برای تقویت سیستم ایمنی بدن چه بخوریم؟

سیستم ایمنی بدن به محافظت از بدن در برابر بیماری های واگیر مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. تغذیه بخش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن است. مصرف منظم برخی از غذاهای ناسالم ممکن است از عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن جلوگیری کند و توانایی عملکرد آن را کاهش دهد.

برخی از منابع معتبر نشان می دهد رژیم های غذایی حاوی قند اضافه و نمک اضافی با افزایش خطر بیماری های خود ایمنی مرتبط هستند. این بدان معنی است که رژیم غذایی نقش مهمی در سالم نگه داشتن سیستم ایمنی بدن دارد.

از طرف دیگر ، خوردن غذاهایی که حاوی مواد مغذی خاصی هستند ، مانند ویتامین C ، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. در این مقاله درباره اینکه کدام غذاها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند و چه غذاهایی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند، صحبت خواهیم کرد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

کدام غذاها سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند؟

در بخش های زیر چند ماده غذایی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند بررسی می شوند.

غذاهای فراوری شده

غذاهای فرآوری شده حاوی چربی های ناسالم ، قندها و مواد افزودنی هستند که می توانند طعم ، بافت و ماندگاری را بهبود ببخشند. و در عین حال سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. برخی از غذاهای فرآوری شده عبارتند از:

  • فست فودها
  • غلات صبحانه
  • چیپس
  • کیک و کلوچه

یک مطالعه  در سال 2017 نشان داد که خوردن غذاهای حاوی مواد افزودنی منجر به افزایش خطر چندین بیماری ایمنی می شود. در این مطالعه مواد افزودنی مانند سوکرالوز ، آسپارتام ، کربوکسی متیل سلولز ، پلی سوربات 80 ، سدیم و کاراگینان مورد بررسی قرار گرفت.

محققان خاطرنشان کردند که افرادی که رژیم غذایی حاوی مواد غذایی حاوی مواد افزودنی دارند ، بیشتر دچار چاقی ، التهاب ایمنی و مقاومت به انسولین می شوند. خوردن قند و چربی در غذاهای فرآوری شده نیز می تواند منجر به مصرف بیش از حد کالری شود که خطر چاقی فرد را افزایش می دهد. وقتی فردی چاقی دارد ، دچار التهاب می شود. این التهاب می تواند منجر به مقاومت به انسولین ، سیروز و نارسایی کبدی و همچنین عدم تنظیم سیستم ایمنی بدن شود.

غذاهای سرشار از قند

مصرف غذاهایی که دارای مقدار زیادی قند هستند سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند. برخی از غذاهایی که ممکن است سرشار از قند باشند عبارتند از:

  • مواد غذایی کنسرو ، مارمالاد و شیرینی جات
  • کلوچه و کیک
  • شیر با طعم و محصولات لبنی شیرین شده
  • غلات صبحانه شیرین
  • نوشیدنی های شیرین ، مانند نوشابه

افرادی که رژیم های غذایی قندی بالایی دارند بیشتر در معرض خطر هستند از جمله بیماری کرونر قلب و دیابت. همچنین ، داشتن یک رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی قند تأثیر سیستم ایمنی بدن در مبارزه با بیماری ها را کاهش می دهد.

کربوهیدرات های تصفیه شده

غذاهای فرآوری شده و کربوهیدراتهای تصفیه شده ، مانند آرد سفید و شکر تصفیه شده ، با افزایش التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبط هستند و می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. برخی از غذاهایی که حاوی کربوهیدرات تصفیه شده شامل:

  • برنج سفید
  • نان سفید
  • شکر تصفیه شده

غذاهایی مفید برای سیستم ایمنی

یک رژیم غذایی کاملاً مغذی و غنی از مواد مغذی برای عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات حاوی مواد مغذی مورد نیاز بدن برای عملکرد بهینه مانند ویتامین ها ، مواد معدنی هستند که به محافظت در برابر آسیب سلولی کمک می کنند. در ادامه مواد غذایی که تقویت کننده ایمنی بدن هستند را مورد بررسی قرار می دهیم:

