بدتر کند. اما چرا این اتفاق میافتد؟
1- وجود تریکلوزان در برخی از خمیر دندان ها
شاید تا به حال نام «تریكلوزان» را روی برچسب محصولات ضد جوش و خمیر دندانها دیده باشید. تریکلوزان مادهای شیمیایی است که باکتریها را از بین میبرد. برخی مطالعات نشان دادهاند که تریکلوزان قادر است باکتریهای ایجاد کننده جوش را نیز از بین ببرد؛ اما برای انجام این کار باید به روشی خاص فرموله شود. پس، قرار دادن خمیردندان روی پوست تأثیر چندانی در حذف باکتریهای مولد جوش نخواهد داشت.
نکته جالبی که باید بدانید این است که امروزه اغلب شرکتهای تولید کننده خمیر دندان دیگر از تریکلوزان در فرمولاسیون محصولات خود استفاده نمیکنند. زیرا طبق آزمایشات اداره غذا و داروی ایالات متحده، تریکلوزان میتواند بر روی هورمونهای غده تیروئید تأثیر منفی بگذارد. از این رو، بهتر است نه برای مسواک زدن و نه برای درمان آکنه از خمیر دندانهای تریکلوزاندار استفاده نکنید.
2- تحریک و ملتهب کردن پوست
به یاد داشته باشید که خمیر دندان برای دندانها ساخته شده است؛ نه پوست حساس صورت. اگرچه قدرت مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان برای دندانهایتان بیخطر است، اما میتواند برای پوست شما بیش از حد قوی باشد. خمیر دندان دارای pH متفاوتی با سطح پوست است و میتواند تعادل pH پوست را از تعادل خارج کند. این اتفاق باعث ایجاد جوش، قرمزی و سوزش پوست خواهد شد.
جوش شیرین و سدیم لوریل سولفات دو ماده رایجی هستند که در اغلب خمیر دندانها یافت میشوند. این دو ماده برای پوست بسیار قوی و خشن هستند. از این رو، استفاده از خمیر دندانهای حاوی جوش شیرین و سدیم لوریل سولفات روی پوست موجب تحریک و التهاب آن خواهد شد.
3- خشک شدن پوست
حتی اگر خوش شانس باشید و پوستتان با استفاده از خمیر دندان دچار تحریک و قرمزی نشود، به احتمال زیاد خشک خواهد شد. مواد موجود در خمیر دندان چربی پوست را از بین برده و با خشکی بیش از حد، باعث ایجاد التهابات پوستی از جمله جوش میشوند.
کلام آخر
به طور کلی، استفاده از خمیر دندان به عنوان روشی برای درمان جوش اصلاً توصیه نمیشود. اگرچه خمیر دندان حاوی مواد ضد باکتری است که دهان را تمیز نگه داشته و از ابتلا به بیماریهای دندانی جلوگیری میکند، اما آن به این معنا نیست که میتواند برای پوست هم مفید باشد. مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان باعث تحریک و خشکی پوست شده و همین میتواند عاملی برای بدتر شدن آکنه باشد. در نتیجه، بهتر است به جای خمیر دندان از پمادها و ژلهای ضد جوش استفاده کنید.
برگرفته از: healthline
دیدگاه کاربران