میوه های خانواده مرکبات

مرکبات منابع خوبی از ویتامین C هستند. ویتامین C دارای خواص مختلفی است که می تواند به عملکرد ایمنی سالم کمک کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است. آنتی اکسیدان ها از مولکول های مهم بدن مانند پروتئین ها و کربوهیدرات ها در برابر آسیب های زیست محیطی و بیولوژیکی محافظت می کنند. ویتامین C همچنین به تقویت انرژی متابولیکی و تنظیم هورمون کمک می کند. همچنین برای تولید کلاژن لازم است.بیشتر افراد باید مصرف 100-200 میلی گرم ویتامین C در روز داشته باشند.

غذاهایی که روی دارند

روی یک ماده معدنی ضروری است که برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن مهم است. میزان توصیه شده مصرف روزانه روی از 2 میلی گرم تا 11 میلی گرم بسته به سن و جنس فرد متغیر است. هنگامی که فرد باردار است ، به 11-13 میلی گرم نیاز دارد. برخی از منابع غذایی روی شامل:

  • صدف
  • گوشت گاو
  • لوبیای پخته
  • غلات غنی شده
  • سینه مرغ
  • پنیر
  • نخود فرنگی
  • سبزیجات

سبزیجات، به ویژه کلم بروکلی ، منابع خوبی از ترکیب سولفورافان هستند ، که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. سولفورافان دارای خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و ضد سرطانی است. سولفورافان از فعال شدن فرآیندهای التهابی طبیعی در بدن جلوگیری می کند که می تواند منجر به التهاب شود.

سیر

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف سیر برای سیستم ایمنی بدن مفید است. یکی از مقاله های 2015 نشان می دهد که سیر می تواند با کاهش التهاب رگ های خونی ، از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. علاوه بر این ، سیر  باعث کاهش التهاب در افراد مبتلا به چاقی می شود ، که اغلب التهاب مزمن با درجه پایین دارند و می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود. اثر ضد التهابی سیر به کاهش علائم سندرم روده تحریک پذیر کمک می کند.

زنجبیل

قرن هاست که مردم از زنجبیل برای تقویت عطر و طعم غذا استفاده می کنند. اخیراً محققان در حال بررسی تأثیرات زنجبیل بر سیستم ایمنی بدن بوده اند. مصرف مکمل های زنجبیل مانند پودر زنجبیل ، اثر ضد التهابی بر آرتروز دارد. مصرف زنجبیل باعث کاهش التهاب در مبتلایان به آرتروز و آرتریت روماتوئید می شود. مصرف مکمل های زنجبیل به کاهش وزن بدن در افراد چاق کمک می کند. این بدان معنی است که زنجبیل به طور غیر مستقیم سلامت سیستم ایمنی بدن را نیز بهبود می بخشد ، زیرا چاقی با التهاب مزمن مرتبط است.

خلاصه

خوردن برخی غذاها باعث ضعف یا تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. به طور کلی سعی کنید از رژیم های غذایی حاوی فیبر کم و کربوهیدرات تصفیه شده ، قند و غذاهای فرآوری شده پرهیز کنید. این غذاها ممکن است عملکرد ایمنی بدن را سرکوب کنند.

از طرف دیگر ، خوردن غذاهای حاوی روی ، مرکبات ، سیر ، زنجبیل و سبزیجات به عملکرد بهتر سیستم ایمنی کمک می کند. این غذاها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که به سلامتی فرد کمک کرده و خطر بیماری را کاهش می دهد. خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند به حفظ سیستم ایمنی بدن کمک کند تا بتواند ضمن کاهش التهاب مزمن با بیماری مقابله کند.

Stethoscope

معرفی پزشکان و کلینیک ها

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *